עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני הכי רציני שאפשר:אתה לא רציני נכון?
יום טוב!
יהודי זה יותר צורת מחשבה ודרך חיים מאשר גזע, וברמת העיקרון כולם מוזמנים.
מן הסתם שאסור להתחתן עם גויים. לגויים יש אפשרות להיתגייר. (בלי כוונה להעליב אף אחד כמובן.)
אתה לא רואה את הבעיה?
זה עדיין אומר שהיהדות סגורה מאוד. זה שהיא מאפשרת גיור לכל אחד ממש לא אומר שהיא פתוחה. בתנך יש חוקים מאוד נוקשים כלפי מחללי שבת, הומואים, גויים, חילונים ובכללי כל מי שלא יהודי ופועל לפי המצוות.לא. יש לגויים אפשרות להיתגייר.
הרבה דמויות מרכזיות שמהוות מודלים לחיקוי ביהדות הם גרים (גויים שהיתגיירו).
בכל מקרה, אני חושב שזה קצת סוטה מהנושא כאן. אם באמת זה מעניין אותך אשמח לנסות ולענות לך בפרטי.
בתנך יש חוקים מאוד נוקשים כלפי מחללי שבת, הומואים, גויים, חילונים ובכללי כל מי שלא יהודי ופועל לפי המצוות.
אז מה אם לא שמעת על מקרה כזה? זה אומר שהמאמינים מקיימים רק את המצוות שמוצאות חן בעיניהם. לא מבין בסוגים השונים של התורה בכלל, בזה אני אודה, ככה שאני לא יכול להגיב לך על החלק השניבתורה כתוב שצריך להרוג הומואים ומחללי שבת וכו' אבל לא חושב ששמעת על מקרה כזה. וזה פשוט כי אנחנו לא שם מהבחינה הרוחנית.
יש גם תורה שבעל-פה והיא לא פחות חשובה. התורה שבע"פ מסבירה לנו איך תכלס צריך להיתנהג בהתאם למציאות המשתנה.
זה רק מראה לך כמה כן קיימת גמישות בהתאם לנסיבות.
אגב, גם בתקופה שעם ישראל היה יחסית ברמה רוחנית גבוהה לא היה כ"כ פשוט להוציא להורג. יש דעות שסבורות שפעם ב-70 שנה.
לא מבין בסוגים השונים של התורה בכלל, בזה אני אודה, ככה שאני לא יכול להגיב לך על החלק השני
גם במידה ולא יקוצץלא הבנתי מה הקשר ציניות, אתה הרי רוצה כסף שיקוצץ מתקציב הבטחון, אם יש לך פתרון מעניין אני אשמח שתציע.
לתזכורת לכל החכמים. גם יאיר לפיד חשב שאפשר לעשות שינוי כמו שאתם מציעים, כי מהצד קל להגיד. כזה מגיע לתכלס כולם מבינים שאי אפשר לקצץ בבטיחון. כשתשבו אתם בראש משרד האוצר אני בטוח שתעשו בדיוק אותו דבר.
וואו איזה גיבור חסר כל פחד 😍
מפחדים מחדשנות...מסכים
אתה חי במדינה יהודית, זה מדינה שמושתת על דת נכון לעכשיו, מסכים עם זה או לא זאת המדינה ואם ציבור החרדים חושב שזה לא תקין להציג גופות יכול ליהיות שצריך להתייחס לזה, לא בהכרח שצריך להקשיב אבל זה כן צריך לעלות להצבעה בכנסת. רצית דמוקרטיה קיבלת אותה במלוא הכוח
עצם העובדה שכל מי שיהודי מקבל פה אזרחות בגלל חוק השבות זה גזעני,לא משנה איך תסתכל על זה.לא. יש לגויים אפשרות להיתגייר.
בכל מקרה, אני חושב שזה קצת סוטה מהנושא כאן. אם באמת זה מעניין אותך אשמח לנסות ולענות לך בפרטי.
עצם העובדה שכל מי שיהודי מקבל פה אזרחות בגלל חוק השבות זה גזעני,לא משנה איך תסתכל על זה.
דת זאת הפדיחה הכי גדולה של האנושות בנתיים.
לא. יש לגויים אפשרות להיתגייר.
בישביל להתגייר בצבא, דרך קורס נתיב, אתה צריך לשמור כשרות, שבת ועוד הרבה שטויות
תשמע, אני סה"כ רציתי לעשות את התהליך בישביל הביורוקרטיה במדינה הכפויה דתית שלנו, כדי שגם אני אוכל כאן להתחתן, במיוחד אחרי שעשיתי צבא(לא שזה מעניין שם מישהו).לא מבין איך הרצון שלך להיתגייר מתיישב עם זה שאתה חושב שזה שטויות. אם באמת זה היה משהו שמעניין אותך לדעתי זה היה נראה אחרת וכנ"ל גם ההרגשה שלך כלפי זה.
אם תהיה אמיתי עם עצמך תבין שחייבת להיות סוג של בקרה וזה לא יכול להיות בית בושת.
להיות יהודי זה כן אומר לקבל סוג של עול. זה לאו דווקא קל.
בכל מקרה, אל תפסול את היהדות בגלל בנאדם שהתנהג אליך בצורה כזאת או אחרת.
יש מספיק יהודים שנפגעתי מהם. אין קשר.
תשמע, אני סה"כ רציתי לעשות את התהליך בישביל הביורוקרטיה במדינה הכפויה דתית שלנו, כדי שגם אני אוכל כאן להתחתן, במיוחד אחרי שעשיתי צבא(לא שזה מעניין שם מישהו).
יש גבול, ואני לא מתכוון להיות מסורתי ולסבול מזה, כן לסבול, רק בישביל שמישהו יאשר שאני בחור טוב ומגיע לי להיות יהודי.
אני לא נגד אנשים שמאמינים, אני להפך מכבד ותומך כשצריך, אבל אם יש משהו שאני שונא - זה כפייה דתית.
אני רואה בתהליך הגיור כפייה, צר לי, אבל אני רואה.
מי שאומר לי, אל תעשה 1001 דברים כדי שאתן לך אישור להתחתן, מבחינתי כופה עלי דתית.
זאת דעתי האישית.
אתה מתבלבל קצת בין דת למדינה, אז מקסימום שאתה יכול לטעון זה למדינה גזענית.
ובכל מקרה, זאת מדינה יהודית מעצם תכליתה.
אתה נשמע כאילו יש לך מטען רציני כלפי הנושא. זה מובן. מרחוק זה באמת יכול להראות כמו עוד עם מוזר עם מנהגים מטופשים.
אני לא ממש בעיניין של לשבת ולענות פה לאנשים שלא באמת רוצים למצוא תשובה. זה חסר טעם.
בכל מקרה לצורך העיניין אתה זה שמדבר בצורה בוטה וגאוותנית. אם הייתי מכיר אותך אולי הייתי נפגע.
התנשאות? יש מצווה מאוד חשובה שאומרת שיהודי חייב לזכור שהוא היה עבד במצרים ככה שלא יטעה ויחשוב שהוא מעל מישהו.
תבדוק עם עצמך אם באת לפרוק פה מטענים שליליים או לקבל תשובה.
פסיכולוגיה בשקל נחמדה מאודאתה מתבלבל קצת בין דת למדינה, אז מקסימום שאתה יכול לטעון זה למדינה גזענית.
ובכל מקרה, זאת מדינה יהודית מעצם תכליתה.
אתה נשמע כאילו יש לך מטען רציני כלפי הנושא. זה מובן. מרחוק זה באמת יכול להראות כמו עוד עם מוזר עם מנהגים מטופשים.
אני לא ממש בעיניין של לשבת ולענות פה לאנשים שלא באמת רוצים למצוא תשובה. זה חסר טעם.
בכל מקרה לצורך העיניין אתה זה שמדבר בצורה בוטה וגאוותנית. אם הייתי מכיר אותך אולי הייתי נפגע.
התנשאות? יש מצווה מאוד חשובה שאומרת שיהודי חייב לזכור שהוא היה עבד במצרים ככה שלא יטעה ויחשוב שהוא מעל מישהו.
תבדוק עם עצמך אם באת לפרוק פה מטענים שליליים או לקב ל תשובה.
אוקיי,ועדיין יש את המושג ה"עם הנבחר"....פרדוקס?.התנשאות? יש מצווה מאוד חשובה שאומרת שיהודי חייב לזכור שהוא היה עבד במצרים ככה שלא יטעה ויחשוב שהוא מעל מישהו.
ומה המקור של הגופות האלה?
פסיכולוגיה בשקל נחמדה מאוד
נסה את "נראה כאילו יש לך מטען לכן אתה כועס" על מישהו שיאכל את זה,אתה מזלזל באינטיליגנציה שלי כנראה.
אין לי מטען יותר מידי רגשי בנושא,הוא מעניין לי את התחת ברגע שהבנתי שהוא שטות. ו2 ההורים שלי מבית דתי והייתי מניח תפילין עד כיתה ט'. ומנשק מזוזות עד אמצע י',בדיוק מתי שהתחלתי לשאול "למה"
תגדיר שטויותשלא ילך על שטויות
לא התייחסת לנושא.לדתיים יש פרקטיקה שחוזרת על עצמה בכל פעם שיש כפייה דתית.
הנתון המעניין הוא, שפעם אחר פעם חילונים תמימים נופלים בפח.
אז איך עובדת השיטה?
בכל פעם שיש כפייה דתית, ממציאים סיפור מצוץ מהתחת שמדבר לחילונים "בשפה שלהם" בנקודות שהם יודעים שהם רגישות, במטרה להכשיר את השרץ.
על החנויות הסגורות בשבת המציאו שזה "מטעמים סוציאליסטים" למרות שזו כפייה דתית נטו.
לגבי הגופות בנט המציא ואני מדגיש המציא ועוד פעם המציא סיפור מהתחת על גופות של אסירים סינים. אין לבנט מידע מהיכן הגופות, אבל אם אפשר להאכיל בזה את החילונים ולמצוא כמה טיפשים שיגידו "צודק". ואז הוא יוכל להמשיך עם הכפייה הדתית. אז למה לא?
מדינת ישראל רוכשת גופות מחו"ל עבור לימודי אנטומיה בבתי ספר לרפואה. מהיכן מגיעים הגופות? לא מ...(המצא שקר כלשהו).
ועוד טיפ קטן איך לזהות כפייה דתית.
בכל פעם שהדתיים מכילים חוק וטוענים שזה מנימוק (המצא שקר שיגע ברגשות) מדובר בכפייה דתית נטו.
שמעתי סיפור שמישהו אוכל כשר, אבל זה לא קשור לדת. זה מטעמי הגיינה. ככה יש פיקוח על האוכל 🤦♂️
הפרקטיקה עובדת לצערי.