הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

חוזר לעדכן, והפעם, לינארית

תהיה בסס , אל תעלה משקליפ כל עוד הטכניקה לא טובה , חבל להתקדם כשאתה עושה הרבה דברים שגוי

• פותח/ת השרשור
תהיה בסס , אל תעלה משקליפ כל עוד הטכניקה לא טובה , חבל להתקדם כשאתה עושה הרבה דברים שגוי
בסדר גמור
אחד מכם מוכן להסביר לי את זה?
"3) אחוז במוט באמצעות אחיזה ללא הבהונות. דבר זה יבחן את גמישות הכתפיים, המרפקים ופרק היד. ככל שידייך קרובות יותר אחת לשנייה (במידת ההיגיון – אינך אמור לגעת באוזניים עם כפות הידיים)כך הגב העליון יהיה מכווץ יותר והמוט ישב טוב יותר. שים לב שאינך תומך במוט בעזרת הידיים, אלא דוחף את המוט כנגד הגב. כמו כן, שים לב שפרק היד שלך אינו מתעקם לשום כיוון – הוא צריך ליצור קו ישר עם האמה."

אני לא הכי מסכים עם זה , זה פשוט צורת אחיזה , שהאגודל יהיה מעל המוט , כלומר לא מלופף עליו , אב לזה בגדול לפי נוחות
תנסה להחזיק באחיזה כמה שיותר צמודה כך שתהיה מכווץ בצורה מקסימלית (גם , אינדבידואלי)
ותנסה לדחוף את המוט עם היידים על השכמות , כאילו אתה מנסה לעקם אותו , תפעיל לחץ כלפי מטה עם הידיים
ופרק כף היד שלך צריך לא להתעקם , כלומר שכף היד והאמה יוצרים קו אחיד , ולא שיהיה בינהן זוית

• פותח/ת השרשור
אני לא הכי מסכים עם זה , זה פשוט צורת אחיזה , שהאגודל יהיה מעל המוט , כלומר לא מלופף עליו , אב לזה בגדול לפי נוחות
תנסה להחזיק באחיזה כמה שיותר צמודה כך שתהיה מכווץ בצורה מקסימלית (גם , אינדבידואלי)
ותנסה לדחוף את המוט עם היידים על השכמות , כאילו אתה מנסה לעקם אותו , תפעיל לחץ כלפי מטה עם הידיים
ופרק כף היד שלך צריך לא להתעקם , כלומר שכף היד והאמה יוצרים קו אחיד , ולא שיהיה בינהן זוית
אני עדיין לא בטוח שהבנתי איך עושים את הכל או שלא הצלחתי אבל בשביל זה אני אתאמן, תודה

למה אתה לא מסכים? זה בדיוק מה שצריך. להחזיק הכי צמוד שאפשר, באחיזה פתוחה, פרק יד ישר, משקל על הדלתא והטרפזים ולא על הידיים.

למה אתה לא מסכים? זה בדיוק מה שצריך. להחזיק הכי צמוד שאפשר, באחיזה פתוחה, פרק יד ישר, משקל על הדלתא והטרפזים ולא על הידיים.

התכוונתי לעניין האחיזה , אני מחזיק בטאמבס אין ולא רואה בזה בעיה , זה עניין של נוחות לפי דעתי , הרבה אנשים אוחזים בטאמבס אין
לגבי רוחב האחיזה , אני יודע על עצמי שעם הזמן גיליתי שאחיזה צמודה לא הכי נוחה לי וגרמה לי איכשהו לפציעת כתף , אני מרגיש הרבה יותר יציב באחיזה מעט רחבה (אצבע בטבעת הרחוקה של המוט) , אמנם זה עולה לי בקושי להתכווץ בגב עליון , אבל מרגיש עם זה נוח לגמרי והכי חשוב יציב

התכוונתי לעניין האחיזה , אני מחזיק בטאמבס אין ולא רואה בזה בעיה , זה עניין של נוחות לפי דעתי , הרבה אנשים אוחזים בטאמבס אין
לגבי רוחב האחיזה , אני יודע על עצמי שעם הזמן גיליתי שאחיזה צמודה לא הכי נוחה לי וגרמה לי איכשהו לפציעת כתף , אני מרגיש הרבה יותר יציב באחיזה מעט רחבה (אצבע בטבעת הרחוקה של המוט) , אמנם זה עולה לי בקושי להתכווץ בגב עליון , אבל מרגיש עם זה נוח לגמרי והכי חשוב יציב
לא יודע. אני מרגיש את המוט הרבה יותר "כבד" באחיזה רחבה. כשהאחיזה צרה הגב מכווץ חזק והמוט מרגיש יותר טבעי ו"קל".
לגבי פציעה בכתף, ניסית להתחמם ולהמתח טוב בכתפיים לפני הסט?

לא יודע. אני מרגיש את המוט הרבה יותר "כבד" באחיזה רחבה. כשהאחיזה צרה הגב מכווץ חזק והמוט מרגיש יותר טבעי ו"קל".
לגבי פציעה בכתף, ניסית להתחמם ולהמתח טוב בכתפיים לפני הסט?

כמו שאמרתי , אינדבידואלי
וכן , אחרי ייעוץ עם מישהו בתחום , היה סיכוי שהאחיזה גרמה לכאבים , היתי עושה סקוואט ובוכה מכאבים גם כשזה מוט ריק
ניסיתי להרחיב , התחיל לאט לאט לעבור עד שנעלם , ברור שהתחממתי כמו שצריך , כנראה חוסר גמישות בכתף או משהו
ואתה צודק לגבי הכיווץ בגב , אין ספק שעדיף לאחוז צמוד אם אפשר , אבל לא חובה

אתה לא מספיק מכווץ בדדליפט מה שגורם למותניים לעלות קודם, או שזה פשוט מבנה גוף (תקווה שלא)
לא יודע איך אומרים את זה בעברית, אבל אתה צריך להוציא את הSLACK OUT OF THE BAR
תכתוב ביוטיוב deadlift pulling the slack out of the bar ותסתכל שם בסרטונים

• פותח/ת השרשור
אתה לא מספיק מכווץ בדדליפט מה שגורם למותניים לעלות קודם, או שזה פשוט מבנה גוף (תקווה שלא)
לא יודע איך אומרים את זה בעברית, אבל אתה צריך להוציא את הSLACK OUT OF THE BAR
תכתוב ביוטיוב deadlift pulling the slack out of the bar ותסתכל שם בסרטונים
תודה, אעשה זאת

בשלב מתקדם יותר, כשהסקוואט והדדליפט כבר מספיק גבוהים כדי להפריע אחד לשני, עושים דדליפט רק באמצע השבוע (לא באימון מתחלף), וביום הזה עושים סקוואט קל.

• פותח/ת השרשור
בר פייגנברג עדכן את הלוג ״הSS'ניק עם הסקוואט הכי חלש בפורום״:

עדכון לוג: 01/12/14

האימון מהיום
התאמנתי על סקוואט ואני מקווה שהשתפר, צילמתי סט אחרון למטרת ביקורת.
פרס, 2 סט של 5 עם 55 קילו, עוד סט שהצלחתי רק 3 חזרות.
הכל עם גב עקום(נשענתי אחורה) כי חשבתי שזה בסדר (קראתי איפשהו), היום קראתי שלא. אעבוד על זה... בכל זאת אעלה את זה לסרטון
צ'ין אפס עם 24 קילו עליי 3X5 היה חלק
סוג של אימון טוב, יש לי עוד הרבה על מה לעבוד... מקווה שהטכניקה בסקוואט השתפרה, היום גם ראיתי סרטונים על לג דרייב ואני מקווה שהבנץ' מחרתיים יהיה יותר טוב

היה לי כיף 🤣

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור
בר פייגנברג עדכן את הלוג ״הSS'ניק עם הסקוואט הכי חלש בפורום״:

עדכון לוג: 02/12/14

הסרטון מאתמול
כמובן שהסקוואט עוד לא מושלם אבל יש שיפור?
והפרס הבנתי רק אחריי האימון ש*לא* צריך להישען לאחור...

בכל מקרה שאלה; את הדדליפט והסקוואט עדיף לעשות יחף אם אין לי נעליים מתאימות?

קרא את שאר עדכון הלוג...

לא כזה מבין בהייבאר אבל נראה שמשתפר הפתיחת ברכיים , אבל אתה פשוט נופל בירידה , ודי בטוח שמאבד כיווץ , צריך לשפוט מזוית אחרת , מהצד

לגבי הפרס , אתה לא מקבל באונס מהחזה , אני לא בטוח בגלל שאתה נוגע בחזה
נראה גם שהמרפקים שלך לא במנח טוב , אתה צריך להוציא מרפקים , לנסות להרים אותם למעלה
פרק כיף היד שלך עקום לגמרי , אתה צריך שהוא יצור קו אחיד עם האמה
יש עוד כמה דברים טכניים בפרס שאתה לא מבצע/מבצע שגוי , פשוט קצת קשה לי להסביר בכתב
תוריד משקל , תתקן טכניקה , ורק אז תתקדם

לפני שנדבר על טכניקה, מהצילומים אני עדיין לא סגור אם אתה עושה HB או LB. זה נראה קצת משניהם.

לא כזה מבין בהייבאר אבל נראה שמשתפר הפתיחת ברכיים , אבל אתה פשוט נופל בירידה , ודי בטוח שמאבד כיווץ , צריך לשפוט מזוית אחרת , מהצד

נראה גם שהמרפקים שלך לא במנח טוב , אתה צריך להוציא מרפקים , לנסות להרים אותם למעלה
יש עוד כמה דברים טכניים בפרס שאתה לא מבצע/מבצע שגוי , פשוט קצת קשה לי להסביר בכתב

לדעתי הסקוואט LB דווקא, עצרתי את הסרטון והמנח מוט נראה נמוך בשביל HB אבל יכול להיות אני טועה כי לא רואים בבירור
וכן תרד פחות נמוך עם זה אני מסכים
טיפ שלי: אל תחשוב על לרדת למטה בסקוואט
תחשוב על שאתה בא להתיישב על כיסא ומישהו מושך לך אותו אחורה עוד ככה שרק אם תדחוף את התחת אחורה אתה צריך להתיישב עליו
ברגע שתיישם את זה אתה תתחיל להרגיש מתיחה בהאמסטרינג ברגע של המתיחה אז פשוט מתפוצץ למעלה זה יקצר לך את הטווח תנועה וגם יגרום לעלייה להיות יותר קלה

מסכים עם הכל, בנוסף הייתי מוסיף שהוא מרים רחוק מהגוף וזה יוצר זווית שיותר קשה להרים איתה
תלמד בדרך הקשה להרים, אני חטפתי את המוט באף כמעט יותר מ20 פעם הוא תמיד משפשף לי את האף ככה שאני יודע שאני מרים קרוב
תחפש את הdvd של ss ותראה אותו

• פותח/ת השרשור

אעבוד על זה, תודה
אה ולגביי פרק היד, בפרס או בסקוואט? כי בסקוואט זה הדבר שהכי קשה לי, ויכול להיות שפרס לא הבנתי נכון.
לפני שנדבר על טכניקה, מהצילומים אני עדיין לא סגור אם אתה עושה HB או LB. זה נראה קצת משניהם.
אני מנסה LB כמובן, והתאמנתי עוד בבית, היום אלך למכון אבדוק אם יש שיפור, אני פשוט לא מוצא איפה המוט צרי להיות, בבית מצאתי, במכון כאב לי ולא כ''כ מצאתי
לדעתי הסקוואט LB דווקא, עצרתי את הסרטון והמנח מוט נראה נמוך בשביל HB אבל יכול להיות אני טועה כי לא רואים בבירור
וכן תרד פחות נמוך עם זה אני מסכים
טיפ שלי: אל תחשוב על לרדת למטה בסקוואט
תחשוב על שאתה בא להתיישב על כיסא ומישהו מושך לך אותו אחורה עוד ככה שרק אם תדחוף את התחת אחורה אתה צריך להתיישב עליו
ברגע שתיישם את זה אתה תתחיל להרגיש מתיחה בהאמסטרינג ברגע של המתיחה אז פשוט מתפוצץ למעלה זה יקצר לך את הטווח תנועה וגם יגרום לעלייה להיות יותר קלה

מסכים עם הכל, בנוסף הייתי מוסיף שהוא מרים רחוק מהגוף וזה יוצר זווית שיותר קשה להרים איתה
תלמד בדרך הקשה להרים, אני חטפתי את המוט באף כמעט יותר מ20 פעם הוא תמיד משפשף לי את האף ככה שאני יודע שאני מרים קרוב
תחפש את הdvd של ss ותראה אותו

ניסיתי את זה ויצא(כרגע) ויצא מצב שאני יותר עושה גוד מורנינג מסקוואט

ולגביי הפרס, אקח לתשומת ליבי, תודה

אעבוד על זה, תודה
אה ולגביי פרק היד, בפרס או בסקוואט? כי בסקוואט זה הדבר שהכי קשה לי, ויכול להיות שפרס לא הבנתי נכון.

אני מנסה LB כמובן, והתאמנתי עוד בבית, היום אלך למכון אבדוק אם יש שיפור, אני פשוט לא מוצא איפה המוט צרי להיות, בבית מצאתי, במכון כאב לי ולא כ''כ מצאתי

ניסיתי את זה ויצא(כרגע) ויצא מצב שאני יותר עושה גוד מורנינג מסקוואט

ולגביי הפרס, אקח לתשומת ליבי, תודה

תוציא חזה החוצה הוצאת החזה סוג של מושכת את הפלג גוף עליון אחורה
כרגע אתה מתחיל וכנראה שבעיות טכניקה שלך לא נובעים ממשהו שצריך לתקן בעזרת תרגילים ומתיחות ועוד
אלא עניין טכני של סקוואט נקו פשוט תעבוד על להוציא חזה החוצה

וגם טכניקה בבנץ פרס אשמח לראות כדי לעזור

כמובן?? שמת לב שהויכוח פה הוא אם אתה עושה HB או LB? אנשים פה מייעצים לך כאילו אתה עושה HB. אם המוט לא במקום הנכון, בשביל מה להמשיך בכלל? תתקן את שלב אפס קודם!

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית