הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

באותה מידע אתה יכול להיות פופוליסט ולהגיד שהאמונה במעוטה היא דבר סגור ומוגבל. לא מרחיבים גבולות,לא מקבלים את השונה ואת המוזר.
אם הכל היה תלוי במקורות שלנו- עדיין היינו חיים במהרות. ותודה על כך שיש אנשים שחושבים בעד עצמם ומקדמים את המדע והטכנולוגיה.
הדת התחילה להשתמש במדע ובטכנולוגיה כשהיא הבינה אם מי יש לה עסק.. כפייה דתית אינקוויזיציה הולכים יד ביד. אז עכשיו אנחנו קצת פחות פנטים כי יש מגוון תרבויות. תאר לעצמך מדינת ישראל מלאה מערים כמו מאה שעריים או צפת.. אתה חושב שהיינו ככה יותר שונים מאיראן או מדינות מוסלמיות אחרות? כפיה דתית אף פעם לא עובדת. חינוך כן. חבל שהוא בירידה.. אה נכון תודות לאנשים כמו שי פירון.

חבר, אתה מדבר נטו על סמך ניחושים. אין לך שמץ של מושג ובאמת שחבל לי.
או אולי דעותיך מבוססות על סמך קבוצות קטנות כאלו ואחרות שלא מייצגות כלום מלבד עצמן.
בשורה התחתונה אין לך אפשרות לטעון שהמדינה לא מפותחת\מתפתחת.

עם כל הכבוד לסבא רבה שלך (ובאמת שיש כבוד) בסופו של דבר הוקמה פה מדינה עם צביון יהודי.

אני פה כי סבא רבא רצה רצה להקים מדינה שבה לא תיהיה גזענות,שחיתות, אטימות ופשוט טמטום של המנהיגים והעם.הוא היה אתאיסט והקים את אחת הערים הגדולות בישראל ואני בטוח שאם הוא היה חי הוא היה בוכה למראה העלוב של מדינת ישראל ב2014 ועל איך הדת מונעת מאיתנו להתפתח.
כל שאר הדברים שכתבת הם שטויות שיהודים מאכילים אחד את השני כדי לנחם את עצמם.
יש לך 110 פרס שאתה מדבר ככה?
לאן הגענו,הכל נובע מהחוסר ידע שלך אחי
עצוב לראות שאנשים שכחו מאין באו ולמה הם פה.
אפשר לשאול יהודים אירופאים איך ההרגשה לחיות שם. לחטוף סטירה מצלצלת בלי יכולת להגיב, (גם אם יש לך פרס 110 ק"ג)
סטירה שמזכירה לך שזה לא באמת הבית שלך. אני יכול לנחש מה התשובה.
למה אנשים מחפשים תשובה מחוץ לבית כשהם נולדו לזה? ברוב המקרים זה נובע מהדרכה שגויה או מחוסר ידע.
במקומות אחרים המצב הרבה יותר גרוע מבחינת שיווין ואפשר פשוט לראות את המהפכות שקמות כל מספר שנים. (גדולות או קטנות)
חסר דברים להשקיע בהם אנרגיה? דווקא נגד המקורות שלך?
באתי לרשום לך תגובה
ופשוט מחקתי אותה אחרי 20 שורות
אין טעם,אתה פרימיטיבי מידי,צר אופקים ואוכל את כל מה שמוכרים לך בכפית ואז עוד,יש לך את האומץ לזלזל בידע ובהדרכה של המגיבים פה..פשוט עצוב
מילא היה לך 110 פרס לכפר על זה

יש לך 110 פרס שאתה מדבר ככה?
לאן הגענו,הכל נובע מהחוסר ידע שלך אחי

ציניות...חוץ מזה, יש?
על סמך מה אתה שייכת אלי את המעלות הנ"ל?
לצערי כיום אני לא חובש כיפה אפילו מכיוון שחששתי שיש סיכוי שאני מפספס אמת אחרת. התברר לי שלא פספסתי יותר מידי.

@Creepy horse
תגובתי הקודמת נוגעת גם אליך.

לא חושב..
כיום יש גרעין יהודי חזק שמושרש בממשל,ואתה מבין מה זה אומר
(אישית מדבר על קנדה,אך אני בטוח שזה גם בארה"ב)

הבמבה הבין נכון את מה שאמרתי. מי שלא יכול לקבל אזרחות אמריקאית לא עומד בקריטריונים מסויימים ללא תלות בדת שלו.

מילא היה לך 110 פרס לכפר על זה

בעולם שכולו חומר...מזל שלך יש. (נקודה למחשבה).

מכיוון שאתה מגיב בצורה אישית- אבהיר שאין לי כל כוונה לפגוע.
הדיון הוא דיון קר ונוגע לצורות מחשבה כאלו ואחרות. בשום אופן לא אישי. לפחות מבחינתי.

עדיין,זה שיש חוק לטובת היהודים על פני כל דת אחרת, ואני בהגדרה יהודי ..לא אומר שזה לא גזעני

עריכה: אני וניר דיברנו על זה בפרטי ומסתבר שהוא דיבר על תכלת ואני על אדום והייתה אי הבנה 😃
יצחק. קוראים לו יצחק.
יש לך 110 פרס שאתה קורא לו ניר?

🤣

יצחק. קוראים לו יצחק.
יש לך 110 פרס שאתה קורא לו ניר?

🤣
אני קורא לו ניר בפורום,
אולי יש סיבה שהוא קרא לעצמו ניר ולא רוצה שכולם ידעו את שמו? מאיפה לי,לא מתעסק בזה,ביקש ניר קיבל ניר.
דיברנו בפייסבוק ויש לי אותו ואת שמו המלא
וכן יש לי 110 פרס

אבל יש קשר למה שאמר
אמנם זו הייתה הלצה אבל שמשקיפה על האמת.
מדינה גזענית זו מדינה שנותנת לך אזרחות בגלל היותך משתייך לדת מסוימת...וכל המדינות שהזכיר הן לא אחת מהן

בחיי זה מגוחך שאני כותב את זה,אבל מה אנחנו בפולחן? שאנחנו רוצים לשמר את עצמנו ולמנוע התייחדות עם הגוים?
כל מדינת לאום אתנית מקבלת אזרחים על סמך הלאום שלהם. בן אדם שאינו אנגלו-סקסי לא יקבל אזרחות בריטית, ואדם לא מהמוצר הגרמני לא ייקבל אזרחות גרמנית בדיוק כמו שאדם לא יהודי מחול לא יקבל אזרחות יהודית. זאת ההגדרה של מדינת לאום אתנית. הבעיה נוצרת כאשר אנשים שכבר חיים בשטחי המדינה ואינם שייכים ללאום מאבדים את האזרחות שלהם - וזה לא קורה אצלנו.
ומבלי להוריד את הערך מהדברים שלך..
אבל האם גזענות היא תוצר של הכחדה? טבח התרחש בכל מדינה כמעט, אבל האם בתור יהודים אנחנו יותר עילאים מעמים אחרים? מה עם הטבח של הארמנים- גם להם מגיע להיות גזענים אחרי הטבח בטורקיה?

באותה מידע אתה יכול להיות פופוליסט ולהגיד שהאמונה במעוטה היא דבר סגור ומוגבל. לא מרחיבים גבולות,לא מקבלים את השונה ואת המוזר.
אם הכל היה תלוי במקורות שלנו- עדיין היינו חיים במהרות. ותודה על כך שיש אנשים שחושבים בעד עצמם ומקדמים את המדע והטכנולוגיה.
הדת התחילה להשתמש במדע ובטכנולוגיה כשהיא הבינה אם מי יש לה עסק.. כפייה דתית אינקוויזיציה הולכים יד ביד. אז עכשיו אנחנו קצת פחות פנטים כי יש מגוון תרבויות. תאר לעצמך מדינת ישראל מלאה מערים כמו מאה שעריים או צפת.. אתה חושב שהיינו ככה יותר שונים מאיראן או מדינות מוסלמיות אחרות? כפיה דתית אף פעם לא עובדת. חינוך כן. חבל שהוא בירידה.. אה נכון תודות לאנשים כמו שי פירון.
אף אחד לא טען שאם סבלנו מגזענות אנחנו צריכים להיות גזענים. מה שנאמר זה שאם סבלנו מגזענות זכותנו להגן על עצמנו שזה לא יקרה שוב, ולצורך העיניין זו גם זכותם של הארמנים אם הם ירצו בכך.
דת לא בהכרח סותרת את המדע והקדמה. המדענים ו הרופאים היהודים לאורך רוב ההיסטוריה היו רבנים, האיסלאם במשך המון שנים קידם את המדע(עד שהם התחילו עם "המלחמת קודש" שלהם) ו אפילו בתקופתנו אם תבדוק רשימה של זוכי פרס נובל ישראלים תראה שאחוז הדתיים שם גדול מהאחוז שלהם באוכלוסייה. איך זה מסתדר עם מיתוס הדת החשוכה ומדכאת היצירתיות?
(אני מסכים שיש זרמים קיצוניים שלא עובדים/לומדים/חוקרים וכו' אבל זה הפרט ולא הכלל

ממש לא הבנת מה רשמתי
הקטע שמי שיהודי מקבל פה אזרחות +עזרה בהתיישבות באופן אוטומטי - זו גזענות,כי אתה מביא רק לגזע אחד (גזע דתי) פריווילגיה התיישבותית,בעוד שאם מישהו לא יהודי ירצה לעשות עלייה הוא יקבל צינור
זה לא שבארה"ב יש תנאי של "אם אתה נוצרי תבוא ותהיה אזרח

או גם לא בבריטניה
או גרמניה
או ספרד.
אני האחרון שתומך דת, אני חושב חושב שזה האסון הכי גדול שקרה לאנושות
אבל ראבק, אתה מצפה שהמדינה הקטנה הזאת תוכל ליישב פה ערבים? אתה רוצה שבל"ד יעלו פה לשלטון? ואם אתה חושב שזה לא יקרה, אתה חי בסרט.. ברגע שיהיה להם רוב זה רק עניין של זמן
קרא לזה גזענות אם בא לך, אבל זה אחד החוקים שמחזיקים את המדינה הזאת...

כן, מהסיבה הזאת. וזה לא רק למרוקאים...חחח
חחח סתם נזכרתי בכתבה עם כל מיני שמות משפחה מרוקאים.
אני גם מעוניין להתחיל את התהליך הזה , משום מה הוא ירד מהכותרות בזמן האחרון , אני אבדוק עם קרוב משפחה שהוא עורך דין במקצועו מה התהליך כולל ומה הסיכויים . בהצלחה לך ✌️

אבל ראבק, אתה מצפה שהמדינה הקטנה הזאת תוכל ליישב פה ערבים? אתה רוצה שבל"ד יעלו פה לשלטון? ואם אתה חושב שזה לא יקרה, אתה חי בסרט.. ברגע שיהיה להם רוב זה רק עניין של זמן

האסון הכי גדול שקרה לאנושות....אבל מזל שיש עם מה לסגור כמה פינות פתוחות.
היהדות היא אחת מאבני היסוד של מדינת ישראל. ככל שתתרחק ממנה זה רק עניין של זמן (לעתים מרחק של דורות) עד שתאבד את סיבת הימצאותך דווקא כאן.
תישאל את @StarDust
בתהליכים לאזרחות ספרדית - עוד שנה אני צפוי להיות סופסוף אזרח האיחוד.

אגב, לפעמים גם באירופה יש צורך לסגור כמה פינות שנפרמו עם הזמן. נחש מי ניפגע מזה עד היום.

נערך לאחרונה:
האסון הכי גדול שקרה לאנושות....אבל מזל שיש עם מה לסגור כמה פינות פתוחות.
היהדות היא אחת מאבני היסוד של מדינת ישראל. ככל שתתרחק ממנה זה רק עניין של זמן (לעתים מרחק של דורות) עד שתאבד את סיבת הימצאותך דווקא כאן.
תישאל את @StarDust

אגב, לפעמים גם באירופה יש צורך לסגור כמה פינות שנפרמו עם הזמן. נחש מי ניפגע מזה עד היום.

זו הטעות שלך. בגלל שהמדינה מתקרבת לדת אנשים צעירים ומשכילים רוצים ללכת מפה, לא ההפך.

כל מדינת לאום אתנית מקבלת אזרחים על סמך הלאום שלהם. בן אדם שאינו אנגלו-סקסי לא יקבל אזרחות בריטית, ואדם לא מהמוצר הגרמני לא ייקבל אזרחות גרמנית בדיוק כמו שאדם לא יהודי מחול לא יקבל אזרחות יהודית. זאת ההגדרה של מדינת לאום אתנית. הבעיה נוצרת כאשר אנשים שכבר חיים בשטחי המדינה ואינם שייכים ללאום מאבדים את האזרחות שלהם - וזה לא קורה אצלנו.

אף אחד לא טען שאם סבלנו מגזענות אנחנו צריכים להיות גזענים. מה שנאמר זה שאם סבלנו מגזענות זכותנו להגן על עצמנו שזה לא יקרה שוב, ולצורך העיניין זו גם זכותם של הארמנים אם הם ירצו בכך.
דת לא בהכרח סותרת את המדע והקדמה. המדענים ו הרופאים היהודים לאורך רוב ההיסטוריה היו רבנים, האיסלאם במשך המון שנים קידם את המדע(עד שהם התחילו עם "המלחמת קודש" שלהם) ו אפילו בתקופתנו אם תבדוק רשימה של זוכי פרס נובל ישראלים תראה שאחוז הדתיים שם גדול מהאחוז שלהם באוכלוסייה. איך זה מסתדר עם מיתוס הדת החשוכה ומדכאת היצירתיות?
(אני מסכים שיש זרמים קיצוניים שלא עובדים/לומדים/חוקרים וכו' אבל זה הפרט ולא הכלל

הכל טוב ויפה אבל אתה מתבלבל בין דת לבין קבוצות אוכלוסיה שהוחלט לתת להם אזרחות במדינות מסוימות.

אנגלו סקסים - קבוצת עם שפלשה לבריטניה הגדולה,לא מתייחסים לדת שלהם.

ואין דבר כזה אזרחות יהודית - זה אזרחות ישראלית.
כמו שאין דבר כזה אזרחות נוצרית או אזרחות בודהיסטית.
אדם לא יקבל אזרחות כי הוא בודהיסט
ואדם לא יקבל אזרחות כי הוא נוצרי
אדם כן יקבל אזרחות - אם הוא יהודי
וזה טיפשי
כרגע זאת הדייסה שהמדינה בישלה לעצמה.
ויהיה להם רוב בשלב מסוים גם אם תבטיח לכל יהודי שעולה לפה 10000 דולר להתיישבות.
זה מה שמחזיר אותנו לעמודים הראשונים של הדיון - שרוב האנשים מעדיפים להגר מפה ,מסיבה כזו או אחרת.

המדינה מתייחסת לבדואים לדוג' (שגרים ליידי) ביד קלה,הם מתיישבים לא חוקיים שלא משלמים שקל ועוד דורשים דברים מהממשלה שמספקת להם אותה.
בכל מדינה אחרת כבר היו הורסים להם את מקום המגורים.

חוק השבות זה לא מה שיציל את המדינה שלך

שואל אותי מה יעזור? בכנות אין לי מושג
מה שכן,אפשר להתחיל מלהרוס התיישבות לא חוקית.

אני יודע שהמצב בישראל חרא בלבן ולמרות זאת, אני לא רוצה לעזוב

וזה משהו שהשתנה בי לא מזמן, כי לפני שנה כן חיפשתי לעזוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית