הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דור שהולך כולו לפח.

קיצצו למורים את הידיים עם כל החוקים שיש היום הכל מתירנות אצלנו.... אבי ז"ל ספר לי שכשהיה מטייל בשבת ובחופשים בשכונה עם החברים שלו היו רואים את המורה בשכונה ומשקשקים מפחד ועוברים את הכביש.....פעם היה חינוך וגם יותר כיבוד הורים....היום אבא צריך לפחד שהבת שלו לא תזמין לו משטרה

אה אתה מתאבל ביום השעייה?
כשהשעו אותי מצאתי את עצמי עושה WWE עם הכריות על הספה בסלון כי לקחו את הכרטיס מהממיר, את ה-DVD, כל קונסולה שהייתה לי (WII/PS2), את הלפטופ 10.1 אינץ' שקיבלנו מתישהו במתנה, את הכבלים למחשב הנייח ואת הנוקיה שלי.
אז כן, אני מתאבל ביום השעייה.

לא חסר ילדים שבשבילם השעייה זה יום כיף.
לא כשיש לך 15% חיסורים וזה נחשב כחיסור
ואז בסופו של דבר מורידים לך 20 נקודות מהציון הסופי ואם תושעה מלא פעמים (שזה עדיין מספר חד ספרתי וזה משהו כמו 30% ) כנראה שלא יהיה לך בגרות עם מגן של 20 ....

ולאלו שגם ככה לא עושים בגרות שיהיו כל היום בבית במקום ללמוד ״מקצוע״ (ילדים שלא לומדים לבגרות בדרך כלל ילמדו משהו כמו נגרות/רתכות/מוסכניק/כפל פשוט) ואז יעבדו בלאסוף פחיות בגיל 20 ב-3 בלילה ולבקש מילדים בסופר שיקבלו את הפיקדון בשמם כי מותר ״עד 30 בקבוקים/פחיות ביום!״.

לא כשיש לך 15% חיסורים וזה נחשב כחיסור
ואז בסופו של דבר מורידים לך 20 נקודות מהציון הסופי ואם תושעה מלא פעמים (שזה עדיין מספר חד ספרתי וזה משהו כמו 30% ) כנראה שלא יהיה לך בגרות עם מגן של 20 ....

ולאלו שגם ככה לא עושים בגרות שיהיו כל היום בבית במקום ללמוד ״מקצוע״ (ילדים שלא לומדים לבגרות בדרך כלל ילמדו משהו כמו נגרות/רתכות/מוסכניק/כפל פשוט) ואז יעבדו בלאסוף פחיות בגיל 20 ב-3 בלילה ולבקש מילדים בסופר שיקבלו את הפיקדון בשמם כי מותר ״עד 30 בקבוקים/פחיות ביום!״.
אלה שבאים לבית ספר כי צריך לא באמת אכפת להם ממשהו, ואלה אותם הילדים שמפריעים ועושים בעיות.

אלה שבאים לבית ספר כי צריך לא באמת אכפת להם ממשהו, ואלה אותם הילדים שמפריעים ועושים בעיות.
נו אז או שילמדו מקצוע בשקט או שישארו בבית ולא יפריעו לאף אחד ויגדלו להיות אוספי פחיות ממורמרים ש*~טוקרים~*

נו אז או שילמדו מקצוע בשקט או שישארו בבית ולא יפריעו לאף אחד ויגדלו להיות אוספי פחיות ממורמרים ש*~טוקרים~*
צריך למצוא להם מסגרת שמתאימה להם או לטפל בחינוך שלהם.
אין שום סיבה שילד שמפריעה בשיעורים והולך מכות עם המורה יקבל פרס, השעייה זה לא פיתרון טוב דווקא להישאר בבית הספר עד מאוחר, לעזור לשרת לשטוף אסלות מהר מאוד ילמד אותם מהר מאוד מה צריך לעשות בכיתה.

לא אמרתי שאני מציע פתרון, בשום מקום.
אבל אם אתה שואל את דעתי, מערכת החינוך צכירה פשוט להשעות כל קוף כזה, באופן אוטומטי.
כדי שההורים יקבלו את החרא הזה בבית וינסו לעשות משהו בעניין, אולי חלק יבינו שמשהו לא תקין ושצריך לטפל בזה.
עושה בלאגן? לך תעשה בבית ואל תפריע לאחרים לרכוש ידע/לעשות את עבודתם.
ברגע שבית הספר בולע את זה, ההורה לא רואה שום לגיטימציה לעשות משהו בנידון.

מסכים איתך...
אתה צריך להבין שיש הורים שבאמת לא אכפת להם...
לא כל הורה יודע באמת מה הידל שלו עושה... ושוב הכל מתחיל כאן, בהורים.
הסיכוי שילד יהיה לא מתורבת גבוה יותר אם הוריו גם כאלה.

• פותח/ת השרשור
מסכים איתך...
אתה צריך להבין שיש הורים שבאמת לא אכפת להם...
לא כל הורה יודע באמת מה הידל שלו עושה... ושוב הכל מתחיל כאן, בהורים.
הסיכוי שילד יהיה לא מתורבת גבוה יותר אם הוריו גם כאלה.
זה בדיוק מה שאני אומר.
פשוט בתאכלס, לצערי, אותם ההורים המזרחיים הם בד"כ אלה שנותנים את החינוך הזה לילדים שלהם, בגישה של "תהיה חרא וחוצפן ותקבל הכל בחיים".
לא מכליל, כי לא חסרים לי חברים מזרחיים ואפילו ערבים שחונכו למופת ויכולים לתת דוגמא אפילו לכמה אשכנזים ויוצאי ברה"מ.
חרא לא חסר בכל עם.

כל מורה צריך טייזר, הילד עושה בלאגן, המורה מחשמל אותו.
שאלימות תענה באלימות.

לא יודע מה איתך, אבל ביום שמורה יחליט להרים יד על הילד (הוירטואלי) שלי, יהיה היום האחרון שהוא יוכל להשתמש ביד הזאת.

לא חסר ילדים שבשבילם השעייה זה יום כיף.
נראה לי לכל הילדים השעיה זה יום כיף, חוץ מהילדים שבמת באים ולומדים אבל אלה בדרך כלל לא מקבלים השעיה. העניין הוא שזה צריך להדאיג את ההורים איפה לתקוע את הילד כשהוא יושב בבית

מקרה שראיתי אתמול בערב -
ישבתי במרפסת לשוחח בטלפון תוך כדי שאני מביט לעבר הכביש והמדרכה. נער צעיר(לערכתי בן 16-15) הלך על המדרכה ומאחוריו נסע נער בגילו אני מאמין באופנעיים חשמליים.
הנער שהלך על המדרכה, בטעות(אני מדגיש כי הוא בא לפנות לו את המעבר) זז לצד שהנער עם האופנעיים היה אמור להגיע. היה קרוב להיגמר בהתנגשות, אבל לא קרוב מידי. בסה"כ אי הבנה.
הנער על האופנעים צעק לעברו "מה אתה עושה קוקסינל" תוך כדי שהוא דוחף אותו ומנסה לבעוט בו בחוזקה. הנער השני ניסה להחזיר לו אך הנער על האופנעים נסע קצת קדימה ועל הדרך סינן לעברו קללות שאני מעדיף לחסוך למען כולנו. הוא שמר מרחק של כמה מטרים רק בשביל להמשיך לקלל אותו.
במקום לנסות להבין אחד את השני, האינסטינקט הראשוני של ילדים מסוג זה הוא ישר להשתמש באלימות פיזית ומילולית. אין פשוט מה להגיד על הגועל נפש הזה.

• פותח/ת השרשור
אם הילד הגיע למצב שכזה אז ההורים עושים משהו לא טוב, זה יכול להיות אחד מהדברים.
אתה כנראה לא קורא את שאר התגובות שלי.
אקצר לך את זה לכמה מילים: "אני מאשים את ההורים".

• פותח/ת השרשור
מקרה שראיתי אתמול בערב -
ישבתי במרפסת לשוחח בטלפון תוך כדי שאני מביט לעבר הכביש והמדרכה. נער צעיר(לערכתי בן 16-15) הלך על המדרכה ומאחוריו נסע נער בגילו אני מאמין באופנעיים חשמליים.
הנער שהלך על המדרכה, בטעות(אני מדגיש כי הוא בא לפנות לו את המעבר) זז לצד שהנער עם האופנעיים היה אמור להגיע. היה קרוב להיגמר בהתנגשות, אבל לא קרוב מידי. בסה"כ אי הבנה.
הנער על האופנעים צעק לעברו "מה אתה עושה קוקסינל" תוך כדי שהוא דוחף אותו ומנסה לבעוט בו בחוזקה. הנער השני ניסה להחזיר לו אך הנער על האופנעים נסע קצת קדימה ועל הדרך סינן לעברו קללות שאני מעדיף לחסוך למען כולנו. הוא שמר מרחק של כמה מטרים רק בשביל להמשיך לקלל אותו.
במקום לנסות להבין אחד את השני, האינסטינקט הראשוני של ילדים מסוג זה הוא ישר להשתמש באלימות פיזית ומילולית. אין פשוט מה להגיד על הגועל נפש הזה.
זה קורה כאן בשגרה, ממש מול הבית שלי.

האשמה והאחריות תמיד על ההורים. תמיד יהיו הורים גרועים, ותמיד החלטות גרועות של הורים ידפקו את הילדים. אי אפשר לשנות את זה, וזה לא דור מיוחד.

אני מצטרף אלייך ומציג את הטענה שלי ומוסיף שגם מערכת החינוך אשמה.
נכון, מערכת החינוך לא נותנת להורים להבין שהם מגדלים דור חרא, אבל שורש הבעיה מתחיל בבית, לגמרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית