הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעת כתף - איך יוצאים מזה

Simon357

מושעה
1,230
649
נק' מוניטין:
1,414
1,230
649
היי,

אני סובל מכאבים בכתף, בעיקר מכתף שמאל במשך זמן רב.
מאחר ואני בתוכנית מסה היה לי די קשה לאפשר לגוף לנוח לגמרי והגעתי למצב שהכאב כבר בלתי נסבל...
עיקר הכאב דווקא מורגש בבנצים (שטוח ובזווית)... והחמיר לתנועת ה FLYIES באימוני הכתפיים.
בנוסף - הכתף האחורית ממש כואבת ומרגישה קשורה ומסובכת לגמריעד הסקפולה.
לאורך כל זמן הכאב עד היום השתמשתי באביטרן (אמפולות). אני חושב שהזרקתי איזה 15-20 אמפולות עד כה.

החלטתי לעצור הכל כשהתחלתי להרגיש את הכאב בזמן מנוחה. כאב "מושך" כזה מאיזור הכתף ומקרין לצוואר. וזה לא נותן לי לישון.
תוצאות האולטראסאונד:

להלן ממצאי בדיקה העל קולית של כתף שמאל :
31/08/2014
הסיבה לביצוע הבדיקה - כאבים.
, Infraspinatus - ו Biceps - קל של ה Tendinitis
. Supraspinatus - ובינוני עד קשה של ה Subscapularis - וקל עד בינוני של ה
עד כ- 3 מ"מ . Supraspinatus - קרעים חלקיים בודדים ב
. ACJ שינויים ניוונים קלים של מפרקי
ובבורסה סובאקרומיאלי . Biceps - תפליט במעטפת ה
קרעים חלקיים ושינויים ניווניים, כמתואר. , Tendinitis : בסיכום

נכון לעכשיו אני נח מאימון חזה וכתפיים כבר שבועיים. ממשיך להזריק אביטרן (הרופא משפחה נתן לי אטופן 600 אבל הכדור פירק אותי לגמרי). התנועה של הכתף מרגישה כבר יותר טוב, אני מניח כי זה בגלל שהנפיחות מהדלקת מעט ירדה.
ביום ראשון יש לי פגישה עם רופא אורטופד מומחה כתף.

עזרה נדרשת:

אני מניח שהרופא יבקש להפסיק את הפעילות שלי בחדר הכושר. לא מתאיםץ זאת הגישה של הרופאים. כן \ לא ? להמשיל להתאמן איכשהו ?
כל ייעוץ מניסיון ויידע בעיניין ייעזור לי.
תודה

רוב הסיכויים הוא כן יגיד לך להפסיק, לך לרופא ספורט זה אותו אורתופד רק מבין שמשקולות זה לא מילה רעה.
אני לא יודע מאיפה באזור השרון יש את חצרוני ודולב הם ממש סבבה

היי,

אני סובל מכאבים בכתף, בעיקר מכתף שמאל במשך זמן רב.
מאחר ואני בתוכנית מסה היה לי די קשה לאפשר לגוף לנוח לגמרי והגעתי למצב שהכאב כבר בלתי נסבל...
עיקר הכאב דווקא מורגש בבנצים (שטוח ובזווית)... והחמיר לתנועת ה FLYIES באימוני הכתפיים.
בנוסף - הכתף האחורית ממש כואבת ומרגישה קשורה ומסובכת לגמריעד הסקפולה.
לאורך כל זמן הכאב עד היום השתמשתי באביטרן (אמפולות). אני חושב שהזרקתי איזה 15-20 אמפולות עד כה.

החלטתי לעצור הכל כשהתחלתי להרגיש את הכאב בזמן מנוחה. כאב "מושך" כזה מאיזור הכתף ומקרין לצוואר. וזה לא נותן לי לישון.
תוצאות האולטראסאונד:

להלן ממצאי בדיקה העל קולית של כתף שמאל :
31/08/2014
הסיבה לביצוע הבדיקה - כאבים.
, Infraspinatus - ו Biceps - קל של ה Tendinitis
. Supraspinatus - ובינוני עד קשה של ה Subscapularis - וקל עד בינוני של ה
עד כ- 3 מ"מ . Supraspinatus - קרעים חלקיים בודדים ב
. ACJ שינויים ניוונים קלים של מפרקי
ובבורסה סובאקרומיאלי . Biceps - תפליט במעטפת ה
קרעים חלקיים ושינויים ניווניים, כמתואר. , Tendinitis : בסיכום

נכון לעכשיו אני נח מאימון חזה וכתפיים כבר שבועיים. ממשיך להזריק אביטרן (הרופא משפחה נתן לי אטופן 600 אבל הכדור פירק אותי לגמרי). התנועה של הכתף מרגישה כבר יותר טוב, אני מניח כי זה בגלל שהנפיחות מהדלקת מעט ירדה.
ביום ראשון יש לי פגישה עם רופא אורטופד מומחה כתף.

עזרה נדרשת:

אני מניח שהרופא יבקש להפסיק את הפעילות שלי בחדר הכושר. לא מתאיםץ זאת הגישה של הרופאים. כן \ לא ? להמשיל להתאמן איכשהו ?
כל ייעוץ מניסיון ויידע בעיניין ייעזור לי.
תודה

היי ,
הממצאים מעידים על עומס די רציני של הכתף. העובדה שאתה מתקשה לישון מעידה על זה שמגביל אותך בחיי היום - יום , ואתה צריך לשאול את עצמך האם התחביב שלך (בהנחה שאתה לא ספורטאי תחרותי) באמת שווה את זה.
מאוד ממליץ לנוח. לא בצורה מוחלטת , אבל בהחלט להוריד עומס מהכתף.
שנית , אתה צריך להתחיל טיפולי פיזיותרפיה. לדעתי , אין לרופא מה לעשות איתך כל כך.
נטילת NSAID'S בכמות כזאת ולאורך זמן זה לא סבבה בכלל בכלל.

• פותח/ת השרשור
היי ,
הממצאים מעידים על עומס די רציני של הכתף. העובדה שאתה מתקשה לישון מעידה על זה שמגביל אותך בחיי היום - יום , ואתה צריך לשאול את עצמך האם התחביב שלך (בהנחה שאתה לא ספורטאי תחרותי) באמת שווה את זה.
מאוד ממליץ לנוח. לא בצורה מוחלטת , אבל בהחלט להוריד עומס מהכתף.
שנית , אתה צריך להתחיל טיפולי פיזיותרפיה. לדעתי , אין לרופא מה לעשות איתך כל כך.
נטילת NSAID'S בכמות כזאת ולאורך זמן זה לא סבבה בכלל בכלל.
ראשית , תודה על המענה.

אני מאוד אוהב את התחביב הזה, ומשקיע רבות בכדי להגיע להישגים שאני אהיה מרוצה מהם, עוד לפני ההיבט התחרותי. אני מניח שהמשמעת העצמית והנכונות לסבול הביאה אותי למצב הזה.... הייתי צריך להוריד נפחים מזמן וקצת לנוח יותר כשהתחילו הסימנים הראשונים. אבל זה חלק מתהליך הלמידה.
אני ממש ממש לא רוצה לנוח לגמרי ולא לבצע את האימונים האהובים עלי. אני ניפגש עם אורטופד מומחה ביום ראשון הקרוב ואנסה להבין לאן זה הולך. אני מניח שבכל הדלקות שמוזכרות באבחנה ניתן לטפל כנראה בקורטיזון ואני מאמין שזה יעזור בשילוב הורדת נפחים. לגבי הקרע ה "חלקי" אני קצת יותר מוטרד ולא ממש מבין מה זה אומר. האם צריך לנתח או שיש סיכוי שזה יחלים.

היום ניסיתי לבצע אימון חזה, רק על מכשירים בניסיון לעבוד ללא כאב ורק על השרירים.... די הצלחתי והכאב אחרי האימון לא היה מטורף כמו שבדרך כלל אחרי אימון חזה.

ראשית , תודה על המענה.

אני מאוד אוהב את התחביב הזה, ומשקיע רבות בכדי להגיע להישגים שאני אהיה מרוצה מהם, עוד לפני ההיבט התחרותי. אני מניח שהמשמעת העצמית והנכונות לסבול הביאה אותי למצב הזה.... הייתי צריך להוריד נפחים מזמן וקצת לנוח יותר כשהתחילו הסימנים הראשונים. אבל זה חלק מתהליך הלמידה.
אני ממש ממש לא רוצה לנוח לגמרי ולא לבצע את האימונים האהובים עלי. אני ניפגש עם אורטופד מומחה ביום ראשון הקרוב ואנסה להבין לאן זה הולך. אני מניח שבכל הדלקות שמוזכרות באבחנה ניתן לטפל כנראה בקורטיזון ואני מאמין שזה יעזור בשילוב הורדת נפחים. לגבי הקרע ה "חלקי" אני קצת יותר מוטרד ולא ממש מבין מה זה אומר. האם צריך לנתח או שיש סיכוי שזה יחלים.

היום ניסיתי לבצע אימון חזה, רק על מכשירים בניסיון לעבוד ללא כאב ורק על השרירים.... די הצלחתי והכאב אחרי האימון לא היה מטורף כמו שבדרך כלל אחרי אימון חזה.

"חלקי" אומר בדיוק כמו שזה נשמע : קרע של חלק מהסיבים בשריר. אימון עצים עם קרע חלקי יכול להוביל לקרע מלא ( כאב משמעותי יותר , מגבלה קשה יותר , החלמה ארוכה יותר , לעיתים צורך בניתוח וכו' ).

• פותח/ת השרשור
"חלקי" אומר בדיוק כמו שזה נשמע : קרע של חלק מהסיבים בשריר. אימון עצים עם קרע חלקי יכול להוביל לקרע מלא ( כאב משמעותי יותר , מגבלה קשה יותר , החלמה ארוכה יותר , לעיתים צורך בניתוח וכו' ).

יש מצב שהקרע מחלים לבד ? נשמע שניתוח זה הדבר היחידי לעניין הזה.... ממש מקווה שלא. זה ישבית אותי טוטאלית.

יש מצב שהקרע מחלים לבד ? נשמע שניתוח זה הדבר היחידי לעניין הזה.... ממש מקווה שלא. זה ישבית אותי טוטאלית.

קרע קטן/חלקי יכול להחלים עם רקמה צלקתית מינימלית. קרעים גדולים מחייבים לרוב ניתוח או טיפול של אי מוביליזציה משמעותית.

• פותח/ת השרשור
קרע קטן/חלקי יכול להחלים עם רקמה צלקתית מינימלית. קרעים גדולים מחייבים לרוב ניתוח או טיפול של אי מוביליזציה משמעותית.

טוב אני אחרי בדיקה של אורטופד....
הוא חושב שהבעיה היא כרונית בכתף.... ולא ממשהו ספציפי. לקרעים הוא לא ממש מייחס חשיבות וטוען שהם מזעריים. מאחר ויש לי הקרנה לצוואר אז הוא בדק לי את הצוואר.
שלח אותי לרנטגן צווארי ולכתף .... צוואר להסתכלות על החוליות וכתף לראות אם משהו במיבנה או בצורה גורם לתסמין צביטה.
הוא עדיין לא חזר אלי, אבל מהתוצאות של הרנטגן אין שום ממצאים על פי הניתוח.
בנוסף הזריק לתוך הכתף קורטיזון בשילוב חומר מאלחש.

תודה על הייעוץ. אני אמשיך לעדכן איך מתקדם תהליך ההחלמה.
אני החלטתי כן לבצע אימונים , תוך כדי עבודה ללא כאב (הוא לא רוצה שאעשה עבודה על הכתף) .

למה החלטת כן לבצע אימונים למרות הזרקת קורטיזון וכאבים כרוניים? למה לא לנוח טוטאלית במיוחד בתקופת סייקל?
*אני משער שאתה נמצא בסייקל בהנחה שזה אתה בתמונה - לא רואה תסריט אחר.

• פותח/ת השרשור
למה החלטת כן לבצע אימונים למרות הזרקת קורטיזון וכאבים כרוניים? למה לא לנוח טוטאלית במיוחד בתקופת סייקל?
*אני משער שאתה נמצא בסייקל בהנחה שזה אתה בתמונה - לא רואה תסריט אחר.

אני אכן בסייקל.... וגם מאוד אוהב להתאמן וקשה לי לחשוב על לא להתאמן לגמרי על הכתפיים והחזה בזמן הקרוב.
עכשיו ממה שקראתי לגבי החלמה מפציעות כתף, דווקא כן מומלץ לבצע תרגילי חיזוק במשקל כזה שהכאב הוא עד כאב קל.
עכשיו מאחר ואני בסייקל אז בעצם הפימפום של השריר ולא עבודה עם משקלים עדיין יכול ליצור היפרטרופיה בשריר ואולי אצליח לשמר משהו.
אני כן נחתי שבוע מכתפיים וחזה, ויחד עם הזרקות של אביטרן הטווח תנועה חזרה (סימן שהנפיחות מהדלקת ירדה מעט).
מה שכן נראה איך ארגיש אחרי האימון.... במהלך הלילה. אם הכאב יציק אז אצטרך להקצין את המנוחה.

אני אכן בסייקל.... וגם מאוד אוהב להתאמן וקשה לי לחשוב על לא להתאמן לגמרי על הכתפיים והחזה בזמן הקרוב.
עכשיו ממה שקראתי לגבי החלמה מפציעות כתף, דווקא כן מומלץ לבצע תרגילי חיזוק במשקל כזה שהכאב הוא עד כאב קל.
עכשיו מאחר ואני בסייקל אז בעצם הפימפום של השריר ולא עבודה עם משקלים עדיין יכול ליצור היפרטרופיה בשריר ואולי אצליח לשמר משהו.
אני כן נחתי שבוע מכתפיים וחזה, ויחד עם הזרקות של אביטרן הטווח תנועה חזרה (סימן שהנפיחות מהדלקת ירדה מעט).
מה שכן נראה איך ארגיש אחרי האימון.... במהלך הלילה. אם הכאב יציק אז אצטרך להקצין את המנוחה.
אני אישית לא בסייקל ולמזלי לא הצטרכתי להשתמש בקורטיזון, אבל מידע וניסיון אישי אתה לדעתי סתם משחק עם הפציעה בלי מנוחה טוטאלית.
בעיות כתפיים זה לא צחוק, במיוחד לאור העובדה שאצלך הבעיה יותר מורכבת מבדרך כלל. אני במקומך הייתי מפסיק לגמרי את האימונים, רק הבעיה שאתה באמצע סייקל..פציעה בעייתית בתזמון בעייתי..
ההמלצה היא לעבוד בטווח חזרות גבוה(15-20) במטרה להזרים יותר דם. היפרטרופיה מאוד מינימלית.
בכל אופן שמור על עצמך על מנת למנוע פעמים באות, חשוב לשים לב כיצד נפצעת ואיך למנוע את זה בעתיד.
בהצלחה בהחלמה.

• פותח/ת השרשור
Simon357
אני מקווה שהספקת להחלים. במידה ולא - היום בערב יפורסם פוסט ארוך בנושא שיקום פציעות כתף בעמוד שלי בפייסבוק
https://www.facebook.com/GetEitanGE

עדיין מטפל... זריקת קורטיזון לכתף. ממשיך עם זריקות אביטרן. הורדתי עומסים כמעט לגמרי. אבל התהליך איטי.
תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית