הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיצת חזה בשיפוע - מיותר?

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
ראיתי שאנשים פה אומרים שהחזה העליון (השריר שקיים וברח לי שמו) לא עובד בלחיצה בשיפוע יותר מאשר הוא עובד בכל תרגיל חזה, אז אם ככה, למה כל הבאדיבילדרים המקצועיים עושים לחיצה בשיפוע? עם כל הכבוד לפוואר ליפטרים וכו', יש גם באדי בילדרים שעושים סקוואטים מלאים ואני לא חושב שמישהו היה עושה תרגיל שלא צריך...

http://www.edulife.com.br/dados%5CArtigos%5CEducacao%20Fisica%5CMusculação%20e%20Condicionamento%20Fisico%5CEletromiografia%20do%20Peitoral.pdf

תקרא ותראה איך הם לא סגורים על עצמם, בהתחלה הם אומרים שאין השפעה, אחרי זה שכן יש השפעה, קיצר הרבה בלאגן.
There was no significant difference in activation of the upper pectoral portion during either the incline of decline benchpress

זה מהמחקר, איפה ראית משהו שונה במחקר?

באופן אישי, אין לי ענין להיכנס לויכוח "עוזר או לא עוזר"...ולו כי בפורום הזה
יש הרבה אנשים שמרוב "הארדקור" (ואני לא מתכוון לבעל הניק הספציפי) כבר לא רואים את היער.

מה שכן, התרגיל הזה יכול לעתים לייצר עומס על הכתפיים שבא לא טוב. לא לכולם, אבל לחלק לא מבוטל של מתאמנים.

באופן אישי, אין לי ענין להיכנס לויכוח "עוזר או לא עוזר"...ולו כי בפורום הזה
יש הרבה אנשים שמרוב "הארדקור" (ואני לא מתכוון לבעל הניק הספציפי) כבר לא רואים את היער.

מה שכן, התרגיל הזה יכול לעתים לייצר עומס על הכתפיים שבא לא טוב. לא לכולם, אבל לחלק לא מבוטל של מתאמנים.
כנראה דילגת על כל הדיון, הביאו מספיק סיבות למה התרגיל מיותר לרוב האוכלוסיה.

קראתי את כל "הדיון" סאן. ואחרי שסיימתי לקרוא, רשמתי את דעתי המדויקת.
דעתך כן, מדוייקת לא ממש, כי אין ממש דיעה חוץ מהעובדה שאתה החלטת שאם אנשים יודעים להסביר למה תרגיל X יותר יעיל מY אז הם "הארדקור", שהפך לסוג של כינוי גנאי.
אגב, עושה בעיות בכתפיים זה קלאסי לאנשים שעושים רק בנץ' ולא עושים עבודה מעל הראש או משיכות.

דעתך כן, מדוייקת לא ממש, כי אין ממש דיעה חוץ מהעובדה שאתה החלטת שאם אנשים יודעים להסביר למה תרגיל X יותר יעיל מY אז הם "הארדקור", שהפך לסוג של כינוי גנאי.
אגב, עושה בעיות בכתפיים זה קלאסי לאנשים שעושים רק בנץ' ולא עושים עבודה מעל הראש או משיכות.

שכחת לצרף מחקר עבור הקביעה בסיפא שלך...
בנוסף, מעבר למשיכות ולחיצות תתרענן גם בלשון עברית. "דעתי המדויקת" זה צירוף מילים שמשמעותו לא חורגת מעבר לציון העובדה כי זו בדיוק הדיעה של זה שכתב אותה. זה כמובן לא יכול (וגם לא אמור בשום אופן) לטעון שהדיעה של בעליה עברה מבדקים ומחקרים מניחים את הדעת סטטיסטית ונמצאה והוכרזה כאמת שאין בלתה.

לבסוף, על כל לחיצה על ספסל אני מבצע באימון 'ממוצע' בערך פי שלוש לחיצות מעל הראש ומשיכות (וגם סקוואט, כמובן).

מקווה שנחה דעתך

חברים לא צריך לריב, אני יודע שרמות הטסט משתוללות אצלכם עקב דדליפטים וסקוואטים כבדים אבל צריך לתת גם לאסטורגן להתפרץ לפעמים.

שכחת לצרף מחקר עבור הקביעה בסיפא שלך...
בנוסף, מעבר למשיכות ולחיצות תתרענן גם בלשון עברית. "דעתי המדויקת" זה צירוף מילים שמשמעותו לא חורגת מעבר לציון העובדה כי זו בדיוק הדיעה של זה שכתב אותה. זה כמובן לא יכול (וגם לא אמור בשום אופן) לטעון שהדיעה של בעליה עברה מבדקים ומחקרים מניחים את הדעת סטטיסטית ונמצאה והוכרזה כאמת שאין בלתה.

לבסוף, על כל לחיצה על ספסל אני מבצע באימון 'ממוצע' בערך פי שלוש לחיצות מעל הראש ומשיכות (וגם סקוואט, כמובן).

מקווה שנחה דעתך
מאיפה הגיעה כל החפירה הזו?
אגב הכוונה לא הייתה אליך, אלא לאמירה כי תרגיל מסויים גורם לעומס לא נוח בכתפיים.

מאיפה הגיעה כל החפירה הזו?
אגב הכוונה לא הייתה אליך, אלא לאמירה כי תרגיל מסויים גורם לעומס לא נוח בכתפיים.

פשוט.
בלבלת את המוח בניסיון לא רלוונטי להסביר לי שהדעה שלי לא נכונה (על אף שלא הצגתי דיעה מסוימת במפורש, ובכל מקרה לא טענתי שדעתי שלא הוצגה היא הנכונה).

גם אם לא התכוונת אלי, טענתה משהו לגבי הגורם לכאבי כתפיים ואני בתגובה הסברתי שאצלי מתקיימים (לפעמים) אותם הכאבים על אף שאני לוחץ ומושך.

בדוק את הטכניקה שלך בלחיצות

תודה. אני כבר די הרבה זמן מניח שיש לי איזושהי בעיה עם הלחיצות, גם בספסל וגם עם מוט מעל הראש.
רק שעד עכשיו שניים שלושה אנשים (רלוונטיים) שביקשתי מהם לחוות דיעה לא תרמו מעבר ללמלמל "זה בסדר".

תודה. אני כבר די הרבה זמן מניח שיש לי איזושהי בעיה עם הלחיצות, גם בספסל וגם עם מוט מעל הראש.
רק שעד עכשיו שניים שלושה אנשים (רלוונטיים) שביקשתי מהם לחוות דיעה לא תרמו מעבר ללמלמל "זה בסדר".
תנסה להקפיד יותר על מרפקים פנימה ועל בסיס יציב, זאת בעיה מאוד נפוצה.

תנסה להקפיד יותר על מרפקים פנימה ועל בסיס יציב, זאת בעיה מאוד נפוצה.

"מרפקים פנימה". זה באמת משהו ששמעתי כבר לא פעם (לאו דווקא ביחס אלי) ביחוד בהתיחס לבנצ.
אודה לך או לכל מישהו שיוכל לאתר ולהביא לכאן קישור למאמר או קליפ שנותן הסבר מסודר איך ולמה בדיוק הכוונה.
לילה טוב

אז אני מבין שבודיבילדינג אצלכם זאת מילה גסה, ואתם על סמך ניסיון נרחב שעולה על הניסיון של כל הבודיבילדרים בעולם החלטתם שלעשות דחיקת חזה בשיפוע חיובי לא יעיל, ולעשות כל תרגיל אחר חוץ מפרפר ובנצ' פרס לא יעיל?, גם אני ראיתי מחקרים, והם מאוד שנויים במחלוקת, ככה שאנחנו די מסתמכים פה על ניסיון של כלל הבודיבילדרים בעולם.

אני מניח שאם לחיצה חיובית לא הייתה יעילה ריפטו לא היה כותב עליה בספר שלו.

תקרא את הפרק ב- Starting Strength. הכוונה היא לא להצמיד את המרפקים לגוף אבל גם לא להחזיק אותם בתשעים מעלות לגוף החוצה.

בסירטון הזה דייב טייט מדגים בנצ' כזה. הדגשים שלו קצת שונים כי הוא עושה הכל מנקודת מבט של מתחרה בפאוורליפטינג. כלומר, כל דבר שיעזור לו לשים עוד משקל על המוט ועדיין לעמוד בחוקי התחרות הוא טוב. המטרה של ריפ היא לפתח כח ככה שהוא לא מוותר על ROM תמורת משקל.

זה גם סירטון לא רע שמראה איך מכניסים מרפקים. ואפילו ממליץ להוסיף מעין תנועה קטנה למעלה שתזכיר לך כל פעם לאן המרפקים הולכים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אז אני מבין שבודיבילדינג אצלכם זאת מילה גסה, ואתם על סמך ניסיון נרחב שעולה על הניסיון של כל הבודיבילדרים בעולם החלטתם שלעשות דחיקת חזה בשיפוע חיובי לא יעיל, ולעשות כל תרגיל אחר חוץ מפרפר ובנצ' פרס לא יעיל?, גם אני ראיתי מחקרים, והם מאוד שנויים במחלוקת, ככה שאנחנו די מסתמכים פה על ניסיון של כלל הבודיבילדרים בעולם.

אתה מבין מה אתה אומר כאן? כל הבודיבילדרים עושים את זה, אז זה טוב. אין לך דיעה משלך?

אף אחד לא אומר שלחיצה בשיפוע זה לא יעיל, כי זה כן. מה שמוטל בספק זה עבודה יותר טובה על "חזה עליון".

איך זה בדיוק מוטל בספק? אם אתה עובד בקו הפעולה של סיבי השריר אז הם אלו שיקבלו את מלוא העומס (ועקב כך יתעבו = היפרתרופיה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית