נק' מוניטין:
58,702
- 103,264
- 12,425
אין ממש מה לעשות עם זה בישראל ככה שאם לא מתכוונים להמשיך לתארים מתקדמים בחו״ל לא מבין למה להשקיע מלכתחילה.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בלי פיזיקה בבן גוריון, אתה תצטרך יותר מ700 בשביל להתקבלבשביל ללמוד הנדסת חשמל בטכניון אתה צריך פסיכו' של לפחות 700.
בשביל ללמוד הנדסת חשמל בטכניון אתה צריך פסיכו' של לפחות 700.
כן, אני יודע, עשיתי מעבר דומה.לא בהכרח.
אפשר להירשם לאחת הפקולטות או למסלול לימודים כללי.
מערכת הרישום בטכניון בנויה כך שאתה מרכיב את מערכת השעות.
כלומר, אתה יכול להירשם לקורסים הכלליים של
הנדסת חשמל מבלי להיות רשום לפקולטה.
אם יש לך ציונים טובים אחרי השנה הראשונה, אתה יכול להגיש בקשה לעבור לחשמל.
אם אחרי השנה הראשונה אין לך ציונים טובים, אתה בבעיה 😵
אין ממש מה לעשות עם זה בישראל.
פשוט מאחר ואנחנו מדינה קטנה, התעשייה אצלנו אינה מספיק נרחבת. למשל, בישראל אין תעשיית רכב, לא מתכננים מנועי סילון וגם לא טורבינות רוח.למה?
מישהו יכול להסביר למה אין מה לעשות בארץ עם תואר בהנדסה כימית?
למעשה בשנה הראשונה הקורסים גם תואמים במידה רבה בפקולטות השונות, כך שבעצם לא ממש אכלת אותה. הבעיה היא שברוב הסטודנטים קורסי התשתית (חדו"א, לינארית, מד"ר וכו'...) מכים בעוצמה כשממוצע הציונים מטפס ככל שהתואר מתקדם.לא בהכרח.
אפשר להירשם לאחת הפקולטות או למסלול לימודים כללי.
מערכת הרישום בטכניון בנויה כך שאתה מרכיב את מערכת השעות.
כלומר, אתה יכול להירשם לקורסים הכלליים של
הנדסת חשמל מבלי להיות רשום לפקולטה.
אם יש לך ציונים טובים אחרי השנה הראשונה, אתה יכול להגיש בקשה לעבור לחשמל.
אם אחרי השנה הראשונה אין לך ציונים טובים, אתה בבעיה 😵
אני אומר שזאת אמירה אופיינית לתוצרת של מערכת החינוך המסריחה בישראל שמחנכת אותך לכך שרק בחינת הסיום והעמידה בה בעלת משמעות ולכן הופכת סטודנטים לקבלני בחינות במקום לחוקרים ומביאה לאינפלציה במהנדסים חלשים עם מוח של ציפור.חבר שלי, שנה שנייה בטכניון, אמר לי שזה לא באמת משנה איזה הנדסה אתה לומד כי כל הקטע בתואר זה שמלמדים אותךדרך חשיבה מסויימת. הלמידה האמיתית מתבצעת בחברה שמעסיקה אותך.
מה אתם אומרים על ההצהרה הזאת?
שמע..שנתיים הם רק לומדים את הרקע בלי לגעת בהתמקצעות בכלל.אני אומר שזאת אמירה אופיינית לתוצרת של מערכת החינוך המסריחה בישראל שמחנכת אותך לכך שרק בחינת הסיום והעמידה בה בעלת משמעות ולכן הופכת סטודנטים לקבלני בחינות במקום לחוקרים ומביאה לאינפלציה במהנדסים חלשים עם מוח של ציפור.
שנתיים שמהווים בסיס הכרחי ודי רעוע להמשך.שמע..שנתיים הם רק לומדים את הרקע בלי לגעת בהתמקצעות בכלל.
זאת אמירה מטופשת כי דרישות הקבלה למשרות הן שונות, אף אחד לא ישכור מהנדס תוכנה לתפקיד של מהנדס מכונות ולהיפך.חבר שלי, שנה שנייה בטכניון, אמר לי שזה לא באמת משנה איזה הנדסה אתה לומד כי כל הקטע בתואר זה שמלמדים אותךדרך חשיבה מסויימת. הלמידה האמיתית מתבצעת בחברה שמעסיקה אותך.
מה אתם אומרים על ההצהרה הזאת?
על סמך מה אתה אומר שזה רעוע?שנתיים שמהווים בסיס הכרחי ודי רעוע להמשך.
כיף להם, בחשמל זה שנתיים וחצי של קורסים תאורטיים ומבואים למיניהם ורק בשנה וחצי האחרונה יש לנו קורסי בחירה.שמע..שנתיים הם רק לומדים את הרקע בלי לגעת בהתמקצעות בכלל.
איפה אתה לומד?כיף להם, בחשמל זה שנתיים וחצי של קורסים תאורטיים ומבואים למיניהם ורק בשנה וחצי האחרונה יש לנו קורסי בחירה.
בן גוריון 😃איפה אתה לומד?
לא ידעתי שיש לנו חשמלטור בפורום :ם
אהה חבר שלי התחיל השנה בדיוק בטכניוןבן גוריון 😃
היא בסיסית, נלמדת בצמצום רב ומספיקה בדיוק לצרכים של התואר. היא מהווה בסיס סבירשניתן לפתחו לצרכי מחקר אקדמי.על סמך מה אתה אומר שזה רעוע?
המתמטיקה שהם לומדים היא ממש רצינית, למיטב הבנתי.