הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מתי העלייה במסה לא אפקטיבית יותר?

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
היי,

לא פעם אני שומע מאנשים כאן בפורום שעדיף לא לעבור 18-20 % שומן.
אני מעוניין לדעת מתי מבחינת מסת שריר/סכנה לגי'נו/בריאות עדיף שלא לעלות במסה ? מה האחוז שומן שעדיף לא לעבור אותו ולמה?

@lala17

אממ קראתי על זה די מזמן וזה קצת נמחק לי מהמוח אז אני לא ממש זוכר את ההסברים המדעיים אבל אני אחפש את המאמר שקראתי ואם אני אמצא אני אצרף אותו

בכל מקרה @Tom חוזר על זה לא מעט פעמים ויש לו הסברים מדעיים ואני אשמח לשמוע ממנו את ההסבר שוב כי חיפשתי בפורום ולא כל כך מצאתי חח
קיצר חיפשתי עוד איזה חצי שעה לא מצאתי עדיין אבל בבוקר אני אחפש שוב מהמחשב

נדמה לי כי מאחוז שומן מסויים הפרשת הורמון הטסטסטורון קטן ובמקומו גדלה ההפרשה של ההורמון הנשי שכחתי את שמו

אממ קראתי על זה די מזמן וזה קצת נמחק לי מהמוח אז אני לא ממש זוכר את ההסברים המדעיים אבל אני אחפש את המאמר שקראתי ואם אני אמצא אני אצרף אותו

בכל מקרה @Tom חוזר על זה לא מעט פעמים ויש לו הסברים מדעיים ואני אשמח לשמוע ממנו את ההסבר שוב כי חיפשתי בפורום ולא כל כך מצאתי חח
קיצר חיפשתי עוד איזה חצי שעה לא מצאתי עדיין אבל בבוקר אני אחפש שוב מהמחשב
אני מניח שהקשר שאתה מתייחס אליו קשור בהמרה של טסט לאסטרוגן המתרחשת ברובה באמצעות אנזים הנקרא ארומטאז. האנזים מצוי בצפיפות גבוהה יותר בריקמת השומן. לכן באופן חד משמעי אחוז שומן גבוה יביא לעלייה בפעילות האסטרוגנית.
מאחר וויסות רמות הטסטוסטרון מבוצע ע"י הציר ההיפותלמי-היפופזי-טסטיקולרי (HPTA) המשמש כמערכת משוב פעילות אסטרוגנית מוגברת בהחלט עלולה לפגוע ברמות הטסט.

• פותח/ת השרשור
אני מניח שהקשר שאתה מתייחס אליו קשור בהמרה של טסט לאסטרוגן המתרחשת ברובה באמצעות אנזים הנקרא ארומטאז. האנזים מצוי בצפיפות גבוהה יותר בריקמת השומן. לכן באופן חד משמעי אחוז שומן גבוה יביא לעלייה בפעילות האסטרוגנית.
מאחר וויסות רמות הטסטוסטרון מבוצע ע"י הציר ההיפותלמי-היפופזי-טסטיקולרי (HPTA) המשמש כמערכת משוב פעילות אסטרוגנית מוגברת בהחלט עלולה לפגוע ברמות הטסט.
השאלה מאיזה אחוז שומן קורת ההמרה המדוברת? איפשהו בזיכרוני אני זוכר שקראתי כאן, שריפטו טוען שב17 אחוז בערך יש עלייה אופטימלית של מסת שריר.

השאלה מאיזה אחוז שומן קורת ההמרה המדוברת? איפשהו בזיכרוני אני זוכר שקראתי כאן, שריפטו טוען שב17 אחוז בערך יש עלייה אופטימלית של מסת שריר.
מריפטו לקחת עצות על אחוז שומן?

הספרות מדברת על אזור ה-20%. גם ריפטו עצמו באחד המאמרים אמר לא לעבור 20%.
לא שזה הפריע לו אח"כ לפרסם מאמר שלהקריב זה חשוב, ואין הבדל בין שריר ושומן, אבל עדיין...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית