אחר שאלה בנוגע לגמישות בסקוואט

• פותח/ת השרשור Leon
  • פורסם בתאריך

Leon

משתמש קבוע
1,063
470
נק' מוניטין:
1,096
1,063
470
אחרי כמה חודשים שעשיתי לג פרסים, חצאי תנועה ותרגילי שטות של בילדרים- חזרתי לסקוואט המלא ופתאום מתברר לי שאין לי גמישות בקרסול 😲
לא מצאתי תמונה למה ששגוי אצלי אבל זה בערך מה שקורה: בירידה כף הרגל פונה פנימה, יש קריסה\נטיה מסוימת לכיוון הגוף. מין חוסר גמישות בדורסי פלקסיון..
יש למישהו איזה דרך לשפר את זה? חשבתי שסקוואט זה כמו אופניים- אף פעם לא שוכחים 😛
איך שאני יורד לסקוואט- הקרסול מתעקם ולפעמים אני אפילו לא מרגיש את זה ויכול להעמיס משקל... אשמח לטיפים לגבי גמישות.
מה אתם אומרים אם התכניקה לקויה בקרסול- עדיף להימנע לגמרי ממשקלים או משקלים נמוכים זה בסדר?

אכן קורה להמון אנשים.. הרבה מאוד אנשים לא גמישים בשריר הסולאוס ומתקשים לא להרים את העקב כשהם יורדים לסקוואט. אנסה להסביר לך מתיחה לסולאוס:
תשען על קיר קח את רגלך רחוק ממך כשאתה משאיר את הברך כפופה (כדי לא למתוח את התאומים) ונסה לשים את העקב על הרצפה.
בצע זאת פעם ביום לפחות דקה כל רגל. תוך שבועיים אתה עושה סקוואט שכל כף הרגל שלך על הקרקע.
בהצלחה

הי @לוטם ,
לגבי התרגיל שציינת , האם אתה מתכוון שהגב שלי שעון על הקיר או שהפנים שלי לכיוון הקיר , ידיים על הקיר לתמיכה ואז לכפוף את הברך קדימה עד לנקודה בה אני חייב כבר להרים את העקב על מנת להמשיך את הכפיפה ...
עדכן אותי אם זה התרגיל - יש לי בעיה בדיוק כזו ואני מתרגל את תרגיל זה כבר מספר ימים ואכן יש שיפור בתנועתיות.
תודה

הי @לוטם ,
לגבי התרגיל שציינת , האם אתה מתכוון שהגב שלי שעון על הקיר או שהפנים שלי לכיוון הקיר , ידיים על הקיר לתמיכה ואז לכפוף את הברך קדימה עד לנקודה בה אני חייב כבר להרים את העקב על מנת להמשיך את הכפיפה ...
עדכן אותי אם זה התרגיל - יש לי בעיה בדיוק כזו ואני מתרגל את תרגיל זה כבר מספר ימים ואכן יש שיפור בתנועתיות.
תודה
התכוונתי לתרגיל אחר אבל מה שציינת תרגיל מעולה גם, המשך לבצע אותו.

מה שביסט כתב - אנשים נוטים לחשוב שבעיות הטכניקה שלהן נובעות מחוסר גמישות כשבדר"כ זו ממש לא הבעיה.

בלי סרטון אין לנו אפשרות לעזור (לא ציינת אם אתה מנסה לעשות HB או LB), אין צורך לנסות לפתור בעיה שכנראה לא קיימת.

• פותח/ת השרשור

מצטער על הסירטון, זה לא מהנייד שלי..
תודה לוטם וגאי אני אנסה היום לעשות את שני סוגי המתיחות. האיזור של הקרסול ממש מקובע אצלי :ם

ניראה לי היה לי משהו דומה, זה הנעליים דבר ראשון וניראה לי שגם אתה קצת קורס עם הבירכיים פנימה.

אבל חכה שהמנהלים יגיבו.

• פותח/ת השרשור
לול כמה חודשים פימפמתי 20 חזרות עם משקלים כבדים בלג פרס ועכשיו אני טס עם 60 קג.... אני אשתדל לעשות איטי אבל אפילו עם מוט ריק יש לי את הקריסה המוזרה הזאת.. כמה חברה אמרו לי שזה גמישות של דורסיפלקסיון

הבנתי מלותם שככה אפשר לעבוד על המתיחה?

לול כמה חודשים פימפמתי 20 חזרות עם משקלים כבדים בלג פרס ועכשיו אני טס עם 60 קג.... אני אשתדל לעשות איטי אבל אפילו עם מוט ריק יש לי את הקריסה המוזרה הזאת.. כמה חברה אמרו לי שזה גמישות של דורסיפלקסיון

הבנתי מלותם שככה אפשר לעבוד על המתיחה?
לוטם*
ואכן ככה אפשר לעבוד על המתיחה השרירים הם לא של הדורסיפלקשן אלא שריר הפלנטרפלקשן שנקרא סוליאוס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית