הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סרטון טכניקה דדליפט

ואיפה אתה רואה את זה בסרטון הנ״ל?

בכל דדליפט יש lumber extension אבל מכיוון שהגב שלו כמעט מקביל לרצפה אז יש לו יותר lumber extension
ובגלל שהגב שלו מקביל לרצפה והתחת לא נמוך מספיק אז יש לו פחות hip extension ,
Lumber extension לא מבין מה מסובך :S
lumber extension זאת התנועה שאתה מביא את הגב לאחור לאב דווקא התנועה הסופית של הדדליפט .

בכל דדליפט יש lumber extension אבל מכיוון שהגב שלו כמעט מקביל לרצפה אז יש לו יותר lumber extension
ובגלל שהגב שלו מקביל לרצפה והתחת לא נמוך מספיק אז יש לו פחות hip extension ,
Lumber extension לא מבין מה מסובך :S
lumber extension זאת התנועה שאתה מביא את הגב לאחור לאב דווקא התנועה הסופית של הדדליפט .

אתה הוזה. אין כאן תנועה בזוקפים.

אתה הוזה. אין כאן תנועה בזוקפים.
אתה צוחק נכון ?
טוב אני לא בא להתווכח רק ניסיתי לעזור ,
בכל מקרה אני ישים את התמונה הזאת פה https://www.google.co.il/search?q=hyper extension&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=cLglVMP6KciV7AbZwIGIAw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667#facrc=_&imgdii=_&imgrc=iY1PQ9787Jz1rM%3A;jPpZT3ctnPk_YM;http%3A%2F%2Fwww.building-muscle101.com%2Fimages%2Fhyperextensions-1.jpg;http%3A%2F%2Fwww.building-muscle101.com%2Fhyperextensions.html;267;250
התרגיל נקרא hyper extension /back extension/lumbar extesnion ,

לא, אני לא צוחק. או שיש לך בלבול במושגים או שאנחנו לא מסתכלים על אותו דדליפט. לדעתך מי שעושה stiff-legged deadlift עושה רק lumbar extension?

לא, אני לא צוחק. או שיש לך בלבול במושגים או שאנחנו לא מסתכלים על אותו דדליפט. לדעתך מי שעושה stiff-legged deadlift עושה רק lumbar extension?
לא רק, אבל הרבה יותר מאשר דדליפט רגיל כן .
התנועה הזאת https://www.google.co.il/search?q=hyper extension&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=cLglVMP6KciV7AbZwIGIAw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667#facrc=_&imgdii=iY1PQ9787Jz1rM:;YbdMX8jCScet7M;iY1PQ9787Jz1rM:&imgrc=iY1PQ9787Jz1rM%3A;jPpZT3ctnPk_YM;http%3A%2F%2Fwww.building-muscle101.com%2Fimages%2Fhyperextensions-1.jpg;http%3A%2F%2Fwww.building-muscle101.com%2Fhyperextensions.html;267;250
זה lumbar flexion
ההפך ממנה זה extension
אני מצטער שאני מדבר במונחים באנגלית פשוט רוב המידע שאני קורא הוא באנגלית אין לי מושג איך הדברים האלה נקראים בעברית .

אתה מבין איזו תנועה הזוקפים מייצרים? איך לדעתך אפשר להגיע למצב זקוף בעזרת הזוקפים בלי לבצע hip extension?
אי אפשר אתה צודק ,
אבל ככל שאתה יורד יותר נמוך עם האגן זה גורם ליותר hip /knee flexion וזה גורם ליותר hip extension יש יותר טווח תנועה (התנועה שבה אתה מיישר את הברכיים שיש שם בין היתר גם hip extension ובנוסף גם התנועה של ה lumbar /hip extension שזה קורה ביחד ,
ברגע שהגב יותר משופע אז הזוקפים לוקחים הרבה יותר מהמאמץ והטווח של ה hip extension מתקצר ,

אני קצת מסורבל בהסבר שלי מקווה שהבנת אותי .

אי אפשר אתה צודק ,
אבל ככל שאתה יורד יותר נמוך עם האגן זה גורם ליותר hip /knee flexion וזה גורם ליותר hip extension יש יותר טווח תנועה (התנועה שבה אתה מיישר את הברכיים שיש שם בין היתר גם hip extension ובנוסף גם התנועה של ה lumbar /hip extension שזה קורה ביחד ,
ברגע שהגב יותר משופע אז הזוקפיים לוקחים הרבה יותר מהמאמץ והטווח של ה hip extension מתקצר ,

אתה חוזר על עצמך. אתה מבין שהזוקפים עושים עבודה איזומטרית בדדליפט, ושזה לא תלוי בזווית של הברך ולא של הירך? ככל שהאגן יותר נמוך, אתה מתחיל עם כפיפה גדולה יותר בברך ולכן תהיה יותר פשיטה בברך ופחות בירך. בדדליפט שהוא stiff, יש רק פשיטה בירך. הזוקפים שלך לא מבצעים שום פשיטה אלא אם כן אתה מתחיל עם גב עגול או נכנס ל hyperextension בסוף התנועה.

אתה חוזר על עצמך. אתה מבין שהזוקפים עושים עבודה איזומטרית בדדליפט, ושזה לא תלוי בזווית של הברך ולא של הירך? ככל שהאגן יותר נמוך, אתה מתחיל עם כפיפה גדולה יותר בברך ולכן תהיה יותר פשיטה בברך ופחות בירך. בדדליפט שהוא stiff, יש רק פשיטה בירך. הזוקפים שלך לא מבצעים שום פשיטה אלא אם כן אתה מתחיל עם גב עגול או נכנס ל hyperextension בסוף התנועה.
בדדליפט תקין הזוקפים עושים תנועה איזומטרית אתה צודק אבל בדדליפט שלו התנועה יותר דינאמית,
יכול להיות שאני לא מבין מזה hyerextension ?
לפי מה שאני יודע זאת התנועה שבה הגב בשיפוע ( כמו בגוד מורנינג ) ומתיישר התנועה הזאת זה hyperextesnion לא ?

לא, היפר אקסטנשן זה אובר תנועתיות במפרק. אם המפרק עושה תנועה "טבעית" היא לא יכולה להיות היפראקסטנשן רק כפיפה או פשיטה

בדדליפט תקין הזוקפים עושים תנועה איזומטרית אתה צודק אבל בדדליפט שלו התנועה יותר דינאמית,
יכול להיות שאני לא מבין מזה hyerextension ?
לפי מה שאני יודע זאת התנועה שבה הגב בשיפוע ( כמו בגוד מורנינג ) ומתיישר התנועה הזאת זה hyperextesnion לא ?

זה לא קשור לשיפועים. כדי שיהיה hyperextension צריכה להיות תנועה בעמוד השדרה. בדדליפט אין תנועה בעמוד השדרה (אלא אם כן מדובר בדדליפט עם גב עגול).

ככה נראית פשיטת יתר בגב תחתון (לא בטוח שיש הרבה גברים בעולם שמסוגלים להכנס לסטאפ בדדליפט עם פשיטה כזו בעמוד השדרה):

IMG_0096.jpeg

זה לא קשור לשיפועים. כדי שיהיה hyperextension צריכה להיות תנועה בעמוד השדרה. בדדליפט אין תנועה בעמוד השדרה (אלא אם כן מדובר בדדליפט עם גב עגול).

ככה נראית פשיטת יתר בגב תחתון:

IMG_0096.jpeg

טוב יצאתי ממש מפגר (מצטער על זה)
הסתכלתי באינטרנט וראיתי שהכוונה היא לכמו שאתה אומר תנועה בעמוד השדרה קדימה ואחורה,
אני התבלבלתי בין זה ל hip extension ,
ככה שהתכוונתי להגיד לו שיש לו יותר מידי hip extension מאשר knee extension נכון ?

אני חושב שהוא בסדר, סה"כ מנתק עם הרגליים נועל סבבה עם האגן המוט קרוב לגוף והגב לא מתעגל. חוץ מהכפפות שאין קשר...
דדליפט כמעט תמיד יראה שונה מאדם לאדם , הוא מאד תלוי בהבדלים בין הטורסו לפלג גוף תחתון. ובסופו של דבר אנחנו לא רוצים לעשות סקוואט עם מוט בידיים

אני חושב שהוא בסדר, סה"כ מנתק עם הרגליים נועל סבבה עם האגן המוט קרוב לגוף והגב לא מתעגל. חוץ מהכפפות שאין קשר...
דדליפט כמעט תמיד יראה שונה מאדם לאדם , הוא מאד תלוי בהבדלים בין הטורסו לפלג גוף תחתון. ובסופו של דבר אנחנו לא רוצים לעשות סקוואט עם מוט בידיים
יכול להיות בעיה בגמישות באמסטרינג ,
שהאמסטרינג שלי היו לא היו מספיק גמישים אני לא הצלחתי להוריד תחת מספיק נמוך בדדליפט והייתי מבצע את הדדליפט כמוהו .
גם אין ספק שהארבע ראשי שלו עובד הרבה יותר חלש בדדליפט ככה שזה מוריד לו הרבה כוח .

להיפך, שההאמסטרינג לא גמיש כן מורידים תחת ומאבדים מהמתח. או שמרימים את התחת ומעגלים את הגב
ה4 ראשי שלו עובד בסדר, הוא לא צריך לעשות יותר מהניתוק של המוט את השאר התנועה תמשיך כבר השרשרת האחורית

להיפך, שההאמסטרינג לא גמיש כן מורידים תחת ומאבדים מהמתח. או שמרימים את התחת ומעגלים את הגב
ה4 ראשי שלו עובד בסדר, הוא לא צריך לעשות יותר מהניתוק של המוט את השאר התנועה תמשיך כבר השרשרת האחורית
נכון אבל שהאמסטרינג גמיש אתה יכול כן להוריד את האגן ולשמור על המתח ,
בכל מקרה אני חושב שאתה טועה הארבע ראשי עובד לכל אורך התנועה בדדליפט תקין אין דבר כזה" רק בניתוק ומשם תמשיך השרשרת האחורית" .
בסטיף דדליפט המונח הזה היה נכון ,
תנסה לגעת במוט שהאגן נמוך מהכתפיים (עם גב ישר ) ותראה שכן צריך גמישות בשביל זה,
הרבה יותר מלהתכופף עם גב מקביל לרצפה ולהגיע עם הידיים לאזור הברכיים(ועוד עם ברכיים קצת מכופפות כמו שהוא מבצע בסירטון.

והנה סירטון מעולה של Richard הוא מסביר שדדליפט זה לו משיכה וזה בדיוק כמו סקוואט ,כך שאם בסקוואט הארבע ראשי עובד לאורך כל התנועה (חזק) אין סיבה שבדדליפט לא אם הוא מבצע אותו כמו שצריך,
מה שגם לאורך כל הדדליפט יש knee extension ככה שרק העובדת הזאת מראה על כך שהארבע ראשי עובד חזק לאורך כל התנועה .

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית