הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות מעניינות בנושא החיטוב

• פותח/ת השרשור Denver
  • פורסם בתאריך

Denver

משתמש פעיל
386
108
נק' מוניטין:
158
386
108
אהלן,
יש לי כמה שאלות שדיי מעניינות אותי בנושא החיטוב שסתם חשבתי עליהן -
אדם בעל אחוז שומן גבוה, המתחיל חיטוב + מתחיל אימוני משקולות(זאת לאחר הרבה זמן שלא התאמן),
כצפוי הוא אולי יעלה קצת במסת השריר, אך הוא במאזן קלורי שלילי - איך משתלבים התהליכים בגוף מהבחינה של שריפת שומן
או בניית שריר? האם השריפת שומן תקטן כתוצאה מהעלייה במסת השריר בגלל שאותו אדם החל לשלב אימוני משקולות בתהליך החיטוב?

בנוסף, מישהו שהתחיל חיטוב והוא לדוגמא צורך 1600 קלוריות ביממה, גרעון לדוגמא של 700:
האם הוא יכול לדוגמא בחלק מהשבוע לאכול 1200 קלוריות אך בשאר השבוע 1900-2000 קלוריות
ועדיין הוא יפיק תוצאות ויראה ירידה במשקל באותה מידה כמו שהוא הקפיד על התפריט השבועי וצרך כל יום 1600 קלוריות? (אני יודע שזה מאוד אינדיבידואלי, אך בתאוריה מה קורה)

אני יודע שאלו לא שאלות רגילות, אז אם יש מישהו שמבין אשמח להחכים קצת 😃

בקשר לעליה במסה בזמן חיטוב ("recomposition") - מתאמן מתחיל על אחוז שומן גבוה הוא מועמד אידיאלי לכך. כדאי להקפיד על צריכת חלבון גבוהה, נפח\תדירות\עצימות מתאימה להתאוששות (תכנון אימונים חכם ומותאם) וגרעון לא גדול מדי.

בקשר לשאלה השניה, תיאורטית הירידה צריכה להיות זהה. אבל הייתי אומר שעדיף להמנע מימים בהם הצריכה הקלורית גבוהה מהתחזוקה (למעט העמסה) כדי להמנע מצבירת שומן. בעיקר לאחר תקופת חיטוב ממושכת הגוף עובר תהליכים בהם הוא מעדיף לצבור שומן בקלות ומסרב להפטר ממנו באותה קלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית