הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר יחס שריר שומן

• פותח/ת השרשור yan
  • פורסם בתאריך

yan

משתמש פעיל
796
62
נק' מוניטין:
228
796
62
מה היחס הנורמלי בדרך כלל בעליית מסה בין השריר לשומן?
מישהו אמר לי שעל כל ק"ג שריר עולים בדר"כ 3 ק"ג שומן כלומר יחס של 1:3 לטובת השומן.

מדובר לרוב על יחס של 1:1, על כל קילו שריר, קילו אחד של שומן, זה בתיאוריה.
בפועל אפשר להפעיל היגיון בריא.
גבר יכל לעלות קילוגרם שריר בתנאים אידיאלים (ללא חומרים) בחודש, אם עלית 4 קילו בחודש כנראה עלית לא מעט שומן/נוזלים.
בנוסף אתה יכול לצלם את עצמך ו/או למדוד אחוז שומן ע"י אמצעי אמין יחסית, אחת לחודש/חודשיים.
במידה ועלית במשקל ואתה רואה לפי התמונות/תוצאות בדיקת א.ש שלא עלית הרבה באחוזי שומן אתה יכול להסיק שעלית נקי יחסית.

• פותח/ת השרשור
פשוט מישהו אמר לי שעלייה במאסה היא לרוב 25% שריר ו75% שומן

פשוט מישהו אמר לי שעלייה במאסה היא לרוב 25% שריר ו75% שומן
תלוי בפלוס הקלורי..
אם יהיה נמוך יותר אז היחס יהיה יותר לטובת השריר, אבל אז העלייה איטית יותר כך שבפועל זה לא בהכרח יותר יעיל.
מניסיון

• פותח/ת השרשור
השאלה ההיא אם יחס שכזה הוא יעיל? בחיטוב לא ירד כבר הכל?

השאלה ההיא אם יחס שכזה הוא יעיל? בחיטוב לא ירד כבר הכל?

בחיטוב נכון אתה לא תאבד הרבה מסת שריר, ותעיף את רוב השומן שהצטבר.
ל 12 א.ש אפשר להגיע בלי בעיה, אל תדאג.

אין יחס כזה. השאלה שאתה צריך לשאול, זה כמה מסת שריר אתה יכול להעלות כדי להתאים את הפלוס קלורי בהתאם.

• פותח/ת השרשור
אין יחס כזה. השאלה שאתה צריך לשאול, זה כמה מסת שריר אתה יכול להעלות כדי להתאים את הפלוס קלורי בהתאם.
אין יחס ממוצע שבדר"כ מעלים X שומן על Y שריר?

אין יחס ממוצע שבדר"כ מעלים X שומן על Y שריר?
היחס הזה לא רלוונטי כי בנוסף לשומן ומסת שריר אתה צובר גם נוזלים ואי אפשר לדעת מקילו שעלית כמה זה נוזלים, כמה שומן וכמה נוזלים.
לדוגמא, יכול להיות שתעלה 400 גרם שריר, 100 גרם שומן ו-500 גרם נוזלים או על אותו קילו 200 גרם שריר, 50 גרם שומן ו-750 גרם נוזלים. וזה כמובן תוצאה שונה לגמרי על אותו יחס שומן/שריר

• פותח/ת השרשור
הכוונה לא אם יודעים או לא בתכלס מה התרחש. אלא מה היחס שנבדק על פי בודפוד ושאר המיכשור המתקדם

הכוונה לא אם יודעים או לא בתכלס מה התרחש. אלא מה היחס שנבדק על פי בודפוד ושאר המיכשור המתקדם
לא ניתן לדעת בלי מדידה מדויקת מה התרחש בפועל. אם תמדד פעם בחודש בבודפוד תוכל לדעת מה השינוי וגם אז זה לא משהו שאתה באמת יכול לעשות איתו משהו כדי לשנות את היחס

• פותח/ת השרשור
אני מודע לכך. אני רק שואל מה היחס שבדר"כ עולים לפי מה שמקובל

Back
למעלה תחתית