הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר מחיטוב למאסה.

• פותח/ת השרשור Vibryll
  • פורסם בתאריך

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
אני כבר כמעט בנקודה שקבעתי לעצמי ותקופת ההחיטוב מסתיימת לה.
כמו שהרבה אנשים המליצו פה,מכאן כבר עדיף מאסה אפילו שלא התחטבי עד העצם כמו שאומרים כי פשוט אין מה לחטב כלכך ורק אחרי מאסה החיטוב יהיה יעיל ובולט יותר.
חודש הבא אני רוצה להתחיל מאסה.
קראתי כבר את המדריכים לעליה במאסה והשכלתי המון משם,אבל עדין יש משהו שאני רוצה לדעת,במאמר חיטוב אומרים לאכול פחות,במאמר מאסה אומרים לאכול יותר,אבל לא ראיתי איפה כתוב איך לאכול בישביל לעבור מתקופה לתקופה.
אז פה השאלה,איך אני בעצם מסיים תקופת חיטוב ועובר למאסה אם אני שומר על הגרעון הקלורי המקסימלי(בחודש האחרון ממש מקפיד על זה) של 700 קלוריות מתחת לתחזוקה.
אני יודע שצריך להיות בניטראלי תקופה קצרה,אבל כמה זמן,איך להגיע לניטרלי?ישר או בשלבים של תוספת קלוריות כל זמן מסויים?
וגם מה צריכה להיות החלוקה בניטרלי,מה בעיקר כדאי להוסיף למאזן השלילי בישביל להיות בניטרלי?פחמימה?שומן?חלבון?
אחרי שאני כבר מתחיל להוסיף לניטראלי בישביל להיות במאסה,איך להוסיף,כל כמה זמן וכמה קלוריות(אני מניח שהקלוריות יבואו בעיקר מפחמימה,נכון?)

ושאלה קצת מפגרת שאני שואל פה כי זה קשור לנושא פשוט.
האם יש אפשרות לעלות במסה רק במסת שריר ובלי שומן בכלל?

סליחה על ה:
Construction%20Sign.JPG

אתה לא רוצה לקרוא לבד ואתה מתעצל, רשום איך לחשב נטרליי אז תסתכל טוב איך לבדוק.

תשאר על הנטרליי כשבועיים (וגם בתקופה הזו יכול להיות שתתחטב), ואח"כ תעלה קלוריות בהתאם למטרות (בד"כ 200-400 קל'), חלוקת היחסים זה כבר לפי העדפות אישית ואיך הגוף מגיב, חלק אוהבים יותר פחמימות ופחות שומן וחלק הפוך (אני בד"כ מעדיף יותר שומן מאשר פחמימות, שוב בגלל רגישות לאינסולין וכו'..)

• פותח/ת השרשור
אני קראתי ואיך לחשב ניטראלי זאת לא הבעיה,כי אם לא הייתי יודע לא הייתי יודע מה הניטראלי לא הייתי גם יודע כמה קלוריות אני צריך לאכול לאחר הגרעון.

השאלה היא אם אני נגיד עכשיו אוכל 1550 קלוריות ביום בחיטוב(בגרעון הוא 700):
חלבון 170 גרם בערך
שומן עד 40 גרם(בד"כ יוצא לי בין 35 ל-40)
ופחמימות בערך 130 גרם,כאשר אני משחק בין הפחמימות לחלבון כל פעם.

אז עכשיו שאני אצטרך להיות בנייטראלי של 2250 ממה עדיף שה-700 קלוריות האלה יבואו בעיקר?

אחרי זה כשאני אתחיל מאסה המטרה היא לבנות מסת שריר נחמדה,לגדול ממש זאת לא המטרה.
המטרה שלי היא גוף מעוצב שיהיה מה לחטב אחרי המאסה,שרירים משורטטים ובולטים יותר,אבל לא בהגזמה.
כמה מומלץ לאכול מעבר לניטראלי,כמה קלוריות לעלות כל פעם וכל כמה זמן?

ה700 קלוריות האלו יכולות לבוא מכל דבר זה תלוי בך ובהכרות עם הגוף שלך, אי אפשר לומר לך מאיפה להוסיף אותם כי אנחנו לא מכירים אותך (הייתי מוסיף בכל מקרה לפחות עוד 20 גרם שומן).
נטראלי צריך להיות עם מינימום 150 גרם פחמימה, כל השאר תחליט לבד. התקופה היא 14 ימים לאחר מכן להוסיף כל שבוע 200-400 קלוריות בהתאם לעלייה/הורדה במשקל.
אי אפשר לעלות במסת השריר ללא עלייה במסת שומן אך ניתן לשמר את % השומן בגוף עקב עלייה ביחס גדול יותר של שריר לעומת השומן והאחוז נשאר אותו הדבר.

• פותח/ת השרשור
וכל שבוע שאני מוסיף 200 קלוריות,כמה מעל התחזוקה בשלב מסויים צריך להגיע?עד 500 מעל התחזוקה כמו שכתוב במאמר?ז"א ששבועיים אני מעלה כל שבוע 200 ובשבוע השלישי מעלה עוד 100 ונשאר עם 500?
ובעניין החזרה לחיטוב,איך אני אמור לדעת מתי לסיים מאסה,הכל אמור להיות לפי הערכה\העדפה אישית ורק לפי מה שאני חושב לנכון?(חודשיים מאסה למשל מספיק בשילוב עם תוכנית טובה(SS) כדי לעלות במשקלי העבודה וקצת בנפח השרירים שיהיה מה לחטב לאחר מכן?או שזאת תקופה מאוד קצרה למאסה?אין לי שום רקע בזה פשוט)

זה לא חוק 500 מעל התחזוקה, זה תלוי כמה אתה עולה במשקל אם אתה עולה יותר מדי אז תוריד את הקולוריות אם אתה לא עולה כמעט אז תעלה עוד. כן לפי העדפה אישית ואחוז שומן, חודשיים מסה זה ליצנות.

• פותח/ת השרשור
תגידו,אחרי שהורדתי כמות משקל יפה(כ-15 קילו) מכל התקופה שבכלל התחלתי להתאמן רציני או לא רציני,נשארו קצת צמיגים בעיקר מקדימה כשאני יושב,האם מאסה תעזור למתוח קצת את העור שלא יראה "רפוי"?

• פותח/ת השרשור
אצלי זה לא קיצוני,יש תמונות שפרסמתי גם,אז אתה יכול אולי לפיהם להגיד לי עד כמה זה אפשרי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית