הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קלוריות ביחס לאימון

• פותח/ת השרשור Lenny
  • פורסם בתאריך

Lenny

משתמש מתחיל
7
2
נק' מוניטין:
2
7
2
שלום ותודה על זמנכם.
אני בן 31, גובהי 1.85מ' ושוקל כ-111ק"ג, אחרי שירדתי 16ק"ג בחצי השנה האחרונה.
לאחרונה התחלתי להתאמן במכשיר אליפטיקל בבית, שעה בעצימות בינונית/גבוהה - 6 פעמים בשבוע - מד שריפת הקלוריות של המכשיר עומד בד"כ על 800-900 קלוריות לאימון (אני לא יודע כמה מדויק זה, אבל זה הנתון שעליו אני מסתמך).
אני צורך כ2000 קלוריות ליום, יעד שלפי הבנתי הוא טוב בעבורי מבחינת הגבלה קלורית לירידה במשקל גם ללא פעילות גופנית.

שאלתי היא:
האם אימון של 800 קלוריות מחייב אותי לצרוך יותר קלוריות כדי שלא אכנס לגירעון קלורי מוגזם? (בכל זאת, 1200 קלוריות ליום, אחרי אימון, נראה לי מעט מאוד!)
ובנוסף, האם הגבלת כמות הפחמימה שאני אוכל לכמות של 180-200גר' ליום היא מומלצת בשביל ירידה מהירה יותר במשקל? (אני אוכל בסביבות ה-150גר' חלבון ביום, למקרה שהמידע הזה נחוץ)

תודה מראש על העזרה..

ממליץ לך בחום לקרוא את המדריך השלם לחיטוב באתר "קילוגרם".
ממנ שאני רואה,אתה חייב להכניס יותר חלבון,לפחות 220 גרם.
לדעתי אתה במאזן שלילי גדול מדי בגלל האליפטיקל.תכנס למאמר ותבין הכל.
אגב,אני שוקל יותר ממך,והאליםטי שלי בבית(דגם יקר יחסית),מראה לי על 200 קלוריות בשעה,לא יודע כמה אפשר לסמוך על זה

א. כמו שDOOM אמר, אני גם חושב שאתה צריך יותר חלבונים
ב. האלפטיקל (ובכלל שאר המכשירים) לא כל כך מדויקים. אתה רוצה דיוק ? קנה שעון דופק...

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות.
אשתדל באמת לצרוך יותר חלבונים מעכשיו.
בקשר לאליפטיקל - מאחר והוא מבקש ממני נתונים כגון: גיל, מין, משקל וגובה, אני די מעריך את האינדיקציה שלו.. בטח יותר מסתם מכשיר שאני עולה עליו והוא זורק לי נתונים.
אני חושב שהמכשיר שלך (DOOM) נותן לך נתונים מאוד לא סבירים בקשר לשריפה אם הוא אומר לך שבשעה אתה שורף רק 200 קלוריות.
בשעה הליכה, בקצב איטי למדי של 3.5 אתה שורף איזה 300.
בכל אופן אני מבין שאין לקחת את המכשירים הללו בתור האינדיקציה היחידה, מה שמביא אותי לשאלה: כיצד להשתמש באופן יעיל בשעון הדופק לחישוב קצב שריפת קלוריות?

אתה לא צריך כל כך הרבה חלבונים! אם אתה בחיטוב עצבני וירדת כבר 16 קילו, תן לי לנחש שאתה באחוז שומן גבוה. ההמלצה לאכול 2 גרם חלבון למ"ג מוגזמת בשבילך. 150 גרם זה בסדר גמור, אתה רוצה להיות בטוח - תגדיל ל-180.

לגבי האליפטי - אני מאד בספק שאתה שורף עליו 900 קלוריות לשעה, 600 נראה לי יותר סביר.

על כל 10 דקות אימון תיקח את משקל הגוף שלך. כלומר 10 דקות שווה 110 קלוריות, 30 דקות שווה 330 קלוריות.
זה אומדן מספיק טוב בעיקר בשביל חיטוב.

אתה יכול לחסוך את הכסף, אין צורך בשעון דופק' תרגיש שאתה מתאמץ בצורה סבירה, זה מספיק

שלום ותודה על זמנכם.
אני בן 31, גובהי 1.85מ' ושוקל כ-111ק"ג, אחרי שירדתי 16ק"ג בחצי השנה האחרונה.
לאחרונה התחלתי להתאמן במכשיר אליפטיקל בבית, שעה בעצימות בינונית/גבוהה - 6 פעמים בשבוע - מד שריפת הקלוריות של המכשיר עומד בד"כ על 800-900 קלוריות לאימון (אני לא יודע כמה מדויק זה, אבל זה הנתון שעליו אני מסתמך).
אני צורך כ2000 קלוריות ליום, יעד שלפי הבנתי הוא טוב בעבורי מבחינת הגבלה קלורית לירידה במשקל גם ללא פעילות גופנית.

שאלתי היא:
האם אימון של 800 קלוריות מחייב אותי לצרוך יותר קלוריות כדי שלא אכנס לגירעון קלורי מוגזם? (בכל זאת, 1200 קלוריות ליום, אחרי אימון, נראה לי מעט מאוד!)
ובנוסף, האם הגבלת כמות הפחמימה שאני אוכל לכמות של 180-200גר' ליום היא מומלצת בשביל ירידה מהירה יותר במשקל? (אני אוכל בסביבות ה-150גר' חלבון ביום, למקרה שהמידע הזה נחוץ)

תודה מראש על העזרה..
אתה ממשיך לרדת במשקל?

תודה על התגובות.
אשתדל באמת לצרוך יותר חלבונים מעכשיו.
בקשר לאליפטיקל - מאחר והוא מבקש ממני נתונים כגון: גיל, מין, משקל וגובה, אני די מעריך את האינדיקציה שלו.. בטח יותר מסתם מכשיר שאני עולה עליו והוא זורק לי נתונים.
אני חושב שהמכשיר שלך (DOOM) נותן לך נתונים מאוד לא סבירים בקשר לשריפה אם הוא אומר לך שבשעה אתה שורף רק 200 קלוריות.
בשעה הליכה, בקצב איטי למדי של 3.5 אתה שורף איזה 300.
בכל אופן אני מבין שאין לקחת את המכשירים הללו בתור האינדיקציה היחידה, מה שמביא אותי לשאלה: כיצד להשתמש באופן יעיל בשעון הדופק לחישוב קצב שריפת קלוריות?
לא אמרתי שאני מאמין שאני שורף כלכך מעט,נתתי את זה כדוגמא שלא תמיד הם מדייקים

לדעתי?
יותר מידי אירובי ואתה עתיד להיתקע בקרוב.
אם אתה רוצה להמשיך ירידה מתונה כנס לנייטרלי,תאזן את המטבוליזם שלך כי בטח אחרי ירידה של 16 קילו בצורה לא מבוקרת הוא מבולבל לגמרי. ורק אחרי שבועיים-שבוע תחזור לחיטוב
-תעשה אימוני משקולות
-תכתוב לעצמך תפריט מסודר ותחיה לפיו וככה תוכל לדעת מתי לשחק בהורדת קלוריות בצורה מבוקרת שלא תתקע אותך בעתיד ותעשה לך חיים קשים. במידה ובחרת דל פחמימה-דאג לעשות העמסה.

• פותח/ת השרשור
אתה ממשיך לרדת במשקל?
בהחלט.. אני עדיין יורד במשקל.
לדעתי?
יותר מידי אירובי ואתה עתיד להיתקע בקרוב.
אם אתה רוצה להמשיך ירידה מתונה כנס לנייטרלי,תאזן את המטבוליזם שלך כי בטח אחרי ירידה של 16 קילו בצורה לא מבוקרת הוא מבולבל לגמרי. ורק אחרי שבועיים-שבוע תחזור לחיטוב
-תעשה אימוני משקולות
-תכתוב לעצמך תפריט מסודר ותחיה לפיו וככה תוכל לדעת מתי לשחק בהורדת קלוריות בצורה מבוקרת שלא תתקע אותך בעתיד ותעשה לך חיים קשים. במידה ובחרת דל פחמימה-דאג לעשות העמסה.

תודה רבה על העצות אחי.
זה בדיוק מה שאעשה..

תשמע בנוגע לאירובי תוריד תדירות אבל כל אימון או כל שבוע תשתפר.
כלומר תדרוש עוד מהגוף שלך, אם תעשה כל פעם אותו זמן אותו דרגת קושי אותו מהירות הגוף שלך יתרגל לזה.

הנייטרלי זה רעיון מצוין וגם אתה לא חייב לעבוד לפי תפריט אם פשוט תחשב כל יום מה אתה אוכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית