הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט

netanel96

משתמש מתחיל
173
12
נק' מוניטין:
68
173
12
בסקוואט בפוזיציית LB הברכיים שלי לא אמורות לעבור את כפות הרגליים כאשר אני מגיע ל"בור"
אני מוריד את הישבן כלפי מטה והברכיים שלי עוברים בקצת את כפות הרגליים אני שובר מקביל כמובן
המאמן אמר לי שאסור שהברכיים יעברו את הכפות הרגליים וגם הוא אמר להרויד את הישבן כאילו אני בא לשבת אבל זה מביא אותי למצב של חוסר שיווי משקל (אני עוד שנייה נופל אחורה)

יש מצב לתיקונים לגבי הטכניקה אני כ"כ עילג שלוקח לי שבועיים ללמוד את הטכניקה עד אז לא רוצה להעלות את המשקלים

באותה הזדמנות אני יכניס עוד כמה שאלות קטנות

בבנץ' פרס צריך להביא את השכמות אחורה לא? אני עושה ככה אבל יש לי תחושה שזה משתחרר ברגע שאני מרים את המוט מהראק כשאני שוכב על הספה זה בסדר ככה ? אני מנסה למשוך עוד הפעם אחורה אבל זה בלתי אפשרי
כמו כן לפעמים בין הסטים מופיעים לי כאבים חדים באזור שורש כף היד/פרק כף היד מה יכולה להיות הסיבה? כי לדעתי האחיזה שלי נכונה
(המוט מונח מעל האגודל שלי)

המאמן שיקר לך, בסקוואט מלא רוב המוחלט של האנשים לא יכולים שלא לעבור קצת עם הברכיים את כפות הרגליים (חלק מהאנשים שיכולים בנויים ככה פשוט)

• פותח/ת השרשור
המאמן שיקר לך, בסקוואט מלא רוב המוחלט של האנשים לא יכולים שלא לעבור קצת עם הברכיים את כפות הרגליים (חלק מהאנשים שיכולים בנויים ככה פשוט)
אז זה פרמטר של גמישות?
וכאשר אני עולה חזרה מהבור קודם האגן עולה ואחר כך שאר הגוף נכון? ותוכל בבקשה להתייחס לעריכה שלי

אז זה פרמטר של גמישות?
וכאשר אני עולה חזרה מהבור קודם האגן עולה ואחר כך שאר הגוף נכון? ותוכל בבקשה להתייחס לעריכה שלי
אתה אמור לחשוב על לעלות 'עם האגן', אבל אתה לא משאיר את הטורסו באותה הפוזיציה שאיתה היית בבור ופשוט עולה עם האגן (אל תגיע לגוד מורנינג)

• פותח/ת השרשור
אתה אמור לחשוב על לעלות 'עם האגן', אבל אתה לא משאיר את הטורסו באותה הפוזיציה שאיתה היית בבור ופשוט עולה עם האגן (אל תגיע לגוד מורנינג)
אוקיי תודה רבה אני חושב שהבנתי בקשר לברכיים שעוברות את כפות הרגליים יש חשיבות לזה? כי המאמן אמר שזה גורם לשחיקה בפיקות
כי יצא לי כמה פעמים גם לעבור בהרבה חחח

אוקיי תודה רבה אני חושב שהבנתי בקשר לברכיים שעוברות את כפות הרגליים יש חשיבות לזה? כי המאמן אמר שזה גורם לשחיקה בפיקות
כי יצא לי כמה פעמים גם לעבור בהרבה חחח
זה נורמאלי שהן יעברו קצת כשאתה בבור אבל מן הסתם יש כזה דבר גם ברכיים גולשות, תעלה סרטון טכניקה של הסקוואט שלך ונוכל לשפוט הכי טוב

• פותח/ת השרשור
זה נורמאלי שהן יעברו קצת כשאתה בבור אבל מן הסתם יש כזה דבר גם ברכיים גולשות, תעלה סרטון טכניקה של הסקוואט שלך ונוכל לשפוט הכי טוב
אוקיי ומה זה ברכיים גולשות? כאשר הברכיים עוברות בהרבה?

ותתייחס בבקשה לשאלה שלי על הבנץ'

כן, צריך להצמיד את השכמות ולהביא אותן אחורה. אם זה משתחרר לך אתה פשוט צריך ללמוד לשלוט בכיווץ כל הזמן. סביר להניח שהכאבים בשורש כף היד הם בגלל שאתה מעקם אותו, הוא צריך להיות בקו עם האמה

משמאל לא נכון, מימן נכון
bench-press-wrists-grip.jpg

• פותח/ת השרשור
כן, צריך להצמיד את השכמות ולהביא אותן אחורה. אם זה משתחרר לך אתה פשוט צריך ללמוד לשלוט בכיווץ כל הזמן. סביר להניח שהכאבים בשורש כף היד הם בגלל שאתה מעקם אותו, הוא צריך להיות בקו עם האמה

משמאל לא נכון, מימן נכון
bench-press-wrists-grip.jpg
מהזווית שהבאת הוא נכון אבל מזווית של 90 מעלות שמאלה ממה שהבאת פרק כף היד קצת עקום אבל זה בגלל שהאחיזה רחבה מדי זה בסדר ככה (יש שתי פסים כאלה שעליהם אני מניח את האצבע שעליה שמים טבעות בדרך כלל)

ואיך אפשר לשלוט בכיווף השכמות אתה ממליץ לא להעלות משקלים עד שאדע לשלוט טוב בכיווץ?

מהזווית שהבאת הוא נכון אבל מזווית של 90 מעלות שמאלה ממה שהבאת פרק כף היד קצת עקום אבל זה בגלל שהאחיזה רחבה מדי זה בסדר ככה (יש שתי פסים כאלה שעליהם אני מניח את האצבע שעליה שמים טבעות בדרך כלל)

ואיך אפשר לשלוט בכיווף השכמות אתה ממליץ לא להעלות משקלים עד שאדע לשלוט טוב בכיווץ?
לא הבנתי את השאלה, האחיזה מימין נכונה, ככה זה צריך להראות

לגבי הסקוואט אני אגיב כי לגבי שאר השאלות ענו לך (גם לגביי הסקוואט ענו לך אבל בכל זאת אגיד את דעתי)
בLB אתה לא אמור לעבור עם הברכיים את האצבעות בגלל שזה LB סקוואט ולא HB סקוואט.
בHB סקוואט עוברים את האצבעות ולכן בHB יש יותר עומס על הברכיים.
לדעתי אם אתה מאבד שיווי משקל תוריד משקל ותגיע למשקל שאתה לא עובר את האצבעות עם הברכיים, אם עברת עם LB אז הסקוואט שלך שגוי אחי.

בבנץ' פרס צריך להביא את השכמות אחורה לא? אני עושה ככה אבל יש לי תחושה שזה משתחרר ברגע שאני מרים את המוט מהראק כשאני שוכב על הספה זה בסדר ככה ?
אל תוציא אותן כשאתה מוציא את המוט. תנוע מהזרועות, לא מהכתפיים. את הכתפיים תשאיר מאחורה, אל תוציא קדימה - והשכמות לא יצאו החוצה.

בסקוואט בפוזיציית LB הברכיים שלי לא אמורות לעבור את כפות הרגליים כאשר אני מגיע ל"בור"
אני מוריד את הישבן כלפי מטה והברכיים שלי עוברים בקצת את כפות הרגליים אני שובר מקביל כמובן
המאמן אמר לי שאסור שהברכיים יעברו את הכפות הרגליים וגם הוא אמר להרויד את הישבן כאילו אני בא לשבת אבל זה מביא אותי למצב של חוסר שיווי משקל (אני עוד שנייה נופל אחורה)
הברכיים בLB כן צריכות לעבור את קו כפות הרגליים, בקצת, מי שתיקן אותך טועה.

ש מצב לתיקונים לגבי הטכניקה אני כ"כ עילג שלוקח לי שבועיים ללמוד את הטכניקה עד אז לא רוצה להעלות את המשקלים
צלם סרטוני טכניקה ע"פ ההוראות: https://www.lbs.co.il/threads/46/#post-532516

• פותח/ת השרשור
אל תוציא אותן כשאתה מוציא את המוט. תנוע מהזרועות, לא מהכתפיים. את הכתפיים תשאיר מאחורה, אל תוציא קדימה - והשכמות לא יצאו החוצה.

הברכיים בLB כן צריכות לעבור את קו כפות הרגליים, בקצת, מי שתיקן אותך טועה.

צלם סרטוני טכניקה ע"פ ההוראות: https://www.lbs.co.il/threads/46/#post-532516
תודה רבה מאוד עזרת

אעלה בקרוב סרטון , תודה שוב אחי 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית