הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקשר לכאב הנובע מפריצת דיסק

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך

mars

משתמש משקיע
2,762
2,020
נק' מוניטין:
4,060
2,762
2,020
האם יתכן שכאב הנובע מפריצת דיסק הוא כאב שעוצמתו משתנה במהלך היום? ( כלומר הכאב חזק יותר בשעת היקיצה בבוקר, משתפר לאחר מתיחות, פואום רולר ולה-קרוס בול, בזמן האימון הכאב ניסבל וכשעה לאחריו הכאב מחריף).

האם יתכן שכאב הנובע מפריצת דיסק הוא כאב שעוצמתו משתנה במהלך היום? ( כלומר הכאב חזק יותר בשעת היקיצה בבוקר, משתפר לאחר מתיחות, פואום רולר ולה-קרוס בול, בזמן האימון הכאב ניסבל וכשעה לאחריו הכאב מחריף).
כשהגוף במצב "קר" אחרי שנת לילה הכל כואב יותר, הגיוני מאוד שאחרי ביצוע דברים שישפרו את זרימת הדם הכאב יפחת.

הכאב עצמו לא אמור להשתנות, אבל הכאב מההקרנות עלול להשתנות.
הכאבים שנובעים מההקרנות הם לרוב כאבי שרירים, וכשהם קרים אס הם קשים ופחות גמישים ולכן כל תנועה תמתח אותם ותכאיב, לעומת שרירים חמים וגמישים..
תבדוק איך אתה ישן, ואם צריך תעשה בבוקר מתיחות או פאום רולר בשביל הקלה

• פותח/ת השרשור
הכאב עצמו לא אמור להשתנות, אבל הכאב מההקרנות עלול להשתנות.
הכאבים שנובעים מההקרנות הם לרוב כאבי שרירים, וכשהם קרים אס הם קשים ופחות גמישים ולכן כל תנועה תמתח אותם ותכאיב, לעומת שרירים חמים וגמישים..
תבדוק איך אתה ישן, ואם צריך תעשה בבוקר מתיחות או פאום רולר בשביל הקלה
אני "מתלבט" אם יש סבירות לפריצת דיסק. הכאב בעוצמתו הנוכחית הוא בערך 3 חודשים, וניראה ש"השורש" שלו הוא במותן שמאל, אם כי הכאב מופיע מהמותן לאורך הזוקף השמאלי.
כאשר אני מתכופף לפנים במצב של ישיבה (כלומר מקרב את הבטן אל הירכיים) מופיעים "קנקים" מעמוד השידרה (במהלך רוב שעות היום) המלווים במעין הרגשת שיחרור. האימונים מתבצעים במלואם. בסקווט הכאב מופיע בתחתית אבל ניסבל. דווקא בדדליפט אין כאב, ובלחיצת חזה (בגשר) יש.
כאמור לאחר רולר pvc ולה קרוס בול באזור הישבן השמאלי, האזור פחות נוקשה ופחות כואב.
מה דעתך?

אני "מתלבט" אם יש סבירות לפריצת דיסק. הכאב בעוצמתו הנוכחית הוא בערך 3 חודשים, וניראה ש"השורש" שלו הוא במותן שמאל, אם כי הכאב מופיע מהמותן לאורך הזוקף השמאלי.
כאשר אני מתכופף לפנים במצב של ישיבה (כלומר מקרב את הבטן אל הירכיים) מופיעים "קנקים" מעמוד השידרה (במהלך רוב שעות היום) המלווים במעין הרגשת שיחרור. האימונים מתבצעים במלואם. בסקווט הכאב מופיע בתחתית אבל ניסבל. דווקא בדדליפט אין כאב, ובלחיצת חזה (בגשר) יש.
כאמור לאחר רולר pvc ולה קרוס בול באזור הישבן השמאלי, האזור פחות נוקשה ופחות כואב.
מה דעתך?
זה נשמע זהה לשלי.
יש הקרנות לכף רגל או לתאומים?

העיצה הכי טובה שלי זה או להפסיק את הסקוואטים לגמרי או לרדת פחות נמוך (שלא יכאב בכלל).
תוך כדי האימון הכאב עמום בגלל האדרנלין ובגלל שהשרירים חמים, שנתיים וחצי יש לי בלט דיסק ורק בחצי שנה האחרונה (מאז שהפסקתי לעשות סקוואטים לגמרי ומאז שהפסקתי דדליפט. הדדלפיט עצמו לא מכאיב אבל גם ככה השרירים שלי בגב רגישים אז הם נתפסים ברמה מטורפת מקצת מאמץ)

אם יש לך פריצת דיסק קשה לי להאמין שאתה מתפקד בצורה תקינה או מצליח להגיע למצב שאין לך כאבים בכלל.
פריצת דיסק כואבת תמיד.

השאלה היא האם באמת יש לך פריצת דיסק או שאתה מניח שיש לך פריצת דיסק?

• פותח/ת השרשור
אם יש לך פריצת דיסק קשה לי להאמין שאתה מתפקד בצורה תקינה או מצליח להגיע למצב שאין לך כאבים בכלל.
פריצת דיסק כואבת תמיד.

השאלה היא האם באמת יש לך פריצת דיסק או שאתה מניח שיש לך פריצת דיסק?
זוהי בעצם השאלה. האם במצב של פריצת דיסק חלילה (או חלילה פציעה רצינית אחרת) יתאפשר ביצוע אימון מלא.

אם כואב אז אל תעשה. זאת ההמלצה הכי טובה שלי.

המלצה יותר טובה: גש להיבדק ותפסיק לשחק עם הבריאות שלך.
ללא ספק הבעיה מטרידה אותך מספיק כדי למצוא לה פתרונות באינטרנט, סימן שזה לא סתם איזה כאב חולף.
גש להיבדק ואל תשחק במשחקי ניחושים של מה זה יכול להיות.

• פותח/ת השרשור
המלצה יותר טובה: גש להיבדק ותפסיק לשחק עם הבריאות שלך.
ללא ספק הבעיה מטרידה אותך מספיק כדי למצוא לה פתרונות באינטרנט, סימן שזה לא סתם איזה כאב חולף.
גש להיבדק ואל תשחק במשחקי ניחושים של מה זה יכול להיות.
כבר הזמנתי תור. תודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית