הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר לאיזה תוכנית לעבור אחרי חודש FBW.

Norman123

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
שלום,

אני מתאמן כחודש במכון כושר בתוכנית FBW,אני רואה שינוי קטן בינתיים,שקלתי 60 וכרגע אני שוקל בסביבות 62+-.

אני לא מעוניין בתוכנית כוח כמו SS,אלא המטרה שלי היא בניית שרירים.

חשבתי לקחת את ה-AB מהפרוטל ולהחליף טיפה תרגילים לכאלו שעובדים על אותו קבוצת שרירים (תרגילים שיותר נוחים לי מבחינת המכון כושר [פחות לחץ של אנשים עליהם]).

האם שווה לי להחליף?כמובן שאני עובד עם תזונה נכונה.

מה שאני לא מבין ב-AB האם השרירים מתפתחים יותר מ-FBW?כיון שב-FBW אתה עובד בכל יום על אותה קבוצת שרירים (אומנם פחות תרגילים),אבל תמיד אותה קבוצה עובדת ככה שתמיד היא פועלת,לעומת AB שכל קבוצה מקבלת רק פעמיים בשבוע דגש.

מה אתם אומרים?

הדגש בAB הוא על נפח ופחות על כח. תשאר על טווח חזרות 5-10 לדעתי, 6 סטים לשרירים קטנים 9-12 סטים לשרירים גדולים. תרגיל ראשון שיהיה תמיד מורכב. זמן מנוחה בין דקה וחצי לשתי דקות. התוכניות היא לא מה שיבנה לך את השריר אלא התזונה.
AB עדיפה על FBW מהסיבה שבתוכנית אתה מתרכז בפחות קבוצות שריר וכך לאורך זמן הם מקבלות יותר "גירוי".
אני אישית עשיתי AB שנים, ספליט נוח גם לחיים(4 פעמיים בשבוע- אימון שעה-שעה וחצי) יותר משתלם משעתיים של תוכניות כח.
אם אכפת לך יותר ממראה,אסטטיקה ובניית מסת שריר רזה- AB תוכניות מצוינת. הרבה אנשים היו ממליצים לך תוכניות כח אבל לפי המטרה שלך, זה לא אופטימלי.

תעשה ss כי להתחיל ab עם משקלים של 20-40 בבנץ' לא נראה לי חכם.
גם אם אתה חושב שזה לא לתוכנית שלך וזה לא המטרות שלך.
זה כן מה שאתם רוצה.
אתה רוצה יותר מסה אז ב ss תתקדם יותר מהר במשקלים מab.
ואם אתה רוצה עליה ''נקייה'' בשריר זה עניין של תזונה

• פותח/ת השרשור
אני לא מעוניין ב-SS.

אם אעשה AB אני אתחיל במשקלים שמתאימים לי,האם AB עדיפה לעלייה יותר גדולה בשריר ונקייה?(כמובן שהתזונה תהיה נקייה מאוד ולא מעל מה שצריך בהרבה),אז לכן האם עדיף AB או FBW,שוב,מה שטיפה מפחיד אותי בקשר ל-AB זה שכל פעם זו קבוצת שרירים אחרת ככה שיוצא שאני עובד על אותה קבוצה פעמים בשבוע במקום 4 ב-AB.

מה עדיף?

שוב המטרה היא פיתוח גוף (שרירים) בצורה מקסימלית.

• פותח/ת השרשור
אני עובד מכונות לרוב.

אבל למשל מוט W - אני עושה 5 כל צד.

שוב אני לא רוצה לעבוד כוח אלא רק לפתח שרירים ואני לא יכול לעשות SS כי במכון שלי זה לא מתאים,לכן אני שואל מה עדיף FBW או AB.

אם אעשה AB אני אתחיל במשקלים שמתאימים לי,האם AB עדיפה לעלייה יותר גדולה בשריר ונקייה?(כמובן שהתזונה תהיה נקייה מאוד ולא מעל מה שצריך בהרבה),אז לכן האם עדיף AB או FBW,שוב,מה שטיפה מפחיד אותי בקשר ל-AB זה שכל פעם זו קבוצת שרירים אחרת ככה שיוצא שאני עובד על אותה קבוצה פעמים בשבוע במקום 4 ב-AB.

למה אתה כל כך נגד התכנית הזאת? אני התחלתי אותה לפני שבוע ואני מרוצה,ובתכלס המטרה שלי זה גם בילדינג(למרות שאני חושב גם לשלב ליפטינג כי אני נהנה מזה).

לפי המשקלים שרשמת אין לך "כח" בסיסי. כלומר 15 מתח, 70 שכיבות שמיכה, לחיצה חזה עם המשקל ל10 חזרות וכו.
עדיף תוכנית עם טווח חזרות נמוך AKA כח.

אם אין לך איך לעשות SS אז תעבור מכון.
כל מה שצריך זה כלוב מוט פלטות וספה, לא יותר, אם המכון שלך לא יכול לספק צרכים כאלה בסיסיים אז זה חרא מכון

• פותח/ת השרשור
הטווח חזרות שלי נמוך.

לדוגמא ביד קידמית שאני עושה עם משקולות חופשיות אני עושה 7-10 חזרות ו-3 סטים.

אני לא יודע אם כדאי לעבור ל-AB.

דבר אחד לא מסתדר לי והייתי רוצה שתענו לי בבקשה:מה שטיפה מפחיד אותי בקשר ל-AB זה שכל פעם זו קבוצת שרירים אחרת ככה שיוצא שאני עובד על אותה קבוצה פעמים בשבוע במקום 4 ב-AB.

הטווח חזרות שלי נמוך.

לדוגמא ביד קידמית שאני עושה עם משקולות חופשיות אני עושה 7-10 חזרות ו-3 סטים.

אני לא יודע אם כדאי לעבור ל-AB.

דבר אחד לא מסתדר לי והייתי רוצה שתענו לי בבקשה:מה שטיפה מפחיד אותי בקשר ל-AB זה שכל פעם זו קבוצת שרירים אחרת ככה שיוצא שאני עובד על אותה קבוצה פעמים בשבוע במקום 4 ב-AB.
מה המשקלים שלך בסקוואט בנץ' ודדליפט?

• פותח/ת השרשור
האם התוכנית של AB מהפרוטל היא מוכנה?כי יש 2 סטים בסה"כ,אני מדבר על התוכנית של 4 פעמים בשבוע ולא הקלאסית.

תעשה ss כי להתחיל ab עם משקלים של 20-40 בבנץ' לא נראה לי חכם.
גם אם אתה חושב שזה לא לתוכנית שלך וזה לא המטרות שלך.
זה כן מה שאתם רוצה.
אתה רוצה יותר מסה אז ב ss תתקדם יותר מהר במשקלים מab.
ואם אתה רוצה עליה ''נקייה'' בשריר זה עניין של תזונה
למה זה לא נראה לך חכם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית