הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שומן עיקש

• פותח/ת השרשור ido6s
  • פורסם בתאריך

ido6s

משתמש מתחיל
92
16
נק' מוניטין:
24
92
16
קראתי את המאמר בקילוגרם וראיתי שלא מצויין דבר על המאזן הקלורי (תקנו אותי אם אני טועה), אז רציתי לדעת האם יש קשר בין המאזן הקלורי שלך לבין שריפת השומן העיקש?
והאם זה אפשרי להוסיף אינטרוולים + אירובי בעצימות נמוכה תוך כדי מסה (וכמובן להשלים את הקלוריות).

אתה יכול להוסיף אירובי למסה, אבל אתה לא תצליח לשרוף שומן ולעלות במסה בו זמנית, אם זה מה שאתה מחפש.

קראתי את המאמר בקילוגרם וראיתי שלא מצויין דבר על המאזן הקלורי (תקנו אותי אם אני טועה), אז רציתי לדעת האם יש קשר בין המאזן הקלורי שלך לבין שריפת השומן העיקש?
והאם זה אפשרי להוסיף אינטרוולים + אירובי בעצימות נמוכה תוך כדי מסה (וכמובן להשלים את הקלוריות).
ברור שיש קשר. אתה חייב להיות במאזן קלורי שלילי על מנת שיהיה לך בכלל סיכוי להיפטר משומן עיקש.

מאוד קשה, צריך תיכנון ברמה מטורפת וגם אז אתה מסתכן בלאבד שריר או לא לרדת מספיק בשומן. בכל מקרה אני משאר שתלמד יותר טוב כשאתה תעשה את זה ולא תקרא מאנשים מה כן ומה לא אפשרי.

אתה יכול להוסיף אירובי למסה, אבל אתה לא תצליח לשרוף שומן ולעלות במסה בו זמנית, אם זה מה שאתה מחפש.
ממש ממש לא נכון .... אפשרי בהחלט ! אמנם בקצב איטי ותלוי במתאמן ובהרבה גורמים, אבל אני בן 40 והצלחתי גם לעלות במסת שריר (וגם במשקל) וגם לרדת באחוזי שומן במקביל.... או לחילופין לעלות 3 קילו נקי בחודש ועדיין להישאר על 7% שומן. הרבה מזה באמצעות ידע והכל בראש במסירות ובהשקעה

ממש ממש לא נכון .... אפשרי בהחלט ! אמנם בקצב איטי ותלוי במתאמן ובהרבה גורמים, אבל אני בן 40 והצלחתי גם לעלות במסת שריר (וגם במשקל) וגם לרדת באחוזי שומן במקביל.... או לחילופין לעלות 3 קילו נקי בחודש ועדיין להישאר על 7% שומן. הרבה מזה באמצעות ידע והכל בראש במסירות ובהשקעה

שניכם צודקים, פשוט לא הבנת אותו, הוא לא התכוון לירידה באחוז שומן(שזה אומר לעלות יותר שריר משומן במסה) אלא לשריפת שומן ותוך כדי לעלות במסת השריר מה שבלתי אפשרי.

שניכם צודקים, פשוט לא הבנת אותו, הוא לא התכוון לירידה באחוז שומן(שזה אומר לעלות יותר שריר משומן במסה) אלא לשריפת שומן ותוך כדי לעלות במסת השריר מה שבלתי אפשרי.

מה ההבדל בין החלק הראשון של המשפט שלך לשני? בשני המקרים עולים יותר מסת שריר משומן ולכן אחוז השומן בגוף קטן ! קרי, ירדת באחוז השומן ועלית במסת שריר

מה ההבדל בין החלק הראשון של המשפט שלך לשני? בשני המקרים עולים יותר מסת שריר משומן ולכן אחוז השומן בגוף קטן ! קרי, ירדת באחוז השומן ועלית במסת שריר

מה לא היה מובן? הוא התכוון שאי אפשר לשרוף שומן (כלומר לרדת בשומן) ולעלות במסת השריר בו זמנית, הוא צודק.
אתה טוען שירדת באחוז שומן מה שאומר שעלית בשומן, אבל עלית ביותר שריר מה שכן אפשרי, ככה שגם אתה צודק.

הנקודה היא שאפשר לרדת באחוז שומן כשאתה עולה יותר שריר משומן במסה, אבל אי אפשר לעלות בשריר ולשרוף תאי שומן בו זמנית.

מה לא היה מובן? הוא התכוון שאי אפשר לשרוף שומן (כלומר לרדת בשומן) ולעלות במסת השריר בו זמנית, הוא צודק.
אתה טוען שירדת באחוז שומן מה שאומר שעלית בשומן, אבל עלית ביותר שריר מה שכן אפשרי, ככה שגם אתה צודק.

הנקודה היא שאפשר לרדת באחוז שומן כשאתה עולה יותר שריר משומן במסה, אבל אי אפשר לעלות בשריר ולשרוף תאי שומן בו זמנית.[/

אפשרי ואתה טועה ! 0.1% מהאוכלוסיה יכול ! רוצה הוכחה ?? אין לי בעיה לעלות תמונה בקליפר מדידה שתוך חודש עליתי 200 גרם משקל גוף ומאידך ירדתי מ 8.7% ל 6.9% שומן במסגרת תהליך מסה.

אתה נכנס איתי לקטנות.. גם 0.1% מהאוכלוסיה זה מסי ורונאלדו, מה זה עוזר לבנאדם רגיל?
דבר שני, קליפר זה לא כלי מדידה הכי אמין שיש הוא מושפע מהרבה משתנים.
דבר שלישי, בכל כלל יש יוצא מן הכלל שהוא חומרים/גנטיקה מטורפת וכ''ו.

כשמדובר בשומן עיקש, תצטרך כמעט בהכרח להיות במאזן קלורי שלילי. גם אם ריקומפוזיציה (ירידה בא"ש ועליה במסת שריר) היא אפשרית, הסיכוי ששומן זה מקורו ב"שומן עיקש", או יותר נכון, בא"ש נמוכים היא קטנה מאד.

יותר קל להסתכל על זה כך, לגוף יש מקורות אנרגיה ומסלולים מטבוליים שונים להמיר את המאגרים הללו לאנרגיה. אך בהתאם לגנטיקה, א"ש ומשתנים כאלה ואחרים הוא יוצר העדפה של ניצול מקור זה או אחר. "שומן עיקש" מוגדר ככזה מעצם היותו בתחתית הסולם העדיפויות. במילים אחרות, הגוף מנסה לשמר אותו, ולכן פרוטוקולי השומן העיקש באו לייצר מצב קרוב לאופטימלי שיגרום לו להפטר דווקא מהם.

אם כך, אם כוונתך להוסיף אינטרוולים ואירובי בעצימות נמוכה למטרה זו - זה נסיון עקר. גם במידה ובאותו סשן תצליח לנייד ולחמצן (="לשרוף" שומן) את השומן העיקש, ברגע שיהיה פלוס קלורי, זה המקום הראשון שהשומן יצטבר בו בחזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית