אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

האנשים שבאמת עולים הרבה כסף גם שווים אותו.

כשיש לך מהנדס \ ד"ר \ כל איש מקצוע אחר שהצבא טיפח אותו זה הרבה יותר משתלם כלכלית מאשר להוציא את העבודה החוצה. כי אלביט \ רפאל ושאל החברות יגזרו עליך מחיר הרבה יותר גבוה, זמן העבודה יהיה הרבה הרבה יותר ארוך, עדיין תצטרך חיילים בעלי מקצוע שישבו בחברות האלו וישמרו על רצונות הצבא (אף חייל מקצועי כמעט לא רוצה את זה).

לא משנה איך תסובב את זה, מי שמקבל הרבה כסף בצבא. מגיע לו.
אם למישהו יש בעיה עם זה שאל"מ מקצועי שמנהל צוות לפיתוח כלי לחימה כזה או אחר בצהל כנראה שהוא צריך לטפל בבעיה של חוסר פירגון \ אי הבנה של איך דברים עובדים.

ושוב הכול מתגמד לעומת קנייה של צי מטוסים \ טנקים \ צוללת אחת...

ועל זה אף אחד לא יוותר...אבל מה לעשות שם הכסף הגדול, אז חוסכים במיגון..ואז ילד בן 18 נהרג בגלל מטען שטותי...ואז כולם נזכרים לקום באמצע המלחמה...."למה אין מיגון כזה" "למה אין טיפול בבעית המנהרות"

אבל בשניה שהמצב נרגע...הופה כולם חוזרים אחורה ל "למה אני לא יכול לגור בתל אביב" "למה אין לי כסף לקוטג'"

הגיע הזמן שאנשים יתחילו להבין שצריך לעבוד בשביל כסף..זה לא קורה מהר...לא קונים דירה בגיל 20...ואם רוצים לקנות דירה בגיל צעיר לא טסים כל שנה לטיול מטורף עם חברים...מה לעשות...החיים קשים.

גם סקוואט זה קשה, לוותר?
ממש לא ואתה חתיכת חוצפן שאתה טוען את זה בכלל
מי שכל החיים שלו היה רס"ר בפיקוד משתחרר לפנסיה (לכל החיים אגב) בגיל 44 ,למה מורים,רופאים,צוות סיעוד,אחיות שטוחנות משמרות בטיפול נמרץ ובמחלקות שאין מיטות אז ישנים במעברים צריכות להיות בכוננות עד גיל 62? ועוד אחרי זה לא לקבל פנסיה לכל החיים ולקוות שהפנסיה לא תיגמר להם עד שהם ימותו.
איפה הדמוקרטיה פה? מדינה דמוקרטית בביצים שלי,למה אדם אחד שווה יותר מהאחר? למה איש צבא מקבל הטבות מפה ועד הודעה חדשה ומהכיס שלך בעוד שמי שמציל חיים לא פחות ממנו (ואני נותן פה המון קרדיט לכל איש צבא שאני משווה את התרומה שלו לצוותי הסיעוד בביה"ח,כי אני מתאר לעצמי,שלא גרת עם צוות סיעוד\רפואי בזמן מלחמה,שהם נמצאים בכוננות תמידית בנוסף למשמרות של מ7 עד 19:00 בערב בגיל 60)
העיקר מי שבגיל 60 עוד מגיע למילואים מבחירה בצבא הוא גיבור ישראל,הגיבורים האמיתיים משתחררים רק בגיל 65,ולא,אין להם כ"כ ברירה אחרת

דיברת פעם עם אנשי דרג גבוהים בצבא שמספרים לך על זריקת הכספים שיש לדרגות הגבוהות?
יש לי חבר שמקבל חופשת סקי פעם בשנה עם המשפחה על חשבון המדינה כי אבא שלו איזה קצין דרגהזיבי.
קו טלפוני,שיש לאנשים בדרך גבוה שזוכים להטבות ענק ופריווילגיות שלא להאמין.

אז,האנשים שעולים כסף ממש,ממש ,אבל ממש לא שווים אותו..ואם הם כן? ככה גם כל אחד אחר,כי זאת מדינה דמוקרטית (לפחות שואפת להיות)
מערכת הביטחון דורשת עוד 9 מיליארד שקל לתקציבה בעקבות "לקחי צוק איתן" וככל הנראה תקבל את רובם, על חשבון קיצוצים בשירותים החברתיים. זאת בנוסף לכמעט 10 מיליארד שקל תוספת שכבר קיבלה מתחילת השנה, מה שיעמיד את תקציבה על 72.45 מיליארד שקל או 18% מתקציב המדינה. זאת בלי להחשיב את פנסיות אנשי הצבא מגיל 67, הוצאות מתאם הפעולות השטחים, ומיליארדים רבים שמגיעים אליה דרך משרד ראש הממשלה (תקציבי המוסד, שב"כ, ודברים עלומים). רק התוספת לתקציב גדולה פי 4 מתקציב הרווחה הישראלי.

אחוז זניח עד לא קיים מהתוספת הזאת היא לצרכים הגנתיים של ממש כדוגמת 'כיפת ברזל' שממומנת ברובה ככולה על ידי האמריקאים (כולל סיוע חירום מהשבועות האחרונים), ונגמ"שים ממוגנים מסוג נמר, שגם אם יתקוצבו במלואים (דבר שצה"ל מסרב לעשות מאז 2012) מדובר על פחות ממיליארד שקל.

דרישות דומות לתקציב מערכת הביטחון ב-2015 אמורים להעמיד אותו שוב על כ18% מתקציב המדינה.

לאורך הלחימה ישראל הרבתה להשתמש בטיעון כי חמאס מזניח את תושביו בשל ההוצאה הביטחונית הגבוהה שלו "חמאס בונה מנהרות ולא בתי ספר ובתי חולים". הטיעון נועד להצדיק את ההפצצות הישראלית כלפי פנים, אבל גם היה ניסיון כושל להמריד את העם הפלסטני (דבר שחזר פעם אחרי פעם בנרטיב הישרלאי). הניסיון מצביע על חוסר הבנה של המצב, דומה לזה שהפגין שר הביטחון כשהצהיר שהטיפול במנהרות ייקח "יומיים שלושה" (כשלא ברור אם ידע בכלל שהן קיימות שבוע קודם לכן), ההצהרת הכלניות הטראגית של הצבא, וחוסר הבנתו להשלכות המעצרים ההמוניים בגדה ביוני.

לעצם העניין ההוצאה הביטחונית של חמאס לפי מקורות ישראלים עומדת על קצת פחות מ-200 מיליון שקל או כ-14% מתקציבו. כלומר לא רק קטנה ביותר מ-72 מיליארד שקל מזו הישראלית, קטנה משמעותית אפילו בשיעורה מהתקציב. רק התוספת למערכת הביטחון הישראלית גדול פי 11 מתקציב חמאס כולו.

הקיצוץ האחרון בתקציב החינוך הישראלי בסך חצי מיליארד שקל, משמעותו עצירתם של בניית כיתות חדשות, שהיום הן בין הצפופות ביותר בעולם. מספר השנים בהן ישראל לא בנתה בית חולים ממשלתי גדול בהרבה ממספר השנים שהחמאס קיים כארגון, וגם אז הדבר בוצע בעזרת בתרומות פרטיות רבות. כל זה למרות שבתי החולים בישראל הם הצפופים ביותר בעולם המערבי.

אז בקיצור, אם ממשלת ישראל טוענת כי העם הפלסטיני וצריך להתמרד נגד חמאס בשל הזנחתו את תושביו, משמע שלצורך עקביות היא צריכה לטעון זאת ביתר שאת לגבי הציבור הישראלי. נקווה שיקשיבו לה.
גיל פרישה ממוצע 47...רק 20 שנה לפני אבל ניחה,מה לא נעשה בשביל אלו ששומרים עלינו?????????

מי שלא מתאים לו פה המצב מוזמן לטוס מהמדינה.

אין לי ארץ אחרת.
תראה.
אזרחויות יש הרבה,קנדית,אמריקאית,אירופאית.
אתה טוען שיש לך רק ארץ אחת

אז בוא נעשה הסכם.
אתה תשיג לי אחת מהאזרחויות הנ"ל ואני בתמורה, אעזוב את הארץ ואשאיר אותה אך ורק לך (משתלם לך,אני מביא לך משהו יחיד במינו).

תחשוב על זה כמו אסים של סופרגול

מעניין אותי, יותר מהכל, איך הסקר הזה בוצע.
דמורליזציה של השמאל בגלל ההפסד בויכוחים הפנימיים. ככה זה מריח לי.
שירת הברבור של שתי המדינות לשתי עמים. חזון בתחת שלי.

מי שכל החיים שלו היה רס"ר בפיקוד משתחרר לפנסיה (לכל החיים אגב) בגיל 44 ,למה מורים,רופאים,צוות סיעוד,אחיות שטוחנות משמרות בטיפול נמרץ ובמחלקות שאין מיטות אז ישנים במעברים צריכות להיות בכוננות עד גיל 62? ועוד אחרי זה לא לקבל פנסיה לכל החיים ולקוות שהפנסיה לא תיגמר להם עד שהם ימותו.
קודם כל אני דיברתי על המערך הטכני של צהל, כמו שכתבתי ואתה גם ציטטת "מהנדסים / ד"ר / ושאר בעלי הידע והמקצועות בצבא"

אז למה לתת להם צ'ופרים ופנסיה? כי אם לא הם יעשו את זה אתה יודע מי יעשה? חברות פרטיות...שייקחו על אותה העבודה פי כמה וכמה יותר, יסיימו אותה בפרק זמן הרבה יותר ארוך והתוצאה הסופית לא תיהיה בדיוק מה שהצבא התכוון אליו.

אז התלהמת על כלום ומה קיבלת? יפטרו את כל הדרך הבכיר בצהל..תשאר עם צבא של צעירים שלא עולים הרבה, ועל העבודות האמיתיות תשלם פי 5 יותר, מאיפה? מהכיס שלך!

סתם להגיד דברים באוויר כמו "לא צריך אותו! אפשר לפטר אותו" בלי לדעת מה החלופה זה לא רציני.
דיברת פעם עם אנשי דרג גבוהים בצבא שמספרים לך על זריקת הכספים שיש לדרגות הגבוהות?
יש לי חבר שמקבל חופשת סקי פעם בשנה עם המשפחה על חשבון המדינה כי אבא שלו איזה קצין דרגהזיבי.
קו טלפוני,שיש לאנשים בדרך גבוה שזוכים להטבות ענק ופריווילגיות שלא להאמין.
מפתיע אותי שאתה כותב ככה..לא חשבתי שעדיין יש אנשים שמאמינים לכל שטות שמספרים להם...
תדבר טוב עם החבר שלך תשאל אותו מה זה החופשת סקי הזאת שלו ותחזור עם תשובה אמיתית ולא איזה משהו פופוליסטי שאומר "על הבכירים יוצאים לחופשת סקי ורק אני פה בנתניה"

אז,האנשים שעולים כסף ממש,ממש ,אבל ממש לא שווים אותו..ואם הם כן? ככה גם כל אחד אחר,כי זאת מדינה דמוקרטית (לפחות שואפת להיות)
ראית באיזה שהוא מקום שכתבתי שלמורה לא מגיע כסף? שלרופאים לא מגיע יותר כסף?
לא!
אבל זה לא יעזור לי שיש לי מורה מחנכת מצויינת אם כבשו לי את הגולן...מה אני אעשה עם שוטר טוב אם איבדתי את כל איו"ש?

מעניין אותי לדעת מה חשבתם כשראיתם (או שאולי לא ראיתם בכלל) את כל המקרים שבהם ילדים בני 18-20 נהרגים בגלל שנכנסו עם ג'יפ לעזה במקום נגמש כי....אין כסף...כי רק לפני כמה חודשים נוחלט על קיצוץ ענק בתקציב הבטחון...

ככה זה יש שקט כולם חושבים זזהו יש שלום כלל עולמי אפשר להפסיק להלחם...ממליץ לכם לעיין קצת במסקנות מלחמת לבנון השנייה ומה חוסר תקציב עשה לצבא שם..כמה אנשים נהרגו כי לא היה מישהו בתפקיד טיפשי שאומר כמה נשק צריך לשמור.

כמה הורים, ילדים היו רעבים במלחמה הזאת כי לא הייתה איזה חיילת שהתפקיד שלה זה לחשב כמה מנות קרב צריך לאגור.

לדבר עכשיו כשיש שקט זה קל
מה שהכי משעשע זה שאם ישאירו כאן לבד רק את כל אלה שצועקים "אם לא טוב לך תעוף מפה" הם יצטרכו לחזור לרכב על גמלים לעבודה שלא תהיה להם
קשה לך כאן - > תעזוב.
אחלה של מוטו לחיים

לא יודע, אותי לימדו לפתור את הבעיות שלי במקום לברוח מהן. אבל מסתבר שבארץ אין מה לפתור והכל מצוין
כנראה לא הבנת, אני מדבר כאן על האנשים כמוך שמדברים על זה שקשה כאן אז בוא נברח למדינה אחרת, כי הדשא של השכן נתמיד ירוק יותר, רק שוכחים שהשכן הזה מוסלמי ברובו
בכוונה ציטטתי את זה בנפרד.
אם אתה מתכוון להשתמש בדברים כאלה בציניות השיחה כאן הסתיימה מבחינתי

כנראה לא הבנת, אני מדבר כאן על האנשים כמוך שמדברים על זה שקשה כאן אז בוא נברח למדינה אחרת, כי הדשא של השכן נתמיד ירוק יותר, רק שוכחים שהשכן הזה מוסלמי ברובו

בכוונה ציטטתי את זה בנפרד.
אם אתה מתכוון להשתמש בדברים כאלה בציניות השיחה כאן הסתיימה מבחינתי

זכותו של כל בן אדם לרצות לעבור למקום שבו הוא חושב שיש לו עתיד טוב יותר. זה לא אומר שהמצביע הממוצע לביבי צריך לצעוק שכל מי שלא טוב לו כאן מוזמן לעוף מכאן במקום לנסות להבין מה הבעיה שגורמת לאנשים לגישה הזאת.

כל פעם שאני שומע את הציטוט הדבילי הזה "לא טוב לך תעבור למדינה אחרת" אני יותר ויותר מאחל שזה מה שיקרה כאן. תוכלו להתגייס כולכם לצה"ל, לקחת אבנים ומקלות (כי זה כל מה שישאר) ולהשמיד את כל השכנים סוף סוף.

וכן, אני מתכוון להשתמש בציניות כל פעם שמתחשק לי.

מה זה מוסלמי ברובו? אתה מדבר כאילו כל ישראלי שגר בלונדון נערף ראשו. אל תדאג לי. ביום שבאירופה יערפו ראשים של ישראלים אני אחזור לכאן.

כל פעם שאני שומע את הציטוט הדבילי הזה "לא טוב לך תעבור למדינה אחרת" אני יותר ויותר מאחל שזה מה שיקרה כאן. תוכלו להתגייס כולכם לצה"ל, לקחת אבנים ומקלות (כי זה כל מה שישאר) ולהשמיד את כל השכנים סוף סוף.
אם תצטט אותי פעם אחת אומר דבר כזה אני אעזוב את הארץ בעצמי.

אני אגלה לך מראש, לא תצליח, אז למה בכל זאת אתה מדבר כאילו אני אומר את זה?

אני אגלה לך, כי זה קל להגיד...זה טיעון טוב להגיד שכל מי שמגלה דעות ימניות / ציניות הוא קיצוני ורוצה פה רק ציונים.

אין לי בעיה עם דעות של אחרים אני אשמע הכול. יש לי בעיה עם זה שאחרים מנסים להכניס דברים ללא כל ביסוס אמיתי, אלא על עובדות סטייל ברו סיינס
"כל מי שהוא בדרג גבוהה טס לחופשות סקי כל הזמן.."
כן, אני מתכוון להשתמש בציניות כל פעם שמתחשק לי.
שיהיה לך בהצלחה בהמשך

מה זה מוסלמי ברובו? אתה מדבר כאילו כל ישראלי שגר בלונדון נערף ראשו. אל תדאג לי. ביום שבאירופה יערפו ראשים של ישראלים אני אחזור לכאן.
אם כולם יגידו את זה לא יהיה לך לאן לחזור.

ולא אמרתי שעורפים ראשין לכל ישראלי בלונדון.

אם מישהו רוצה להגיב לדברים שאמרתי תצטטו, אל תכניסו לי מילים לפה ואז תתוכחו על דברים שלא אני אמרתי..

אם תצטט אותי פעם אחת אומר דבר כזה אני אעזוב את הארץ בעצמי.

אני אגלה לך מראש, לא תצליח, אז למה בכל זאת אתה מדבר כאילו אני אומר את זה?

ההודעה המקורית לא הייתה מכוונת אליך בכלל, אבל הנה גם ציטוט שלך.

קשה לך כאן - > תעזוב.
אחלה של מוטו לחיים

בהצלחה בחו"ל?

קודם כל אני דיברתי על המערך הטכני של צהל, כמו שכתבתי ואתה גם ציטטת "מהנדסים / ד"ר / ושאר בעלי הידע והמקצועות בצבא"

אז למה לתת להם צ'ופרים ופנסיה? כי אם לא הם יעשו את זה אתה יודע מי יעשה? חברות פרטיות...שייקחו על אותה העבודה פי כמה וכמה יותר, יסיימו אותה בפרק זמן הרבה יותר ארוך והתוצאה הסופית לא תיהיה בדיוק מה שהצבא התכוון אליו.

אז התלהמת על כלום ומה קיבלת? יפטרו את כל הדרך הבכיר בצהל..תשאר עם צבא של צעירים שלא עולים הרבה, ועל העבודות האמיתיות תשלם פי 5 יותר, מאיפה? מהכיס שלך!

סתם להגיד דברים באוויר כמו "לא צריך אותו! אפשר לפטר אותו" בלי לדעת מה החלופה זה לא רציני.

מפתיע אותי שאתה כותב ככה..לא חשבתי שעדיין יש אנשים שמאמינים לכל שטות שמספרים להם...
תדבר טוב עם החבר שלך תשאל אותו מה זה החופשת סקי הזאת שלו ותחזור עם תשובה אמיתית ולא איזה משהו פופוליסטי שאומר "על הבכירים יוצאים לחופשת סקי ורק אני פה בנתניה"

ראית באיזה שהוא מקום שכתבתי שלמורה לא מגיע כסף? שלרופאים לא מגיע יותר כסף?
לא!
אבל זה לא יעזור לי שיש לי מורה מחנכת מצויינת אם כבשו לי את הגולן...מה אני אעשה עם שוטר טוב אם איבדתי את כל איו"ש?

מעניין אותי לדעת מה חשבתם כשראיתם (או שאולי לא ראיתם בכלל) את כל המקרים שבהם ילדים בני 18-20 נהרגים בגלל שנכנסו עם ג'יפ לעזה במקום נגמש כי....אין כסף...כי רק לפני כמה חודשים נוחלט על קיצוץ ענק בתקציב הבטחון...

ככה זה יש שקט כולם חושבים זזהו יש שלום כלל עולמי אפשר להפסיק להלחם...ממליץ לכם לעיין קצת במסקנות מלחמת לבנון השנייה ומה חוסר תקציב עשה לצבא שם..כמה אנשים נהרגו כי לא היה מישהו בתפקיד טיפשי שאומר כמה נשק צריך לשמור.

כמה הורים, ילדים היו רעבים במלחמה הזאת כי לא הייתה איזה חיילת שהתפקיד שלה זה לחשב כמה מנות קרב צריך לאגור.

לדבר עכשיו כשיש שקט זה קל

קשה לך כאן - > תעזוב.
אחלה של מוטו לחיים
לא אמרתי שאמרת שלא מגיע כסף.תפסיק את ההתלהמות הטפשית הזו.

רק טענת שלא ניתם מאיפה לקצץ.ואמרתי כבר שהפריוולגיות שאנשי צבא זוכים אליהם לא הגיוניות.
אתה מוציא אנשים לפנסיה בגיל 45 ומה אתה מצפה? שהם ישבו בבית? לא,הם הולכים לחפש עבודה (אמנם משלמים 50% לצהל) אבל עדיין,מקום עבודה נתפס וזה לא שיש לך בשפע - מה שמגדיל את האבטלה.

אתה לא יכול להגיד שהמדינה דמוקרטית,אם יש כזו פריווילגיה לאנשי מלחמה,

ואתה מתייחס לבני 18-21שנהרגים רק בגלל שאין כסף לצבא.
מה אם ילדים בני 18-21 ששיעורי ההתאבדות שלהם הם הגבוהים בארץ? אתה יודע שכל שנה האבדה האמיתית של הצבא היא מתאבדים? ולאו דווקא פעולות טרור?
הדוח האחרון שראיתי שיצא היה ב2011 - 34 התאבדויות,ואם לא אסון השרפה הנוראית בכרמל זה היה מככב במקום ראשון,יותר מכל סיבה אחרת.
(ואגב,אם אתה מעוניין לדעת,15 מתוך 20 שנפלו בעת מילוי תפקידם - התאבדו
14 החיילים של "נפל תתחת שירותו" - 10 מתאבדים.
10 נוספים לא דווחו,31 לא ידועים סיבות מותם,לאחר פרויקט שנעשה באישתון (1) תוכל לראות שרובם,היו מתאבדים)
ככה שבעקיפין,התאבדות מככבת למעלה במקום הראשון למרות השריפה בכרמל
בוא נראה אם אתה יודע כמה חיילים נהרגו מכוח עוין ב2011,קדימה תן ניחוש.
.
.
.
.
.
.

התשובה? מתוך 183 (שהועילו לדווח אליהם) - 13 נהרגו בפעילות צבאית
רק 2(!) מכוח עוין.
ז"א - 99% מנופלים ב2011 - היו ללא מעורבות מכוח עוין

אתה עדיין חושב שהבעיה הכי גדולה שהמדינה לא פותרת היא כוח עוין?
או שהבעיה נמצאת במסגרת? המסגרת שהתאבדו בה(רק באותה שנה!) כמות חיילים ששות ערך (אם לא יותר) משאיבדת במבצע צוק איתן?
אבל כמובן שזה כוסה בסדין לבן.

סימוכין:
(1) http://eishton.wordpress.com/2013/07/25/memorial2011/#more-4977
אין לי בעיה עם דעות של אחרים אני אשמע הכול. יש לי בעיה עם זה שאחרים מנסים להכניס דברים ללא כל ביסוס אמיתי, אלא על עובדות סטייל ברו סיינס

ותפסיק כבר לקרוא חצי הודעה כל הזמן.
הצגתי בפניך פריווילגיה שאני יודע שאיש קבע מקבל ממקור ראשוני
אתה מציג את זה כאילו אמרתי שכולם עומדים בתור כדי לקבל ואוצ'ר לחופשת סקי.

ותפסיק כבר לקרוא חצי הודעה כל הזמן.
הצגתי בפניך פריווילגיה שאני יודע שאיש קבע מקבל ממקור ראשוני
אתה מציג את זה כאילו אמרתי שכולם עומדים בתור כדי לקבל ואוצ'ר לחופשת סקי.

אתה מבזבז את הזמן שלך. הוא בטוח שמדינת ישראל בסכנה קיומית.

תגיד, היית בצבא?

מה אם ילדים בני 18-21 ששיעורי ההתאבדות שלהם הם הגבוהים בארץ? אתה יודע שכל שנה האבדה האמיתית של הצבא היא מתאבדים? ולאו דווקא פעולות טרור?
הדוח האחרון שראיתי שיצא היה ב2011 - 34 התאבדויות,ואם לא אסון השרפה הנוראית בכרמל זה היה מככב במקום ראשון,יותר מכל סיבה אחרת.
(ואגב,אם אתה מעוניין לדעת,15 מתוך 20 שנפלו בעת מילוי תפקידם - התאבדו
14 החיילים של "נפל תתחת שירותו" - 10 מתאבדים.
10 נוספים לא דווחו,31 לא ידועים סיבות מותם,לאחר פרויקט שנעשה באישתון (1) תוכל לראות שרובם,היו מתאבדים)
ככה שבעקיפין,התאבדות מככבת למעלה במקום הראשון למרות השריפה בכרמל
בוא נראה אם אתה יודע כמה חיילים נהרגו מכוח עוין ב2011,קדימה תן ניחוש.
.
.
.
.
.
.

התשובה? מתוך 183 (שהועילו לדווח אליהם) - 13 נהרגו בפעילות צבאית
רק 2(!) מכוח עוין.
ז"א - 99% מנופלים ב2011 - היו ללא מעורבות מכוח עוין

אתה עדיין חושב שהבעיה הכי גדולה שהמדינה לא פותרת היא כוח עוין?
או שהבעיה נמצאת במסגרת? המסגרת שהתאבדו בה(רק באותה שנה!) כמות חיילים ששות ערך (אם לא יותר) משאיבדת במבצע צוק איתן?
אבל כמובן שזה כוסה בסדין לבן.

סימוכין:
(1) http://eishton.wordpress.com/2013/07/25/memorial2011/#more-4977

כ"כ נכון. והכל מושתק בחסות הצבא, אף אחד לא מדבר על זה כי זה לא נח וצה"ל הוא קדוש

@yogevnn כל תחום במדינה הזו רקוב,מלא בשחיתות ופועל ללא היגיון.
וכן אני בכיין בגלל שאני לא רוצה לחיות במדינה בה החברים ובני המשפחה שלי מתים בפיגועים ובמלחמה,וכל גוף ממשלתי מחרבן על האזרח וצריך לשלם משכנתא עד גיל 50 בשביל דירת 4 חדרים בת 30+.
עכשיו מקצצים ברווחה,מנסים לסגור את תל אביב בשבת,המדינה מנהלת מבצעים צבאיים כושלים ללא הישגים מדיניים ויש עוד הרבה.
זה לא שבמדינות אחרות הכל טוב ויפה, ברוב המדינות גם הכל מלא בשחיתות ורקבון.(מניסיון של הורים וקרובי משפחה במדינות אירופאיות וקנדה/ארה''ב, וכולם אנשים מלומדים עם תארים(רופאים, מהנדסים, אלקטרוניקה ועוד)).
אבל בגדול אתה צודק ואני מסכים איתך, זה נורא בעייתי מה שהולך כאן, ומקווה שבאמת העתיד כאן, ואפילו ההווה, יהיו קלים יותר(מקווה כמה שיותר מהר)...

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית