הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיאטה דלת פחמימה

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
כאמור השאלה מתייחסת לתפריט דל פחמימה (עד כ-60ג' ביום).
האם כמות החלבון אמורה להיות למעלה מפי 2 משקל הגוף?הבנתי שגם כך הגוף עושה שימוש בחלק גדול מהחלבון כגלוקוז-אנרגיה ואפקט הדל פחמימה נעשה פחות יעיל ולכן יש לאכול כמות חלבון מוגבלת ולתת דגש על השומן.
האם זה נכון?לגבי,אני שוקל 78ק"ג ואוכל כ-160ג' חלבון.
תודה.

התהליך של פירוק החלבון לגלוקוז הוא אכן נחות. הרעיון הוא לא לצרוך פחות חלבון, אלא לצרוך שומן בכמות נאותה.

• פותח/ת השרשור
התהליך של פירוק החלבון לגלוקוז הוא אכן נחות. הרעיון הוא לא לצרוך פחות חלבון, אלא לצרוך שומן בכמות נאותה.
אני מבין את העיקרון הזה ומיישם אותו-הרבה שומן בתפריט.
שאלה קצת..מתחכמת אולי,האם יש אנשים שמבחינת הפיזיולוגיה שלהם עדיף להם לאכול פחות שומן ויותר פחמימה?
הכוונה היא לא לחולי סכרת וכד' אלא ספציפית כאלה שמטרתם היא לרדת חזק באחוזי השומן למטרת חיטוב ועיצוב,כלומר הגוף שלהם יסתדר יותר עם פחות שומן?

אני מבין את העיקרון הזה ומיישם אותו-הרבה שומן בתפריט.
שאלה קצת..מתחכמת אולי,האם יש אנשים שמבחינת הפיזיולוגיה שלהם עדיף להם לאכול פחות שומן ויותר פחמימה?
הכוונה היא לא לחולי סכרת וכד' אלא ספציפית כאלה שמטרתם היא לרדת חזק באחוזי השומן למטרת חיטוב ועיצוב,כלומר הגוף שלהם יסתדר יותר עם פחות שומן?
יכול להיות, אי אפשר לדעת.
אבל צריך להבין שצריך להתייחס אל השומן כאל מקור אנרגיה שכל גרם מכיל 9 קלוריות, ולא לחשוב שהשומן שאנחנו אוכלים מתורגם ישר לשומן בגוף.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות, אי אפשר לדעת.
אבל צריך להבין שצריך להתייחס אל השומן כאל מקור אנרגיה שכל גרם מכיל 9 קלוריות, ולא לחשוב שהשומן שאנחנו אוכלים מתורגם ישר לשומן בגוף.
בהמשך,משהו לגבי גירעון קלורי.
אני סוגר 5 חודשים בחיטוב ולאחרונה העמסה כל 7-8ימים.
נתונים:1.73 שוקל 78ק"ג ועומד על קצת פחות מ10% שומן.הRMR שלי לפי מחשבונים מראה כ-2100קל' אבל לדעתי בגלל הדיאטה הארוכה זה קרוב ל-2000או פחות.ביום פעילות ממוצע אני שורף כ-2200/2300קל'.
עכשיו,אני מכיר את הנוסחא של 69*כמות השומן אך לאחרונה קצת נתקעתי ורציתי לשאול האם הגירעון שלי (500-600קל' יומי)הוא גבוה מדי מה שגורם לי להיתקע?אני מגיע לסך של 1700קל' ביום מהאוכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית