הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גב תחתון עייף

• פותח/ת השרשור ohad12
  • פורסם בתאריך

ohad12

משתמש משקיע
2,336
1,054
נק' מוניטין:
1,911
2,336
1,054
כבר אזור החודשיים+- שהגב תחתון שלי עייף בכללי בין אימונים (אני בSS) אוכל כמו שצריך, יושן טוב ומאמין שהטכניקה שלי בסקוואט ובדדליפט טובה השאלה היא איך להיפטר מההרגשה הזאת ביומיום אני מרגיש כאילו הגב תחתון תפוס נון סטופ (צד ימין יותר תפוס משמאל) וזה מתחיל להדאיג אותי באימונים שאולי תהיה לי פציעה בגלל זה, עזרה מישהו איך להיפטר מזה? בין סטים בסקוואט אני מרגיש שהגב תחתון שלי בפאמפ מטורף וזורם טונות של דם לשם (אין דרך להסביר את זה, לפני ההרגשה של הגב תחתון העייף הגב תחתון היה הרבה פחות מורגש בין סטים) אין כאבים אבל.

לפי התיאור שלך נשמע שמדובר בעומס יתר. במידה ואתה לא רץ מהר מדיי עם המשקלים ב SS, זה לרוב קשור לאחד משני דברים - או בעיה בתזמון הגיוס השרירי (בד"כ של הרחב בטני) או עניין של חוסר איזון שרירי שבו האיזור שאתה מרגיש מפצה על שריר אחד או יותר שלא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך.
בקש ממדריך מנוסה שיעבור איתך על עבודת CORE נכונה בזמן סקוואט ותראה אם זה משנה משהו במהלך התרגיל.

• פותח/ת השרשור
לפי התיאור שלך נשמע שמדובר בעומס יתר. במידה ואתה לא רץ מהר מדיי עם המשקלים ב SS, זה לרוב קשור לאחד משני דברים - או בעיה בתזמון הגיוס השרירי (בד"כ של הרחב בטני) או עניין של חוסר איזון שרירי שבו האיזור שאתה מרגיש מפצה על שריר אחד או יותר שלא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך.
בקש ממדריך מנוסה שיעבור איתך על עבודת CORE נכונה בזמן סקוואט ותראה אם זה משנה משהו במהלך התרגיל.
אני כן יודע שישלי תנועה בסקוואט הקשורה לגוד מורנינג מינורי
אני אבדוק, בנתיים יש דרכים לשחרר את תחושת התפיסות הזאת? מתיחות חימומים ללא עבודת גב תחתון כבדה?

אני אבדוק, בנתיים יש דרכים לשחרר את תחושת התפיסות הזאת? מתיחות חימומים ללא עבודת גב תחתון כבדה?

קודם כל הורדת עומסים כדי לאפשר לשרירים להתאושש. מעבר לזה אפשר למרוח טראומיל ולעסות מעט את השרירים, לעשות מתיחות לגב והאגן וגם לחמם אם זה עושה לך טוב

אני בחור גבוהה, וכמו כל הגבוהים סובל מכאבי גב....
מצורף להמלצה להוריד עומס קצת ולנוח.
כמה דברים שאני עושה שעובדים עלי טוב:
1. מתיחות - לפני אימון לבצע מתיחות. עבודה עם רולר ( אני משתמש ב GRID) ממש עוזרת.
2. בין סט לסט לבצע קצת כפיפות בטן. עוזר קצת להוריד עומס. טיפ שלקחתי מליפטר מקצועי ובאמת עוזר לי.
3. בהנחה שהטכניקה שלך נכונה.... בזמן ביצוע התרגיל תן לחיצה חזקה לבטן תוך כדי הביצוע. אתה מיד תרגיש שהעומס מגב התחתון נעלם . אני מאמין שזה בדיוק מה שאיתן חותר אליו.
4. בזמן אימון כשהגב מאותת וכואב - אל תתעקש, תפסיק לבצע את התרגיל. עם כל מה שציינתי לך פה עדיין יש שבועות שהגב אומר לא. אז אני פשוט מוותר על הדד ליפט באותו יום ( זה קורה בדרך כלל אם היה סקוואט כבד כמה ימים לפני).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית