אני מניח שאתה עובד עם תפריט מסודר או פחות או יותר בקרה קלורית מסויימת שאתה יודע כמה קלוריות-חלבון/שומן/פחמימה פחות או יותר אתה אמור להכניס ביום- בהנחה שכן, אז לשאלתך אתה אמור לאכול את כל הארוחות לא משנה אם זה אחרי אימון או לפני אימון בלילה מאוחר או בבוקר מוקדם. ובהנחה שלא אז רצוי לעבוד עם בקרה קלורית מסויימת(יש כאלה שעובדים עם תפריט מסודר ומקפידים על הגרם ויש כאלה שמודעים ופחות או יותר עפ"י תחושת רעב,ומהרגלי אכילה אוכלים וזה עובד בשבילם אבל זה פחות מומלץ)!
מה שכן עדיף לאכול משהו פחות "כבד" לפני שינה- נגיד יוגורט,פרוסת לחם עם קוטג' וירקות מאשר להעמיס עכשיו צלחת אורז+חזה עוף+ירקות+ שקדים וכו'.
לגבי האבקת חלבון היא תחליף לכל מקור מזון שמכיל 23-24 גרם חלבון וכ- 120 קל' לכן אין משמעות כזו גדולה למתי לצרוך זה עיניין של נוחות יותר- אם קשה לך בלילה להכניס אוכל אז תשתה לפני שינה,אם בבוקר בא לך לגוון עם הקוואקר למשל אז בבוקר, אם אחרי אימון כמקור זמין ונוח- זה בחירה שלך נטו אין זמן "אידיאלי/"מושלם" לתזמון צריכת החלבון.
אני כן מפקיד על תזונה מאוזנת במהלך היום, אבל לדוגמא שאני חוזר מהמכון ב-10, ואני רוצה לאכול טונה או חביתה לצורך העניין, אם אני ישתה תשייק עליי לחכות שעה וחצי כדי שאני לא סתם ידחוף חלבון, הכוונה שלי היא עדיף לוותר על התוסף ולצרוך אותו בבוקר? והאם הוא אפקטיבי ביום למחרת של האימון, לאחר שינה.