הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי "צוק איתן": כשליש שוקלים לרדת מהארץ

אני לא מדבר עליהם. ולא בטוח שצריך ואפשר לגרש אותם. תהיה קצת יותר בוגר.
מה הסיבות להגר לישראל?
בגלל המסים ההזויים על הכל?בגלל המצב הבטחוני?בגלל ה-אין בטחון פנים?בגלל ממשלה מסורבלת?בגלל שחיטות ענפה?

מה?מה הסיבה של מישהו שהוא לא יהודי להגר לכאן?גם לא לכל היהודים יש מוטיבציה להתחיל לפמפם כסף לתוך המערכת הזאת.

מה הסיבות להגר לישראל?
בגלל המסים ההזויים על הכל?בגלל המצב הבטחוני?בגלל ה-אין בטחון פנים?בגלל ממשלה מסורבלת?בגלל שחיטות ענפה?

יש כאן מספיק לא יהודים כדי לשאול אותם. אולי בגלל שבכל מקום בעולם יש בעיות? חשבת על זה?

יש. אבל פה מסתבר המדיניות היא בוגרת ושפויה יותר ממה שאתה מנסה לצייר.
גם אם קשה.
תמיד אפשר לשחרר את החבל ולקרוס.

יש. אבל פה מסתבר המדיניות היא בוגרת ושפויה יותר ממה שאתה מנסה לצייר.
גם אם קשה.
תמיד אפשר לשחרר את החבל ולקרוס.
איך המדיניות פה בוגרת ושפויה יותר?ביחס למדינות המערב כמובן, לא ביחס לזאיר.

תשאל את יוון לדוגמה.
תראה את החברה האירופאית שלאחרונה זזים לצד ימין של המפה הפוליטית בגלל קשיים כאלו ואחרים.

תשאל את יוון לדוגמה.
תראה את החברה האירופאית שלאחרונה זזים לצד ימין של המפה הפוליטית בגלל קשיים כאלו ואחרים.
איך זה קשור למדיניות של מדינת ישראל?
אם כבר יוון התרסקה בדיוק בגלל הדברים שעושים לנו בעיות.

אז אסור למכור לחם בפסח בגלל דעא"ש?

בדיוק! .

תנסו לשנות. אבל תבדקו את האמת שלכם לפני. כי אחרת המאמץ הוא לשווא. איך אמר פה מוקדם יותר מר "סוס מבהיל", גם בקום המדינה היו פה אתאיסטים.
אין חדש תחת השמש.

בדיוק! .

תנסו לשנות. אבל תבדקו את האמת שלכם לפני. כי אחרת המאמץ הוא לשווא. איך אמר פה מוקדם יותר מר "סוס מבהיל", גם בקום המדינה היו פה אתאיסטים.
אין חדש תחת השמש.
גם בקום המדינה היו פה אתאיסטים?
חביבי..אתאיסטים הקימו את המדינה הזאת. ואגב..איך יאיר לפיד קשור למה שאני מנסה להסביר לך? תן לי להבין איך חוט המחשבה שלך עובד-

אם אנחנו לא נכפה על היהודים אורח חיים דתי הם לא יהיו יהודים יותר ואז נאבד את הרוב היהודי.

ואם באמת הרוב לא רוצים ביהדות?אתה חושב שלכפות ערכים של מיעוט על רבים יביא לך משהו?
אם הרוב לא ירצה, כנראה שיהיהדות איבדה את מקומה בעולם המודרני.
אבל אני מבטיח לך..זה לא יקרה.

גם בקום המדינה היו פה אתאיסטים?
חביבי..אתאיסטים הקימו את המדינה הזאת.

בין השאר, כן. אתאיסטים שמצאו פתרונות ביהדות. כמה מוזר.

ואגב..איך יאיר לפיד קשור למה שאני מנסה להסביר לך?

יאיר גם כן שאל איפה הכסף ולמה כ"כ קשה.
אם באמת הרוב לא רוצים ביהדות?אתה חושב שלכפות ערכים של מיעוט על רבים יביא לך משהו?
אם הרוב לא ירצה, כנראה שהיהדות איבדה את מקומה בעולם המודרני.
אבל אני מבטיח לך..זה לא יקרה.

ממש הוצאת לי את המילים מהפה.

איתי, חביבי, תחזור ותלמד על העלייה השנייה. אף אחד לא מצב פתרונות ביהדות, מצאו פתרונות בעבודת אדמה ובנשק.
התורה הייתה יותר פולקלור ותרבות מאשר דרך חיים.

יאיר לפיד שאל איפה הכסף, ההבדל הוא שאנחנו מחפשים במקומות שנים- הוא בכיסים של אנשים..אני במשרדי ממשלה. איתי, ההבדל ביני לבינך הוא שאני לא מוכן לכפות על אף אחד שום ערך דתי, אני מאמין באמת ובכנות שאם יסירו את החוקים הדרקוניים היהדות תשמר וקרנה תעלה בעיני כלל האזרחים

איתי, חביבי, תחזור ותלמד על העלייה השנייה. אף אחד לא מצב פתרונות ביהדות, מצאו פתרונות בעבודת אדמה ובנשק.
התורה הייתה יותר פולקלור ותרבות מאשר דרך חיים.

לא משנה לי מה מלמדים בבית הספר. העובדה היא שהיהדות היא העוגן של המדינה.
ואתה שוב מנסה לצייר את דעתי כאילו שאני מזלזל בעבודה וצבא, בזמן שהאמת נמצאת רחוק מזה.

לא משנה לי מה מלמדים בבית הספר. העובדה היא שהיהדות היא העוגן של המדינה.
ואתה שוב מנסה לצייר את דעתי כאילו שאני מזלזל בעבודה וצבא, בזמן שהאמת נמצאת רחוק מזה.
גם לי לא משנה מה מלמדים בבית ספר. משנה לי מה הן העובדות. כנראה שלך לא.
העוגן של המדינה זה האנשים שנתנו יד ליצירתה ונותנים יד לשימורה.

יאיר לפיד שאל איפה הכסף, ההבדל הוא שאנחנו מחפשים במקומות שנים- הוא בכיסים של אנשים..אני במשרדי ממשלה.

לא ממש משנה מאיפה תוציא את הכסף, בסוף הוא יצטרך לחזור.
גם יאיר לפיד לא דוגל בלהוציא מאנשים כספים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית