הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התלבטות-חגורה..

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
כרגע סיימתי לקרוא את המאמר באתר

"לחגור או לא לחגור"

יצאתי מהמאמר הזה יותר מבולבל ממה שחשבתי..

אז הסיפור שלי שהתחלתי לפני 3 שבועות SS.. מקפיד על תזונה של +600 קלוריות, שינה של 8 שעות בלילה לפחות, ואימונים..

המשקלים עולים מאימון לאימון, התכנית עובדת כרגע פרפקט

אני שוקל 74 על גובה 1.76 כרגע.. בן 20

התחלתי עם 70 סקוואט, ואחרי 3 שבועות (עלייה של 5 קילו באימון) הגעתי לאימון כבר של 110 סקוואט שצלחתי אותו..

אבל עלתה לי השאלה האם במשקלים כאלה(פי 1.5 ממשקל גוף..) ובקרוב זה יהיה גם פי 2 ממשקל גוף, בנוסף הטכניקה מעט מעט נפגעה שרגל שמאל דחפה יותר בחזרה האחרונה איכשהו והגב נשמר ישר אבל היה לו קשה בחזרות האחרונות..

האם אני צריך חגורה?
לפי המאמר יש המון חסרונות והמון דברים לא טובים ולא מומלצים וכרגע הכיוון שלי הוא לא לחגור..

השאלה אם מתאמן שעושה הכל נכון יכול להגיע למשקלים של 200 סקוואט או 300 דדליפט סתם לדוגמא בלי לחגור בחיים

האם זה MUST או שאפשר להסתדר בלי זה..

אני ממש בהתלבטות כי הגעתי לאימון ב-SS שפשוט קשים בטירוף עם משקלים בשבילי קשים מאוד ואני נותן הכל לסיים את החזרות.. כמו שצריך.

לחגור או לא לחגור ולמה?!

תודה

• פותח/ת השרשור
בסופו של דבר תצטרך חגורה.

אוקיי.. אבל ציפיתי לתשובה יותר מנומקת.. איך אני ארגיש שצריך חגורה, למה מתישהו חייבים חגורה? אם מתאמנים נכון אוכלים טוב ועובדים לפי תכנית והטכניקה טובה.. למה שאצטרך חגורה?

למה לא להתחיל כבר עכשיו?

בקיצור אשמח לדעות יותר נרחבות

תודה weakid

אוקיי.. אבל ציפיתי לתשובה יותר מנומקת.. איך אני ארגיש שצריך חגורה, למה מתישהו חייבים חגורה? אם מתאמנים נכון אוכלים טוב ועובדים לפי תכנית והטכניקה טובה.. למה שאצטרך חגורה?

למה לא להתחיל כבר עכשיו?

בקיצור אשמח לדעות יותר נרחבות

תודה weakid
אתה תרגיש שכבר יהיה קשה לסחוב בלעדיה, זה יקרה עוד בסס. קשה ליצור התקדמות רציפה במשקלי העבודה בלי חגורה, אני לדוגמא חוגר בסטים הכבדים שלי ביום העצימות בסקוואט.
לא להתחיל עכשיו כי רצוי לסחוב כמה שאפשר בלי.

תמשוך את ההתקדמות כמה שאתה יכול בלי חגורה,אפשרי להגיע למשקלים גבוהים בלי חגורה אבל השאלה היא כמה זמן זה ייקח.

@nivoni - אני חושב שהתשובה הנכונה תהיה שחגורה היא לא בגדר חובה ואתה תוכל להמשיך "לעד" גם בלעדייה, אבל בשלב מסויים המינוסים שנובעים מחגירת החגורה מתגמדים לעומת הפלוסים בדמות המשך עלייה לינארית במשקלי עבודה. בשלב מסויים העלייה במשקלים תהיה איטית כך שחגורה תהיה דבר מתבקש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית