הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצה

tal2896

משתמש פעיל
329
39
נק' מוניטין:
60
329
39
היי התחלתי לרוץ בחוץ כבר קרוב לחודשיים ואני לא מצליח לרוץ במהירות המתאימה לבוחן בר אור
3000 מטר ב14 דק' נתונים גובה 1.70 משקל 87 אבל ממש לא נראה 87 יחסית לגובה שלי אני משער שאני בסביבות ה20-21 אחוז שומן אני מצליח לסגור 3000 ב18 דק' יש שיטה שתזרז לי את המהירות? ,תודה רבה 😃

תמשיך לרוץ 3 פעמים בשבוע 20-30 דקות בקצב קל. גם ירידה במשקל מאוד תעזור לך בריצה

• פותח/ת השרשור
תמשיך לרוץ 3 פעמים בשבוע 20-30 דקות בקצב קל. גם ירידה במשקל מאוד תעזור לך בריצה
כרגע אני בחיטוב הצלחתי להגיע למצב של 4 קילומטר ב27 דק' אבל לצערי זה לא מספיק בכלל חח התחלתי חיטוב אני יתחיל לעשות ריצות מחמש דק' מהירות 13(כמובן הכל בחוץ) ואז כל אימון להוסיף דקה אפקטיבי לדעתך?

אל תרוץ 5 דקות במהירות 13 אלא 15 דקות במהירות 8/9 ותגדיל את הזמן עד 30 דקות 3 פעמים בשבוע. רק אחרי זה תתחיל לרוץ יותר מהר

אל תרוץ 5 דקות במהירות 13 אלא 15 דקות במהירות 8/9 ותגדיל את הזמן עד 30 דקות 3 פעמים בשבוע. רק אחרי זה תתחיל לרוץ יותר מהר

• פותח/ת השרשור
אני כבר במצב הזה חח אני כבר כמעט חודשיים רץ אבל לא מצליח לסגור את הבראור

מה שעוצר אותך בריצות זה סף חומצות חלב נמוך, הייתי ממליץ לך לעבור לאימוני רצף עצימים, זאת אומרת שאתה רץ בקצב שבו אתה יכול להתמיד לאורך זמן ואז מעלה קצב ל-2 דקות בקצב מהיר יותר שבו אין לך סיכוי להתמיד לאורך זמן (מעל סף חומצות חלב) ואז אתה חוזר לקצב הרגיל, את האימון הזה אתה מבצע 3פעמים בשבוע פלוס 3 אימונים רצף קלאסים בהם אתה מנסה להתמיד בקצב קבוע כל הריצה.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
מה שעוצר אותך בריצות זה סף חומצות חלב נמוך, הייתי ממליץ לך לעבור לאימוני רצף עצימים, זאת אומרת שאתה רץ בקצב שבו אתה יכול להתמיד לאורך זמן ואז מעלה קצב ל-2 דקות בקצב מהיר יותר שבו אין לך סיכוי להתמיד לאורך זמן (מעל סף חומצות חלב) ואז אתה חוזר לקצב הרגיל, את האימון הזה אתה מבצע 3פעמים בשבוע פלוס 3 אימונים רצף קלאסים בהם אתה מנסה להתמיד בקצב קבוע כל הריצה.
בהצלחה
מעולה חח משהו כזה עשיתי היום בריצה ,תודה רבה 😃

קודם כל להוריד קצת במשקל, מניסיון, כל 3 קילו שירדתי הצלחתי להעלות את הקצב ריצה שלי בקמ"ש.

דבר שני, מתחילים בקצב נמוך למרחקים יותר גדולים (לפחות 5 ק"מ)
ואז תוכל להעלות לאט לאט את הקצב ולהוריד קצת מהמרחק. (למשל לרוץ בקצב 10 ל 6 ק"מ ואחרי זה נ לרוץ בקצב 10.5 ל5 ק"מ)

• פותח/ת השרשור
קודם כל להוריד קצת במשקל, מניסיון, כל 3 קילו שירדתי הצלחתי להעלות את הקצב ריצה שלי בקמ"ש.

דבר שני, מתחילים בקצב נמוך למרחקים יותר גדולים (לפחות 5 ק"מ)
ואז תוכל להעלות לאט לאט את הקצב ולהוריד קצת מהמרחק. (למשל לרוץ בקצב 10 ל 6 ק"מ ואחרי זה נ לרוץ בקצב 10.5 ל5 ק"מ)
כרגע אני בחיטוב הורדתי כבר קרוב ל3 ק''ג באמת ראיתי שיפור במהירות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית