הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כפיפות מרפקים בעמידה (יד קדמית)

David999

משתמש מתחיל
258
25
נק' מוניטין:
103
258
25
ככה

או ככה:

בכל אחד מהתרגילים הוא מחזיק את היד הפוך.. האם זה בגלל המוט? או שפשוט עושים איך שנוח?

• פותח/ת השרשור
דווקא מעניין אותי למה אתה חושב שאתה מתקדם.
מה המשקלי עבודה שלך בסקוואט\דד\פרס\בנץ?

כי לכמות משקל שאני מרים בסקוואט יש קשר ישיר ומכריע לכמות המשקל שאני יכול להרים עבור שרירי הידיים?
ואולי אני מתאמן דפוק שמזניח את הרגליים?

ואולי אני בכלל נכה על כיסא גלגלים, זה גם אומר שאני לא יכול להיות מתאמן מתקדם?

יש איזשהו כלל שאני לא מודע אליו שמתאמן מתקדם חייב להרים משקל X בתרגיל A ומשקל Y בתרגיל B כדי שיוכל לשאת את התואר 'מתאמן מתקדם'?

בכלל, כל ההנחה שלך מצחיקה. אם אני אתן למישהו מקל של מטאטא הוא גם לא יוכל לעשות את התרגיל הזה? כי זה תרגיל רק למתקדמים? אתה לא חושב שלמשקל שמרימים יש איזשהו אלמנט של השפעה על הקושי של התרגיל? אתה לא חושב שאני יודע לווסת את המשקל בהתאם?

המאמן כושר שלי שמכיר אותי טוב יותר ממך קבע לי לעשות את התרגיל הזה. הוא פשוט כרגע בחו"ל אז אני לא יכול ליצור איתו קשר ולשאול לגבי האחיזה, לכן פניתי לעזרת הפורום, כעזרה זמנית עד שאוכל לשאול אותו.

אני באמת מכבד את כל מי שרוצה לעזור ושואל את השאלות הנוספות מתוך כוונה טובה והנחה שאולי אני מפספס משהו וכדאי לשים לב. הבנתי, לקחתי לתשומת ליבי. לא צריך לחזור על אותו הדבר כמה פעמים ולהכנס לויכוח אינסופי האם התרגיל מתאים לי או לא.

נערך לאחרונה:
כי לכמות משקל שאני מרים בסקוואט יש קשר ישיר ומכריע לכמות המשקל שאני יכול להרים עבור שרירי הידיים?
ואולי אני מתאמן דפוק שמזניח את הרגליים?

ואולי אני בכלל נכה על כיסא גלגלים, זה גם אומר שאני לא יכול להיות מתאמן מתקדם?

יש איזשהו כלל שאני לא מודע אליו שמתאמן מתקדם חייב להרים משקל X בתרגיל A ומשקל Y בתרגיל B כדי שיוכל לשאת את התואר 'מתאמן מתקדם'?

בכלל, כל ההנחה שלך מצחיקה. אם אני אתן למישהו מקל של מטאטא הוא גם לא יוכל לעשות את התרגיל הזה? כי זה תרגיל רק למתקדמים? אתה לא חושב שלמשקל שמרימים יש איזשהו אלמנט של השפעה על הקושי של התרגיל? אתה לא חושב שאני יודע לווסת את המשקל בהתאם?

המאמן כושר שלי שמכיר אותי טוב יותר ממך קבע לי לעשות את התרגיל הזה. הוא פשוט כרגע בחו"ל אז אני לא יכול ליצור איתו קשר ולשאול לגבי האחיזה, לכן פניתי לעזרת הפורום, כעזרה זמנית עד שאוכל לשאול אותו.

מישו אמר לך לא לעשות תתרגיל? מזו החפירה הזאת.
ומתאמן מתקדם נמדד לי ההתקדמות הלינארית שלו בתרגילים הגדולים, אם אתה לא עושה סקוואט/דד וכל השאר אתה לא מתקדם

• פותח/ת השרשור
ומתאמן מתקדם נמדד לי ההתקדמות הלינארית שלו בתרגילים הגדולים, אם אתה לא עושה סקוואט/דד וכל השאר אתה לא מתקדם

סבבה,
אז אני מתקדם אקספוננציאלית. אני כנראה סופר מתקדם 😃
בוא נפסיק את הדיון על מידת ההתקדמות שלי..

כולה שאלתי אם יש הבדל בין צורות האחיזה ואם כן מה ההבדל.

גבר זה היה הסתלבטות על סרטון שרשמו עלאק שזה תרגיל למתקדמים

אחיזה רגילה- הדו ראשי(יד קדמית) הוא השריר העיקרי
אחיזה הפוכה:שריר הזרוע הוא השריר העיקרי

• פותח/ת השרשור
גבר זה היה הסתלבטות על סרטון שרשמו עלאק שזה תרגיל למתקדמים

אחיזה רגילה- הדו ראשי(יד קדמית) הוא השריר העיקרי
אחיזה הפוכה:שריר הזרוע הוא השריר העיקרי

תיארתי לעצמי שאולי התגובות ציניות... 😃

תודה רבה על התשובה.
אני אשמח אם תוכל לענות על השאלה שבאה לאחר מכן, הוספתי סרטון של תרגיל נוסף שיש לי ה 777 (21) שבו עושים 7 חזרות עם האחיזה כאשר ה"ציפורניים" כלפי הגוף. האם לאור זאת, נכון יהיה לעשות את התרגיל באחיזה ההפוכה כדי לגוון או שבעצם אני אמור לחזור על אותו התרגיל פעמיים?

תיארתי לעצמי שאולי התגובות ציניות... 😃

תודה רבה על התשובה.
אני אשמח אם תוכל לענות על השאלה שבאה לאחר מכן, הוספתי סרטון של תרגיל נוסף שיש לי ה 777 (21) שבו עושים 7 חזרות עם האחיזה כאשר ה"ציפורניים" כלפי הגוף. האם לאור זאת, נכון יהיה לעשות את התרגיל באחיזה ההפוכה כדי לגוון או שבעצם אני אמור לחזור על אותו התרגיל פעמיים?
אתה קצת מגזים... מדובר בתרגילי בייספס. לא שאני חושב שהם מיותרים אבל באמת שזה לא מאוד משנה באיזה מוט תשתמש (w, ישר מקוצר, אולימפי).
עדיין ישנם הרבה מאוד "מתאמנים מתקדמים" (להגדרתך) שמסוגלים למשוך 230Kg של דדליפט (על 90kg מ"ג נניח) ולא מסוגלים לכפוף מרפקים עם 40Kg.

אתה קצת מגזים... מדובר בתרגילי בייספס. לא שאני חושב שהם מיותרים אבל באמת שזה לא מאוד משנה באיזה מוט תשתמש (w, ישר מקוצר, אולימפי).

עדיין ישנם הרבה מאוד "מתאמנים מתקדמים" (להגדרתך) שמסוגלים למשוך 230Kg של דדליפט (על 90kg מ"ג נניח) ולא מסוגלים לכפוף מרפקים עם 40Kg.

מסכים מאוד. יצא לי לראות כבר המון ליפטרים עם משקלים מכובדים ברביעייה שלא מסוגלים לעשות כפיפות מרפקים עם 40 ק"ג (או שזה RM נמוך שלהם).

מסכים מאוד. יצא לי לראות כבר המון ליפטרים עם משקלים מכובדים ברביעייה שלא מסוגלים לעשות כפיפות מרפקים עם 40 ק"ג (או שזה RM נמוך שלהם).
שזה לגיטימי, אם לא איכפת להם שהידיים לא נראות מאומנות ולא מעניין אותם מה שלא משפר משיכה/לחיצה בצורה ניכרת.
אבל בכל זאת, הגדרה של "מתאמן מתקדם" היא אבסטרקטית. אני למשל, לא מסוגל להתקדם לינארית ולממש פוטנציאל בדדליפט/סקוואט מעבר לנקודת הפציעה החוזרת (היא תמיד חוזרת... 😭)...

שזה לגיטימי, אם לא איכפת להם שהידיים לא נראות מאומנות ולא מעניין אותם מה שלא משפר משיכה/לחיצה בצורה ניכרת.
אבל בכל זאת, הגדרה של "מתאמן מתקדם" היא אבסטרקטית. אני למשל, לא מסוגל להתקדם לינארית ולממש פוטנציאל בדדליפט/סקוואט מעבר לנקודת הפציעה החוזרת (היא תמיד חוזרת... 😭)...

אני חושב שרוב ה-wanna be lifters לוקחים את העסק ברצינות תהומית רבה מדי עם כל הגישה של ז' על הבייספס והקוביות (אצל מאמנים מסוימים גם ז' על הארבע ראשי ולתת לפושטי הירך לעשות את כל העבודה בתרגילים הגדולים).
להשאיר שריר בפיגור זה אף פעם לא רעיון טוב, וכפיפות מרפקים כשנשענים על קיר זה תרגיל מדיד לחלוטין ומבחן כוח לכל דבר.

אני חושב שרוב ה-wanna be lifters לוקחים את העסק ברצינות תהומית רבה מדי עם כל הגישה של ז' על הבייספס והקוביות (אצל מאמנים מסוימים גם ז' על הארבע ראשי ולתת לפושטי הירך לעשות את כל העבודה בתרגילים הגדולים).
להשאיר שריר בפיגור זה אף פעם לא רעיון טוב, וכפיפות מרפקים כשנשענים על קיר זה תרגיל מדיד לחלוטין ומבחן כוח לכל דבר.
הוצאת לי את המילים מהמקלדת של הסמסונג... 😃

אני אוהב לבלבל ולגוון בבייספס
מדי פעם דאמבלים מדי פעם מוט מדי פעם בכלוב מדי פעם במונוליפט

רק ככה משיגים אקדחים של 42 סנטימטרים (אחוז שומן די נמוך כמו בגבינת נפוליאון +-)

• פותח/ת השרשור
אני אוהב לבלבל ולגוון בבייספס
מדי פעם דאמבלים מדי פעם מוט מדי פעם בכלוב מדי פעם במונוליפט

רק ככה משיגים אקדחים של 42 סנטימטרים (אחוז שומן די נמוך כמו בגבינת נפוליאון +-)

גבינת נפוליאון זה לא 32%? 😃

אתה מכיר את מייק, הוא הסתכל על הטכניקה שלך? (אני יודע שיש לך בלטים ופריצות, ובכל זאת אני אשאל)

אתה מכיר את מייק, הוא הסתכל על הטכניקה שלך? (אני יודע שיש לך בלטים ופריצות, ובכל זאת אני אשאל)
הפציעות החוזרות הן בשלב החימום. תמיד קשורות בפישול טכני.
הפעם האחרונה שעברתי סדנא לטכניקה בדדליפט/סקוואט היתה אצל מייק.

יש אמרה שתמיד נפצעים בסטים הקלים/בינוניים, אף פעם לא בכבדים באמת כי בסטים הכבדים אתה הרבה יותר מפוקס ושם לב מה אתה עושה.

עבודה על טכניקה, ובמיוחד שינוי טכניקה קיימת, לוקחת הרבה זמן - אני בטוח שהסדנא נתנה לך כלים טובים אבל קשה לתקן טעויות בלי פידבק מיידי בזמן האימון.

אם יש לך פרטנר לאימון שיודע לעשות סקוואטים (=עושה או עשה סקוואטים כמה פעמים בשבוע במשך כמה שנים) תמיד טוב לבקש פידבק. אני לא יודע מה בדיוק טיב הפציעה אבל סקוואט לא צריך להכאיב או לפצוע, גם אם הטכניקה לא מושלמת.

איך נותנים לפושטי הירך לעשות את כל העבודה?

כן, רק שזה לא מעניין.

אז תפסיק לפשל 😣

יש אמרה שתמיד נפצעים בסטים הקלים/בינוניים, אף פעם לא בכבדים באמת כי בסטים הכבדים אתה הרבה יותר מפוקס ושם לב מה אתה עושה.

עבודה על טכניקה, ובמיוחד שינוי טכניקה קיימת, לוקחת הרבה זמן - אני בטוח שהסדנא נתנה לך כלים טובים אבל קשה לתקן טעויות בלי פידבק מיידי בזמן האימון.

אם יש לך פרטנר לאימון שיודע לעשות סקוואטים (=עושה או עשה סקוואטים כמה פעמים בשבוע במשך כמה שנים) תמיד טוב לבקש פידבק. אני לא יודע מה בדיוק טיב הפציעה אבל סקוואט לא צריך להכאיב או לפצוע, גם אם הטכניקה לא מושלמת.
זה קורה בדדליפט, תמיד בחימום...
מסכים עם כל מה מה שכתבת.
אז תפסיק לפשל 😣
חייב להיות משהו שיעצור אותי...
כן, רק שזה לא מעניין.😣
אמירה של חלשים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית