הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון Doron Mtfcking Milner 142.5Kg BP PR

• פותח/ת השרשור Tom
  • פורסם בתאריך
שוב, אתה מניח שכולם רוצים להשוות, אבל הם לא. אז כמו שהטוטאל שלך הוא לא בר השוואה לטוטאל בלי רצועות, או טוטאל עם ציוד מלא, אין לך מה להתרגש מטוטאל של אנשים שלא מתחרים.

אני אספר לך סוד. אנחנו מגיבים בפורום PL/WL. מי שרוצה להגיד שהטוטאל שלו הוא ריצת 2000+שכיבות סמיכה+כפיפות בטן - שילך לפורום אימונים.
אם אדם מבצע שלוש הרמות באותו אימון שמבוצעות טוב (כלומר סינגלים ב S, BP, DL), מדוע לא ניתן לומר שזהו הטוטאל שלו?
לא טוטאל תחרותי, אבל טוטאל שבוצע באימון. כנ"ל לגבי אתלט קרב 10 או טריאתלט שמבצעים באימון "תחרות" מלאה. התוצאה אמנם לא תהיה רשמית, אך בהחלט תיתן אינדיקציה טובה לרמת הספורטאי.
כפי שהזכרת, הפורום הוא פורום "PL/WL", לא פורום "אנשים שמתחרים ב PL/WL" (אף שלעיתים נדמה שיש כאלו שהיו מעדיפים שכך יהיה).
אין ספק שלהתחרות ולהשיג תוצאה טובה דורש מהספורטאי יותר מאשר להשיג תוצאה טובה באימון, אבל כמו שטום הזכיר, הערך המוסף הנידרש הוא לא בכרח פיזי בעיקרו, אלא מנטאלי (כמו גם ניסיון תחרותי).

חזק מאוד, הרמה יפה.
אני זוכר כמה נאבקתי לעבור את ה140...
היה לנו במכון רק פלטות של 2.5, וזה אמר שהקפיצה היא ישר ל-145....
ממליץ לך לעשות סמולוב ג'וניור לבנץ. תופתע כמה מהר תגיע ל-160....

חזק מאוד, הרמה יפה.
אני זוכר כמה נאבקתי לעבור את ה140...
היה לנו במכון רק פלטות של 2.5, וזה אמר שהקפיצה היא ישר ל-145....
ממליץ לך לעשות סמולוב ג'וניור לבנץ. תופתע כמה מהר תגיע ל-160....

אני כרגע בטקסס "משופר" ולא אוכל להכניס סמולוב לבנץ', מפאת חוסר זמן (נשוי +ילדה תינוקת).
בנתיים, כל עוד אני מתקדם בכל ההרמות, אני נשאר עם התכנית...

אפשר פירוט מה זה טקסס משופר?

זו התכנית הרגילה + סטים של נפח אחרי סט העצימות, ביום חמישי.
התוספת עבור:
  • סקוואט: חמישה סטים של 7 או 8 חזרות, כך ששתי החזרות הראשונות הן עם עצירה של 2 או 3 שניות בתחתית. המשקל נמוך מסט העצימות בכ-50 קילו.
  • דדליפט: מקנח ב-5×5 עם משקל נמוך בכ-40 קילו.
  • פרס: חמישה סטים של 6 עד 8 חזרות של Behind The Neck, Snatch Grip Press. משקל נמוך בכ-30 קילו
  • בנץ': משתנה, אבל בדר"כ מדובר בחמישה סטים של 10 חזרות באחיזה צרה, עם 80 קילו, עצירה בתחתית במחצית מהחזרות.
כמובן שהכל בהתאם לאימון. כלומר בחמישי זה סקוואט + פרס/בנץ'

אם אדם מבצע שלוש הרמות באותו אימון שמבוצעות טוב (כלומר סינגלים ב S, BP, DL), מדוע לא ניתן לומר שזהו הטוטאל שלו?
לא טוטאל תחרותי, אבל טוטאל שבוצע באימון. כנ"ל לגבי אתלט קרב 10 או טריאתלט שמבצעים באימון "תחרות" מלאה. התוצאה אמנם לא תהיה רשמית, אך בהחלט תיתן אינדיקציה טובה לרמת הספורטאי.
כפי שהזכרת, הפורום הוא פורום "PL/WL", לא פורום "אנשים שמתחרים ב PL/WL" (אף שלעיתים נדמה שיש כאלו שהיו מעדיפים שכך יהיה).
אין ספק שלהתחרות ולהשיג תוצאה טובה דורש מהספורטאי יותר מאשר להשיג תוצאה טובה באימון, אבל כמו שטום הזכיר, הערך המוסף הנידרש הוא לא בכרח פיזי בעיקרו, אלא מנטאלי (כמו גם ניסיון תחרותי).

אם זה מבוצע באותו אימון, זה קצת מתקרב למשהו שדומה לתחרות.

חבל על האנרגיה שאני אבזבז בלהקליד, כי כתבתי 100 פעם את ההבדלים בין תחרות למכון, אם אתה רוצה להבין אתה מוזמן לשאול כל אדם אחר שהתחרה.

אין לי שום בעיה עם אנשים שלא מתחרים, קצת חבל לי על החזקים שביניהם. הקטע המשעשע שהרציניים לא ילכו ויבלבלו על הטוטאל התיאורטי שלהם, אלא פשוט יעלו סרטונים, יקבלו ממני מוניטין ואולי מדי פעם הצקה למה אתה לא בא להתחרות.

אני מתאמן במכון פאוורליפטינג, אחד הדברים הכי חשובים שהבעלים לוחץ על המתאמנים - זה ללכת להתחרות. למה? תתחרה ותבין. מעבר לתוצאה עצמה שתיתן, כל הסגנון אימונים והחשיבה שלך ישתנו למטרת התחרות הבאה.

אם זה מבוצע באותו אימון, זה קצת מתקרב למשהו שדומה לתחרות.

חבל על האנרגיה שאני אבזבז בלהקליד, כי כתבתי 100 פעם את ההבדלים בין תחרות למכון, אם אתה רוצה להבין אתה מוזמן לשאול כל אדם אחר שהתחרה.

אין לי שום בעיה עם אנשים שלא מתחרים, קצת חבל לי על החזקים שביניהם. הקטע המשעשע שהרציניים לא ילכו ויבלבלו על הטוטאל התיאורטי שלהם, אלא פשוט יעלו סרטונים, יקבלו ממני מוניטין ואולי מדי פעם הצקה למה אתה לא בא להתחרות.

אני מתאמן במכון פאוורליפטינג, אחד הדברים הכי חשובים שהבעלים לוחץ על המתאמנים - זה ללכת להתחרות. למה? תתחרה ותבין. מעבר לתוצאה עצמה שתיתן, כל הסגנון אימונים והחשיבה שלך ישתנו למטרת התחרות הבאה.

אני מסכים עם רוב הדברים שלך, אך אתה צריך להבין שלא כולנו יכולים להתחייב, מבחינת אורח החיים שלנו (עבודה, אישה, ילדים, כסף...) לתחרות. תחרות מאלצת אותך לתכנון מדוקדק של תכניות ותאריכים, תזונה ומנוחה. אני, למשל, נשוי עם ילדה בת שנה ובהחלט יכול להיות מצב שבו לא אוכל להתאמן יותר משבוע, או לא אוכל לאכול ו/או לישון כמו שצריך.
יותר מפעם ויותר מפעמיים כבר קרה לי שנאלצתי לחזור "אחורה בזמן" בשל אימונים שהפסדתי, או אפילו להפסיק תכנית משום שלא הצלחתי לעמוד בה.

נערך לאחרונה:
דורון - להתחרות מכניס מימד אחר.
מתחומיםאחרים בהם התחריתי הרבה, אני יכול להעיד, שמה שאתה מבצע באימונים, הרבה יותר קשה לביצוע ביום תחרות.
כמה חברה אתה מכיר שאומרים לך שהם דוחקים מאה שבעים קילו? אני מכיר די הרבה, אבל כשאני שם להם משקל כזה על המוט, ואומר להם שצריך להרים מהחולצה.. זה סיפור אחר, וגם מאה עשרים הופך להיות גבולי עבורם.
דוגמא אישית שלי, אמנם מתחרות דרדלה...
שבוע אחרי התחרות, דחקתי 170 לשלישייה, וסקאוט של 265 לחזרה אחת. מה זה אומר לגבי טוטאל בתחרות? שיש פוטנציאל....
מצד שני, המורות תמיד אומרות את זה כשאין להן משהו טוב להגיד....

דורון - להתחרות מכניס מימד אחר.
מתחומיםאחרים בהם התחריתי הרבה, אני יכול להעיד, שמה שאתה מבצע באימונים, הרבה יותר קשה לביצוע ביום תחרות.
כמה חברה אתה מכיר שאומרים לך שהם דוחקים מאה שבעים קילו? אני מכיר די הרבה, אבל כשאני שם להם משקל כזה על המוט, ואומר להם שצריך להרים מהחולצה.. זה סיפור אחר, וגם מאה עשרים הופך להיות גבולי עבורם.
דוגמא אישית שלי, אמנם מתחרות דרדלה...
שבוע אחרי התחרות, דחקתי 170 לשלישייה, וסקאוט של 265 לחזרה אחת. מה זה אומר לגבי טוטאל בתחרות? שיש פוטנציאל....
מצד שני, המורות תמיד אומרות את זה כשאין להן משהו טוב להגיד....

הוא לא טען שהוא יכול לעשות את זה בתחרות. יותר מזה, הוא ציין שלא מעניין אותו להתחרות וזה לא חשוב לו מה הטוטאל שלו בתחרות.

כי התחרות משביחה את הגזע, אנזו פרארי....

אתה תמיד מתחרה רק מול עצמך.
אתה לא צריך לתרץ לי שאכלו לך שתו לך... הסברים זה למי שמפסיד.
אם באת והתחרית, אתה כבר מנצח בעיני, כי לפחות ניסית.
לכל אחד יש נסיבות מקלות, אף אחד מאיתנו לא עובד בפאואר ליפטינג.
המלצתי לו להתחרות, בדיוק כמו שאמליץ לכל אחד אחר, בשביל עצמו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית