הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חישוב קלוריות של אורז

• פותח/ת השרשור ShayH
  • פורסם בתאריך

ShayH

משתמש מתחיל
122
6
נק' מוניטין:
6
122
6
None
צהריים טובים,
יש לי 2 שקיות של אורז בבית ועל אחד מהם רשום ערך של 100גרם אורז מבושל שהוא כ156 קלוריות. בשני רשום ערך של כ375 קלוריות למאה גרם, אני מניח שזה לאורז לא מבושל.

עכשיו על מה להתסכל? איך לחשב את הקלוריות שלי מאורז?

לא משנה איזה מספר קלורי תראה ל100 גרם אורז אחרי הבישול, זה תמיד יהיה לא מדויק מהסיבה הפשוטה שזה תלוי בכמות המים ששמים(ככל שיש יותר המים = משקל האורז גדל).
שקול את האורז לפני בישול והכן אותו. אם למשל באורז שקנית יש כ375 קלוריות ל100 גרם לפני בישול וברצונך להכין 200 גרם, זה אומר שבתוצר הסופי של הבישול תקבל 750 קלוריות לא משנה כמה מים שמת. כמות המים משנה את משקל האורז אך לא את המספר הקלורי.

• פותח/ת השרשור
תבשל ותמדוד כמה שאתה רוצה לאכול על משקל, פשוט מאוד.

אתה לא הבנת את הכוונה שלי, רציתי ךדעת איך אני סופר תקלוריות.

לא משנה איזה מספר קלורי תראה ל100 גרם אורז אחרי הבישול, זה תמיד יהיה לא מדויק מהסיבה הפשוטה שזה תלוי בכמות המים ששמים(ככל שיש יותר המים = משקל האורז גדל).
שקול את האורז לפני בישול והכן אותו. אם למשל באורז שקנית יש כ375 קלוריות ל100 גרם לפני בישול וברצונך להכין 200 גרם, זה אומר שבתוצר הסופי של הבישול תקבל 750 קלוריות לא משנה כמה מים שמת. כמות המים משנה את משקל האורז אך לא את המספר הקלורי.
איך אני מחשב באורז שרשום לי רק תקלוריות של אורז מבושל?

אתה לא הבנת את הכוונה שלי, רציתי ךדעת איך אני סופר תקלוריות.

איך אני מחשב באורז שרשום לי רק תקלוריות של אורז מבושל?
כמו שרשמתי לך מקודם - אתה לא יכול לדעת במדויק את הקלוריות באורז מבושל מהסיבה הפשוטה שזה משתנה בהתאם לכמות המים שתוסיף.
קרא את התגובה הקודמת שלי שוב.

• פותח/ת השרשור
כמו שרשמתי לך מקודם - אתה לא יכול לדעת במדויק את הקלוריות באורז מבושל מהסיבה הפשוטה שזה משתנה בהתאם לכמות המים שתוסיף.
קרא את התגובה הקודמת שלי שוב.

על האורז שאני משתמש כרגע רשום ערך תזונתי רק לאורז מבושל, לא לפני בישול. האורז השני כמעט ונגמר. בכל מקרה כולם לא מבשלים אורז אותו הדבר? כוס אורז = 2 כוסות מים

בהנחה והאורז שנשאר לך הוא אורז לבן, סביר להניח שכמות הקלוריות נעה בין 350-380. הטווח הוא לא גדול.
אני לא יודע איך אנשים אחרים מבשלים, עדיין לא פלשתי למטבחים של אנשים בזמני הפנוי 😃
בכל אופן, אני אישית גם מבשל כוס אורז על 2 כוסות מים.

• פותח/ת השרשור
בהנחה והאורז שנשאר לך הוא אורז לבן, סביר להניח שכמות הקלוריות נעה בין 350-380. הטווח הוא לא גדול.
אני לא יודע איך אנשים אחרים מבשלים, עדיין לא פלשתי למטבחים של אנשים בזמני הפנוי 😃
בכל אופן, אני אישית גם מבשל כוס אורז על 2 כוסות מים.
אוקיתודה על התשובות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית