הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון ויטמין d

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
יצאתי מעט מהולבל מההמלצות לצריכת הויטמין ד. במאמר כתוב שמומלץ 2000-10,000 ui, בזמן שהלכתי לחנות תוספים, ושם רשום שהמינון לכל טבלית היא 200 יחב״ל, אז יצאתי מבולבל מאוד. מה המינון הנכון? עדיף טבלית או טיפות?

ברור שטיפות. אחרת תצטרך לבלוע מאה כדורים ביום.

אגב, יש טיפות של 400 וגם של 1000 יחידות. אני לוקח בסביבות ה-4000 יחידות ליום.

נערך לאחרונה:
200IU זה המינון המומלץ על ידי משרד הבריאות.
בפועל מינון אפקטיבי זה 2000IU-5000IU לאדם שלא נחשף לשמש כמעט.
מעל 40,000IU לאורך זמן זה overdose, הרעלה

אם אתה לא יודע אם יש לך חוסר מהותי(מבדיקות דם) מומלץ לקחת 2000iu ביום לתחזוקה
אם יש חוסר מובהק אני פחות מכיר את ההמלצות אבל בגדול אפשר לקחת 5000-10000 ולעקוב עם עוד בדיקות דם שעולה ואחרי זה לתחזק עם 2000-4000
ויש כדורים שמכילים 2000iu של carlson למשל(לא ראיתי בארץ) או של supherb ראיתי של 1000

בנוסף למה שאמרו כאן, 200IU הוא מינון מומלץ לאנשים שלא מתאמנים. אדם מתאמן זקוק למינון גבוה יותר.
ההמלצות למשל לגבי ויטמין C לאדם הממוצע הוא 60 מ"ג. בפועל, מינון מומלץ לאדם מתאמן הוא לפחות גרם(מתאמנים מוזרקים אף מגיעים לכמויות גבוהות יותר מגרם).
לסיכום, אין מה להתייחס יותר מידי להמלצות של משרד בריאות בארץ/בחול. אלה מינונים לאנשים שלא מתאמנים.
בהנחה ולא קראת את המאמר שבפורטל על ויטמין D, ממליץ לך לקרוא אותו - https://www.kilogram.co.il/4332/מבט-מקרוב-על-ויטמין-d/

נערך לאחרונה:
יצאתי מעט מהולבל מההמלצות לצריכת הויטמין ד. במאמר כתוב שמומלץ 2000-10,000 ui, בזמן שהלכתי לחנות תוספים, ושם רשום שהמינון לכל טבלית היא 200 יחב״ל, אז יצאתי מבולבל מאוד. מה המינון הנכון? עדיף טבלית או טיפות?
לי יש טבליות של 5000.
לוקח אחת ליום.
אגב אם אני לא טועה,לייל אמר שאפשר לקחת את זה פר-שבוע. כלומר 35000 לשבוע ,ביום אחד

לי יש טבליות של 5000.
לוקח אחת ליום.
אגב אם אני לא טועה,לייל אמר שאפשר לקחת את זה פר-שבוע. כלומר 35000 לשבוע ,ביום אחד
יש טבליות של 5000?? לא ידעתי, חבל. בדיוק ריפרשתי את המלאי השבוע 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית