הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ להאט את קצב חילוף החומרים?

עוז

משתמש פעיל
301
42
נק' מוניטין:
52
301
42
אהלן חברים,
אחרי תקופה של אימונים אני כרגע עובר שיקום מבעיה מורכבת בכתפיים(אגב, אני מטופל של איתן קנפו המנהל פורום פציעות כאן) תהיתי לעצמי אם ניתן להאט את קצב חילוף החומרים?
אני בחור רזה, שוקל 62 והגובה שלי הוא 1.75, אחוז שומן סביב 11-12 רפוי. במהלך תקופת המסה שלי כמעט ולא עליתי במשקל, למרות שאני אוכל 3400 קלוריות(לא, זאת לא טעות לצערי)..אפרסם תפריט אם צריך
זה פשוט נורא לאכול כמו בן אדם ממוצע בסייקל כשאתה שוקל סביב 62-63 ולא עולה במשקל..אם מ3400 קלוריות אני לא עולה, אז בוא נצח מנקודת הנחה שזה בדיוק הנייטרלי שלי. בהנחה וכן, זה אומר שבמקרה הטוב אני צריך לאכול 3900 קלוריות על מנת להיות בפלוס 500..במקרה ולא, זה צפוי אפילו להיות עוד יותר גבוה..🫤
אין גם הצדקה מסוימת לכזה קצב חילוף חומרים גבוה - אני לא עושה אירובי, למעט פעולות בסיסיות ביום ביום אני הולך כל בוקר חצי שעה לבית ספר וזהו, לא עוד משהו שיגרום לי לשרוף כל כך הרבה. עובד בFBW בסיסית של מורכבים.
מה אני אמור לעשות? אני פשוט שובר את הראש באיזה מספר קלורי אני יעלה במשקל, ומה יהיה בהמשך..
הייתי שמח לשמוע את דעתך בנושא @shum_klum

נערך לאחרונה:
לכל דבר היום יש יתרונות וחסרונות. מצד אחד לחילוף חומרים מהיר יש יתרונות, מצד שני יש לו חסרונות.
אני לא אשלה אותך ואהיה איתך גלוי - אתה אכן בבעיה. להאט חילוף חומרים כמו שאתה מתאר לעצמך אתה לא יכול לעשות. הבעיה שאתה רק בתחילת הדרך והגעת למצב שבקושי ישנה עלייה במשקל למרות כמויות האוכל הגדולות. ילד בן 16 כמוך שרק בתחילת הדרך אוכל כמו בן אדם ממוצע בסייקל כמו שציינת, זה בהחלט סיטואציה בעייתית מהסיבות הברורות לכולנו. בנוסף, כיום מוצרי המזון בארץ לא זולים בכלל, מה שעוד יותר מעיק על הבעיה שלך.
מצד אחד זה נראה שיש לך הרבה כוח רצון, מצד שני זה נראה שאתה שבור. למטבע יש שני צדדים.
אני חושב שאתה צריך לשאול את עצמך אם תחביב פיתוח הגוף שווה מבחינתך אם זה מבחינת עלויות ואם זה מבחינת כוח רצון. התחום הזה מאוד לא קל מאחר וצריך לדבוק במסגרת קבועה של אימונים, תזונה ושינה.
כמו שאמרתי, למטבע יש שני צדדים - תבחר אם להמשיך או לוותר.
בוא נגיד שגם אני לא מלקק דבש בכמויות האוכל שלי במסה, אבל כל עוד יש לך מטרה וכוח רצון הכל אפשרי. בסופו של יום אי אפשר להשיג מטרות בקלות.
אני חלילה לא מעודד אותך לפרוש מהתחום, אני חושף בפנייך את כל האופציות. תעשה את השיקול, אני בטוח שאם יש לך מספיק כוח רצון אתה יכול להגיע לאן שתרצה. כרגע מה שנותר זו רק הבחירה שלך.
בהצלחה!

הייתי אומר שזה סיוט.. כמו הבחורה שאוכלת 8 אלף קלוריות ובשבילה זה נטרלי. חילוף חומרים מהיר זה טוב.. אבל אצלך זה פשוט מטורף.
במקומך לא הייתי עוסק בפיתוח גוף. לא שלא תוכל להגיע לתוצאות- פשוט הדרך תהיה כל כך קשה שנראה לי תסבול יותר אם תאכל כל יום 4500 אלף קלוריות. חוץ מזה שילך לך 2.5 אולי 3 אלף על אוכל מדי חודש- ותבלה 6-10 פעמים ביום בשירותים.

יש הרבה דרכים להאט חילוף חומרים. רוב הפעמים פעולות שמעטות חילוף חומרים גם פוגעות בבריאות. אתה יכול לישון 5 6 שעות בלילה. אתה יכול לשתות קצת מים. לצרוך הרבה סוכר פשוט,לעשן סיגריות ולשתות אלכוהול. או לקחת כדורים.
פיתוח גוף לא מתאים לכולם. רוב המתאמנים מכורים, נרקיסיסטיים, בעל עודף או חוסר בטחון עצמי.
אם אתה אוהב פעילות גופנית הכרוחה בהתנגדות למשקלים הייתי הולך על Calisthenics. לשחק עם המערכת ההורמונלית זה טעות גדולה(אומר לך מישהו שהתחיל כבר).
בהצלחה לך בכל מקרה, לא משנה מה שתבחר.

• פותח/ת השרשור
הייתי אומר שזה סיוט.. כמו הבחורה שאוכלת 8 אלף קלוריות ובשבילה זה נטרלי. חילוף חומרים מהיר זה טוב.. אבל אצלך זה פשוט מטורף.
במקומך לא הייתי עוסק בפיתוח גוף. לא שלא תוכל להגיע לתוצאות- פשוט הדרך תהיה כל כך קשה שנראה לי תסבול יותר אם תאכל כל יום 4500 אלף קלוריות. חוץ מזה שילך לך 2.5 אולי 3 אלף על אוכל מדי חודש- ותבלה 6-10 פעמים ביום בשירותים.

יש הרבה דרכים להאט חילוף חומרים. רוב הפעמים פעולות שמעטות חילוף חומרים גם פוגעות בבריאות. אתה יכול לישון 5 6 שעות בלילה. אתה יכול לשתות קצת מים. לצרוך הרבה סוכר פשוט,לעשן סיגריות ולשתות אלכוהול. או לקחת כדורים.
פיתוח גוף לא מתאים לכולם. רוב המתאמנים מכורים, נרקיסיסטיים, בעל עודף או חוסר בטחון עצמי.
אם אתה אוהב פעילות גופנית הכרוחה בהתנגדות למשקלים הייתי הולך על Calisthenics. לשחק עם המערכת ההורמונלית זה טעות גדולה(אומר לך מישהו שהתחיל כבר).
בהצלחה לך בכל מקרה, לא משנה מה שתבחר.
ראשית, תודה על התגובה הכנה!
אני יודע שבאמת יהיה לי קשה להגיע לתוצאות, אבל אני לא אחד שמוותר מהר(אופי)
מה שמוזר שתחילת קיץ שעבר שקלתי בערך 58 והגובה שלי היה 1.74 בערך. היום אני 62 קילו ו1.76 בערך, מה שאומר שעליתי 4 קילו(חלק מהגובה וחלק גם פחמימה)
הקטע הוא שכן קצת עליתי מסת שריר(בתמונות השוואה מאז להיום יש הבדל קל) ככה שהייתי על הגל הנכון ומשהו פשוט נדפק. כאילו חילוף החומרים שלי שינה את עצמו..אני זוכר שהיו תקופות שפתאום הפסקתי להתאמן שבוע ככה שמיום של מסה(3400 קלוריות) עברתי ליום רגיל(2000 קלוריות בערך)..זה קרה כמה פעמים במשך תקופה, אולי זה שיבש משהו? מאז אני פחות או יותר על 2000 קלוריות ביום יום ככה שאני מאמין שאם משהו השתבש, אולי התקופה הממושכת על נייטרלי סדרה משהו..
יש אנשים שגם אוכלים הרבה יותר ממני, אבל להבדיל הם אוכלים ג'אנק+האוכל בחול יותר זול.
אני יכול להסתדר עם כמויות גדולות של אוכל(אני לא סבלתי לאכול 3500 קלוריות ביום יום, לא היה כל כך קשה פשוט קשה לי לעמוד בזמנים בכללי) ובחופשות העתידיות(חנוכה, פסח), אתחיל לעבוד וכך אוכל לעזור לממן את עצמי ולהפחית מההורים.
אחרי שאעבור את השיקום מהבעיה בכתפיים(בעיה גנטית בעיקרון) אכנס שוב לתקופת מסה ואראה לאן הרוח נושבת..מקווה לטוב.
אגב, לא נכנסתי הרבה לשירותים למרות כמויות האוכל הגדולות. נכנסתי פעם אחת קבוע, לפעמים 2

תרשום את התפריט שלך
תעלה תפריט של מה שאתה אוכל
היי,
זה התפריט -

חלב טרה 3% - טרה, 500 מ"ל
שיבולת שועל, 200 גרם
הלחמניות - 6... - מאפית ברמן, 2 יחידה(75 גרם)
גבינה צהובה... - טרה, 2 פרוסה(25 גרם)
אורז פרסי - שקדיה, 850 גרם
חזה עוף מבושל, 150 גרם
תפוח עץ עם..., יחידה בינונית(185 גרם)
בננה, יחידה בינונית(101 גרם)
ביצה שלמה..., 3 גודל ממוצע(58 גרם)
שמן זית, 2 כפית(5 מ"ל)
נתחי טונה... - פילטונה, קופסת שימורים(120 גרם)
סה"כ סימון תזונתי

אנרגיה (קלוריות) 3508
חלבונים (גרם) 203.69
פחמימות (גרם) 504.706
מתוכן סוכרים (גרם) 33.5
שומנים (גרם) 74.9

אתה אומר שהפסקת לאכול את התפריט הזה וכרגע אתה אוכל 2000 קלוריות ביום
אז מתי כן אכלת לפיו ולמשך כמה זמן וכמה משקל גוף עלית בתקופה ההיא?

ותעשה טובה תוריד מפה 100 גרם פחמימה לפחות ותעלה בשומן, תשנה את הגבינצ 9% לאחוז הכי גבוה שיש ותוסיף שמן זית

• פותח/ת השרשור
אתה אומר שהפסקת לאכול את התפריט הזה וכרגע אתה אוכל 2000 קלוריות ביום
אז מתי כן אכלת לפיו ולמשך כמה זמן וכמה משקל גוף עלית בתקופה ההיא?

ותעשה טובה תוריד מפה 100 גרם פחמימה לפחות ותעלה בשומן, תשנה את הגבינצ 9% לאחוז הכי גבוה שיש ותוסיף שמן זית
חחחח זה לא שיום אחד אכלתי 3400 ויום אחד 2000, לא הבנת נכון
אני כרגע אוכל 2000 קלוריות כי אני לא מתאמן נכון עכשיו(אני משתקם מבעיה בכתפיים), אבל בערך בקיץ שעבר עליתי קצת במשקל, ואז מתחילת ספטמבר עד פבואר החלו לי תקופות שפתאום הייתי מפסיק להתאמן(חוסר מוטיבציה, פספוס אימון, עומס בלימודים) ככה שמיום מסה רגיל(3000 קלוריות בערך) עברתי בבום לכמה ימים של 2000 קלוריות(בזמן שלא התאמני), ואז כשחזרתי להתאמן עליתי שוב בבום ל3000 קלוריות. אולי הקפיצות האלה בקלוריות בבום שיבשו לי משהו בחילוף חומרים? אחרי שחזרתי להתאמן סדיר ראיתי שמ3000 לא עליתי במשקל, אז העלתי את הקלוריות קצת קצת כל פעם עד ל3500 בערך ואז כבר הפסקתי להתאמן בגלל הבעיה שיש לי
וכן, אני מסכים איתך שאני צריך לקצץ פחמימה ולהוסיף שומן

אני כרגע אוכל 2000 קלוריות כי אני לא מתאמן נכון עכשיו(אני משתקם מבעיה בכתפיים), אבל בערך בקיץ שעבר עליתי קצת במשקל, ואז מתחילת ספטמבר עד פבואר החלו לי תקופות שפתאום הייתי מפסיק להתאמן(חוסר מוטיבציה, פספוס אימון, עומס בלימודים) ככה שמיום מסה רגיל(3000 קלוריות בערך) עברתי בבום לכמה ימים של 2000 קלוריות(בזמן שלא התאמני), ואז כשחזרתי להתאמן עליתי שוב בבום ל3500 קלוריות. אולי זה שיבש לי משהו בחילוף חומרים? אחרי שחזרתי להתאמן סדיר ראיתי שמ3000 לא עליתי במשקל, אז העלתי את הקלוריות כל פעם עד ל3500 בערך ואז כבר הפסקתי להתאמן..
לא כל כך מובנת הבעיה, אבל נראה שהבעיה שלך היא יותר "חוסר מוטיבציה" מאשר חילוף חומרים מהיר מדי

אני ממליץ לך לנסות לקחת את זה ברצינות למשך חודשיים בערך ולאכול לפי תפריט מסודר ולהתמיד בו. תשקל אחת לשבוע ותגיד לנו אם אתה רואה עלייה או לא.

• פותח/ת השרשור
לא כל כך מובנת הבעיה, אבל נראה שהבעיה שלך היא יותר "חוסר מוטיבציה" מאשר חילוף חומרים מהיר מדי

אני ממליץ לך לנסות לקחת את זה ברצינות למשך חודשיים בערך ולאכול לפי תפריט מסודר ולהתמיד בו. תשקל אחת לשבוע ותגיד לנו אם אתה רואה עלייה או לא.
אז זהו, קיץ שעבר כן הייתי מקובע לתפריט ועליתי קצת במשקל, אבל אז החלה לי תקופה של חוסר מוטיבציה שגרמו לי לפספס אימונים(ומעוד סיבות כאלה ואחרות). מתחילת פבואר התחלתי עם תפריט של 3000 קלוריות ולא עליתי במשקל, העלתי לאט לאט עד שכבר הגעתי ל3500 קלוריות ועדיין כמעט ולא זזתי במשקל
מתחילת פבואר עד אמצע יוני התאמנתי רצוף תודה לכם על העזרה אגב, זה נושא מאוד חשוב מבחינתי..

אז זהו, קיץ שעבר כן הייתי מקובע לתפריט ועליתי קצת במשקל, אבל אז החלה לי תקופה של חוסר מוטיבציה שגרמו לי לפספס אימונים(ומעוד סיבות כאלה ואחרות). מתחילת פבואר התחלתי עם תפריט של 3000 קלוריות ולא עליתי במשקל, העלתי לאט לאט עד שכבר הגעתי ל3500 קלוריות ועדיין כמעט ולא זזתי במשקל
מתחילת פבואר עד אמצע יוני התאמנתי רצוף
הבעיה שוב לדעתי היא ההתמדה, אם תקח את זה ברצינות רוב הסיכויים הם שתעלה ויפה...תכין לך תפריט חדש, יש לך כאן יותר מדי חלבון לטעמי ולא מספיק שומן.
תתאמן חזק ותישן טוב.

• פותח/ת השרשור
הבעיה שוב לדעתי היא ההתמדה, אם תקח את זה ברצינות רוב הסיכויים הם שתעלה ויפה...תכין לך תפריט חדש, יש לך כאן יותר מדי חלבון לטעמי ולא מספיק שומן.
תתאמן חזק ותישן טוב.
אבל העניין הוא שבתכלס מאז שבאמת החלתי להתאמן ברצינות(תחילת פבואר) זו הייתי תקופה ממושכת עד אמצע יוני.
4 וחצי חודשים של אימונים ברציפות וששנינו יודעים שזה לא הגיוני שכמעט לא זזתי גרם במשקל, ככה שזה מה שמדאיג אותי - שלא עליתי במשקל בכלל! ה' יודע באיזה פלוס אני כן אעלה..
הקפדתי על אימונים נכונים, 3 פעמים בשבוע FBW בסיסית עם מורכבים. שינה פה ושם 6 וחצי שעות בלילה אבל רוב הזמן זה לפחות 7-8 שעות..
הבעיה שבקיץ שעבר אני כן העלתי קצת במשקל, פשוט משום מקום משהו השתבש לי בחילוף חומרים ואני לא יודע מה. אני באמת מנסה לזכור אם עשיתי משהו חריג(למעט מה שציינתי - הפספוסי אימונים שגרמו לקפיצות בכמות הקלוריות) שיכל לגרום לשינוי או משהו, אבל לא עשיתי משהו שונה..🫤

הבעיה שבקיץ שעבר אני כן העלתי קצת במשקל, פשוט משום מקום משהו השתבש לי בחילוף חומרים ואני לא יודע מה. אני באמת מנסה לזכור אם עשיתי משהו חריג(למעט מה שציינתי - הפספוסי אימונים שגרמו לקפיצות בכמות הקלוריות) שיכל לגרום לשינוי או משהו, אבל לא עשיתי משהו שונה..🫤
נשמע באמת קצת מוזר.
מתי פעם אחרונה עשית בדיקת דם הורמונלית מקיפה?

• פותח/ת השרשור
נשמע באמת קצת מוזר.
מתי פעם אחרונה עשית בדיקת דם הורמונלית מקיפה?
עשיתי בדיקות דם במשך התקופה(אני עושה אחת ל4 חודשים בערך), הכל היה תקין.
מבחינת טסטוסטרון אין לי מחסור, אני 1.77 בערך, הרבה שיערות, זקן גודל לי כל הפנים תוך 5 ימים(לא זקן של גבר ממוצע, אבל מאוד קרוב אפשר לומר)..
איך אני ניגש לבדיקה הורמונלית?
אני מתקשה להאמין שאתה אוכל 850 גרם אורז ביום. תשקול שוב
זה 300 לפני בישול

איך אני ניגש לבדיקה הורמונלית?
גש למרפאה ותגיד שאתה חווה בעיות במשקל ורוצה לקבל בדיקה הורמונלית מלאה ותתן להם את הרשימה הזאת:
https://www.lbs.co.il/faq/14/

טיפ: תעתיק את הרשימה על דף ואל תבוא עם הדפסה מהפורום, לרופאים יש אנטי אינטרנט

זה 300 לפני בישול
זאת גם "בעיה" ידועה, שאתה מכין תפריט חושב שאתה אוכל אותו אבל בפועל אוכל הרבה פחות מזה. אם תחליט לנסות שוב נסה לעבוד עם משקל מזון ולראות אולי טעית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית