הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקדמות בדדליפט בטקסס מתוד

BarBibas

משתמש קבוע
1,573
1,247
נק' מוניטין:
5,883
1,573
1,247
סגרתי בשלישי 3 שבועות של טקסס
מבחינת לחיצות הכל מתקדם בלי עין הרע כמו שצריך , בסקוואט גם הולך סבבה , הבעיה שלי זה הדדליפט , שכבר חודש לא זז
לפני חודש עשיתי 150 לחמישייה , שהיה שיא אחרי מספר נסיונות כושלים בSS עם 150x5F , ומאז , הדדליפט נשאר אותו דבר
החלטתי להכנס לטקסס עם דדליפט 145 בעצימות , בעצימות ראשונה הצלחתי והיה לא קל , עצימות שנייה הייתה 150 והיה מאוד קשה אבל סגרתי הכל
עצימות שלישית היה 155x4 לא היה לי סיכוי לסגור את החמישית בוודאות , החלטתי לוותר ולא להשרף עם כשל
בדקתי במחשבון של וונדלר , לראות אם 155x4 חזק יותר מ150x5 , כדי לדעת אם התדקמתי , הופתעתי לגלות ששניהם נותנים לי 175 לסינגל , כלומר לא התחזקתי בדדליפט כבר חודש
הבנתי שבטקסס לאט לאט לומדים להכיר את הגוף ומה עובד עליי , אז ככה , אני מרגיש שהגוף שלי לא סוחב הרבה חזרות בדדליפט
תמיד תמיד בדדליפט בחזרות 4-5 אני מתחיל להתנשף כאילו רצתי 2000 , גם כשהמשקל הוא לא שיא , פשוט גיליתי על עצמי שקשה לי להחזיק גב ולהיות מכווץ בחזרות 4-5 , תמיד זה מתחיל בחזרות האלו , השלוש הראשונות עולות בסדר גמור
בגלל שחוויתי כשל ראשון בדדליפט , ואת האי התקדמות הזו , ובגלל שאני לפני תחרות בחנוכה (שיש לי מטרה ברורה בדדליפט , שכרגע קצת רחוקה אבל נראית אפשרית) חשבתי על לשנות קצת את הדדליפט ביום עצימות , בעיקר מהסיבה שאני "לא סיבולתי" בדדליפט
חשבתי על להמשיך להתקדם ב5 קילו כל אימון , ולבצע 4 חזרות , העיקר להתקדם , כלומר שאימון הבא התכנון יהיה 160x4 , וככה עד שחס וחלילה אגיע לכשל ברביעיות , אם זה יקרה , אמשיך להתקדם כרגיל , אך ארד לשלשות , וכן הלאה
יש לי עוד 4-5 אימוני עצימות עד התחרות , לא מאמין שאגיע לכל כך הרבה כשלים כך שאצטרך לדדלפט דאבל/סינגל בעצימות
התייצעתי עם כמה אנשים , כולם אמרו שנשמע רעיון טוב בגלל העובדה שאני לא סוחב ב5 חזרות כל כך , ואמרו לי להתייעץ פה עם המבינים יותר
מה אתם חושבים על זה ?

אחראי שתתאמן מספר שנים מבוקרות, אולי תרכוש השכלה אנטומית\פיזיולוגית\קינזיולוגית, אתה רשאי להשתמש במסקנות שלך ולהטמיע אותן באימונים שלך.
את הכשלים שלך אפשר להוכיח באלף ואלד פרמטרים שונים, ומספיקה הוכחה אחת בכדי למחוק את כל המסקנות שלך, וחבל.
זה יכול להיות בעיית טכניקה מינימלית שנגררה ושלא שמים לב אליה אלא אם מנתחיל לחלוטין את התנועה( אוי, תתפלא עד כמה הזוטות האלה משפיעים), או שאתה פשוט זקוק למנוחה. להתחיל עם 145 דדליפט בתוכנית הראשונה כשהשיא שלך הוא 150 מראה על החלטות שגויות ופזיזות יתר שמובילה אותך סתם לתקיעה.
אתה משתמש בתחרות כשיקול לקחת את ההתקדמות מהר יותר, ודווקא היא זאת שהפילה אותך.
ככל שתתקדם בצורה מבוקרת יותר, כך תתחזק בצורה טובה יותר. נקודה חשובה; אפשר להתחזק גם עם 120x5, וגם עם 130x5. התהליכים הפיזיולוגים שמשפיעים ההתקדמות מתפרסים על גבי שבועות ואף חודשים, ואין בהכרח שאם תבצע 150 בשבוע א׳, תתחזק לקראת שבוע ב׳.

• פותח/ת השרשור
אחראי שתתאמן מספר שנים מבוקרות, אולי תרכוש השכלה אנטומית\פיזיולוגית\קינזיולוגית, אתה רשאי להשתמש במסקנות שלך ולהטמיע אותן באימונים שלך.
את הכשלים שלך אפשר להוכיח באלף ואלד פרמטרים שונים, ומספיקה הוכחה אחת בכדי למחוק את כל המסקנות שלך, וחבל.
זה יכול להיות בעיית טכניקה מינימלית שנגררה ושלא שמים לב אליה אלא אם מנתחיל לחלוטין את התנועה( אוי, תתפלא עד כמה הזוטות האלה משפיעים), או שאתה פשוט זקוק למנוחה. להתחיל עם 145 דדליפט בתוכנית הראשונה כשהשיא שלך הוא 150 מראה על החלטות שגויות ופזיזות יתר שמובילה אותך סתם לתקיעה.
אתה משתמש בתחרות כשיקול לקחת את ההתקדמות מהר יותר, ודווקא היא זאת שהפילה אותך.
ככל שתתקדם בצורה מבוקרת יותר, כך תתחזק בצורה טובה יותר. נקודה חשובה; אפשר להתחזק גם עם 120x5, וגם עם 130x5. התהליכים הפיזיולוגים שמשפיעים ההתקדמות מתפרסים על גבי שבועות ואף חודשים, ואין בהכרח שאם תבצע 150 בשבוע א׳, תתחזק לקראת שבוע ב׳.

בגלל שאתה לא כל כך עונה לי בפיסבוק , אני אכתוב לך כאן

הבנתי שאחד היתרונות של טקסס , היא להכיר את הגוף שלי , כל מי שאמר לי את זה , לא הדגיש שצריך שנים של נסיון ושל אימונים
קראתי את כל מה שאמרת , ואני לא שולל את זה שיכול להיות מליון סיבות לכשל , אבל לאורך כל תקופת האימונים שלי , הדדליפט עשה בעיות בחזרה החמישית , אם הוא היה כבד גם ברביעית
בוא נגיד את זה ככה , אם ניקח אדם ממוצע (תרשה לי להשתמש בנוסחא של וונדלר) , אם יהיה לו 120x5 דדליפט , אז הסינגל שלו יהיה כ140
לדעתי (כלול בזה גם הניסיון המועט שצברתי בתחרות שבאוגוסט) אני איש של סינגלים בוא נגדיר את זה ככה , ועובדה , תמיד הייתי מעל הנוסחא (חוץ מהסקוואט שזה כשל מסיבות מסוימות לא אפרט) , אני מרגיש שדדליפט לחמש חזרות זה ממש אירובי בשבילי , לא כמו סקוואט לחמש חזרות שאני סוחב יפה , הדדליפט תמיד הקשה עליי מבחינת דופק נשימה וסיבולת בחזרות האחרונות , ולאו דווקא בגלל שזה משקל כבד , גם שהייתי בריסט זה היה ככה

לגבי התחלת הטקסס עם משקל גבוה יחסית , קיבלתי המלצות מאנשים , ששכנעו אותי , אם אתה רוצה לדעת מי הציע ככה אין לי בעיה להגיד לך בפרטי , אני לא רוצה שייפתח דיון על זה , אלא שהדיון יהיה על הנושא שהצגתי , החזרות בדדליפט

לגבי טכניקה , הטכניקה שלי לא 100 אחוז , אבל אין ספק שהולכת ומשתפרת , תמיד יהיה את הדברים הקטנים שיהרסו את המושלמות , אבל בסה"כ זה נראה בסדר גמור , לא חושב שטכניקה לקויה גורמת לי להתנשף כמו חולה בחזרה 5
אני מצטער אם אני לא הכי מובן , אבל מקווה שהבנת את הבעיה ואת העקרון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית