עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ab wheel זה סתם hype
כן .תמיכה של הגב?
ab wheel זה תרגיל שכולם מתלהבים ממנו כי יש לו חלק אקצנטרי והוא עושה הרבה DOMS בבטן, אז יש הרגשה שהבטן עובדת יותר טוב. זה הכל.
לא יודע מה אנשים אחרים.
אני יודע שהוא הרבה יותר יעיל כי הוא באמת עובד על הבטן בצורה שהיא צריכה לעבוד (שזה לשמור על גב ישר ולתמוך )
אם אני לא טועה אפשר להשוות את זה לחגורת הרמות בכמה מובנים .
איך זה עובד כמו שזה צריך לעבוד? הבטן אמורה לעבוד בצורה איזומטרי בכל ההרמות.
בכל התרגילים המורכבים כן ,
לא בכל תרגילי הבטן .
בגלל זה זה נקרא תרגיל עזר לסקוואט .
לעבוד על שרירי הבטן בשביל שיתמכו בשרירי זוקפי הגב,מה המטרה של תרגילי בטן?
בכל התרגילים המורכבים כן ,
לא בכל תרגילי הבטן .
בגלל זה זה נקרא תרגיל עזר לסקוואט .
בצורה איזומטרית.מה המטרה של תרגילי בטן?
לפי דעתי זאת אחת השטויות הכי גדולות שנכתבו פה.
וזה למה?
אני לא הייתי נותן למי שרק נכנס לחד"כ מוט, סיכוי גבוה שהטכניקה של בנאדם כזה תהיה לקויה וההסיכון לפציעה יגדל.. כמובן אח"כ לשלב את התנועות המורכבות תוך פיתוח..
אתם רוצים שמישהו ידע לעשות פרס עוד לפני שהוא ידע לעשות תרגיל פשוט כמו לוטררל רייס, זה כמו לבקש ללמד מישהו לדבר ספרדית לפני שהוא ידע אנגלית.. (סוג של חח)
לאחר שקראתי את החלק הראשון של תגובתך הבנתי שאין לך מושג.וזה למה?
אני לא הייתי נותן למי שרק נכנס לחד"כ מוט, סיכוי גבוה שהטכניקה של בנאדם כזה תהיה לקויה וההסיכון לפציעה יגדל.. כמובן אח"כ לשלב את התנועות המורכבות תוך פיתוח..
אתם רוצים שמישהו ידע לעשות פרס עוד לפני שהוא ידע לעשות תרגיל פשוט כמו לוטררל רייס, זה כמו לבקש ללמד מישהו לדבר ספרדית לפני שהוא ידע אנגלית.. (סוג של חח)
שמע, אני פשוט לא מסכים. אם נשים בצד אנשים שעובדים עם מאמן אישי שמדריך אותם, ונסתכל על שאר האוכלוסיה - בנאדם חלש שהזניח את עצמו במשך שנים יסתדר הרבה יותר בקלות עם מכונות ותרגילים מבודדים מאשר עם מורכבים. הפוטנציאל והתועלת של המורכבים היא בשמיים יחסית לשאר, אבל כך גם פוטנציאל הנזק שלהם.חיזוק מינימלי לפני הגעה לתרגילים מורכבים, עם איזה משקל?
מי שרק מתחיל, הוא פשוט יותר חלש, ולכן הוא יבצע את התרגילים עם משקל נמוך יותר. יקח לו אותו זמן ללמוד לבצע נכון את התרגיל בין אם הוא הרגע התחיל ובין אם הוא כבר חודש עם הרחקת כתפיים. החודש הזה הוא בזבוז זמן, כי היה אפשר להתקדם בפרס באותו זמן. פשוט צריך להתחיל ממשקל מתאים, זה הכל.
השוואה לקויה מאוד,אם האדם ילמד לדבר ספרדית הוא ידע ספרדית לפני אנגלית.
יותר מזה:תרגילים מורכבים הם מה שיחזק את האדם ויעזור לו לבנות שרירים מייצבים וכוח.
כל אדם צריך להתחיל מהתרגילים המורכבים ואין בכלל סיבה גדולה להתקרב למבודדים.
לאחר שקראתי את החלק הראשון של תגובתך הבנתי שאין לך מושג.
לאחר שקראתי את החלק השני הבנתי שאין טעם לנסות להסביר כי אין אף אחד בבית.
מתחילים יכולים לבצע את התרגיל, כל עוד הוא לא בא על חשבון תרגיל אחר שיכול לקדם אותם יותר. OHP ייקדם מתאמן מתחיל יותר מהרחקת כתפיים, סקוואט ייקדם מתאמן מתחיל יותר מפשיטת ברכיים, BP ייקדם מתאמן מתחיל יותר מפרפר. חוסר הניסיון שלך לטעמי מתבטא לא בהאם התרגיל כדאי למתאמן המתחיל כן או לא, אלא בסדר העדיפויות שלך.ואדון MARS בנתיים חוץ מ-"אתה לא מבין כלום" או "מדבר שטיות" לא כתבת, למה שמתחילים לא יבצעו את התרגיל הזה?
אז אתה בעצם אומר שצריך ללמוד את התרגיל בשביל לבצע טוב? זו הטענה שלך?שמע, אני פשוט לא מסכים. אם נשים בצד אנשים שעובדים עם מאמן אישי שמדריך אותם, ונסתכל על שאר האוכלוסיה - בנאדם חלש שהזניח את עצמו במשך שנים יסתדר הרבה יותר בקלות עם מכונות ותרגילים מבודדים מאשר עם מורכבים. הפוטנציאל והתועלת של המורכבים היא בשמיים יחסית לשאר, אבל כך גם פוטנציאל הנזק שלהם.
ראיתי כבר מתאמנים חלשים מאד, שניסו להסתדר עם סקוואט כפי שראו באינטרנט. גם כשניסו עם מוט ריק, עשו את כל השגיאות האפשריות, החל מעמידת מוצא שנראית כמו סימן שאלה ומבט לנעליים, דרך ירידה באלכסון חד עד שהמשקל על האצבעות עם הרמה של העקבים, וכלה בעליה שנראית כמו גוד מורנינג מושלם. ראיתי איך הם מבצעים לחיצה מעל הראש כשכל הגוף נוטה בחדות אחורה בצורה שהכאיבה אפילו לי כצופה. הטכניקה של התרגילים בכלל לא פשוטה, ובשביל בנאדם חלש שלא רגיל לשים על השלד והרצועות שלו שום משקל - לדעתי הם קשים מדי. הרבה יותר קל לתת לו לחזק את הכתפים והטרפזים בלחיצה במכונה למשל, כך שלא יצטרך להתמודד גם עם ייצוב הגוף, גם עם מחשבה תמידית על הטכניקה, וגם עם הלחיצה והעומס על הכתפיים עצמם.
לדעתי צריך לחזק את זוקפי הגב ואת מרכז הגוף, ולתת לגוף להרגיש מה זה עומס ומשקל, לפני נותנים לו להתמודד עם סקוואטים ודדליפט. ברור לי שלהגיד דבר כזה בפורום זה כמו לאכול חזיר בבית כנסת, ואני יקבל מטר של מוניטין אדום, אבל זאת דעתי.
הטענה שלי היא שגם למתאמן מנוסה יש עשרה דברים שצריך לחשוב עליהם בו זמנית ולשים עליהם דגש בזמן סקוואט, וכשאתה חלש כמו מישהו שאתמול התחיל להתאמן, זה לא קל. אגב, לא צריך לעבור ממתאמן של יומיים למתאמן של שלוש שנים, אפשר למצוא משהו קצת יותר סביר באמצע, משהו כמו כמה שבועות.אז אתה בעצם אומר שצריך ללמוד את התרגיל בשביל לבצע טוב? זו הטענה שלך?
כאילו מה, אלה שעושים כבר 3 שנים הרחקות כתפיים ופשיטות ברכיים יודעים למקם את כפות הרגליים בסקוואט יותר טוב ממי שהרגע נכנס לחדר כושר? אם כן, זה רק כי הם למדו. לא כי הם יותר חזקים, או "הגוף שלהם יותר מוכן לזה". לא צריך שום הכנה כדי לשים את כפות הרגליים בפוזיציה הנכונה. צריך ללמוד את זה. אין שום קשר להאם או כמה עשית הרחקות כתפיים או פשיטות ברכיים. שום קשר.
למה, מי שמתאמן במכונות לא יכול לעשות היפראקסטנשן?בדר"כ לאנשים שעוברים ממכונות לתרגילים מורכבים נוצר מצב שהרגליים אולי חזקות אבל זוקפי הגב והבטן חלשים