הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הרחקת כתפיים

David999

משתמש מתחיל
258
25
נק' מוניטין:
103
258
25
מה המשקל שאתם מרימים בהרחקת כתפיים?
פשוט ראיתי את הסרטון הזה:

והוא טוען ש 5 ק"ג זה נחשב כבד...

אני מרים 4.75 ק"ג בכל צד באותה טכניקה שהוא מראה ואני האמת די תקוע במשקל הזה כבר תקופה.
יש איזשהו חסם של משקל לתרגיל הזה?

אל תשווה. עדיין לרוב יהיה מצב של חוסר פרופורציה. פשוט מתאמן מתחיל צריך להתחיל עם משקלים קלים בהם הוא שולט בטכניקה ולעלות כמו שצריך תוך הקפדה על ביצוע התרגיל כמו שצריך

הטענה שלי היא שגם למתאמן מנוסה יש עשרה דברים שצריך לחשוב עליהם בו זמנית ולשים עליהם דגש בזמן סקוואט, וכשאתה חלש כמו מישהו שאתמול התחיל להתאמן, זה לא קל.
אם אתה חלש, אז אתה תעשה את זה עם פחות משקל. אם אתה מתחיל חזק, אתה עדיין תצטרך לעבור את השלב של לימוד הטכניקה, וגם אז אתה תצטרך לחשוב על הרבה דברים.
ממה אתה כל כך מפחד בתרגילים המורכבים?

אתה מאמן אישי. כשאתה מתאמן בחדר כושר אתה בטח מסתכל על מתאמנים בעין מקצועית. מעניין אותי, ראית מישהו שבאימון-שניים הראשונים - בלי מאמן אישי - כבר ניגש לסקוואטים או לאוברהד? איך זה היה נראה מהצד? חוסר ידע, אי היכרות עם התרגיל, ברור, אבל היה נראה שהוא מסוגל לעמוד בזה, חזק מספיק לזה?
ראיתי הרבה. אף אחד מהם לא ידע מה לעשות. לחלק יצא בפוקס משהו שנראה לא רע, ולרוב זה נראה חרא, ואני כולל בפנים את מי שהרגע התחיל להתאמן ואת מי שמתאמן כבר עשר שנים. 99% מהאוכלוסייה המתאמנת לא יודעת לבצע שום תרגיל בצורה טובה. לעיתים אפשר לראות בנץ' פרס מבוצע טוב, אבל גם בשביל מחזה כזה צריך מזל.

לגביי האם היה מסוגל לעמוד בזה? לעמוד במה? אתה שוב לא מייחס חשיבות לדבר היחיד שקובע אם תעמוד בזה או לא - המשקל.
מי שניסה לעשות פרס פעם ראשונה עם 60 קילו, לא עמד בזה. מי שניסה עם מוט ריק, לרוב כן.

ועוד שאלה, לגמרי מתוך סקרנות - יצא לך לאמן אנשים בתרגילים מורכבים ממש החל מהאימון הראשון שלהם?
כן, כולם.
למעט אוכלוסייה גריאטרית (שכיום אין לי כמעט נגיעה לאוכלוסייה הזו) שהיא באמת לא מספיק חזקה לפעמים, והם לא מסוגלים תמיד לעשות סקוואט עם משקל גוף. אז הם מתחילים בלג פרס ואם אין אז ברבע סקוואט וכך מתקדמים כל פעם. ברגע שהם יכולים - הם נשלחים לכלוב לבצע סקוואט. מתחילים בלי מוט, אחר כך עם משקולות קטנות ביד, אחר כך עם מוט קטן של 5-10 ק"ג, וכן הלאה.

תודה על הפירוט.

לגביי האם היה מסוגל לעמוד בזה? לעמוד במה? אתה שוב לא מייחס חשיבות לדבר היחיד שקובע אם תעמוד בזה או לא - המשקל.
המשפט הזה הוא סלע המחלוקת בינינו. למתאמן מאד חלש, ללא שום עבר של אימון - גם עם מוט ריק יש פוטנציאל לא רע להיפצע, שהוא גדול יותר מאשר עם מכונות. לדוגמא, מה שכבר כתבתי - לחיצה מעל הראש. אם אתה מאד חלש, וגם לא ממש יודע להעריך מה זה 20 קילו כי רק אתמול נרשמת למכון, תהיה לך נטיה חזקה להטות את הגוף אחורה ולהגיע לאינקליין. אולי עם גב בריא לגמרי אתה לא מרגיש את זה, אני לא יודע, כי אני ביצעתי את התרגיל הזה רק עם בלטים ופריצות, אז אני יודע שבשלב הזה מגיע הכאב. צריכים להיות לך היכרות מסוימת עם משקל ועם הגוף שלך, וכוח מינימלי באיזור הבטן והגב, כדי להחזיק את עצמך ישר.

ראיתי הרבה. אף אחד מהם לא ידע מה לעשות. לחלק יצא בפוקס משהו שנראה לא רע, ולרוב זה נראה חרא, ואני כולל בפנים את מי שהרגע התחיל להתאמן ואת מי שמתאמן כבר עשר שנים. 99% מהאוכלוסייה המתאמנת לא יודעת לבצע שום תרגיל בצורה טובה. לעיתים אפשר לראות בנץ' פרס מבוצע טוב, אבל גם בשביל מחזה כזה צריך מזל.
נכון. אבל לההוא שמתאמן 10 שנים והגיע למשקל רציני עם הטכניקה הגרועה שלו יש בסיס של כוח בגידים וברצועות לעמוד בזה. אחד שאתמול נרשם - הטכניקה הרעה יכולה לפצוע אותו. אין לו את ה-fall back.

המשפט הזה הוא סלע המחלוקת בינינו. למתאמן מאד חלש, ללא שום עבר של אימון - גם עם מוט ריק יש פוטנציאל לא רע להיפצע, שהוא גדול יותר מאשר עם מכונות. לדוגמא, מה שכבר כתבתי - לחיצה מעל הראש. אם אתה מאד חלש, וגם לא ממש יודע להעריך מה זה 20 קילו כי רק אתמול נרשמת למכון, תהיה לך נטיה חזקה להטות את הגוף אחורה ולהגיע לאינקליין. אולי עם גב בריא לגמרי אתה לא מרגיש את זה, אני לא יודע, כי אני ביצעתי את התרגיל הזה רק עם בלטים ופריצות, אז אני יודע שבשלב הזה מגיע הכאב. צריכים להיות לך היכרות מסוימת עם משקל ועם הגוף שלך, וכוח מינימלי באיזור הבטן והגב, כדי להחזיק את עצמך ישר.
אז אתה אומר שצריך מוטות ששוקלים פחות מ20? צודק, יש באמת אנשים שיצטרכו להתחיל עם פחות מזה. אין ספק. יש מוטות של 15, 10 וגם 5. זה לא אומר שום דבר.

נכון. אבל לההוא שמתאמן 10 שנים והגיע למשקל רציני עם הטכניקה הגרועה שלו יש בסיס של כוח בגידים וברצועות לעמוד בזה. אחד שאתמול נרשם - הטכניקה הרעה יכולה לפצוע אותו. אין לו את ה-fall back.
לא בחודש ולא בחודשיים אתה תבנה את מה שאתה מדבר עליו, ובכל מקרה לא תבנה את זה לעולם בלי תרגילים מורכבים. אלא אם אתה תשתמש בסטרואידים, אבל אז האפקט יגיע מההורמונים ולא מהמכונות.

וחוץ מזה, שזה שהכל אצלו יותר חזק זה נחמד, אבל גם המשקל שהוא ירים יהיה גדול יותר. אז...

Back to basics.

זה לא נכון שלמתאמן מתחיל יש יותר פוטנציאל להפצע גם כשהוא מתאמן עם מוט ריק. הפוטנציאל גדל כשהוא מתחזק עם מכונות ואז עובר לתרגילים האמיתיים.

ויצא לי לאמן אנשים לעשות את התרגילים הגדולים מהיום הראשון שלהם במכון. מה הנקודה?

לא בחודש ולא בחודשיים אתה תבנה את מה שאתה מדבר עליו, ובכל מקרה לא תבנה את זה לעולם בלי תרגילים מורכבים.
אני לא בטוח. חודשיים של אימון בשביל מישהו טרי לגמרי עושים שינוי גדול במצב הבסיסי של הגוף.

ויצא לי לאמן אנשים לעשות את התרגילים הגדולים מהיום הראשון שלהם במכון. מה הנקודה?
הנקודה היא שלהתאמן תחת השגחה של מישהו שמבין זה אחרת. לרוב האנשים את הפריוילגיה הזו.

הנקודה היא שלהתאמן תחת השגחה של מישהו שמבין זה אחרת. לרוב האנשים את הפריוילגיה הזו.
אבל גם מי שמתחיל מאוד חזק צריך ללמוד את אותן טכניקות בדיוק. ויקח לו אותו זמן בדיוק. אז כל מה שאתה אומר כאן זה שצריך לדעת לעשות דברים טוב. אחלה, רק שאין מה להסיק מזה.

אבל גם מי שמתחיל מאוד חזק צריך ללמוד את אותן טכניקות בדיוק. ויקח לו אותו זמן בדיוק. אז כל מה שאתה אומר כאן זה שצריך לדעת לעשות דברים טוב. אחלה, רק שאין מה להסיק מזה.
אני אומר שכולם צריכים לדעת לעשות את הדברים טוב, אבל הגוף של מישהו שנמצא חודשיים במכון יותר סלחן לטעויות (על משקל נתון, נניח מוט ריק) מאשר מישהו שהיום התחיל. אם יש לך מאמן שישמור עליך מטעויות, נהדר, אבל אם אין, זה יותר מסוכן לאחרון מאשר לראשון.

אני אומר שכולם צריכים לדעת לעשות את הדברים טוב, אבל הגוף של מישהו שנמצא חודשיים במכון יותר סלחן לטעויות (על משקל נתון, נניח מוט ריק) מאשר מישהו שהיום התחיל. אם יש לך מאמן שישמור עליך מטעויות, נהדר, אבל אם אין, זה יותר מסוכן לאחרון מאשר לראשון.

כן, כשאתה מגיע לתרגילים עם מוט ריק אחרי חודש שהתחזקת על מכונות, זה בהחלט פחות מסוכן. אבל זה לא מה שיקרה. אתה חושב שמישהו שעבד עם 200 קילו בלג פרס ירשה לעצמו לעבוד עם מוט ריק על התנועה?

כן, כשאתה מגיע לתרגילים עם מוט ריק אחרי חודש שהתחזקת על מכונות, זה בהחלט פחות מסוכן. אבל זה לא מה שיקרה. אתה חושב שמישהו שעבד עם 200 קילו בלג פרס ירשה לעצמו לעבוד עם מוט ריק על התנועה?
נעים מאד. מישהו. אני עבדתי על הסמית כי לא היה ראק, וכשקנו ראק, עברתי מסביבות המאה קילו לסקוואט עם מוט ריק.

בכלל לא,ומי אמר לך שהגוף סלחן יותר?
אדם שימשוך בטכניקה גרוע דדליפט ירגיש אותו דבר בין אם התאמן שבועיים לבין אם התאמן שנה.
אני מהיום הראשון שלי במכון התחלתי עם תרגילים מורכבים ולמדתי,לא צריך להיות גאון בשביל לפתוח סרטונים או לפנות לאנשי מקצוע.

נעים מאד. מישהו. אני עבדתי על הסמית כי לא היה ראק, וכשקנו ראק, עברתי מסביבות המאה קילו לסקוואט עם מוט ריק.

והמשכת משם בקפיצות קטנות? ברכותיי, אתה האחוז ה (10-)^10.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית