ייעוץ להאט את קצב חילוף החומרים?

עוז

משתמש פעיל
301
42
נק' מוניטין:
52
301
42
אהלן חברים,
אחרי תקופה של אימונים אני כרגע עובר שיקום מבעיה מורכבת בכתפיים(אגב, אני מטופל של איתן קנפו המנהל פורום פציעות כאן) תהיתי לעצמי אם ניתן להאט את קצב חילוף החומרים?
אני בחור רזה, שוקל 62 והגובה שלי הוא 1.75, אחוז שומן סביב 11-12 רפוי. במהלך תקופת המסה שלי כמעט ולא עליתי במשקל, למרות שאני אוכל 3400 קלוריות(לא, זאת לא טעות לצערי)..אפרסם תפריט אם צריך
זה פשוט נורא לאכול כמו בן אדם ממוצע בסייקל כשאתה שוקל סביב 62-63 ולא עולה במשקל..אם מ3400 קלוריות אני לא עולה, אז בוא נצח מנקודת הנחה שזה בדיוק הנייטרלי שלי. בהנחה וכן, זה אומר שבמקרה הטוב אני צריך לאכול 3900 קלוריות על מנת להיות בפלוס 500..במקרה ולא, זה צפוי אפילו להיות עוד יותר גבוה..🫤
אין גם הצדקה מסוימת לכזה קצב חילוף חומרים גבוה - אני לא עושה אירובי, למעט פעולות בסיסיות ביום ביום אני הולך כל בוקר חצי שעה לבית ספר וזהו, לא עוד משהו שיגרום לי לשרוף כל כך הרבה. עובד בFBW בסיסית של מורכבים.
מה אני אמור לעשות? אני פשוט שובר את הראש באיזה מספר קלורי אני יעלה במשקל, ומה יהיה בהמשך..
הייתי שמח לשמוע את דעתך בנושא @shum_klum

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
איזה בדיקות אתה רוצה לקבל?של בלוטת תריס?
יש לי חילוף חומרים מהיר, הייתה תקופה שעליתי קצת במשקל ומאז משהו "השתבש"(לא ברור ממה) ואני לא עולה גרם במשקל למרות שאני אוכל 3400-3500 קלוריות כשמשקלי הוא 62 והגובה הוא 1.76 ולכן קיבלתי כאן הפנייה לעשות בדיקות מקיפות על מנת לוודא שאין בעיות בגוף או משהו..
במקרים כאלו יש לרותב 2 סיבות עיקריות:
1. אתה לא אוכל כמו שאתה חושב שאתה אוכל (משמע הכמויות לא תואמות את מה שאתה מחשב)
2. אתה מוציא יותר קלוריות ביומיום ממה שאתה חושב. ההליכה הזו של החצי שעה לביה״ס בהנחה שהיא לכל כיוון, יכולה בקלות ביום לשרוף כ 300-400 קל׳, תלוי בצקב שהלכת. תזוות מינימליות אפילו עם הרגל בישיבה במשך שעות (מתאים לאלו שיש ADHD ולא מטופלים, לדוגמה) יכול גם לשרוף כמה מאות קלוריות במהלך היום אם עושים את זה למשך זמן מאוד ממושך (והיו כבר כאלו). אפילו אם אתה עומד רוב היום ולא יושב, יכול להשפיע באופן ניכר על ההוצאה הקלורית שלך בניגוד למה שאתה מחשב במחשבונים למינהם שמתייחסים בעיקר לאורח חיים יושבני.

האם התקדמת במשקלי עבודה בתוכנית אימונים כשאכלת עם התפריט מסה? בגדול העלת כ-5 ק״ג במשקל גוף תוך 4 חודשים. זו עלייה נקייה למדי. הפסקת להעלות במשקל כי הפסקת לאכול כמו שצריך, אתה בעצמך גם ציינת את זה. אם היית ממשיך לאכול לאחר ה-4 חודשים הללו 3400 קלוריות והיית ממשיך להגיע לחד״כ באופן רציף, סביר להניח שהיית ממשיך את העלאה של ה-1 ק״ג בחודש.
אהלן משה, אשמח מאוד אם תענה
קיבלתי לפני כמה ימים את הפנייה פשוט לא היה לי זמן כמעט בכלל לכלום(באמצע מעבר דירה..) ולכן אני מפרסם רק עכשיו.
שלחתי אל הרופא את הפנייה שקיבלתי כאן, הרופא נתן לי רק חלק מהפנייה, זו הפנייה שקיבלתי-
creatinine
HLD כולסטרול
alkaline
SODIUM
TRIGLYCERIDES
CBC
TSH
FOLIC ACID
CHOLESTEROL
GLUCOSE
LDL כולסטרול
POTASSIUM
ALT
UREA
ESR
FERRITIN
IRON

בתכלס, את כל הפרמטרים החשובים של הבדיקה לא קיבלתי..שווה בכלל להיבדק?

הייתי הולך שוב ומתעקש על בדיקת טסטוסטרון. תגיד שאתה מרגיש עייף ויש לך חשק מיני ירוד ותקבל את זה ישר.

• פותח/ת השרשור
הייתי הולך שוב ומתעקש על בדיקת טסטוסטרון. תגיד שאתה מרגיש עייף ויש לך חשק מיני ירוד ותקבל את זה ישר.
הבעיה היא שהרופא מאוד עמוס וייקח לא מעט זמן עד לתור+באמצע מעבר דירה עם אמי ואחותי(הורים גרושים, אבא לא משתף פעולה בכל העניינים הללו לצערי ואמא שלי מאוד עסוקה באופן כללי..)
בהתחשב בעובדה שאני גודל בסדר גמור ביחס לנערים אחרים ואני על סף השיקום מהבעיה שהייתה לי, אני בכל זאת מעדיף להיכנס שוב למסה בתקווה שיהיה בסדר. בהנחה ולא תהיה עלייה אפילו במספרים גדולים יותר מ3500 קלוריות, אלך להיבדק
מה דעתך?

שווה להיבדק בכל מקרה, כדי לוודא שהמדדים הנ"ל תקינים. אם הכל תקין, חזור לרופא ותגיד לו שאתה מרגיש עייף ובעל חשק מיני ירוד. לאחר שיראה שכל המדדים האלו תקינים, אולי הסיכויי שתקבל את הבדיקו הרצויות ייגדל.

ראשית, תודה על התגובה הכנה!
אני יודע שבאמת יהיה לי קשה להגיע לתוצאות, אבל אני לא אחד שמוותר מהר(אופי)
מה שמוזר שתחילת קיץ שעבר שקלתי בערך 58 והגובה שלי היה 1.74 בערך. היום אני 62 קילו ו1.76 בערך, מה שאומר שעליתי 4 קילו(חלק מהגובה וחלק גם פחמימה)
הקטע הוא שכן קצת עליתי מסת שריר(בתמונות השוואה מאז להיום יש הבדל קל) ככה שהייתי על הגל הנכון ומשהו פשוט נדפק. כאילו חילוף החומרים שלי שינה את עצמו..אני זוכר שהיו תקופות שפתאום הפסקתי להתאמן שבוע ככה שמיום של מסה(3400 קלוריות) עברתי ליום רגיל(2000 קלוריות בערך)..זה קרה כמה פעמים במשך תקופה, אולי זה שיבש משהו? מאז אני פחות או יותר על 2000 קלוריות ביום יום ככה שאני מאמין שאם משהו השתבש, אולי התקופה הממושכת על נייטרלי סדרה משהו..
יש אנשים שגם אוכלים הרבה יותר ממני, אבל להבדיל הם אוכלים ג'אנק+האוכל בחול יותר זול.
אני יכול להסתדר עם כמויות גדולות של אוכל(אני לא סבלתי לאכול 3500 קלוריות ביום יום, לא היה כל כך קשה פשוט קשה לי לעמוד בזמנים בכללי) ובחופשות העתידיות(חנוכה, פסח), אתחיל לעבוד וכך אוכל לעזור לממן את עצמי ולהפחית מההורים.
אחרי שאעבור את השיקום מהבעיה בכתפיים(בעיה גנטית בעיקרון) אכנס שוב לתקופת מסה ואראה לאן הרוח נושבת..מקווה לטוב.
אגב, לא נכנסתי הרבה לשירותים למרות כמויות האוכל הגדולות. נכנסתי פעם אחת קבוע, לפעמים 2

היי,
זה התפריט -

חלב טרה 3% - טרה, 500 מ"ל
שיבולת שועל, 200 גרם
הלחמניות - 6... - מאפית ברמן, 2 יחידה(75 גרם)
גבינה צהובה... - טרה, 2 פרוסה(25 גרם)
אורז פרסי - שקדיה, 850 גרם
חזה עוף מבושל, 150 גרם
תפוח עץ עם..., יחידה בינונית(185 גרם)
בננה, יחידה בינונית(101 גרם)
ביצה שלמה..., 3 גודל ממוצע(58 גרם)
שמן זית, 2 כפית(5 מ"ל)
נתחי טונה... - פילטונה, קופסת שימורים(120 גרם)
סה"כ סימון תזונתי

אנרגיה (קלוריות) 3508
חלבונים (גרם) 203.69
פחמימות (גרם) 504.706
מתוכן סוכרים (גרם) 33.5
שומנים (גרם) 74.9
אתה אוכל 850 גרם אורז? לפני או אחרי בישול? אני לא רואה מצב שבנאדם בגודל שלך אוכל 850 גרם אורז לפני בישול

• פותח/ת השרשור
שווה להיבדק בכל מקרה, כדי לוודא שהמדדים הנ"ל תקינים. אם הכל תקין, חזור לרופא ותגיד לו שאתה מרגיש עייף ובעל חשק מיני ירוד. לאחר שיראה שכל המדדים האלו תקינים, אולי הסיכויי שתקבל את הבדיקו הרצויות ייגדל.
צודק, נשמע רעיון טוב! תודה
ושחר, אני אוכל 300 גרם אורז לפני בישול, אחרי בישול זה יוצא לי סביב 850 גרם(אני מחשב את הקלוריות של הלפני בישול)

צודק, נשמע רעיון טוב! תודה
ושחר, אני אוכל 300 גרם אורז לפני בישול, אחרי בישול זה יוצא לי סביב 850 גרם(אני מחשב את הקלוריות של הלפני בישול)
תסתכל בתפריט שפירסמת, אתה מחשב 850 גרם אורז. לא 300 גרם.

אני אוכל 300 גרם לפני בישול ואחרי בישול זה יוצא 850 גרם
במחשבון חושב 850 גרם מבושל
כל אחד מבשל בצורה שונה, תחשב לפי 300 גרם לפני בישול

חוץ מזה, למה החלטת שהאורז פרסי הזה שנתת לו קישור זה לפי אחרי בישול? לא כתוב את זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית