הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון בנצ' פרס פונקציונלי ?

• פותח/ת השרשור
אולי. אני חושב שאם מאמני כוח בNFL כמו דיפרנקו נותנים למתאמנים שלהם ללחוץ חזה יש לזה סיבה.
חוץ מזה, מי אמר לך ששחקני פוטבול רק עושים בנץ'?
כי זה תרגיל מצויין, מביא לך מסה וכוח בפלג גוף עליון אבל יש מסביבו יותר מדי הילה אתה לא מסכים איתי ? הוא לא אמור להיות נחשב יותר ממתח או ממקבילים על טבעות או משכיבות סמיכה על טבעות עם משקל למשל

כמה בן אדם צריך ללחוץ מעל הראש כדי שלדעתך הוא יהיה יותר חזק (עם כוח שימושי כמובן) מאשר בן אדם שלוחץ 180 בשכיבה? ולמה אתה חושב שאחד פוסל את השני?

דפרנקו ליצן!

מי שמגיע להישגים בבנצ מזניח את הלחיצה מעל הראש , אל תיתמם

• פותח/ת השרשור
מי אמר? ולא ענית על השאלה.
אני לא יודע , זה מאוד אינדיבידואלי לא חסר אנשים שרק בבנצ הם מגיעים למספרים ובשאר התרגילים כמו משיכות הם חלשים , אז יש לי חדשות בשבילם : הם חלשים וזה שהם לוחצים הרבה בשכיבה לא הופך אותם לחזקים

כי זה תרגיל מצויין, מביא לך מסה וכוח בפלג גוף עליון אבל יש מסביבו יותר מדי הילה אתה לא מסכים איתי ? הוא לא אמור להיות נחשב יותר ממתח או ממקבילים על טבעות או משכיבות סמיכה על טבעות עם משקל למשל
אני חושב שאתה שוב טועה במונח. הוא לא יותר "נחשב", הוא פשוט פופולארי. למה הוא מאוד פופלארי ולא תרגיל אחר? זאת כבר שאלה אחרת.

מי שמגיע להישגים בבנצ מזניח את הלחיצה מעל הראש , אל תיתמם
ומי שמשקיע בלחיצה מעל הראש מזניח את הבנץ' 😆 @coldfire

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאתה שוב טועה במונח. הוא לא יותר "נחשב", הוא פשוט פופולארי. למה הוא מאוד פופלארי ולא תרגיל אחר? זאת כבר שאלה אחרת.

ומי שמשקיע בלחיצה מעל הראש מזניח את הבנץ' 😆 @coldfire
לפי דעתי ולדעת רבים אחרים עדיף להזניח את הבנצ מאשר את הפרס (שוב עניין הפונקציונאליות )

• פותח/ת השרשור
חזרנו להתחלה. מה זה פונקציונאלי?
כוח שימושי ביום יום , עכשיו אתה תגיד שללחוץ מספר גדול גם אם זה בשכיבה זה שימושי , אתה צודק , אבל מי שמגיע למספר גדול זה דורש הרבה זמן והשקעה שהוא יכל לנצל עבור תרגילים אחרים שהיו הופכים אותו ליותר חזק ביום יום (באותה תקופת זמן והשקעה)

כוח שימושי ביום יום , עכשיו אתה תגיד שללחוץ מספר גדול גם אם זה בשכיבה זה שימושי , אתה צודק , אבל מי שמגיע למספר גדול זה דורש הרבה זמן והשקעה שהוא יכל לנצל עבור תרגילים אחרים שהיו הופכים אותו ליותר חזק ביום יום (באותה תקופת זמן והשקעה)
מה זה כוח שימושי ביום יום? אחרי שאתה מביא הגדרה מדויקת, איך אתה קובע איזה תרגילים הופכים אותך ליותר חזק ב"כוח היומיומי" הזה ואיזה פחות? יש מחקר איכותי בנושא?

• פותח/ת השרשור
מה זה כוח שימושי ביום יום? אחרי שאתה מביא הגדרה מדויקת, איך אתה קובע איזה תרגילים הופכים אותך ליותר חזק ב"כוח היומיומי" הזה ואיזה פחות? יש מחקר איכותי בנושא?
יש מספיק מחקרים , זאת אחת הסיבות שבקרוספיט מתנזרים מבנצ
נגיד אנחנו עוסקים בעניין הלחיצות ? אז לדחוף מישהו/ משהו כשאתה עומד , להחזיק משהו כבד מעל הראש ,
לחיצה בשכיבה לא תהיה הדרך היעילה ביותר לשפר את הפעולות האלה

בקרוספיט מתנזרים מבנצ
בולשיט. יש המון מטקונים עם בנץ' וכל הקרוספיטרים הטובים לוחצים בנץ', וכבד.
הסיבה שבבוקסים לא עושים לעיתים קרובות זה שבנץ' דורש ספסל וזה בלאגן באימונים קבוצתיים, זה יצור פקק כי בדרך כלל אין הרבה כאלה.
נגיד אנחנו עוסקים בעניין הלחיצות ? אז לדחוף מישהו/ משהו כשאתה עומד , להחזיק משהו כבד מעל הראש ,
ולמה שלחיצה בעמידה כן? לדעתי הדרך הכי יעילה לשפר את הפעולות האלו זה לעשות את הפעולות האלה בדיוק. רוצה להשתפר בלדחוף דברים? תדחף דברים. רוצה להשתפר בלהחזיק משהו כבד מעל הראש? תחזיק משהו כבד מעל הראש.
האם אלה הדברים היחידים שבן אדם צריך ביומיום? אלה הפעולות היחידות שספורטאים צריכים לעשות?

• פותח/ת השרשור
בולשיט. יש המון מטקונים עם בנץ' וכל הקרוספיטרים הטובים לוחצים בנץ', וכבד.
הסיבה שבבוקסים לא עושים לעיתים קרובות זה שבנץ' דורש ספסל וזה בלאגן באימונים קבוצתיים, זה יצור פקק כי בדרך כלל אין הרבה כאלה.

ולמה שלחיצה בעמידה כן? לדעתי הדרך הכי יעילה לשפר את הפעולות האלו זה לעשות את הפעולות האלה בדיוק. רוצה להשתפר בלדחוף דברים? תדחף דברים. רוצה להשתפר בלהחזיק משהו כבד מעל הראש? תחזיק משהו כבד מעל הראש.
האם אלה הדברים היחידים שבן אדם צריך ביומיום? אלה הפעולות היחידות שספורטאים צריכים לעשות?
לא , אבל אם תסתכל על כל הפעולות שספורטאים צריכים לעשות תראה שלמשל עבודה עם טבעות תיהיה יותר יעילה מכיוון שהיא עובדת על הרבה יותר שרירים שאתה מפספס כשאתה לוחץ בשכיבה עם מוט , שרירים שיעזרו לך בכל הפעולות שספורטאים צריכים לעשות, ותוסיף לזה לחיצה מעל הראש על כל יתרונותיה
ודרך אגב לחיצה בעמידה כן תעזור לך יותר לדחוף אנשים ולהחזיק דברים מעל הראש

אתה פשוט מבלבל בין השרירים ומערכת העצבים. שרירים מסתגלים לעומס, מערכת העצבים לומדת (ע"י תרגול) לבצע ולהשתפר בתנועות מסויימות.
אבל מערכת השרירים מסתגלת לעומס, לא לתנועות.
לכן נתחזק בתנועות הכי אידיאליות להתחזק, ונתרגל את התנועה הספציפית אותה אנו רוצים בלי קשר, על מנת להשתפר בה.
קרא מה כתבתי כאן:
https://www.lbs.co.il/threads/48078/page-4#post-608642

• פותח/ת השרשור
אתה פשוט מבלבל בין השרירים ומערכת העצבים. שרירים מסתגלים לעומס, מערכת העצבים לומדת (ע"י תרגול) לבצע ולהשתפר בתנועות מסויימות.
אבל מערכת השרירים מסתגלת לעומס, לא לתנועות.
לכן נתחזק בתנועות הכי אידיאליות להתחזק, ונתרגל את התנועה הספציפית אותה אנו רוצים בלי קשר, על מנת להשתפר בה.
קרא מה כתבתי כאן:
https://www.lbs.co.il/threads/48078/page-4#post-608642
נכון , אבל אתה מפספס הרבה שרירים כשאתה מבצע לחיצת חזה , לצורך העניין קח אנשים כאן בפורום תן להם לנסות מקבילים על טבעות ופתאום הם ירגישו שרירים אחרים שהם מעולם לא הפעילו

עוד דבר אל תשכח שבשביל חזה חזק ויד אחורית חזקה אתה לא חייב בנצ פרס ויש יותר מדי הילה מסביב לתרגיל

נערך לאחרונה:
יש מספיק מחקרים , זאת אחת הסיבות שבקרוספיט מתנזרים מבנצ

לא, אין מחקרים. וממש מצאת דרך נפלאה להעביר נקודה - לקחת אוסף של אנשים חלשים שמתנזרים מבנץ׳ כי הוא לא פונקציונלי.
נכון , אבל אתה מפספס הרבה שרירים כשאתה מבצע לחיצת חזה , לצורך העניין קח אנשים כאן בפורום תן להם לנסות מקבילים על טבעות ופתאום הם ירגישו שרירים אחרים שהם מעולם לא הפעילו

עוד דבר אל תשכח שבשביל חזה חזק ויד אחורית חזקה אתה לא חייב בנצ פרס ויש יותר מדי הילה מסביב לתרגיל

וואלה, יש שרירים שחברי הפורום לא מודעים להם? מגניב.

אתה מודע לעובדה שלדחוף מישהו בעמידה לא מאוד קשור לבנצ פרס ?
ספר לי איך בדיוק לדחוף מישהו (או ללחוץ) מהחזה לכיוון הנגדי זה לא קשור לבנץ'?
אה בעצם אתה צודק, מי אלה כל המאמנים האלה שמרוויחים מיליונים בשביל להוציא מהשחקנים את המקסימום ולדאוג שיפיקו את המקסימום מעצמם במשחק לעומת מ1סטמוסקיולר מ-LBS שמבין יותר מכולם למה בנץ' לא פונקציונלי לשחקן פוטבול ולמה זה תרגיל לא מומלץ?
😵🆘😣

1. אתה לא יכול להשוות בין מקבילים על טבעות לבנץ', יש עוד אלמנטים מעבר לכוח שמעורבים בהרמות מסויימות.
חוץ מזה, איזו אדפטציה אתה יכול לעשות עם "טבעות"?

2. מאיפה הבאת את זה שמי שלוחץ בנץ' חזק מזניח את הפרס? זה דבר אינדיבידואלי לחלוטין ומשתנה בהתאם לצורך, זה כמו שאגיד לך שכל מי שעושה דדליפט מזניח את הסקווט

אתה מפספס הרבה שרירים כשאתה מבצע לחיצת חזה , לצורך העניין קח אנשים כאן בפורום תן להם לנסות מקבילים על טבעות ופתאום הם ירגישו שרירים אחרים שהם מעולם לא הפעילו
אשמח לשמוע מה שמות השרירים.

אף אחד לא אמר שאתה חייב. יש הרבה דרכים להתחזק בפלג הגוף העליון. אחד התרגילים הבסיסיים והטובים ביותר לכך, זה הבנץ' פרס. ולא, זה לא אומר שבשביל להתחזק בבנץ' פרס אתה צריך להזניח את הפרס \ צ'ין אפס \ מתח. זה דווקא אומר את ההיפך.
אנשים עם בנץ' פרס של רבע טון, הם גם אנשים עם פרס כבד. מאוד. יותר מ99% מהאנשים שמתאמנים על הפרס. בין אם הם מתאמנים רק עליו או גם על הבנץ'. לקחת את זה בחשבון במשוואה שלך?

• פותח/ת השרשור
ספר לי איך בדיוק לדחוף מישהו (או ללחוץ) מהחזה לכיוון הנגדי זה לא קשור לבנץ'?
אה בעצם אתה צודק, מי אלה כל המאמנים האלה שמרוויחים מיליונים בשביל להוציא מהשחקנים את המקסימום ולדאוג שיפיקו את המקסימום מעצמם במשחק לעומת מ1סטמוסקיולר מ-LBS שמבין יותר מכולם למה בנץ' לא פונקציונלי לשחקן פוטבול ולמה זה תרגיל לא מומלץ?
😵🆘😣

ילדון אל תנסה להטריל אותי , תודה. תראה תמאמר שצירפתי , אין קשר ישיר

אשמח לשמוע מה שמות השרירים.

אף אחד לא אמר שאתה חייב. יש הרבה דרכים להתחזק בפלג הגוף העליון. אחד התרגילים הבסיסיים והטובים ביותר לכך, זה הבנץ' פרס. ולא, זה לא אומר שבשביל להתחזק בבנץ' פרס אתה צריך להזניח את הפרס \ צ'ין אפס \ מתח. זה דווקא אומר את ההיפך.
אנשים עם בנץ' פרס של רבע טון, הם גם אנשים עם פרס כבד. מאוד. יותר מ99% מהאנשים שמתאמנים על הפרס. בין אם הם מתאמנים רק עליו או גם על הבנץ'. לקחת את זה בחשבון במשוואה שלך?
תנסה לעשות משהו על טבעות , תנסה מקבילים אחד , קל לך ? כנראה שלא למרות שהחזה והיד אחורית שלך והכתף חזקים ,יש לך פשוט שרירים אחרים קטנים שחלשים אצלך ובגלל זה זה קשה לך

שוב, בנצ כבד מאוד מגיע עם הרבה מאוד שנים של אימונים והשקעה , זה לא דוגמא לכלום , מן הסתם שבן אדם כזה יהיה חזק

המאמר שהבאת הוא בולשיט, וטבעות זה קשה בפעם הראשונה זה רק כי עוד לא למדת את התנועה. ומקבילים זה תמיד קל לי, גם אם אני לא נוגע בהם שנים.

• פותח/ת השרשור
המאמר שהבאת הוא בולשיט, וטבעות זה קשה בפעם הראשונה זה רק כי עוד לא למדת את התנועה. ומקבילים זה תמיד קל לי, גם אם אני לא נוגע בהם שנים.
למה הוא בולשיט ?
מקבילים משקל גוף לא אמור להיות קשה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית