ייעוץ תוכנית תחליף לSS?

בר פייגנברג

משתמש מתחיל
251
12
נק' מוניטין:
29
251
12
פורמה חדרה
כרגע אני מבצע SS כבר חודש והלך לי ככה:

משקל גוף:
~75-->~78.5
סקוואט 65*3*5--> 92.5*3*5 (עם טכניקה גרועה)
פרס-47.5*3*5--> 52.5*3*5
צ'ין אפ-12.5+גוף*3*5--> גוף+22*2*5, 1*4.
בנץ' בנץ' 75*3*5--> 90*3,4,5 / 87.5*3*5
דדליפט 85*1*5--> 5*1*125

הבעיה שלי כפי שאפשר לראות היא הסקוואט, אני יודע איך צריך לעשות סקוואט טוב, אבל חוץ מהמשקלים הנמוכים במיוחד(עובד כבר די הרבה זמן על התרגיל) אני לא מסוגל לעלות משקלים עם שמירה על טכניקה, הברכיים שלי תמיד מתקפלות כזה פנימה בעת העלייה, ובקיצור למרות שאני כבר שני אימונים ניסיתי 95 אני לא מצליח. חשבתי על לשלב סקוואט קל באמצע השבוע אבל אני לא חושב שזה הגיוני לעשות תכנית שמתמקדת בסקוואט כאשר זה התרגיל הכי חלש שלי בהפרש ניכר, ונשמע לי יותר הגיוני להעלות יותר לאט בסקוואט ואז אולי אני כן אצליח, לא הכי חשוב לי משקלים גבוהים יותר חשוב מסת שריר.. ואולי לעשות תכנית שמתמקדת יותר בפלג גוף עליון ובלחיצות שדי חזקות אצלי?

יש המלצות?

תודה לכולם מי שקורא ועוד יותר למי שעונה 🤭

הבעיה שלי כפי שאפשר לראות היא הסקוואט, אני יודע איך צריך לעשות סקוואט טוב, אבל חוץ מהמשקלים הנמוכים במיוחד(עובד כבר די הרבה זמן על התרגיל) אני לא מסוגל לעלות משקלים עם שמירה על טכניקה, הברכיים שלי תמיד מתקפלות כזה פנימה בעת העלייה, ובקיצור למרות שאני כבר שני אימונים ניסיתי 95 אני לא מצליח. חשבתי על לשלב סקוואט קל באמצע השבוע אבל אני לא חושב שזה הגיוני לעשות תכנית שמתמקדת בסקוואט כאשר זה התרגיל הכי חלש שלי בהפרש ניכר, ונשמע לי יותר הגיוני להעלות יותר לאט בסקוואט ואז אולי אני כן אצליח, לא הכי חשוב לי משקלים גבוהים יותר חשוב מסת שריר.. ואולי לעשות תכנית שמתמקדת יותר בפלג גוף עליון ובלחיצות שדי חזקות אצלי?

במילים אחרות יש חלק חלש אצלך אז אתה רוצה להפסיק להשקיע בו? (לעבור להתמקד בלחיצות...)

זה שהסקוואט שלך חלש זה ה-סיבה להישאר בSS 😉
אם אתה לא מסוגל לעלות משקלים אתה לא אוכל מספיק
ואם אתה לא מסוגל לעלות משקלים ולשמור על טכניקה אתה לא יודע לעשות סקוואט טוב כמו שאתה טוען
שני אימונים נתקעת על 95? נתקעת רק בסקוואט או גם בשאר התרגילים?
במקרה הראשון יש פה בעיה בטכניקה כנראה
במקרה השני יש פה אנורקסיה (צוחק, תוסיף אוכל.😛 )

חשבתי על לשלב סקוואט קל באמצע השבוע אבל אני לא חושב שזה הגיוני לעשות תכנית שמתמקדת בסקוואט כאשר זה התרגיל הכי חלש שלי בהפרש ניכר

מה לא הגיוני לך בלהתמקד בחלק חלש? להפך זה הכי הגיוני בעולם ועדיף לך לטפל בזה עכשיו ולא להגיע אחר כך למצב של בנץ' במשקל של הסקוואט.

כרגע?
1. תעלה סרטון של הסקוואט שנראה איך הטכניקה.
2. תמשיך את הSS.
3. תתחיל לאכול יותר.

בהצלחה:victory:

• פותח/ת השרשור
במילים אחרות יש חלק חלש אצלך אז אתה רוצה להפסיק להשקיע בו? (לעבור להתמקד בלחיצות...)

זה שהסקוואט שלך חלש זה ה-סיבה להישאר בSS 😉
אם אתה לא מסוגל לעלות משקלים אתה לא אוכל מספיק
ואם אתה לא מסוגל לעלות משקלים ולשמור על טכניקה אתה לא יודע לעשות סקוואט טוב כמו שאתה טוען
שני אימונים נתקעת על 95? נתקעת רק בסקוואט או גם בשאר התרגילים?
במקרה הראשון יש פה בעיה בטכניקה כנראה
במקרה השני יש פה אנורקסיה (צוחק, תוסיף אוכל.😛 )

מה לא הגיוני לך בלהתמקד בחלק חלש? להפך זה הכי הגיוני בעולם ועדיף לך לטפל בזה עכשיו ולא להגיע אחר כך למצב של בנץ' במשקל של הסקוואט.

כרגע?
1. תעלה סרטון של הסקוואט שנראה איך הטכניקה.
2. תמשיך את הSS.
3. תתחיל לאכול יותר.

בהצלחה:victory:
אעלה סרטון בשמחה
הבעיה היא שרק במשקלים שקשים לי הברכיים קורסות פנימה, אעלה סרטון עם שני משקלים כדי שתראה
וגם בחלק מהשאר נתקעתי אבל עד כמה שאני יודע אלו משקלים הגיוניים להתקע בהם
אין לי רצון להשמין יותר מידי, אבל אם אין ברירה אז אין. ומה לאכול? כרגע אני משקיע את כל המרץ שלי בלנסות להשלים לפי 2 חלבון, ולא ממש מצליח. מה עוד חוץ מזה?

אעלה סרטון בשמחה
הבעיה היא שרק במשקלים שקשים לי הברכיים קורסות פנימה, אעלה סרטון עם שני משקלים כדי שתראה
וגם בחלק מהשאר נתקעתי אבל עד כמה שאני יודע אלו משקלים הגיוניים להתקע בהם
אין לי רצון להשמין יותר מידי, אבל אם אין ברירה אז אין. ומה לאכול? כרגע אני משקיע את כל המרץ שלי בלנסות להשלים לפי 2 חלבון, ולא ממש מצליח. מה עוד חוץ מזה?

גדול אתה על הגישה 😃
אני אחכה לסרטון ואנסה לעזור בנושא...
אמ... הבנץ' שלך הכי חזק אצלך
השאר עוד יכול להתקדם לדעתי 😉
אתה פשוט לא אוכל מספיק אין לי ספק בזה:food-and-drink005-88:

אל תפחד להשמין... גם בסוף המסה כשאני על 20 א.ש עדיין הולך לי עם בנות ואפילו יותר טוב ספציפית אצלי 😛(אבל זה כבר כנראה סתם עניין של פוקס)
מעבר לזה שאחרי החיטוב זה משתלם:up:

מה לאכול?
דחוף מלא בשר ביצים אורז טונה ואתה יכול לדחוף עוד חלבון עם גבינה צהובה (9% או 15%) או קוטג'
אתה לא חייב לאכול חזה עוף ייבש ומגעיל...
אתה בקלות תגיע להרבה חלבון
חביתה בבית ספר של 4 ביצים
מגיע הביתה גביע קוטג' עם פרכיות או פרוסות לחם
אחרי שעה אוכל עוד חביתה/ביצת עין/ביצה קשה גם 4 ביצים
אחרי עוד שעה קופסאת טונה במים או שמן זית (מגעיל לך? תערבב עם טחינה)
הולך לאימון חוזר ומכין+אוכל בשר כלשהו (אני פשוט מכין קילו בשר טחון ודוחף כמה שאפשר רוב הפעמים מסיים)
דחוף 100 גרם גבינה צהובה זה עוד 30 חלבון
בקיצור באמת שלא חסר 😃
ואם ממש קשה לך שתה חלב 🍻
תישן טוב אל תגיע לאימונים עייף
תעלה סירטונים של התרגילים שלך שנראה טכניקה תשתדל מזווית נורמאלית
וזהו בגדול 😛

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
גדול אתה על הגישה 😃
אני אחכה לסרטון ואנסה לעזור בנושא...
אמ... הבנץ' שלך הכי חזק אצלך
השאר עוד יכול להתקדם לדעתי 😉
אתה פשוט לא אוכל מספיק אין לי ספק בזה:food-and-drink005-88:

אל תפחד להשמין... גם בסוף המסה כשאני על 20 א.ש עדיין הולך לי עם בנות ואפילו יותר טוב ספציפית אצלי 😛(אבל זה כבר כנראה סתם עניין של פוקס)
מעבר לזה שאחרי החיטוב זה משתלם:up:

מה לאכול?
דחוף מלא בשר ביצים אורז טונה ואתה יכול לדחוף עוד חלבון עם גבינה צהובה (9% או 15%) או קוטג'
אתה לא חייב לאכול חזה עוף ייבש ומגעיל...
אתה בקלות תגיע להרבה חלבון
חביתה בבית ספר של 4 ביצים
מגיע הביתה גביע קוטג' עם פרכיות או פרוסות לחם
אחרי שעה אוכל עוד חביתה/ביצת עין/ביצה קשה גם 4 ביצים
אחרי עוד שעה קופסאת טונה במים או שמן זית (מגעיל לך? תערבב עם טחינה)
הולך לאימון חוזר ומכין+אוכל בשר כלשהו (אני פשוט מכין קילו בשר טחון ודוחף כמה שאפשר רוב הפעמים מסיים)
דחוף 100 גרם גבינה צהובה זה עוד 30 חלבון
בקיצור באמת שלא חסר 😃
ואם ממש קשה לך שתה חלב 🍻
תישן טוב אל תגיע לאימונים עייף
תעלה סירטונים של התרגילים שלך שנראה טכניקה תשתדל מזווית נורמאלית
וזהו בגדול 😛

בהצלחה!
אעלה סרטונים של הכל
ישן מספיק ואוכל די מספיק חלבון
אבל לא הרבה פחמימות ושיט, כאילו נגיד אכלתי בבוקר סנדוויץ עם חביתה או גבינות ופסטרמה הוא משהו (אני אוכל בדר''כ שלושה סנדוויצים גדולים בבית ספר, וכמה פירות) צהריים מנת בשר גדולה עם תוספת וסלט וערב גביע קוטג' וטונה לאכול גם אח''כ עוד קורנפלקס ועוד פחמימות ועוד דברים שלא חובה מבחינת חלבון?

לא הייתי אומר לך לאכול קורנפלקס...
אמ.... אם אתה אומר שיש מספיק חלבון אתה דחוף בכיף אורז/חלב
אתה יכול גם קורנפלקס אם לא אכפת לך בקטע של איזה פחמימה אתה מכניס 😛 (אני סתם קשה בקטע הזה... אולי אפילו בלי סיבה)
בכל מקרה תאכל עוד זה העיקר 😋🍴

• פותח/ת השרשור
@StrongLift צודק. תאכל יותר, תעלה סרטוני טכניקה.
אשתדל לצלם במהלך שני האימונים הבאים, למרות שכרגע אין לי פלאפון אז זה קצת בעייתי
תודה על התגובות המפורטות, אשתדל לאכול יותר =]

נשמע לי יותר הגיוני להעלות יותר לאט בסקוואט ואז אולי אני כן אצליח
את הפיתרון כבר העלית:
חשבתי על לשלב סקוואט קל באמצע השבוע
אבל משום מה החלטת שהוא גרוע:
אני לא חושב שזה הגיוני לעשות תכנית שמתמקדת בסקוואט כאשר זה התרגיל הכי חלש שלי
אממ... למה?

• פותח/ת השרשור
את הפיתרון כבר העלית:

אבל משום מה החלטת שהוא גרוע:

אממ... למה?
כנראה שאכן לא ביטאתי את עצמי טוב
הרעיון היה שאולי עדיף לי לעבור לתכנית אחרת שבא אני אוכל לעלות יותר משקל בלחיצות משבוע לשבוע ואותו משקל בסקוואט בערך כי אני חושב שאני לא מסוגל להעלות יותר מ5 קילו סקוואט בשבוע וגם את זה אני לא בטוח.

היום ניסיתי לעשות 90*3*5
לאחר שבאימון הקודם עשיתי 70*3*5 בתור התאוששות
הצלחתי, הכל עלה, אבל הטכניקה בשני סטים האחרנים הייתה חרא

צילמתי את החימום ואת הסט הראשון ומעבר לזה לחבר לא היה כוח(אין לי פלאפון)
בחמישי אצלם עם 92.5

כנראה שאכן לא ביטאתי את עצמי טוב
הרעיון היה שאולי עדיף לי לעבור לתכנית אחרת שבא אני אוכל לעלות יותר משקל בלחיצות משבוע לשבוע ואותו משקל בסקוואט בערך כי אני חושב שאני לא מסוגל להעלות יותר מ5 קילו סקוואט בשבוע וגם את זה אני לא בטוח.

היום ניסיתי לעשות 90*3*5
לאחר שבאימון הקודם עשיתי 70*3*5 בתור התאוששות
הצלחתי, הכל עלה, אבל הטכניקה בשני סטים האחרנים הייתה חרא

צילמתי את החימום ואת הסט הראשון ומעבר לזה לחבר לא היה כוח(אין לי פלאפון)
בחמישי אצלם עם 92.5
1. ככל שאתה פחות טוב במשהו, אתה יכול להשתפר בו יותר מהר.
2. מה זה עוזר שצילמת אם אתה לא מעלה את הסרטון?
3. כן, להתקדם בסקוואט זה קשה. ברמה שלך SS עושה את זה טוב, מהיר ויעיל. אפשר אימון קל באמצע השבוע ולהתקדם רק פעמיים בשבוע, זה בסדר גמור. 5 ק"ג בשבוע זה עדיין קצב מאוד מהיר.

• פותח/ת השרשור
הנה הסרטון:
אשמח לביקורות על הסקוואט וגם שאר התרגילים אם אפשר, את הכל צילמתי עם מצלמה ששמתי בצד אז הרבה יצא דפוק במקצת

הנה הסרטון:
אשמח לביקורות על הסקוואט וגם שאר התרגילים אם אפשר, את הכל צילמתי עם מצלמה ששמתי בצד אז הרבה יצא דפוק במקצת

בבנצ' נראה שהטכניקה קצת לוקה בחסר..
לפחות בהתחלה שלא הורדת עד הסוף את המוט.

קשה לדעת אם זאת הזווית, אבל נראה שהבנץ' לא מאוזן מבחינת ידיים. חוץ מזה המרפקים בחוץ מדי, אין שום לג דרייב, אין קירוב שכמות. הפוזיציה לא נכונה.

קשה לדעת אם זאת הזווית, אבל נראה שהבנץ' לא מאוזן מבחינת ידיים. חוץ מזה המרפקים בחוץ מדי, אין שום לג דרייב, אין קירוב שכמות. הפוזיציה לא נכונה.

בהמשך למה שסטיץ' אמר, ממליץ לך בחום לקרוא על לג דרייב וקירוב שכמות, זה יעלה לך את המשקל על המוט וגם את המוטיבציה 😉

• פותח/ת השרשור
בהמשך למה שסטיץ' אמר, ממליץ לך בחום לקרוא על לג דרייב וקירוב שכמות, זה יעלה לך את המשקל על המוט וגם את המוטיבציה 😉
לג דרייב כבר קראתי וראיתי, אנסה ליישם אימון הבא, ועל השכמות אקרה היום. תודה על העזרה :>
בבנצ' נראה שהטכניקה קצת לוקה בחסר..
לפחות בהתחלה שלא הורדת עד הסוף את המוט.
אעבוד על זה 😃
אני לא מומחה, אבל לגבי המרפקים בבנץ', שים לב שזה גורם עיקרי לפציעה בכתף.
אעבוד על זה 😃
לפי ריפטו, לא נכון להסתכל ישר בסקוואט. מומלץ להסתכל איפשהו באמצע בין הרצפה לישר, לנסות שהראש יהיה בקו אחד עם הגב.
כבר התחלתי לעבוד על זה, הגורם היה שלא עשיתי בדיוק לואובר, מקווה שהשתפר [=

• פותח/ת השרשור
האימון היום היה אימון טכניקה, בבנץ' באמת ניסיתי ליישם את כל הטיפים ואמנם לא רואים כ''כ בסרטון בגלל החולצה אבל אני נוגע בספסל רק בתחת, בשכמות ובראש, כמו כן ניסיתי לכווץ שכמות ולהוריד את המוט לחזה למקום המקום+לגעת
בסקוואט אני חושב שיש שיפור אבל אתן לכם להחליט
ובדדליפט עשיתי 130 והיה די בסדר, יש בסרטון, אבל לא צילמתי מזווית טובה בטעות אז לא יודע כמה תוכלו לעזור
בסה''כ בנץ' עם 80 בערך, סקוואט עם 60 ודדליפט של 130

המסלול בבנץ' לא ישר. התנועה של המוט צריכה להיות למעלה-למטה.
בסקוואט המבט שלך עדיין ישר - כלומר שהעמוד שדרה שלך עקום. זה קצת אשמת המראה. תסתכל על הלבן של המראה. (זה קשה, גם אני נופל בגלל זה). שים לב - יד ימין שלך נמצאת מתחת למוט ודווקא שמאל כמו שצריך.

בסך הכל הכל נראה לי סבבה. כל הכבוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית