עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
נכון אבל שהאמסטרינג גמיש אתה יכול כן להוריד את האגן ולשמור על המתח ,
בכל מקרה אני חושב שאתה טועה הארבע ראשי עובד לכל אורך התנועה בדדליפט תקין אין דבר כזה" רק בניתוק ומשם תמשיך השרשרת האחורית" .
בסטיף דדליפט המונח הזה היה נכון ,
תנסה לגעת במוט שהאגן נמוך מהכתפיים (עם גב ישר ) ותראה שכן צריך גמישות בשביל זה,
הרבה יותר מלהתכופף עם גב מקביל לרצפה ולהגיע עם הידיים לאזור הברכיים(ועוד עם ברכיים קצת מכופפות כמו שהוא מבצע בסירטון.
והנה סירטון מעולה של Richard הוא מסביר שדדליפט זה לו משיכה וזה בדיוק כמו סקוואט ,כך שאם בסקוואט הארבע ראשי עובד לאורך כל התנועה (חזק) אין סיבה שבדדליפט לא אם הוא מבצע אותו כמו שצריך,
מה שגם לאורך כל הדדליפט יש knee extension ככה שרק העובדת הזאת מראה על כך שהארבע ראשי עובד חזק לאורך כל התנועה .
שמע אתה בחור עם הרבה ידע אבל בכל זאת אני לא מסכים איתך ,זה בדיוק הפוך. ככל שיש כפיפה קטנה יותר בברך ההאמסטרינג יהיה מתוח יותר. בגלל זה הרבה אנשים מורידים את האגן לפני שהם נכנסים לסטאפ בדדליפט - יותר קל ליישר את הגב כשההאמסטרינג לא מתוח. הארבע ראשי עובד כל עוד יש פשיטה בברך, שזה בעיקר בחלק של התנועה בו המוט עולה מהרצפה עד הברך, אחרי זה כבר לא ממש יש לו מה לעשות.
Richard אמנם חזק, אבל הוא טועה. ואתה חייב להפסיק להקשיב לקלי. יש לו יכולת מדהימה לסבך דברים פשוטים.
שמע אתה בחור עם הרבה ידע אבל בכל זאת אני לא מסכים איתך ,
"ככל שיש כפיפה קטנה יותר בברך ההאמסטרינג יהיה מתוח יותר"
בסקוואט למשל אם האמסטרינג שלך והירך לא מספיק גמישים אז מה שיקרה יהיה לך באט וינק שאתה יורד מתחת למקביל,
לעומת זאת אנשים יותר גמישים לא יהיה להם באט וינק ,
אותו דבר בדדליפט אם אתה לא גמיש מספיק אתה לא תצליח להרים אתה המוט מהרצפה עם גב ישר בגלל חוסר גמישות באמסטרינג .(כאשר הכתפיים יותר גבוהים מהאגן )
ובצורה הזאת דווקא האמסטרינג מאוד מתוח .
" שזה בעיקר בחלק של התנועה בו המוט עולה מהרצפה עד הברך"
בדדליפט עד שאתה לא מסיים את התנועה הברכיים שלך עדיין בכפיפה .
:"Richard אמנם חזק, אבל הוא טועה"
אני לא חושב , דדליפט זה בדיוק אותה תנועה כמו סקואט ורק בגלל שהידיים תופסות את המוט אז האמסטרינג עובד קצת יותר כי יותר קשה להשאיר את הגב בצורה סטטית ושלא יפול קדימה (כך שהאמסטרינג תומך יותר בקטע הזה )
אבל חוץ מיזה זה תרגיל זהה לחלוטין .
טוב יאללה בוא נסיים את זה כאן חחח 😃
אני מאוד שמח בכל מקרה שאני לא יתבלבל יותר עם הlumbar extension הזה יצאתי טיפש 😃.
שיהיה לכולם חג שמח ושבת שלום .
crossfit :
לא אמרתי שבסטיף דדליפט הארבע ראשי עובד יותר (חחח ) מקווה שנהננת אתמול .
רק שדדליפט זה לא סקוואט וההשוואה שלך לא נכונה. תקרא - https://www.kilogram.co.il/1201/ניתוח-מעמיק-של-הדדליפט/
במקום שאני אחזור על עצמי.
לא כזה מת על מארק ריפוט ומעדיף לקבל את המקורות שלי ממקומות אחרים אבל אני ילך אתך בעניין הזה
מארק ריפטו: במצב ההתחלתי נכון של הדדליפט, השכמות חייבות להיות מעל המוט.
והוא לא סותר שום דבר ממה שאני אומר ככה שלא הבנתי למה אמרת לי ליקרוא את זה :S
השכמות של הבחור שפתח את הדיון עוברות את המוט ובשביל לגרום לזה להיות בדיוק מעל המוט הוא צריך להוריד אגן למעטה וכתפיים יותר למעלה ,
חוץ מיזה אני לא מבין למה אתה אומר שדדליפט זה לא סקוואט ,
ברגע שאתה יורד עמוק בסקוואט עקב חוסר גמישות הגב מתעגל , אותו דבר בדדליפט.(נגיד וקלי סטארט לא יודע על מה הוא מדבר תנסה לרדת כמו שהוא יורד לדדליפט עם גב ישר , צריך גמישות יחסית בשביל זה )
בוא תסביר לי למה סקוואט ודדליפט זה לא אותה תנועה (בשניהם אתה מבצע knee extension ) לכל אורך התנועה ,
רק שבדדליפט יותר קשה לבצע את ה hip extension וזה רק בגלל המיקום של המוט.
זה מאוד חשוב על מי אתה מת או לא מת, אבל כתוב כאן ניתוח מכני של התנועה, ואתה לא קראת אותו. זה שגם בדדליפט וגם בסקוואט יש פשיטה בברך ובירך אומר מבחינתך שזו אותה התנועה? אני רוצה לראות בן אדם אחד שהדדליפט שלו נראה כמו סקוואט.
כן בפרוש ,
חוץ מיזה שהיחסים משתנים הכוונה בסקוואט יש הרבה יותר Knee extension ופחות hip extension אבל לכל אורך התנועה יש את שניהם גם בדדליפט וגם בסקוואט ,
זה שהדדליפט עובד יותר על האמסטרינג זה רק בגלל המיקום של המוט מה שגורם להאמסטרינג לעבוד יותר חזק על מנת לשמור על מאנך ישר של הגב זה הכל .
הכוונה לשמור על הגב שלא ייפול קדימה בדדליפט ,באיזה יקום ההאמסטרינג שומר על מנח הגב?
הכוונה לשמור על הגב שלא ייפול קדימה בדדליפט ,
מה? אתה חייב להתבטא בצורה מדויקת יותר. בכל מקרה, אני עדיין מחכה לראות מישהו שהדדליפט שלו נראה כמו סקוואט.
טוב,
אז אתה מסכים איתי שהכתפיים צריכות להיות מעל המוט מה שגורם לאגן להיות יותר למעטה ולכתפיים יותר למעלה ?
אתה מסכים שכן צריך גמישות בשביל זה על מנת לשמור על גב ישר שאתה יורד לדדליפט ?
אתה מסכים שהארבע ראשי כן עובד לאורך כל התנועה ?
אז יופי ....כן אבל אני יכול להגיד את אותו הדבר על חצי סקוואט. זה לא יהפוך את זה לאותה התנועה.
בסטיף אתה לא עובד עם הארבע ראשי , וזה חפירה גדולה מידיי ואני שיכור אז בהצלחה
כן אבל אני יכול להגיד את אותו הדבר על חצי סקוואט. זה לא יהפוך את זה לאותה התנועה.
לא, אתה צריך להוריד את הכפפות
נראה בסדר חוץ מהכפפות
בדיוק כמו שצריך להיות ! מעולה !!טוב הורדתי את הכפפות
וב"סט אף" שמתי את המוט קצת יותר קדימה ככה, ואז באמת יצא שהתחת שלי ירד יותר למטה כדאי שהרגליים יגעו במוט
תודה רבה על העזרה