הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בצד השמאלי בגב העליון

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך

DDT

משתמש משקיע
2,759
1,971
נק' מוניטין:
4,596
2,759
1,971
כבר כמה חודשים יש לי כאבים שבאים והולכים בגב העליון בצד השמאלי, זה מרגיש כמו כאב שרירים, כאילו הגב נתפס.
זה מופיע מידי פעם וזה מפריע לי, זה לא מגביל בשום דבר ולא כואב ברמה חריגה אבל זה עדיין בגדר הכואב.

יש למישהו רעיונות מה זה ואיך לטפל? והם זה יכול להיות שהצד השמאלי של הגב שלי נתפס כל הזמן? Foam roller יכול להיות פתרון טוב?

במידה ואתה שמאלי או משתמש יותר בצד שמאל, זה יכול לקרות. רואים את זה הרבה גם אצל אנשים שיושבים מול מחשב שהמסך ממוקם בצד והם נאלצים לשבת בחצי סיבוב עם הגו והצוואר לאורך זמן. במקרה כזה כמובן צריך להתאים את סביבת העבודה ולאזן את העומסים.
במידה וזה קשור יותר לאימון, ייתכן שמדובר בחוסר איזון שרירי מסביב לשכמה שלמעשה שם יותר מדיי עומס על שרירים מסויימים וכשהגוף כבר לא מצליח לפצות יותר, מרגישים את העומס בשרירים אלה.
גליל מוקצף יכול לעזור בשחרור השרירים, כמו גם כדור שלוחצים אותו כנגד השריר בהישענות על הקיר. קח בחשבון שאם הבעיה ממשיכה לחזור כל כמה זמן, כנראה שהשרירים התפוסים הם באמת סימפטום ולא הבעיה עצמה ובמקרה כזה כדאי לעבור אבחון פיזיותרפיה כדי לאתר בעיה ביומכאנית שעשויה לגרום לזה ולטפל בה.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

• פותח/ת השרשור
כנראה שהבעיה היא שאני יושב עם הטייה לכיוון המסך, תודה רבה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית