הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הפסקת מחזור אצל נשים עקב תזונה לקויה

DoctorProp

משתמש פעיל
444
69
נק' מוניטין:
183
444
69
שלום לכולם
אני מכיר מישהי שהיא הלכה למפתח גוף והוא נתן לה תפריט בעל מספר קלוריות מאוד דלות משהו כמו אני מאמין 700 ועם הזמן היא פשוט הפסיקה לקבל מחזור ולמרות שהיא חזרה לאכול והכל היא עדיין לא מקבלת מחזור רציתי לדעת אם יש לכם השערה או הסבר למה זה קרה ואיך אפשר להחזיר את המצב לקדמותו

חברה שלך בהריון:cray:
סתם אם אני לא טועה יש גלולות שיסדרו את זה.
מחזור יכול להפסק מתזונה לקויה, השמנה רצינית, ובעיות גנטיות. יכול להיות שזה גם תורשתי שתלך לרופא שלה

זו אכן יכולה להיות תופעת לוואי של תזונה מאוד לקויה. בדרך כלל כשהגוף מתגבר על הסטרס בעקבות ההרעבה המחזור החודשי חוזר.
מציעה לה לגשת לרופא לעשות בדיקות כלליות שכן יתכן שישנם חוסרים נוספים כתוצאה מהתזונה שאינם באים לביטוי, ויש בהם סיכון.
@Moshe
.

1. כמה זמן היא "עברה לאכול רגיל"?
2. כמה קלוריות זה "לאכול רגיל"?
3. היא צריכה להקפיד לאכול שומן: שקדים, אגוזים, אבוקדו, שמן זית, טחינה וכו'. אפשר לשלב את זה גם עם שומן רווי במוצרים מהחי/גבינות (גבינה צהובה שמנה/בשר שמן וכו' - כמובן הכל במסגרת הקלורית).

כמה היא שוקלת ואיזה פעילות היא עושה שהיועץ נתן לה תפריט של בערך 700 קלוריות? זה פשוט לא מסתדר

• פותח/ת השרשור
1. כמה זמן היא "עברה לאכול רגיל"?
2. כמה קלוריות זה "לאכול רגיל"?
3. היא צריכה להקפיד לאכול שומן: שקדים, אגוזים, אבוקדו, שמן זית, טחינה וכו'. אפשר לשלב את זה גם עם שומן רווי במוצרים מהחי/גבינות (גבינה צהובה שמנה/בשר שמן וכו' - כמובן הכל במסגרת הקלורית).
1. כבר כמעט שנה בערך שהיא אוכלת בצורה לא דלה מאוד היא נמנעה כמעט משומן וכנראה בגלל זה גם זה קרה
2. אני לא יודע בבירור כמה קלוריות אבל אני יודע שהיא במאזן חיובי
3. תודה אני אמליץ לה להוסיף,אתה מאמין שזאת בעיה הורמונלית שנבעה מהתזונה הלקויה ? אני מאמין שבתפריט שהיא פעם אכלה היה איזה 10 עד 15 גרם שומן ..
כמה היא שוקלת ואיזה פעילות היא עושה שהיועץ נתן לה תפריט של בערך 700 קלוריות? זה פשוט לא מסתדר
שוקלת איזה 60

1. כבר כמעט שנה בערך שהיא אוכלת בצורה לא דלה מאוד היא נמנעה כמעט משומן וכנראה בגלל זה גם זה קרה
"לא דלה מאוד" לא אומר לי כלום. כמה קלוריות היא אוכלת ביום? אם היא לא יכולה לספק את המספר הזה, סביר להניח שהיא עדיין בתת תזונה.

אבל אני יודע שהיא במאזן חיובי
האם היא עולה במשקל גוף? אם לא, היא לא במאזן חיובי.

3. תודה אני אמליץ לה להוסיף,אתה מאמין שזאת בעיה הורמונלית שנבעה מהתזונה הלקויה ? אני מאמין שבתפריט שהיא פעם אכלה היה איזה 10 עד 15 גרם שומן ..
שנה שלמה היא לא קיבלה מחזור?

• פותח/ת השרשור
"לא דלה מאוד" לא אומר לי כלום. כמה קלוריות היא אוכלת ביום? אם היא לא יכולה לספק את המספר הזה, סביר להניח שהיא עדיין בתת תזונה.

האם היא עולה במשקל גוף? אם לא, היא לא במאזן חיובי.

שנה שלמה היא לא קיבלה מחזור?
כן היא עולה במשקל ויורדת זה נע למעלה למטה אני
בקשר למחזור לצערי עד עכשיו כבר שנה או טיפה יותר לא קיבלה מחזור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית