הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרפר VS לחיצת חזה

חמוץ

משתמש פעיל
568
59
נק' מוניטין:
81
568
59
היי
קראתי שפרפר נועד יותר "להרחיב" את החזה, ולחיצת חזה "להוציא החוצה".

אני מחפש תרגילים ש"יבליטו החוצה" את החזה - ולא ירחיבו אותו.

האם יש קשר לסוג התרגיל?

שאלה נוספת, האם כדאי לעבוד יותר על חזה עליון כדי ליצור צורה לחזה (נראה כאילו החזה התחתון שלי יחסית מפותח ביחס לעליון).

תודה 😃

ממש לא נכון. SS היא סוג של AB. כמה פעמים בשבוע עושים אותה?
אין פה בכלל היגיון להשוואות ביניהן.
SS היא תכנית כוח, AB היא תכנית פיצולים.
בSS אתה עובד על כל הגוף באימון אחד 3 פעמים בשבוע בדומה לFBW, אבל תוכן התכניות ולשם מה הן משמשות שונות לחלוטין.
בAB יש פיצולים ולכן אתה עובד על אותו שריר רק פעמיים בשבוע..

אין פה בכלל היגיון להשוואות ביניהן.
SS היא תכנית כוח, AB היא תכנית פיצולים.
בSS אתה עובד על כל הגוף באימון אחד 3 פעמים בשבוע בדומה לFBW, אבל תוכן התכניות ולשם מה הן משמשות שונות לחלוטין.
בAB יש פיצולים ולכן אתה עובד על אותו שריר רק פעמיים בשבוע..
אני לא משוגע על ההפרדה הזאת, כוח לעומת פיצולים, כשמדובר ב-AB - אפשר לעשות אותה עם אוריינטציה של כוח ואפשר של יותר נפח.

לגבי AB של פיצולים, כמו שאתה מכנה אותה - דעתי היא כזו: אי אפשר לפצל באמת את האימון, תמיד תהיה חפיפה ושרירים שיעבדו בשני האימונים, כי הגוף עובד כמכונה אחת. לכן, אני ממש לא בעד אימונים יום אחרי יום, ולכן אני מעדיף 3 (או מקסימום 3.5) אימונים בשבוע, גם כשמדובר בחלוקה של AB.

אני לא משוגע על ההפרדה הזאת, כוח לעומת פיצולים, כשמדובר ב-AB - אפשר לעשות אותה עם אוריינטציה של כוח ואפשר של יותר נפח.

לגבי AB של פיצולים, כמו שאתה מכנה אותה - דעתי היא כזו: אי אפשר לפצל באמת את האימון, תמיד תהיה חפיפה ושרירים שיעבדו בשני האימונים, כי הגוף עובד כמכונה אחת. לכן, אני ממש לא בעד אימונים יום אחרי יום, ולכן אני מעדיף 3 (או מקסימום 3.5) אימונים בשבוע, גם כשמדובר בחלוקה של AB.
הבנתי את הנקודה שלך, אבל זה שSS היא 3 פעמים ושAB באופן תיאורטי ניתן לעשות 3 פעמים בשבוע, לא אומר שניתן להשוות ביניהן.
שני התכניות משמשות למטרות שונות.
אתה צודק שבסופו של דבר מנוחה של חלק מהשרירים תיפגע באופן מסוים, אבל גם לחלוקה יש משמעות.
לעבוד עם חילוק כמו -
חזה, רגליים ויד קידמית בA, גב, יד אחורית וכתפיים בB יהיה טיפשי למדי.
החלוקה הטובה ביותר היא - חזה, כתפיים(לא כולל אחורית) ויד אחורית בA, גב, רגליים, יד קידמית, כתף אחורית ובטן בB.
בחלוקה זו אין כמעט פגיעה בהתאוששות של השרירים. לא סתם יש חשיבות לפיצול עצמו ואף גם לתרגילים שצריכים להיות בהתאם. לעשות למשל פולאובר בB יהיה רעיון רע.
בסופו של יום אין מושלם בפיתוח גוף, תמיד יהיו התנגשויות כאלה ואחרות אבל אי אפשר להישאר בFBW לנצח מצד שני.
המלצתי לו להישאר בFBW כי יש לו עוד מה לסחוט ממנה ואז לעבור לAB.
הוא יתקדם מצוין בAB והפגיעה בהתאוששות בסופו של יום תהיה מינורית.

הבנתי את הנקודה שלך, אבל זה שSS היא 3 פעמים ושAB באופן תיאורטי ניתן לעשות 3 פעמים בשבוע, לא אומר שניתן להשוות ביניהן.
שני התכניות משמשות למטרות שונות.
אתה צודק שבסופו של דבר מנוחה של חלק מהשרירים תיפגע באופן מסוים, אבל גם לחלוקה יש משמעות.
לעבוד עם חילוק כמו -
חזה, רגליים ויד קידמית בA, גב, יד אחורית וכתפיים בB יהיה טיפשי למדי.
החלוקה הטובה ביותר היא - חזה, כתפיים(לא כולל אחורית) ויד אחורית בA, גב, רגליים, יד קידמית, כתף אחורית ובטן בB.
בחלוקה זו אין כמעט פגיעה בהתאוששות של השרירים. לא סתם יש חשיבות לפיצול עצמו ואף גם לתרגילים שצריכים להיות בהתאם. לעשות למשל פולאובר בB יהיה רעיון רע.
בסופו של יום אין מושלם בפיתוח גוף, תמיד יהיו התנגשויות כאלה ואחרות אבל אי אפשר להישאר בFBW לנצח מצד שני.
המלצתי לו להישאר בFBW כי יש לו עוד מה לסחוט ממנה ואז לעבור לAB.
הוא יתקדם מצוין בAB והפגיעה בהתאוששות בסופו של יום תהיה מינורית.
אתה צודק לגבי החלוקה, אבל גם בה יש בעיה, אתה יודע. חזה וכתפיים אלה תרגילים מאד חופפים, גם בדלתא קדמית וגם בטרייספס.
בנוסף, תרגיל כמו לחיצת כתפיים מערב גם דלתא אחורית... לא פשוט הנושא הזה.

אני מסכים איתך לגבי ההמלצה ל-FBW.

כמו שנאמר אין השוואה בין התרגילים. בנץ' הוא תרגיל עיקרי כאשר השאר הם בגדר תרגילי עזר.
בשלב הראשוני כמתחיל, לא הייתי מתעסק בזה בכלל. אבל לפרפר יש יתרון למי שיש ידיים ארוכות - בגלל ההבדל בתנועה שבין הבנץ' (בו הטרייספ יכול להוות החוליה החלשה עוד לפני החזה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית