הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיצת חזה בשיפוע - מיותר?

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
ראיתי שאנשים פה אומרים שהחזה העליון (השריר שקיים וברח לי שמו) לא עובד בלחיצה בשיפוע יותר מאשר הוא עובד בכל תרגיל חזה, אז אם ככה, למה כל הבאדיבילדרים המקצועיים עושים לחיצה בשיפוע? עם כל הכבוד לפוואר ליפטרים וכו', יש גם באדי בילדרים שעושים סקוואטים מלאים ואני לא חושב שמישהו היה עושה תרגיל שלא צריך...

עם כל הכבוד לבאדיבילדינג אי אפשר לקחת אותו בתור דוגמא, יש המון פרמטרים נסתרים וגם אם הם יעשו חצי תנועה או לא יעשו בכלל הם יגדלו (נפלאות החומרים והמינונים המטורפים, ואני לא אומר שהם לא משקיעים, משקיעים אף יותר ממתאמן טבעי רק שקשה לשפוט את העבודה שלהם בחד"כ כאשר יש את המשתנים הללו).
בקשר לחזה, החזה עליון שאתה מדבר עליו הוא לא באמת חזה עליון אלא סיבים עליונים, אתה מוזמן להסתכל בתגובה שלי כאן להבין איך החזה בנוי ואז תבין שלחיצת "חזה עליון" אינה יעילה כמו שעושים ממנה בהקשר לשריר החזה:
http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=61582&postcount=6

יש סיבה שהתרגיל הזה קיים, הסיבה היא לא כדי לשפר חזה עליון או משהו בסיגנון.

• פותח/ת השרשור
כשאני אומר חזה עליון אני מדבר על הClavicular Head, למרות שהוא קטן מאוד ובתמונות נראה יותר קטן מטרפזים..
ואני יודע שחומרים נכנסים למשוואה בד"כ כשמדובר בבאדי בידלרים, אבל יש גם כאלה שהגיעו לרמה גבוהה ללא חומרים.
וכששאלתי אם התרגיל מיותר התכוונתי אם לא פשוט עדיף לעשות עוד תרגיל לזה במקומו, כי אם מה שאתם אומרים על הלחיצה בשיפוע נכון הטיעון היחיד נגד זה יכול להיות שעוד תרגיל לחזה במקום לחיצה בשיפוע יכול לגרום לאי פרופורציה בין החזה העליון לתחתון, מה שלא ראיתי שקורה לפוואר ליפטרים וחבריהם.

הדעה שלי לפחות זה שכל התרגילים לחזה מיותרים מלבד לחיצת חזה רגילה, פרפר (במובן מסוים), ומילטרי פרס (כתפיים, חזה עליון), בהנחה שאתה עושה את המילטרי.

ככה או ככה, עשו מחקרים בנושא, והם ממש לא סגורים על עצמם, בהתחלה הם יגידו שלא, בסוף הם יגידו שכן, בנוסף יש מספיק אנשים שאמרו שהתרגיל עזר להם, ככה שאני לא יודע מה להגיד לך.

לחיצה בשיפוע חיובי זה תרגיל עזר, המטרה שלו היא ספציפית לספורט שהאתלט צריך לעבוד על התנועה בזווית הספציפית של דחיפה (דוגמא: פוטבול).
אם מבצעים פרס בעמידה ובנץ' פרס התרומה של בנץ' פרס בשיפוע חיובי למתאמן שלא צריך עבודה ספציפית על התנועה בזווית הנ"ל היא שולית, ועדיף להתמקד בעבודה מעל הראש ובבנץ' פרס שטוח.

• פותח/ת השרשור
אני עושה מילטרי.. :S
לפי מה שאתם אומרים פה, התרגיל הזה באמת לא יעיל.
אני עושה אותו בשביל החזה, אם החזה לא עובד בוא אין לי סיבה לעשות אותו מכיוון שאני עובד מספיק על כתפיים גם בלעדיו.

תראה, ככה או ככה זה גיוון, לדוגמה לעשות בנצ' פרס, ואז חזה בשיפוע חיובי עם דאמבלים, זה גירוי שונה, זה סבבה, כל עוד התרגיל לא מציק לך, אני לא רואה בזה בעיה.

תראה, ככה או ככה זה גיוון, לדוגמה לעשות בנצ' פרס, ואז חזה בשיפוע חיובי עם דאמבלים, זה גירוי שונה, זה סבבה, כל עוד התרגיל לא מציק לך, אני לא רואה בזה בעיה.
"לתקוף את השריר מכל הכיוונים" 🤡
נו בטח המיובפרילים צריכים לקבל את זה בכל מיני אופנים אחרת הסיבים העמוקים יותר לא גדלים, מה כבר לא שמעתי...

🤡
אתה חייב לבלבל את השריר אחרת הוא לא גדל .

לא אמרתי שום דבר כזה, וגם לא רמזתי, אני רוצה לראות שאנשים עושים רק בנצ' ובלי גנטיקה אגדית, ויש להם חזה מרובע אסטטי ויפה.

חזה מרובע???

מה זה קשקושים האלה על גנטיקה אגדית? אפשר לחשוב כמה אנשים אתה מכיר בכלל שיודעים להתאמן ובדקת להם אם החזה הוא אסתטי לטעמך.

שאלת שאלה, ענו לך. או שתציג טיעון נגדי או שתקבל את זה. למה לדבר שטויות?

אז אני מבין שבודיבילדינג אצלכם זאת מילה גסה, ואתם על סמך ניסיון נרחב שעולה על הניסיון של כל הבודיבילדרים בעולם החלטתם שלעשות דחיקת חזה בשיפוע חיובי לא יעיל, ולעשות כל תרגיל אחר חוץ מפרפר ובנצ' פרס לא יעיל?, גם אני ראיתי מחקרים, והם מאוד שנויים במחלוקת, ככה שאנחנו די מסתמכים פה על ניסיון של כלל הבודיבילדרים בעולם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית