הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

לא התייחסת לנושא.
מה מקור הגופות?
יש הבדל בין לרכוש גופות, שלרוב נתרמות למדע, לבין גופות שאינך יודע מה המקור שלהן.

לגביי השאר זה לא הנושא, אם כי אני מסכים איתך שהמדינה צריכה לנתק את הדת ממנה.

זה בדיוק הנושא והוכחת את התזה שלי בפוסט האחרון.
הנושא הוא כפייה דתית
ההסטה מהנושא היא "מקור הגופות"

אתה מתעקש להמשיך ולפול בפח שכרה לך בנט ולעסוק בתפל.

ואם בתפל עסקינן, (אני אזרום עם הויכוח העקר, התפל, הדמגוגי, המסיט מנושא הכפייה הדתית והלא חשוב..) מדובר באנשים שתרמו את גופם למדע.
הייתה פעם כתבה על אנשים שביקרו בתערוכה, התרשמו מאוד וביקשו (בהתלהבות) שלאחר מותם גופותיהם ישומרו וייוצגו בתהליך הנ"ל.

כלומר הם לא רק שתרמו את גופם למדע, הם הצהירו מול מצלמות שהם מעוניינים לתרום למטרה הספציפית הנ"ל.

כמה קטעים מכתבה בכלכליסט:
Screenshot_2014-09-08-09-37-31-1.png

Screenshot_2014-09-08-09-38-03-1.png

תשלומי הפנסיה של מערכת הביטחון הם הזויים.ומה יהיה גודל התקציב לתשלומי הפנסיה עוד 15 שנים?

מה זה מוסלמי ברובו? אתה מדבר כאילו כל ישראלי שגר בלונדון נערף ראשו. אל תדאג לי. ביום שבאירופה יערפו ראשים של ישראלים אני אחזור לכאן.
הגיע הזמן לחזור:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4566914,00.html

מה אכפת לי מה כל אחד חושב על התצוגה.אם זה פוגע בך ואתה לא אוהב את זה אל תלך למה למנוע את זה מאלו שכן רוצים?

מה הקשר להתעלם.אם הציבור החרדי לא רוצה ללכת לתערוכת גופות מה הקשר אליי?אל תדבר איתי על קיצוניות ועל חרדים כל עוד כוונה היא לא אליהם.הם מפחדים מחדשנות וכופים את הבורות שלהם על אחרים.אני לא מונע מהם להיפגש בקברים ולהתפלל למה שהם ימנעו ממני ללכת לתערוכות מדע?
א. אם הגופות באמת נלקחו בצורה לא חוקית מאסירים אז זה מאוד הגיוני שלא יתנו לתערוכה להתקיים.
ב. זאת המהות של דמוקרטיה, אם יש רוב בכנסת שחושב שהתערוכה הזאת פוגעת פגיעה קשה יותר בזכויותיהם של אנשים מאשר התועלת שהיא מביאה לאנשים אחרים, מתוקף הדמוקרטיה הם יכולים להעביר חוק שייסגור את התערוכה.
ג. ואם במקום התערוכה הזאת היו פותחים קרבות גלדיאטורים היית עדיין אומר שמי שרוצה יבוא ומי שלא רוצה לא יבוא אבל לא יתערב בקשר למי שרוצה?
עצם העובדה שכל מי שיהודי מקבל פה אזרחות בגלל חוק השבות זה גזעני,לא משנה איך תסתכל על זה.
אם אני אנסה לקבל אזרחות בריטית אני אוכל? וגרמנית? וספרדית? ואם אני ארצה אזרחות אמריקאית ישר יתנו לי או שאני צריך לקוות שאני אעמוד במכסה?
אם אתה חושב שכל מדינה באשר היא היא גזענית או שעצם הרעיון של קיום מדינות הוא גזעני אז אפשר לקבל את הדעה הזאת אבל אם אתה חושב שרק מדינת ישראל גזענית בגלל חוק השבות זה כבר סטנדרט כפול.

הגיע הזמן לחזור:

א. אם הגופות באמת נלקחו בצורה לא חוקית מאסירים אז זה מאוד הגיוני שלא יתנו לתערוכה להתקיים.
ב. זאת המהות של דמוקרטיה, אם יש רוב בכנסת שחושב שהתערוכה הזאת פוגעת פגיעה קשה יותר בזכויותיהם של אנשים מאשר התועלת שהיא מביאה לאנשים אחרים, מתוקף הדמוקרטיה הם יכולים להעביר חוק שייסגור את התערוכה.
ג. ואם במקום התערוכה הזאת היו פותחים קרבות גלדיאטורים היית עדיין אומר שמי שרוצה יבוא ומי שלא רוצה לא יבוא אבל לא יתערב בקשר למי שרוצה?

א. אם.
ב.לא הייתה הצבעה בכלל.אל תצדיק את הבורות של הדת בעזרת טיעונים דמוקרטים הרי שדת באה כנגד הדמוקרטיה ופוגעת בזכויות בסיסיות של האדם בדמוקרטיה.למשל הזכות לשוויון.
ג.מצידי שתיהיה תערוכה לריחות תחת.זה ההבדל ביני ובין דתיים.מצידי שהומואים יתחתנו ויהודים יתבוללו.שכל אחד יעשה מה שנכון בעיניו כל עוד אינו פוגע בזולת.

א. אם.
ב.לא הייתה הצבעה בכלל.אל תצדיק את הבורות של הדת בעזרת טיעונים דמוקרטים הרי שדת באה כנגד הדמוקרטיה ופוגעת בזכויות בסיסיות של האדם בדמוקרטיה.למשל הזכות לשוויון.
ג.מצידי שתיהיה תערוכה לריחות תחת.זה ההבדל ביני ובין דתיים.מצידי שהומואים יתחתנו ויהודים יתבוללו.שכל אחד יעשה מה שנכון בעיניו כל עוד אינו פוגע בזולת.
אם זה הוחלט בצורה לא דמוקרטית זה לא בסדר, אבל לא נראה לי הגיוני שזה מה שהיה. אם תראה לי מקור שמראה שזה התקבל בצורה לא דמוקרטית אני אסכים איתך ב100% בעניין הזה. מצד שני כל עוד זה הוחלט בצורה דמוקרטית זה לגיטימי (דגש על לגיטימי ולא צודק) גם אם אתה לא מסכים עם זה, ולמען האמת גם אני לא בטוח שאני מסכים עם זה.
בקשר לכפייה הדתית אני מסכים איתך שזה פסול, אבל אני חושב שגם כפייה חילונית היא פסולה. לסגור חנויות בשבת בתל אביב זה דבר שגם אני נגדו אבל אני אתן דוגמא שהייתה לפני בערך שנה בחדשות שבחורה נסעה באוטובוס ו התיישבה ליד בן אדם חרדי, החרדי ביקש ממנה בנימוס לעבור מקום אבל היא לא הסכימה כי היא רצתה לעשות לו "דווקא". מבחינתי התנהגות כזאת היא פסולה באותה מידה וכל האנשים שהיללו אותה על זה שהיא פעילת " זכויות נשים/הפרדה בין דת למדינה" מסתכלים על העיניין רק מזווית אחת ומתנהגים בצורה צבועה. זאת רק דוגמא אחת שהזכרתי בה כרגע אבל יש עוד המון דוגמאות לכך.
ואתה בטח לא תוכל לקבל אזרחות אמריקאית בגלל שאתה יהודי.
מה הקשר?

הגיע הזמן לחזור:

אם אני אנסה לקבל אזרחות בריטית אני אוכל? וגרמנית? וספרדית? ואם אני ארצה אזרחות אמריקאית ישר יתנו לי או שאני צריך לקוות שאני אעמוד במכסה?
אם אתה חושב שכל מדינה באשר היא היא גזענית או שעצם הרעיון של קיום מדינות הוא גזעני אז אפשר לקבל את הדעה הזאת אבל אם אתה חושב שרק מדינת ישראל גזענית בגלל חוק השבות זה כבר סטנדרט כפול.
ממש לא הבנת מה רשמתי
הקטע שמי שיהודי מקבל פה אזרחות +עזרה בהתיישבות באופן אוטומטי - זו גזענות,כי אתה מביא רק לגזע אחד (גזע דתי) פריווילגיה התיישבותית,בעוד שאם מישהו לא יהודי ירצה לעשות עלייה הוא יקבל צינור
זה לא שבארה"ב יש תנאי של "אם אתה נוצרי תבוא ותהיה אזרח

או גם לא בבריטניה
או גרמניה
או ספרד.

נאמר כהלצה..
אבל יש קשר למה שאמר
אמנם זו הייתה הלצה אבל שמשקיפה על האמת.
מדינה גזענית זו מדינה שנותנת לך אזרחות בגלל היותך משתייך לדת מסוימת...וכל המדינות שהזכיר הן לא אחת מהן

בחיי זה מגוחך שאני כותב את זה,אבל מה אנחנו בפולחן? שאנחנו רוצים לשמר את עצמנו ולמנוע התייחדות עם הגוים?

אבל יש קשר למה שאמר
אמנם זו הייתה הלצה אבל שמשקיפה על האמת.
לא חושב..
כיום יש גרעין יהודי חזק שמושרש בממשל,ואתה מבין מה זה אומר
(אישית מדבר על קנדה,אך אני בטוח שזה גם בארה"ב)

ממש לא הבנת מה רשמתי
הקטע שמי שיהודי מקבל פה אזרחות +עזרה בהתיישבות באופן אוטומטי - זו גזענות,כי אתה מביא רק לגזע אחד (גזע דתי) פריווילגיה התיישבותית,בעוד שאם מישהו לא יהודי ירצה לעשות עלייה הוא יקבל צינור
זה לא שבארה"ב יש תנאי של "אם אתה נוצרי תבוא ותהיה אזרח

או גם לא בבריטניה
או גרמניה
או ספרד.
זה בגלל שאם אתה זוכר היהודים עברו שואה , ועל מנת שאף יהודי לא יסבול מהתעללויות,הצקות, רציחות במקרה המוגזם ביותר מאנטישמים , כל יהודי שירצה להיכנס לארץ יתקבל בברכה , איפה בדיוק הבעיה פה?

זה בגלל שאם אתה זוכר היהודים עברו שואה , ועל מנת שאף יהודי לא יסבול מהתעללויות,הצקות, רציחות במקרה המוגזם ביותר מאנטישמים , כל יהודי שירצה להיכנס לארץ יתקבל בברכה , איפה בדיוק הבעיה פה?
די להביא את השואה כתירוץ לכל דבר.
היהודים לא חוו את המכה הכבדה ביותר במלחמת העולם הראשונה והשנייה.

כולם היום יודעים לבכות למה אף אחד לא בא לעזור להם אז.
מדינת ישראל ותושביה לוקחים את השואה לזוטות ולא פלא איך זה נראה מהצד
לא חושב..
כיום יש גרעין יהודי חזק שמושרש בממשל,ואתה מבין מה זה אומר
(אישית מדבר על קנדה,אך אני בטוח שזה גם בארה"ב)
שבמידה ואתה יהודי אתה תקבל אזרחות בבום+כסף למטרת התיישבות?

מערכת הביטחון דורשת עוד 9 מיליארד שקל לתקציבה בעקבות "לקחי צוק איתן" וככל הנראה תקבל את רובם, על חשבון קיצוצים בשירותים החברתיים. זאת בנוסף לכמעט 10 מיליארד שקל תוספת שכבר קיבלה מתחילת השנה, מה שיעמיד את תקציבה על 72.45 מיליארד שקל או 18% מתקציב המדינה. זאת בלי להחשיב את פנסיות אנשי הצבא מגיל 67, הוצאות מתאם הפעולות השטחים, ומיליארדים רבים שמגיעים אליה דרך משרד ראש הממשלה (תקציבי המוסד, שב"כ, ודברים עלומים). רק התוספת לתקציב גדולה פי 4 מתקציב הרווחה הישראלי.

אחוז זניח עד לא קיים מהתוספת הזאת היא לצרכים הגנתיים של ממש כדוגמת 'כיפת ברזל' שממומנת ברובה ככולה על ידי האמריקאים (כולל סיוע חירום מהשבועות האחרונים), ונגמ"שים ממוגנים מסוג נמר, שגם אם יתקוצבו במלואים (דבר שצה"ל מסרב לעשות מאז 2012) מדובר על פחות ממיליארד שקל.

דרישות דומות לתקציב מערכת הביטחון ב-2015 אמורים להעמיד אותו שוב על כ18% מתקציב המדינה.

לאורך הלחימה ישראל הרבתה להשתמש בטיעון כי חמאס מזניח את תושביו בשל ההוצאה הביטחונית הגבוהה שלו "חמאס בונה מנהרות ולא בתי ספר ובתי חולים". הטיעון נועד להצדיק את ההפצצות הישראלית כלפי פנים, אבל גם היה ניסיון כושל להמריד את העם הפלסטני (דבר שחזר פעם אחרי פעם בנרטיב הישרלאי). הניסיון מצביע על חוסר הבנה של המצב, דומה לזה שהפגין שר הביטחון כשהצהיר שהטיפול במנהרות ייקח "יומיים שלושה" (כשלא ברור אם ידע בכלל שהן קיימות שבוע קודם לכן), ההצהרת הכלניות הטראגית של הצבא, וחוסר הבנתו להשלכות המעצרים ההמוניים בגדה ביוני.

לעצם העניין ההוצאה הביטחונית של חמאס לפי מקורות ישראלים עומדת על קצת פחות מ-200 מיליון שקל או כ-14% מתקציבו. כלומר לא רק קטנה ביותר מ-72 מיליארד שקל מזו הישראלית, קטנה משמעותית אפילו בשיעורה מהתקציב. רק התוספת למערכת הביטחון הישראלית גדול פי 11 מתקציב חמאס כולו.

הקיצוץ האחרון בתקציב החינוך הישראלי בסך חצי מיליארד שקל, משמעותו עצירתם של בניית כיתות חדשות, שהיום הן בין הצפופות ביותר בעולם. מספר השנים בהן ישראל לא בנתה בית חולים ממשלתי גדול בהרבה ממספר השנים שהחמאס קיים כארגון, וגם אז הדבר בוצע בעזרת בתרומות פרטיות רבות. כל זה למרות שבתי החולים בישראל הם הצפופים ביותר בעולם המערבי.

אז בקיצור, אם ממשלת ישראל טוענת כי העם הפלסטיני וצריך להתמרד נגד חמאס בשל הזנחתו את תושביו, משמע שלצורך עקביות היא צריכה לטעון זאת ביתר שאת לגבי הציבור הישראלי. נקווה שיקשיבו לה.

ג'ון בראון? לפחות תתן לבחור קרדיט.

הלוואי..
אבל זה לא אמור להיות נגדך
עדיין,זה שיש חוק לטובת היהודים על פני כל דת אחרת, ואני בהגדרה יהודי ..לא אומר שזה לא גזעני

עריכה: אני וניר דיברנו על זה בפרטי ומסתבר שהוא דיבר על תכלת ואני על אדום והייתה אי הבנה 😃

עצוב לראות שאנשים שכחו מאין באו ולמה הם פה.
אפשר לשאול יהודים אירופאים איך ההרגשה לחיות שם. לחטוף סטירה מצלצלת בלי יכולת להגיב, (גם אם יש לך פרס 110 ק"ג)
סטירה שמזכירה לך שזה לא באמת הבית שלך. אני יכול לנחש מה התשובה.
למה אנשים מחפשים תשובה מחוץ לבית כשהם נולדו לזה? ברוב המקרים זה נובע מהדרכה שגויה או מחוסר ידע.
במקומות אחרים המצב הרבה יותר גרוע מבחינת שיווין ואפשר פשוט לראות את המהפכות שקמות כל מספר שנים. (גדולות או קטנות)
חסר דברים להשקיע בהם אנרגיה? דווקא נגד המקורות שלך?

ומבלי להוריד את הערך מהדברים שלך..
אבל האם גזענות היא תוצר של הכחדה? טבח התרחש בכל מדינה כמעט, אבל האם בתור יהודים אנחנו יותר עילאים מעמים אחרים? מה עם הטבח של הארמנים- גם להם מגיע להיות גזענים אחרי הטבח בטורקיה?
אפשר לשאול יהודים אירופאים איך ההרגשה לחיות שם. לחטוף סטירה מצלצלת בלי יכולת להגיב, (גם אם יש לך פרס 110 ק"ג)
למה אנשים מחפשים תשובה מחוץ לבית כשהם נולדו לזה? ברוב המקרים זה נובע מהדרכה שגויה או מחוסר ידע.
במקומות אחרים המצב הרבה יותר גרוע מבחינת שיווין ואפשר פשוט לראות את המהפכות שקמות כל מספר שנים. (גדולות או קטנות)
באותה מידע אתה יכול להיות פופוליסט ולהגיד שהאמונה במעוטה היא דבר סגור ומוגבל. לא מרחיבים גבולות,לא מקבלים את השונה ואת המוזר.
אם הכל היה תלוי במקורות שלנו- עדיין היינו חיים במהרות. ותודה על כך שיש אנשים שחושבים בעד עצמם ומקדמים את המדע והטכנולוגיה.
הדת התחילה להשתמש במדע ובטכנולוגיה כשהיא הבינה אם מי יש לה עסק.. כפייה דתית אינקוויזיציה הולכים יד ביד. אז עכשיו אנחנו קצת פחות פנטים כי יש מגוון תרבויות. תאר לעצמך מדינת ישראל מלאה מערים כמו מאה שעריים או צפת.. אתה חושב שהיינו ככה יותר שונים מאיראן או מדינות מוסלמיות אחרות? כפיה דתית אף פעם לא עובדת. חינוך כן. חבל שהוא בירידה.. אה נכון תודות לאנשים כמו שי פירון.

אני פה כי סבא רבא רצה רצה להקים מדינה שבה לא תיהיה גזענות,שחיתות, אטימות ופשוט טמטום של המנהיגים והעם.הוא היה אתאיסט והקים את אחת הערים הגדולות בישראל ואני בטוח שאם הוא היה חי הוא היה בוכה למראה העלוב של מדינת ישראל ב2014 ועל איך הדת מונעת מאיתנו להתפתח.
כל שאר הדברים שכתבת הם שטויות שיהודים מאכילים אחד את השני כדי לנחם את עצמם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית