עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כן ,יותר מדי lumbar extension? אתה בטוח שאתה יודע על מה אתה מדבר?
ואיפה אתה רואה את זה בסרטון הנ״ל?
בכל דדליפט יש lumber extension אבל מכיוון שהגב שלו כמעט מקביל לרצפה אז יש לו יותר lumber extension
ובגלל שהגב שלו מקביל לרצפה והתחת לא נמוך מספיק אז יש לו פחות hip extension ,
Lumber extension לא מבין מה מסובך :S
lumber extension זאת התנועה שאתה מביא את הגב לאחור לאב דווקא התנועה הסופית של הדדליפט .
אתה צוחק נכון ?אתה הוזה. אין כאן תנועה בזוקפים.
אתה צוחק נכון ?
טוב אני לא בא להתווכח רק ניסיתי לעזור ,
בכל מקרה אני ישים את התנועה הזאת פה https://www.google.co.il/search?q=hyper extension&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=cLglVMP6KciV7AbZwIGIAw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667#facrc=_&imgdii=_&imgrc=iY1PQ9787Jz1rM%3A;jPpZT3ctnPk_YM;http%3A%2F%2Fwww.building-muscle101.com%2Fimages%2Fhyperextensions-1.jpg;http%3A%2F%2Fwww.building-muscle101.com%2Fhyperextensions.html;267;250
התרגיל נקרא hyper extension /back extension/lumbar extesnion ,
לא רק, אבל הרבה יותר מאשר דדליפט רגיל כן .לא, אני לא צוחק. או שיש לך בלבול במושגים או שאנחנו לא מסתכלים על אותו דדליפט. לדעתך מי שעושה stiff-legged deadlift עושה רק lumbar extension?
לא רק, אבל הרבה יותר מאשר דדליפט רגיל כן .
אי אפשר אתה צודק ,אתה מבין איזו תנועה הזוקפים מייצרים? איך לדעתך אפשר להגיע למצב זקוף בעזרת הזוקפים בלי לבצע hip extension?
אי אפשר אתה צודק ,
אבל ככל שאתה יורד יותר נמוך עם האגן זה גורם ליותר hip /knee flexion וזה גורם ליותר hip extension יש יותר טווח תנועה (התנועה שבה אתה מיישר את הברכיים שיש שם בין היתר גם hip extension ובנוסף גם התנועה של ה lumbar /hip extension שזה קורה ביחד ,
ברגע שהגב יותר משופע אז הזוקפיים לוקחים הרבה יותר מהמאמץ והטווח של ה hip extension מתקצר ,
בדדליפט תקין הזוקפים עושים תנועה איזומטרית אתה צודק אבל בדדליפט שלו התנועה יותר דינאמית,אתה חוזר על עצמך. אתה מבין שהזוקפים עושים עבודה איזומטרית בדדליפט, ושזה לא תלוי בזווית של הברך ולא של הירך? ככל שהאגן יותר נמוך, אתה מתחיל עם כפיפה גדולה יותר בברך ולכן תהיה יותר פשיטה בברך ופחות בירך. בדדליפט שהוא stiff, יש רק פשיטה בירך. הזוקפים שלך לא מבצעים שום פשיטה אלא אם כן אתה מתחיל עם גב עגול או נכנס ל hyperextension בסוף התנועה.
בדדליפט תקין הזוקפים עושים תנועה איזומטרית אתה צודק אבל בדדליפט שלו התנועה יותר דינאמית,
יכול להיות שאני לא מבין מזה hyerextension ?
לפי מה שאני יודע זאת התנועה שבה הגב בשיפוע ( כמו בגוד מורנינג ) ומתיישר התנועה הזאת זה hyperextesnion לא ?
זה לא קשור לשיפועים. כדי שיהיה hyperextension צריכה להיות תנועה בעמוד השדרה. בדדליפט אין תנועה בעמוד השדרה (אלא אם כן מדובר בדדליפט עם גב עגול).
ככה נראית פשיטת יתר בגב תחתון:
![]()
יכול להיות בעיה בגמישות באמסטרינג ,אני חושב שהוא בסדר, סה"כ מנתק עם הרגליים נועל סבבה עם האגן המוט קרוב לגוף והגב לא מתעגל. חוץ מהכפפות שאין קשר...
דדליפט כמעט תמיד יראה שונה מאדם לאדם , הוא מאד תלוי בהבדלים בין הטורסו לפלג גוף תחתון. ובסופו של דבר אנחנו לא רוצים לעשות סקוואט עם מוט בידיים
נכון אבל שהאמסטרינג גמיש אתה יכול כן להוריד את האגן ולשמור על המתח ,להיפך, שההאמסטרינג לא גמיש כן מורידים תחת ומאבדים מהמתח. או שמרימים את התחת ומעגלים את הגב
ה4 ראשי שלו עובד בסדר, הוא לא צריך לעשות יותר מהניתוק של המוט את השאר התנועה תמשיך כבר השרשרת האחורית