הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסת כימיה

פשוט מאחר ואנחנו מדינה קטנה, התעשייה אצלנו אינה מספיק נרחבת. למשל, בישראל אין תעשיית רכב, לא מתכננים מנועי סילון וגם לא טורבינות רוח.
צריך לקחת את זה בחשבון. קיימים תחומים מאוד מרתקים בהנדסה ללא אופק תעסקותי בישראל.

תודה על ההסבר.
והאם תואר בהנדסה מהטכניון שווה משהו במדינות כמו קנדה/גרמניה?

ראשונה. גם חברך בחשמל?

ותודה!😃
כן, בדיוק התחיל.
שקלתי גם, מבחינת סכם אני יכול ללכת למסלול המשולב...אבל אני במרדף אחריי החלום שלי שזה רפואה.
אז אני יושב בעמדה ומאבטח.

איך זה?מעניין?

תודה על ההסבר.
והאם תואר בהנדסה מהטכניון שווה משהו במדינות כמו קנדה/גרמניה?
בוודאי. מדובר במדינות מאוד בעלות תעשייה מאוד מגוונת ומתקדמת. הטכניון מסוגל להעמיד מהנדסים ברמה גבוהה מאוד בכל קנה מידה.

כן, בדיוק התחיל.
שקלתי גם, מבחינת סכם אני יכול ללכת למסלול המשולב...אבל אני במרדף אחריי החלום שלי שזה רפואה.
אז אני יושב בעמדה ומאבטח.

איך זה?מעניין?
לא ממליץ לך לעשות קורס משולב אילו אתה רוצה לוותר על החיים שלך ועל כמה נקודות פחות מהציון הסופי שלך בהנדסה שזה ממש לא שווה. במיוחד שזה הטכניון.
אם אתה רוצה רפואה, לך עם החלום שלך. בסוף לא תהיה ברירה ואתה תצליח להתקבל.

תראה, אני כרגע רק התחלתי. אני לומד בנתיים מתמטיקה, פיסיקה בעיקר, אבל אני מסתכל על המקצועות האלו ככלי לעתיד מה שעוזר לי ללמוד אותם מבחינת מוטיבציה.
אני פשוט רואה המון אנשים סביבי ששואלים את עצמם למה צריך את הקורסים האלו וכו', אבל תלוי איך מסתכלים על הקורסים האלו לפי דעתי.

מבחינת חומר לימוד. במיוחד בהנדסות.
הטעו אותך...
בטכניון יש הרבה יותר אפיקים בכל תחום. אך אחת בחרת באפיק ובהנחה שהוא קיים באוניברסיטה אחרת (ת"א, העברית, בר-אילן וכו') ובטכניון, אתה תהיה מהנדס טוב ככל שהפוטנציאל שלך מאפשר.

הטעו אותך...
בטכניון יש הרבה יותר אפיקים בכל תחום. אך אחת בחרת באפיק ובהנחה שהוא קיים באוניברסיטה אחרת (ת"א, העברית, בר-אילן וכו') ובטכניון, אתה תהיה מהנדס טוב ככל שהפוטנציאל שלך מאפשר.
אתה השני שאומר לי זאת. מקווה שזה נכון. תכלס, שהסתכלתי על רשימת הקורסים שם, זה לא שונה כל כך משלנו.

אתה השני שאומר לי זאת. מקווה שזה נכון. תכלס, שהסתכלתי על רשימת הקורסים שם, זה לא שונה כל כך משלנו.
אני אומר זאת כדעה אישית מבוססת על נסיוני האישי בלימודים הן בטכניון והן באוניברסיטה (למרות שבטכניון מדובר בשלב אקדמי אחר).
בכל מקרה, חדו"א ואלגברה לינארית אינם תלויי מוסד לימודים והחוקרים באוניברסיטת ת"א, בן-גוריון, בר-אילן או מכון וייצמן אינם נופלים מאלה שבטכניון באופן כללי.

מבנה התואר באמת דומה בחשמל, אתה יכול לפתוח חוברות מבחנים של הטכניון ולראות את ההבדלים אם תרצה 😃

בסופו של יום זה לא באמת משנה, יש מהנדסים מעולים שלמדו בבן גוריון ומהנדסים מעולים שלמדו בטכניון.
מומלץ להתחיל לעבוד כבר בזמן הלימודים בשביל שתסיים את הלימודים עם ניסיון בתחום (וגם הרבה יותר קל למצוא עבודה בתור סטודנט מאשר מהנדס בלי ניסיון).

גילוי נאות - אני בוגר הנדסת חשמל מהטכניון, סיימתי את הלימודים בהצטיינות אם זה משנה משהו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית