נק' מוניטין:
10,850
- 8,677
- 1,546
ממש לא ואתה חתיכת חוצפן שאתה טוען את זה בכללהאנשים שבאמת עולים הרבה כסף גם שווים אותו.
כשיש לך מהנדס \ ד"ר \ כל איש מקצוע אחר שהצבא טיפח אותו זה הרבה יותר משתלם כלכלית מאשר להוציא את העבודה החוצה. כי אלביט \ רפאל ושאל החברות יגזרו עליך מחיר הרבה יותר גבוה, זמן העבודה יהיה הרבה הרבה יותר ארוך, עדיין תצטרך חיילים בעלי מקצוע שישבו בחברות האלו וישמרו על רצונות הצבא (אף חייל מקצועי כמעט לא רוצה את זה).
לא משנה איך תסובב את זה, מי שמקבל הרבה כסף בצבא. מגיע לו.
אם למישהו יש בעיה עם זה שאל"מ מקצועי שמנהל צוות לפיתוח כלי לחימה כזה או אחר בצהל כנראה שהוא צריך לטפל בבעיה של חוסר פירגון \ אי הבנה של איך דברים עובדים.
ושוב הכול מתגמד לעומת קנייה של צי מטוסים \ טנקים \ צוללת אחת...
ועל זה אף אחד לא יוותר...אבל מה לעשות שם הכסף הגדול, אז חוסכים במיגון..ואז ילד בן 18 נהרג בגלל מטען שטותי...ואז כולם נזכרים לקום באמצע המלחמה...."למה אין מיגון כזה" "למה אין טיפול בבעית המנהרות"
אבל בשניה שהמצב נרגע...הופה כולם חוזרים אחורה ל "למה אני לא יכול לגור בתל אביב" "למה אין לי כסף לקוטג'"
הגיע הזמן שאנשים יתחילו להבין שצריך לעבוד בשביל כסף..זה לא קורה מהר...לא קונים דירה בגיל 20...ואם רוצים לקנות דירה בגיל צעיר לא טסים כל שנה לטיול מטורף עם חברים...מה לעשות...החיים קשים.
גם סקוואט זה קשה, לוותר?
מי שכל החיים שלו היה רס"ר בפיקוד משתחרר לפנסיה (לכל החיים אגב) בגיל 44 ,למה מורים,רופאים,צוות סיעוד,אחיות שטוחנות משמרות בטיפול נמרץ ובמחלקות שאין מיטות אז ישנים במעברים צריכות להיות בכוננות עד גיל 62? ועוד אחרי זה לא לקבל פנסיה לכל החיים ולקוות שהפנסיה לא תיגמר להם עד שהם ימותו.
איפה הדמוקרטיה פה? מדינה דמוקרטית בביצים שלי,למה אדם אחד שווה יותר מהאחר? למה איש צבא מקבל הטבות מפה ועד הודעה חדשה ומהכיס שלך בעוד שמי שמציל חיים לא פחות ממנו (ואני נותן פה המון קרדיט לכל איש צבא שאני משווה את התרומה שלו לצוותי הסיעוד בביה"ח,כי אני מתאר לעצמי,שלא גרת עם צוות סיעוד\רפואי בזמן מלחמה,שהם נמצאים בכוננות תמידית בנוסף למשמרות של מ7 עד 19:00 בערב בגיל 60)
העיקר מי שבגיל 60 עוד מגיע למילואים מבחירה בצבא הוא גיבור ישראל,הגיבורים האמיתיים משתחררים רק בגיל 65,ולא,אין להם כ"כ ברירה אחרת
דיברת פעם עם אנשי דרג גבוהים בצבא שמספרים לך על זריקת הכספים שיש לדרגות הגבוהות?
יש לי חבר שמקבל חופשת סקי פעם בשנה עם המשפחה על חשבון המדינה כי אבא שלו איזה קצין דרגהזיבי.
קו טלפוני,שיש לאנשים בדרך גבוה שזוכים להטבות ענק ופריווילגיות שלא להאמין.
אז,האנשים שעולים כסף ממש,ממש ,אבל ממש לא שווים אותו..ואם הם כן? ככה גם כל אחד אחר,כי זאת מדינה דמוקרטית (לפחות שואפת להיות)
גיל פרישה ממוצע 47...רק 20 שנה לפני אבל ניחה,מה לא נעשה בשביל אלו ששומרים עלינו?????????מערכת הביטחון דורשת עוד 9 מיליארד שקל לתקציבה בעקבות "לקחי צוק איתן" וככל הנראה תקבל את רובם, על חשבון קיצוצים בשירותים החברתיים. זאת בנוסף לכמעט 10 מיליארד שקל תוספת שכבר קיבלה מתחילת השנה, מה שיעמיד את תקציבה על 72.45 מיליארד שקל או 18% מתקציב המדינה. זאת בלי להחשיב את פנסיות אנשי הצבא מגיל 67, הוצאות מתאם הפעולות השטחים, ומיליארדים רבים שמגיעים אליה דרך משרד ראש הממשלה (תקציבי המוסד, שב"כ, ודברים עלומים). רק התוספת לתקציב גדולה פי 4 מתקציב הרווחה הישראלי.
אחוז זניח עד לא קיים מהתוספת הזאת היא לצרכים הגנתיים של ממש כדוגמת 'כיפת ברזל' שממומנת ברובה ככולה על ידי האמריקאים (כולל סיוע חירום מהשבועות האחרונים), ונגמ"שים ממוגנים מסוג נמר, שגם אם יתקוצבו במלואים (דבר שצה"ל מסרב לעשות מאז 2012) מדובר על פחות ממיליארד שקל.
דרישות דומות לתקציב מערכת הביטחון ב-2015 אמורים להעמיד אותו שוב על כ18% מתקציב המדינה.
לאורך הלחימה ישראל הרבתה להשתמש בטיעון כי חמאס מזניח את תושביו בשל ההוצאה הביטחונית הגבוהה שלו "חמאס בונה מנהרות ולא בתי ספר ובתי חולים". הטיעון נועד להצדיק את ההפצצות הישראלית כלפי פנים, אבל גם היה ניסיון כושל להמריד את העם הפלסטני (דבר שחזר פעם אחרי פעם בנרטיב הישרלאי). הניסיון מצביע על חוסר הבנה של המצב, דומה לזה שהפגין שר הביטחון כשהצהיר שהטיפול במנהרות ייקח "יומיים שלושה" (כשלא ברור אם ידע בכלל שהן קיימות שבוע קודם לכן), ההצהרת הכלניות הטראגית של הצבא, וחוסר הבנתו להשלכות המעצרים ההמוניים בגדה ביוני.
לעצם העניין ההוצאה הביטחונית של חמאס לפי מקורות ישראלים עומדת על קצת פחות מ-200 מיליון שקל או כ-14% מתקציבו. כלומר לא רק קטנה ביותר מ-72 מיליארד שקל מזו הישראלית, קטנה משמעותית אפילו בשיעורה מהתקציב. רק התוספת למערכת הביטחון הישראלית גדול פי 11 מתקציב חמאס כולו.
הקיצוץ האחרון בתקציב החינוך הישראלי בסך חצי מיליארד שקל, משמעותו עצירתם של בניית כיתות חדשות, שהיום הן בין הצפופות ביותר בעולם. מספר השנים בהן ישראל לא בנתה בית חולים ממשלתי גדול בהרבה ממספר השנים שהחמאס קיים כארגון, וגם אז הדבר בוצע בעזרת בתרומות פרטיות רבות. כל זה למרות שבתי החולים בישראל הם הצפופים ביותר בעולם המערבי.
אז בקיצור, אם ממשלת ישראל טוענת כי העם הפלסטיני וצריך להתמרד נגד חמאס בשל הזנחתו את תושביו, משמע שלצורך עקביות היא צריכה לטעון זאת ביתר שאת לגבי הציבור הישראלי. נקווה שיקשיבו לה.