הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט מפתח מסה?

Yossef123

משתמש מתחיל
36
3
נק' מוניטין:
3
36
3
זה שדדליפט מפתח כוח זה ידוע, השאלה שלי היא האם הוא מפתח גם היפרטרופיה, כלומר גדילה של השריר

בנוסף, כדאי להוסיף לסקוואט ודדליפט תרגיל תאומים בסמית'?

דדליפט עובד על שרירים בגוף? אז למה שהם לא יקבלו גירוי ויתפתחו ממנו
חוץ מזה שהכמות כל כך גדולה של השרירים שעובדים בדדליפט יעזרו בשחרור הורמון גדילה מה שיעור להיפרטרופיה

אתה רוצה לעבוד תאומים?
אם כן אז תעשה תרגיל לתאומים כדאי או לא זה אינדבידואלי

• פותח/ת השרשור
כן אני רוצה, זה כמו שתשאל אם אני רוצה לעבוד על הארבע ראשי. ירך רחבה ותאומים קטנים זה נראה מצחיק

אפשר כמה דגשים לביצוע נכון?

תודה על התשובה

זה שדדליפט מפתח כוח זה ידוע, השאלה שלי היא האם הוא מפתח גם היפרטרופיה, כלומר גדילה של השריר

בנוסף, כדאי להוסיף לסקוואט ודדליפט תרגיל תאומים בסמית'?
במילה אחת - כן.

פרונציה - גב היד פונה ממך והלאה. בקיצור - הציפורניים מופנות אליך.
כשהאחיזה מגבילה, תעבור למשולבת.

• פותח/ת השרשור
אז פרונטציה היא כמו האחיזה שאוחזים במוט ומרימים כלפייך ליד קדמית.

המטרה הסופית היא להגיע לאחיזה ההפוכה?

• פותח/ת השרשור
טוב תקשיבו הכל הפוך על הפוך ונהיה לי סלט, בבקשה תסבירו לי עם תמונה באיזה מצב להתחיל ואיך המצב הסופי נראה

הקטע עם ההורמון גדילה מבוסס על מחקרים, סקוואטים בעיקר

זוג מאמרים שיעשו סדר ויענו על כל השאלות:
https://www.kilogram.co.il/468/הדדליפט
https://www.kilogram.co.il/1201/ניתוח-מעמיק-של-הדדליפט

בהקשר לכותרת השרשור, כבר לא נדיר לראות אנשים מרימים 180Kg ומעלה בדדליפט ועדיין נראים כאילו כף רגלם לא דרכה במכון. המדיה שמעלים מידי פעם לפייסבוק ולאתר תורמת לאבחנה הזו. כמובן שתמיד יש אנשים שיאמרו שדדליפט עזר להם לגדול יותר מכל תרגיל אחר, אבל זה כמעט נהיה נפוץ למדי לראות אנשים צנומים מרימים משקלים מרשימים. אם נוסיף לעובדה שיש הרבה מפתחי גוף שלא משתמשים בדדליפט ומגיעים לתוצאות יפות, אזי אני לא בטוח עד כמה דדליפט אפקטיבי להיפרטרופיה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יש גם אנשים שמרימים הרבה בלחיצת חזה ומתח וכו' והם נשארים רזים כי לדעתי זה יותר עניין של גנטיקה

תודה על המאמרים

זה דווקא הרבה פחות נפוץ. מי שמרים משקל גבוה ב- BP גם נראה כך. לא ניתן לומר אותו דבר על DL.

• פותח/ת השרשור
מעניין איך זה קורה
דרך אגב, כרגע העלייה שלי בדדליפט וסקוואט היא מהירה מאוד (3 סטים של כוח 5 חזרות) עד לאיזה רמה ביחס למשקל גוף אפשר להגיע?
וגם בלחיצת חזה שזה תרגיל שקשה להעלות משקל..

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע מאיפה להביא מחקר, אבל אימוני משקולות משחררים טסטוסטרון כך שסביר להניח שאם תבצע תרגיל עם הרבה כוח שמערב המון שרירים ותרים משקל כבד זה ישחרר יותר הורמון מהרגיל.

זה לא חוכמה לבוא ולערער על דברים אלמנטריים בכושר ופיתוח הגוף בלי ביסוס, זה כמו שאני אגיד ש5 חזרות לא מפתחות כוח ולך תביא מחקר שאומר אחרת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית