הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עקמת בגב, לעבור לפרונט סקוואט?

Hello2You

משתמש פעיל
507
75
נק' מוניטין:
143
507
75
שלום לכולם
יש לי כבר במשך כמה שנים כרגע בן 22 עקב ישיבה ממשוכת על אופנוע (עבודה במשלוחים) וישיבה ממושכת במחשב (סביבות גיל 15-17)
עקמת קלה באזור הגב העליון.
בעת ישיבה אין לי אפשרות לשבת זקוף אלא אני יושב מעט כפוף באזור העליון של הגב.
לאחר התייעצות עם מדריך כושר עלתה לי השאלה האם יש בעיה בביצוע סקוואט.
מכיוון שהמוט יושב על אזור הטרפזים הוא לוחץ את כל אזור עמוד השדרה כלפי מטה ועקב העקמת נוצר כיפוף גדול יותר,
לכן עלתה האפשרות לבצע פרונט סקוואט

- התמונה השמאלית ממחישה בדיוק את הבעיה שיש לי
p2_1304589695.jpg

אני רוצה רק לציין שחזרתי אחרי פציעה לא קלה, עקב לחץ בגב התחתון (שאינני יודע מאיזה תרגיל נגרם) היה לי כאבים עזים נורא בגב התחתון ומפשעה שמאל שלי כאבה בטירוף.
לאחר מפגש עם פיזוטרפיסט התברר שעקב עומס נתפס לי שריר או רצועה שגרמה לכל האזור הזה להתפס למשך שבועיים לא יכולתי לזוז.
עקב כך אני משתמש בחגורת הרמה RDX

לא משנה אם תחזיק את המוט מעל הראש,מקדימה או על הטרפז גם ככה הוא יפעיל לחץ על עמוד השדרה. כל מה שיפעיל עליך התנגדות מלמעלה למטה (יירצה "להושיב" אותך למטה) יפעיל לחץ באיזור הזה.
אני מאמין שיש לך בעיה בטכניקה ולכן אתה נפצע\ כואב לך. נסה למצוא מאמן טוב שילמד אותך את הטכניקה של התרגילים המורכבים, אחד על אחד כדי למנוע פציעות עתידיות.
לגביי העקמת, אני מכיר הרבה מתאמנים עם עקמת קלה בגב (כולל אני מסתבר, כך נאמר לי בבדיקות האחרונות שעשיתי לספורט שאני משתתף בו) והם עושים סקוואטים בלי הרבה בעיות ובלי פציעות

• פותח/ת השרשור
אז לדעתך אני יכול לבצע סקוואט כמו שצריך עם המוט האולימפי והחגורת גב (שאגב מאוד עוזרת לי)

אז לדעתך אני יכול לבצע סקוואט כמו שצריך עם המוט האולימפי והחגורת גב (שאגב מאוד עוזרת לי)

חגורת גב עוזרת לשמור על כיווץ , יש לה קשר באופן עקיף אבל אם זה עוזר לך זה טוב.
דבר שני, אני חושב שעקמת קלה לא אמורה להפריע לעשות סקוואטים, מה שכן- תוודא במליון אחוז שהטכניקה שלך מושלמת. (או שתעלה לפה סרטוני ביקורת או שתמצא מאמן אישי שילמד אותך כמו שצריך)

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
חגורת גב עוזרת לשמור על כיווץ , יש לה קשר באופן עקיף אבל אם זה עוזר לך זה טוב.
דבר שני, אני חושב שעקמת קלה לא אמורה להפריע לעשות סקוואטים, מה שכן- תוודא במליון אחוז שהטכניקה שלך מושלמת. (או שתעלה לפה סרטוני ביקורת או שתמצא מאמן אישי שילמד אותך כמו שצריך)

בהצלחה

לפי מה שהראתי למאמן במכון כושר הוא אמר בסדר גמור.
אני אצלם את הטכניקה והעלה אותה פה במשך השבוע.
תודה רבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית