הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עד כמה חשוב דווקא הלחם מלא וכדומה?

• פותח/ת השרשור Shugy
  • פורסם בתאריך

Shugy

משתמש מתחיל
210
7
נק' מוניטין:
13
210
7
שלום לכולם.
עד כמה חשוב לאכול דווקא את הלחם מלא, ספגטי מלא, אורז מלא וכדומה?
אלו שאינם מלאים יפתחו אותי פחות? אולי הם לא ייקראו פחמימות מורכבות?

לחם מלא או דגנים עשיר קצת יותר בסיבים תזונתיים וישביע לאורך זמן
אני אישית אוכל לחם קל דגנים, אם זה שווה את המחיר? לא

• פותח/ת השרשור
איזה קטע. אני כבר כמה שנים אוכל הכל רק מלא: אורז, ספגטי, לחם.. כמעט חיפשתי שניצל מלא..
ותכלס אין לזה טעם. הייתי בטוח שזה משמעותי

ההבדל הוא בערך הגלוקומי
אינדקס גלוקומי נמוך-פחמימה מורכבת אשר משאירה אינסולין גבוהה לאורך זמן וגם משאירה אותך שבע לאורך זמן
אינדקס גלוקומי גבוהה-פחמימה פשוטה אשר מעלה אינסולין ולאחר זמן קצר יורד האינסולין בצורה חדה מה שמעודד אגירת שומן בגוף
אורז לא חייב להיות מחיטה מלאה
אבל לחם ופסטה עדיף חיטה מלאה
די לזיין לו את השכל אנשים

נערך לאחרונה:
שלום לכולם.
עד כמה חשוב לאכול דווקא את הלחם מלא, ספגטי מלא, אורז מלא וכדומה?
אלו שאינם מלאים יפתחו אותי פחות? אולי הם לא ייקראו פחמימות מורכבות?
מבחינה קלורית אין הבדל, קלוריה זה קלוריה ולא חשוב מאיפה הגיעה (בוא נגיד שאנחנו לא מדברים על רמה תחרותית שבה יכולים להיות הבדלים והעדפות כאלה ואחרות)
לטווח הארוך יכולות להיות השפעות בריאותיות, לכן כן מומלץ לתת העדפה לפחמימות בעלי אינדקס גליקמי נמוך יותר.

ממה שידוע לי, ההשפעות של אוכל "מלא" הן לרוב שוליות מבחינת הרכב ויטמינים וכו' מלבד לסיבים התזונתיים.
יש שני סוגים של סיבים תזונתיים.

מסיסים במים - עוזרים נגד עצירות ומזרזים תהליכים במעיים, סופחים חומרים שונים בקיבה - נותנים תחושת שובע ומאיטים את חילוף החומרים בקיבה. בקיצור - עוזרים לעיכול ולהרגשה של בטן מלאה.
סיבים לא מסיסים במים - מזין את החיידקים במעיים, מקל על יציאות, מאיץ תנועת מזון במערכת העיכול.

לפי Examine, סיבים תזונתיים יכולים להוריד את הכולסטרול הרע והטוב.

בקיצור, אם יש לך עצירות או סתם יציאות לא משהו, סיבים תזונתיים יכולים מאוד לעזור. אפשר לקבל אותם מירקות הרבה יותר בקלות מאשר דברים כמו "אורז מלא". אפשר גם לקבל אותם בתור תוסף שמערבבים במים (זה מה שאני עושה). ההבדל ביציאות הוא של שמים וארץ. בכל עניין אחר, לא אמור להיות הבדל משמעותי מלבד נושא הרעב או אינסולין אם אתה סכרתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית