הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב מוזר בגב תחתון

• פותח/ת השרשור avilet
  • פורסם בתאריך

avilet

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
בזמן האחרון יש לי כאב מוזר בגב תחתון, ממש מעל האגן. כאן בערך
זה כואב כשאני נוגע בזה (כאילו שטף דם פנימי) וכשאני מפעיל לחץ על אחת הרגליים למשל כשאני יורד בירידה תלולה אז כל פעם שאני דורך על אחת מן הרגליים יש דקירה מציקה.
לא כואב לי כשאני עושה סקוואט או דדליפט וכו - אני יכול להיתאמן כרגיל פחות או יותר.
השאלה שלי אם זה רציני ?
איך לטפל מזה? אני עושה פואם רולר על המקום.

כנראה שזה מהדדליפט חשבתי להמשיך כרגיל ולעשות עם גב לא עגול בכלל, או שעדיף לעשות ריסט ולהוריד עומס?(אני עושה דדליפט פעם בשבוע זה אומר שזה ריסט של איזה 3שבועות)

כאב באיזור הזה הרבה פעמים מערב גם את מפרק הסאקרואיליאק (בין האגן לעמוד שדרה) ואם זה לא מטופל בהקדם, יכולה להיווצר נוקשות מקומית שם.
גליל מוקצף ומתיחות יכולים לעזור לשחרר קצת רקמה רכה אבל בהנחה ויש נוקשות פרקית וטריגר פוינטס פעילים, יש צורך בידיים מיומנות כדי לטפל באיזור.

אני מציע שמישהו יראה את הטכניקה שלך בביצוע הדדליפט, לא כל כך ברור לי מה אתה עושה שם עם הגב...
בכל אופן, אני חושב שכדאי להוריד קצת עומסים עד לטיפול בבעיה.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט

• פותח/ת השרשור
כאב באיזור הזה הרבה פעמים מערב גם את מפרק הסאקרואיליאק (בין האגן לעמוד שדרה) ואם זה לא מטופל בהקדם, יכולה להיווצר נוקשות מקומית שם.
גליל מוקצף ומתיחות יכולים לעזור לשחרר קצת רקמה רכה אבל בהנחה ויש נוקשות פרקית וטריגר פוינטס פעילים, יש צורך בידיים מיומנות כדי לטפל באיזור.

אני מציע שמישהו יראה את הטכניקה שלך בביצוע הדדליפט, לא כל כך ברור לי מה אתה עושה שם עם הגב...
בכל אופן, אני חושב שכדאי להוריד קצת עומסים עד לטיפול בבעיה.

איתן,
פיזיותרפיסט ספורט
תודה רבה על התשובה!
אני כרגע עושה פואם רולר , שם קרח 20 דקות און אוף וכנראה הוריד את העומס לשבוע ונראה אחכ מה יהיה.
מה אתה אומר? הצעות לשיפור?
זה כבר פחות כואב כשאני נוגע בזה אבל אני מרגיש את בדקירה הזאת כשאני עומד על רגל אחת ומתכוףף ובכל מיני תנועות.
לדעתך זה רציני?

זה עדיין נשמע כמו מה שחשבתי והכאב יכול לעבור לבד אם נותנים לו את התנאים המתאימים אבל זה יכול לקחת זמן.
מה שכן, יש מצב שהכאב קשור לחוסר איזון שרירי ועד שלא תיבדק ע"י פיזיותרפיסט ותטופל בהתאם, הכאב עשוי לחזור עם הגברת העומסים.
בינתיים נשמע שאתה בכיוון, אתה יכול גם למרוח טראומיל פעמיים ביום על איזור הכאב להקלה נוספת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית