הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית תחליף לSS?

בר פייגנברג

משתמש מתחיל
251
12
נק' מוניטין:
29
251
12
פורמה חדרה
כרגע אני מבצע SS כבר חודש והלך לי ככה:

משקל גוף:
~75-->~78.5
סקוואט 65*3*5--> 92.5*3*5 (עם טכניקה גרועה)
פרס-47.5*3*5--> 52.5*3*5
צ'ין אפ-12.5+גוף*3*5--> גוף+22*2*5, 1*4.
בנץ' בנץ' 75*3*5--> 90*3,4,5 / 87.5*3*5
דדליפט 85*1*5--> 5*1*125

הבעיה שלי כפי שאפשר לראות היא הסקוואט, אני יודע איך צריך לעשות סקוואט טוב, אבל חוץ מהמשקלים הנמוכים במיוחד(עובד כבר די הרבה זמן על התרגיל) אני לא מסוגל לעלות משקלים עם שמירה על טכניקה, הברכיים שלי תמיד מתקפלות כזה פנימה בעת העלייה, ובקיצור למרות שאני כבר שני אימונים ניסיתי 95 אני לא מצליח. חשבתי על לשלב סקוואט קל באמצע השבוע אבל אני לא חושב שזה הגיוני לעשות תכנית שמתמקדת בסקוואט כאשר זה התרגיל הכי חלש שלי בהפרש ניכר, ונשמע לי יותר הגיוני להעלות יותר לאט בסקוואט ואז אולי אני כן אצליח, לא הכי חשוב לי משקלים גבוהים יותר חשוב מסת שריר.. ואולי לעשות תכנית שמתמקדת יותר בפלג גוף עליון ובלחיצות שדי חזקות אצלי?

יש המלצות?

תודה לכולם מי שקורא ועוד יותר למי שעונה 🤭

• פותח/ת השרשור
המסלול בבנץ' לא ישר. התנועה של המוט צריכה להיות למעלה-למטה.
בסקוואט המבט שלך עדיין ישר - כלומר שהעמוד שדרה שלך עקום. זה קצת אשמת המראה. תסתכל על הלבן של המראה. (זה קשה, גם אני נופל בגלל זה). שים לב - יד ימין שלך נמצאת מתחת למוט ודווקא שמאל כמו שצריך.

בסך הכל הכל נראה לי סבבה. כל הכבוד.
תודה רבה, אשתדל לשפר את הכל

המסלול בבנץ' לא ישר. התנועה של המוט צריכה להיות למעלה-למטה.
זה פשוט לא נכון. המסלול של המוט לא צריך להיות ישר אלא לרדת לכיוון הפטמות. התנועה בסרטון נכונה. מה שלא בסדר זה המנח - יש מעט מדי קשת בגב, השכמות לא מספיק מכווצות, ואין שום לג דרייב. בחזרות בהמשך יש לג דרייב - אבל על חשבון המגע של הישבן עם הספסל.

סקוואט - הרבה יותר טוב. תקרב יותר את הידיים על המוט, כך שהגב יהיה יותר מכווץ, ותפתח יותר ברכיים.

• פותח/ת השרשור
זה פשוט לא נכון. המסלול של המוט לא צריך להיות ישר אלא לרדת לכיוון הפטמות. התנועה בסרטון נכונה. מה שלא בסדר זה המנח - יש מעט מדי קשת בגב, השכמות לא מספיק מכווצות, ואין שום לג דרייב. בחזרות בהמשך יש לג דרייב - אבל על חשבון המגע של הישבן עם הספסל.

סקוואט - הרבה יותר טוב. תקרב יותר את הידיים על המוט, כך שהגב יהיה יותר מכווץ, ותפתח יותר ברכיים.
אם אני מקרב אני לא מצליח להשאיר את הקו של האמות-כפות ידיים שווה
והשאר אני אשתדל

אם אני מקרב אני לא מצליח להשאיר את הקו של האמות-כפות ידיים שווה
תעבוד על זה. אני מצליח רק אחרי כמה דקות של מתיחות סטאטיות ודינאמיות. זה שווה את זה, הגב הרבה יותר מכווץ כך.

האימון היום היה אימון טכניקה, בבנץ' באמת ניסיתי ליישם את כל הטיפים ואמנם לא רואים כ''כ בסרטון בגלל החולצה אבל אני נוגע בספסל רק בתחת, בשכמות ובראש, כמו כן ניסיתי לכווץ שכמות ולהוריד את המוט לחזה למקום המקום+לגעת
בסקוואט אני חושב שיש שיפור אבל אתן לכם להחליט
ובדדליפט עשיתי 130 והיה די בסדר, יש בסרטון, אבל לא צילמתי מזווית טובה בטעות אז לא יודע כמה תוכלו לעזור
בסה''כ בנץ' עם 80 בערך, סקוואט עם 60 ודדליפט של 130

אני לא רואה בבנץ' שאתה משתמש בלג דרייב.. תנסה בפעם הבאה לקפל את הברכיים פנימה יותר (אלא אם אתה גבוה..ואז אפשר להבין את הקושי) ותנעל את הברכיים על הרצפה, כך שהעקב יהיה קצת באוויר.
זה יעשה הקשתה של הגב בצורה טבעית וייקל עליך באופן משמעותי.

דווקא טווח התנועה שלך נראה בסדר גמור.

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה בבנץ' שאתה משתמש בלג דרייב.. תנסה בפעם הבאה לקפל את הברכיים פנימה יותר (אלא אם אתה גבוה..ואז אפשר להבין את הקושי) ותנעל את הברכיים על הרצפה, כך שהעקב יהיה קצת באוויר.
זה יעשה הקשתה של הגב בצורה טבעית וייקל עליך באופן משמעותי.
אני אכן די גבוה (1.82) אבל אנסה, תודה
דווקא טווח התנועה שלך נראה בסדר גמור.
תעבוד על זה. אני מצליח רק אחרי כמה דקות של מתיחות סטאטיות ודינאמיות. זה שווה את זה, הגב הרבה יותר מכווץ כך.
מתיחות מומלצות? אני לא מבין בזה כ''כ
תודה מראש

מתיחות מומלצות? אני לא מבין בזה כ''כ
תודה מראש
אין פה יותר מדי מה לחשוב, פשוט למתוח את עצמך, לעשות את כל התנועות הישרות שהכתף עושה, עם טיפה התנגדות, למשל של הראק, להחזיק כמה שניות ולעשות ניעות קטנות. אחר כך לעשות את התנועות הסיבוביות. בסוף קצת סטים בייספס קרלז, לחיצה צרפתית, הרמת זרועות לצדדים - ככה איזה 5-6 תרגילים, הכל עם משקלים של 3-5 קילו, רק כדי להזרים דם.

אם אתה לא מצליח להגיע עם הידיים לאחור, זה אשמת החזה והכתף הקדמית. פשוט למתוח אותם.

אין פה יותר מדי מה לחשוב, פשוט למתוח את עצמך, לעשות את כל התנועות הישרות שהכתף עושה, עם טיפה התנגדות, למשל של הראק, להחזיק כמה שניות ולעשות ניעות קטנות. אחר כך לעשות את התנועות הסיבוביות. בסוף קצת סטים בייספס קרלז, לחיצה צרפתית, הרמת זרועות לצדדים - ככה איזה 5-6 תרגילים, הכל עם משקלים של 3-5 קילו, רק כדי להזרים דם.

אם אתה לא מצליח להגיע עם הידיים לאחור, זה אשמת החזה והכתף הקדמית. פשוט למתוח אותם.

האמת אף פעם לא חשבתי לעשות את כל התרגילים המבודדים האלה כביכול עם משקלים קלים ומס' סטים כאלה..
תמיד התמקדתי בחימום דינאמי ואח"כ חימום לקראת השריר הגדול עליו אני עובד.

מעניין מה שאתה אומר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית