הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיצת חזה בשיפוע - מיותר?

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
ראיתי שאנשים פה אומרים שהחזה העליון (השריר שקיים וברח לי שמו) לא עובד בלחיצה בשיפוע יותר מאשר הוא עובד בכל תרגיל חזה, אז אם ככה, למה כל הבאדיבילדרים המקצועיים עושים לחיצה בשיפוע? עם כל הכבוד לפוואר ליפטרים וכו', יש גם באדי בילדרים שעושים סקוואטים מלאים ואני לא חושב שמישהו היה עושה תרגיל שלא צריך...

יש סרטונים של WS שלוחצים בשיפוע ? נראה לי נדיר

אני לא מכיר סרטונים או תוכניות של ווסט סייד ברבל המקורי שעובדים עם לחיצה בשיפוע .
אבל אני יודע שג'ו דפרנקו ומאמנים אחרים שעשו שינווים מכניסים לחיצה בשיפוע (אבל הם עושים את זה לא למטרות PL ) .

דעה משלי... דעה משלי זה שהתרגיל בשיפוע 45 מעלות מציק לי לכתפיים ובשיפועים אחרים כנראה שלא.
מעבר לזה משה, תסתכל במחקר בשלב מסוים הם רושמים שאין הבדל, ואיפשהו באמצע או בסוף, לא זוכר בידיוק, הם רושמים שכן יש הבדל וכן הלאה.
השאלה היא הם הסיבים העליונים של החזה יתפתחו יותר עקב עבודה בשיפוע חיובי, יש הרבה אנשים שאומרים שזה עוזר להם, מצד שני אתם טוענים שלא, והמחקר טוען שכן ולא, אני אחפש מחקר אחר בהזדמנות.

דעה משלי... דעה משלי זה שהתרגיל בשיפוע 45 מעלות מציק לי לכתפיים ובשיפועים אחרים כנראה שלא.
מעבר לזה משה, תסתכל במחקר בשלב מסוים הם רושמים שאין הבדל, ואיפשהו באמצע או בסוף, לא זוכר בידיוק, הם רושמים שכן יש הבדל וכן הלאה.
השאלה היא הם הסיבים העליונים של החזה יתפתחו יותר עקב עבודה בשיפוע חיובי, יש הרבה אנשים שאומרים שזה עוזר להם, מצד שני אתם טוענים שלא, והמחקר טוען שכן ולא, אני אחפש מחקר אחר בהזדמנות.

זה מהסוף:

The 1-RM bench press values are highest in the decline position while motor unit recruitment of the upper (clavicular) portion of the pectoralis is similar during the incline and decline bench presses

איפה המחקר טוען אחרת?

זה מהסוף:

איפה המחקר טוען אחרת?

אני זוכר שראיתי שהמחקר טען אחרת איפשהו, יכול להיות שהתבלבלתי אנערף, קראתי עוד מאמר שהביא סימוכין ממחקר כלשהו שאמר שיש הבדל קטן, שיכול להיות משמעותי, ואולי זה עניין כזה באמת.

• פותח/ת השרשור
סבבה עוד תגובות?
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח הרג אותי מה שעשית בפוסט ההוא XDDDDDDDD
איך זה בדיוק מוטל בספק? אם אתה עובד בקו הפעולה של סיבי השריר אז הם אלו שיקבלו את מלוא העומס (ועקב כך יתעבו = היפרתרופיה).
אז לפי הטענה הזו, חזה עליון כן עובד בבנצ' פרס בשיפוע ם0

זה נקרא לא שמתי היום אודם, כואב לי הפות ויש לי כאבי מחזור.

מאוד בוגר.
אתם יודעים מה, לא בא לי לריב, תקראו את העריכה אם בא לכם, תהנו לכם.
אגב, מצאתי איפה הם אמרו שיש הבדל:
"interestingly they found out that the greatest activation of the clavicular portion of the pectoralis was during flat and incline bench presses while there was a significantly lower activation during the decline bench press".

במילים אחרות הם דיברו על מחקר אחר שמצא שכן יש הבדל.
ככה שיש מחקר אחד שאומר שכן, ואחד שלא, ועוד הרבה משתנים אחרים.
לא דיבורים באוויר, לא מחזור, ולא חרא אחר משה.

נערך לאחרונה:
אתה קורא מה שאתה מפרסם לפני שאתה מפרסם?
נאמר של UPPER PECTORALIS היה אפקט גדול יותר בבנץ שטוח ובבנץ עליון, זה עדיין לא מביא סיבה שהם התבלבלו, הם השוו בנץ שטוח + עליון לבנץ תחתון, מין הסתם בתחתון הראש העליון של החזה לא יהיה דומיננטי בניגוד ל2 האחרים בגלל הטווח תנועה וזווית התנועה והשרירים המעורבים ( גב שאחד הסנרגיסטים המשמעותיים שם הוא ה LOWER PECTORALIS).
כתוצאה מכך זה עדיין לא מביא סיבה לעשות בנץ עליון ל"חזה עליון" כאשר אפשר לעשות בנץ רגיל שיתן את אותו האפקט.

אתה קורא מה שאתה מפרסם לפני שאתה מפרסם?
נאמר של UPPER PECTORALIS היה אפקט גדול יותר בבנץ שטוח ובבנץ עליון, זה עדיין לא מביא סיבה שהם התבלבלו, הם השוו בנץ שטוח + עליון לבנץ תחתון, מין הסתם בתחתון הראש העליון של החזה לא יהיה דומיננטי בניגוד ל2 האחרים בגלל הטווח תנועה וזווית התנועה והשרירים המעורבים ( גב שאחד הסנרגיסטים המשמעותיים שם הוא ה LOWER PECTORALIS).
כתוצאה מכך זה עדיין לא מביא סיבה לעשות בנץ עליון ל"חזה עליון" כאשר אפשר לעשות בנץ רגיל שיתן את אותו האפקט.

לא יודע, לדוגמה ב exrx.net רשום שבנצ' בשיפוע חיובי גורם להפעלה של האזור הזה יותר.
תשמע, מבחינה כזו או אחרת אני מסכים איתך, אני מבין שגם אתה לא רוצה לריב אז אני אתנצל, אולי קצת הגבתי באימפולסיביות, אז אני אנסח את זה בצורה אחרת.
אני חושב שלי יש חוסר פורפורציה בחזה עליון.., לפי מה שאתם אומרים חזה בשיפוע חיובי לא יעשה ממש הבדל, או שכן? אם לא אז מה כן?, אני יודע שאחד הפתרונות זה פשוט להפציץ בבנצ' ובמיליטרי, אבל מעבר לזה?

לא יודע, לדוגמה ב exrx.net רשום שבנצ' בשיפוע חיובי גורם להפעלה של האזור הזה יותר.
תשמע, מבחינה כזו או אחרת אני מסכים איתך, אני מבין שגם אתה לא רוצה לריב אז אני אתנצל, אולי קצת הגבתי באימפולסיביות, אז אני אנסח את זה בצורה אחרת.
אני חושב שלי יש חוסר פורפורציה בחזה עליון.., לפי מה שאתם אומרים חזה בשיפוע חיובי לא יעשה ממש הבדל, או שכן? אם לא אז מה כן?, אני יודע שאחד הפתרונות זה פשוט להפציץ בבנצ' ובמיליטרי, אבל מעבר לזה?
1. אתר EXRX הוא נחמד אבל יש לו המון טעויות בהקשר של הדגמה של תרגילים ואגוניסטים כנגד סינרגיסטים אפשר לראות את זה המון בתרגילי גב (מתח לדוגמא רחב וצר, הם לא מבדילים) ועוד דברים רבים כאלה ואחרים.

2. החוסר פרופורציה נובע מגנטיקה, חוץ מלהמשיך להוסיף בשר לאותו האזור אין הרבה מה לעשות.
דגשים ומרקרים יש רק בחנות צילום, אי אפשר לתת דגש לשריר כזה או אחר זו אגדה נחמדה ויפה אבל לא פועלת בשטח.

רוצה אישור לעשות בנץ' חיובי? קיבלת!

תעשה בנץ' רק בשיפוע חיובי קל ל3 חודשים הבאים. צלם לפני ואחרי ותדאג להוסיף כמה שיותר משקל לבנץ' בשיפוע. תחזור אלינו עוד 3 חודשים עם תובנות, בהצלחה!

רוצה אישור לעשות בנץ' חיובי? קיבלת!

תעשה בנץ' רק בשיפוע חיובי קל ל3 חודשים הבאים. צלם לפני ואחרי ותדאג להוסיף כמה שיותר משקל לבנץ' בשיפוע. תחזור אלינו עוד 3 חודשים עם תובנות, בהצלחה!
ha?
ואם הוא יוסיף משקל לבנץ' השטוח לא יהיה שינוי?😣

עוד פעם אתה מתחיל עם דיבורי הארדקור[1]? הוא רוצה לעשות עם שיפוע שיעשה עם שיפוע, למה לקלקל לו את הכיף?

[1] - 🤡🤡🤡🤡🤡

אני דווקא זוכר מחקר שהראה שהפעילות של החזה העליון שווה ונשארת קבועה ב2 השיפועים, וההבדלים הם בעירוב של שאר החזה

והקשר הוא?

הקשר הוא שאם יש הבדל בין לחיצה בשיפוע עליון לבין לחיצה בלי שיפוע, על פעולתם של סיבי השריר עקב קו הפעולה שלהם, אז תאורתית יש יתרון לשיפוע עליון בקטע הזה.

באופן מעשי זה לא שווה כי החזה עליון עובד חזק גם בלי שיפוע ויש סיכון יותר גדול לכתפיים מאשר בנץ' רגיל, אבל אולי אם אתה מזריק בתחת המצב שונה.

הקשר הוא שאם יש הבדל בין לחיצה בשיפוע עליון לבין לחיצה בלי שיפוע, על פעולתם של סיבי השריר עקב קו הפעולה שלהם, אז תאורתית יש יתרון לשיפוע עליון בקטע הזה.

באופן מעשי זה לא שווה כי החזה עליון עובד חזק גם בלי שיפוע ויש סיכון יותר גדול לכתפיים מאשר בנץ' רגיל, אבל אולי אם אתה מזריק בתחת המצב שונה.

ומה שאמרתי זה שה"אם" הזה מוטל בספק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית